Aktiviteskalender

Viser 12 events

i Skive Kommune mellem 15. og 14. okt. 2018

Opret event

Efterårsudstilling

Lør. d. 22. september til søn. d. 21. oktober 2018, kl. 13-17.
Pris: (Fri entré)
Karolines Hus Madsbadvej 40, Fur
Færgen til Fur er gratis i perioden 21.09. til og med d. 21.10. efterårsudstillingen i Karolines Hus: Maiken Hejnfelt, maleri, Susanne Flodgaard, maleri og Jørn Erik Nielsen med skulpturer. ferniseringen d. 22. september kl. 14 - 17. Færgen til Fur er gratis i perioden 21.09. til og med d. 21.10.

I denne periode er det selvsagt en god ide at tage tilFur og se efterårsudstillingen i Karolines Hus:

Maiken Hejnfelt, maleri, Susanne Flodgaard, maleri og Jørn Erik Nielsen med skulpturer.

Alle Kunstnerne vil være til stede ved ferniseringen d. 22. september kl. 14 - 17

Gratis færge til Fur

Fre. d. 21. september til søn. d. 21. oktober 2018, kl. 00.
Pris: (Gratis)
Fur Havn Havnekontor: Stenøre 3, Fur
Vi vil så gerne invitere jer på Danmarks Skønneste Ø. Færgen er gratis! Alle privatbiler, autocampere, trailere, busser, motorcykler, campingvogne og trailere (dog ikke gulplade- og papegøjepladebiler) samt alle passagerer kommer gratis med færgen til og fra Fur ved udrejse i perioden: 21. september - 21. oktober 2018.

(Gælder ikke papegøje- og gulpladebiler)

Fra malerens værksted: Torben Harder Rasmussen

Lør. d. 23. juni til søn. d. 21. oktober 2018
Pris: (Entré: 30,-)
Glyngøre Kulturstation Museumstorvet 7, Glyngøre, Roslev
Livet igennem udforskede Torben Harder Rasmussen farven, formen og fladen. Han var maler i klassisk forstand og fremstillede for eksempel selv sine farver ved at blande farvepigmenter med olie og æg fra en høne, der helst skulle have haft rumpen mod øst. Udstillingen på Glyngøre Kulturstation fortæller historien om processen, der er gået forud for det endelige værk.

Torben Harder Rasmussen var født i 1929 på Frederiksberg men flyttede i 1976 til Stårup, hvor han boede resten af livet i sin lille ejendom ved Bådsgaard Vig, midt i naturen og med udsigt til Skive Fjord. Da han døde i 2017 efterlod han sig foruden en del fortrinsvis ældre malerier også mange tegninger og skitsemateriale. Det giver mulighed for, at vi nu kan give museets gæster et kig ind i kunstnerens "værksted" og hermed et unikt indblik i en spændende kunstners arbejdsmetode.

Landskab, portræt, model

Torben Harder Rasmussens livsværk indeholder grundlæggende tre motiver: Landskab, portræt og model. Han er især kendt for sine farvestrålende landskabsmalerier, som har fået mange til at se Skiveegnens smukke natur med nye øjne: Limfjorden, marker og enge, skovbryn, Ådalen, Furs skrænter og Skives horisontlinje med de to kirketårne. Hertil kommer portrætter af både kendte og ukendte mennesker fra egnen, samt modelstudier.

Gennem hele sit kunstneriske liv dyrkede han den klassiske disciplin croquistegning, hurtigt tegnede skitser og studier af nøgen model, som en slags øvelse i at indfange det vigtigste i motivet. Erfaringerne fra arbejdet med croquis kunne bruges også når motivet var et landskab. Faktisk behandlede han alle motiver ens: Hvis man f.eks. vender et af hans modelbilleder på siden, oplever man det let som et landskab.

Mindre kendte er portrætterne fra de tidlige år. På udstillingen vises flere portrætter - både malerier, tegninger, skitser og grafiske værker - som aldrig har været vist før.

Fra skitse til færdigt værk

Foruden skitser og forstudier, der præsenteres sammen med få udvalgte, færdige værker, kan man på udstillingen se nogle genstande fra kunstnerens værksted, for eksempel hans staffeli, pensler, farvetuber osv. Derudover kan man få et indblik i Torben Harder Rasmussens liv og i arbejdsprocessen igennem en række billeder, hvor vi følger ham på cykeltur ud i naturen med tegnegrej under armen.

Udstillingen, som vises på 1. salen i Glyngøre Kulturstation, bringer os tæt på maleren og mennesket. Den er ikke dækkende for kunstnerens livsværk men kan opleves som et kig ind i hans værksted som det stod, da hans kunstneriske karriere sluttede. En værkstedsudstilling, der viser, hvor kunstneren fik sin inspiration fra og hvordan han arbejdede sig frem til det endelige motiv

Lægeurter og Folkemedicin

Lør. d. 23. juni til ons. d. 31. oktober 2018
Pris: (Entré: 80,- kr. (0-17 år: gratis))
Spøttrup Borgmuseum Borgen 6A, Spøttrup
Haven indeholder et helt husapotek! Besøg lægeurtehaven og den nye udstilling "Lægeurter & Folkemedicin" på Spøttrup Borg. Urtehaven rummer omkring 200 forskellige planter, der hver på sin måde har været anvendt til sygdomsbehandlingen. I udstillingen kobles de smukke foto, der er fotograferet igennem et helt år af fotograf Klaus Madsen, sammen med de folkelige råd - både dem "enhver husmoder vidste", de kloge mænd og koner og oplysninger fra de ældste danske lægeurtebøger.

Vidste du:
  • at filtet Kongelys kunne fortynde de tykke kropsvæsker, hjælpe for lårsmerter og fodsår, samt udrense ond væske, som skyldes kulde og fugtighed?
  • at Marietidslen blev anvendt mod så forskellige ting som sidesting, pest og hede febre?
  • at roden af Kartebolle kunne anvendes mod hæmorider og vorter?


Nej vel? Gå på opdagelse i denne spændende verden og nyd besøget i lægeurtehaven.

Du kan også deltage i vores spændende Skt. Hans Nattevandring i omgivelserne omkring Spøttrup Borg med MUSEUM SALLINGs naturvejleder Skt. Hans nat den 23. juni, hvor urterne har den største kraft. Nattevandringen foregår kl. 23.00-24.00 og mødestedet er ved bålhyggen bag ved Velkomstbygningen (gennem hovedindgangen og til højre). Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig!

For yderligere oplysninger:

om udstillingen kontakt:

Museumschef Inge Kjær Kristensen

T: 9915 6870

E: inkk@museumsalling.dk

om nattevandringen kontakt:

Naturvejleder Jesper Nielsen Krogh

T: 2072 8785

E: jenk@museumsalling.dk

Fernisering i Galleri Bustrup

Lør. d. 8. september til lør. d. 1. december 2018, kl. 14.
Pris: (Fri entré)
Bustrup Hovedgaard Sdr. Lemvej 3, Spøttrup
Kom til efterårsudstilling med Helga Kristmundsdóttir. Hun maler "urlandskabet". Fernisering den 8. sept. kl 14. Kunstneren fortæller. Os der oplever Helgas malerier fornemmer måske hvor små os mennesker er i forhold til naturens voldsomhed. Vandet, isen, himlen, det tynde jordlag, klipperne - alt spiller sammen i stadige ændringer af lys og mørke.

Helga er uddannet fra Kunstakademiet.

Velkommen.

Udstillingen kan ses på Bustrup Hovedgårds lille galleri frem til 1. december

Træsløjd & trædrejning

Man. d. 24. september til man. d. 3. december 2018, 10 kursusdage kl. 14.
Pris: (Pris: 1020 kr) Klik her for at tilmelde dig
Træmuseet Strøget 16 A, Oddense, Spøttrup
Arrangør: Spøttrup Aftenskole
Underviser: Sven Winther Christensen. Her kan du både renovere gamle møbler, lære noget om træ- og billedskæring og du kan forme et af naturens smukkeste materialer til unikke og nyttige ting. Hold 18230.

Træsløjd & trædrejning

Ons. d. 26. september til ons. d. 5. december 2018, 10 kursusdage kl. 19.
Pris: (Pris: 1020 kr) Klik her for at tilmelde dig
Træmuseet Strøget 16 A, Oddense, Spøttrup
Arrangør: Spøttrup Aftenskole
Underviser: Sven Winther Christensen. Her kan du både renovere gamle møbler, lære noget om træ- og billedskæring og du kan forme et af naturens smukkeste materialer til unikke og nyttige ting. Hold 18231.

Bevægelse i varmt vand

Man. d. 17. september til man. d. 10. december 2018, 12 kursusdage kl. 16.30.
Pris: (Pris: 540 kr) Klik her for at tilmelde dig
Pulsen Stadion Alle 3, Spøttrup
Arrangør: Spøttrup Aftenskole
Underviser: Marina Trautwein. Få glæde af afspændings- og bevægelseslære i varmtvandsbassin. Bevægelse i vand er effektiv for muskler og kondition. Hele kroppen arbejdes igennem, så man styrker musklerne uden at belaste kroppens led. Alle kan deltage uanset svømmefærdigheder. Varmen virker smertestillende og gør musklerne smidige. Selv gigtramte, som ellers ikke har turdet give sig i kast med almindelig motion, vil hurtigt mærke, at det er effektivt at træne muskler og led i det varme vand. Hold 18203

Bevægelse i varmt vand

Man. d. 17. september til man. d. 10. december 2018, 12 kursusdage kl. 17.15.
Pris: (Pris: 540 kr) Klik her for at tilmelde dig
Pulsen Stadion Alle 3, Spøttrup
Arrangør: Spøttrup Aftenskole
Underviser: Marina Trautwein. Få glæde af afspændings- og bevægelseslære i varmtvandsbassin. Bevægelse i vand er effektiv for muskler og kondition. Hele kroppen arbejdes igennem, så man styrker musklerne uden at belaste kroppens led. Alle kan deltage uanset svømmefærdigheder. Varmen virker smertestillende og gør musklerne smidige. Selv gigtramte, som ellers ikke har turdet give sig i kast med almindelig motion, vil hurtigt mærke, at det er effektivt at træne muskler og led i det varme vand. Hold 18204

Rakkerruter og hedeturte

Lør. d. 15. april 2017 til fre. d. 28. december 2018, kl. Daglig.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Flyndersø naturpark Flyndersøvej 27, Skive
Arrangør: Trolderuterne. dk
Med din egen mobiltelefon eller iPad som vejviser kan du gå flotte vandringer ved Flyndersø og opleve hørespil om rakkere kæltringer og stakkels udstødte mennesker. Ved at downloade appen trolderuterne kan du selv bestemme tidspunktet. Helt frem til begyndelsen af forrige århundrede levede der på hederne i Vestjylland fattige mennesker, der levede af at flå selvdøde dyr, reparere vinduer og andet tilfældigt arbejde. Og ikke mindst at tigge, selv om det var forbudt.

Med appen til www.trolderuterne.dk kan du gå denne skattejagt med fortællinger og hørespil både her og mange andre steder