Aktiviteskalender

Viser 16 events

i Skive Kommune mellem 21. og 20. aug. 2018

Opret event

Fortælling på Jenle

Tir. d. 3. juli til tir. d. 28. august 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: voksne 45,- kr, børn 25,- kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jenle - Nanna og Jeppe Aakjærs hjem Jenlevej 6, Breum, Roslev
Tirsdage kl. 11 og fredag kl. 13.30 er der fortællinger fra Jeppe Aakjærs univers i hele juli og august måned. Blandt de frivillige på Jenle er der fremragende fortællere, som kan formidle Jeppe Akjærs univers

Præsentationsudstilling Skolekunstforening Midt-Vest

Man. d. 13. til fre. d. 31. august 2018, kl. 07.30.
Pris: (Fri entré)
Skive Seminarium Dalgasalle 20, Skive
Skolekunstforening Midt-Vest præsenterer her et udvalg af de værker, foreningen har lånt til det kommende år, at cirkulere på foreningens medlemsskoler og institutioner sammen med foreningens egne værker. Mandag - fredag 7.30 - 17.

Fortælling på Jenle

Fre. d. 6. juli til fre. d. 31. august 2018, kl. 13.30.
Pris: (Entré: 45, kr for voksne, 25, kr for børn)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jenle - Nanna og Jeppe Aakjærs hjem Jenlevej 6, Breum, Roslev
Tirsdage kl 11 og fredage kl 13.30 er der fortællinger på Jenle. Blandt de frivillige på Jenle er der fremragende fortællere, der kan formidle historierne fra Jeppe Aakjærs univers

Sommersæsonern på Jenle

Lør. d. 16. juni til søn. d. 16. september 2018, kl. 11-17. Mandage lukket.
Pris: (Entré: 80,- kr for voksne, 25 kr for børn)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jenle - Nanna og Jeppe Aakjærs hjem Jenlevej 6, Breum, Roslev
Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle 2018. Sommersæsonen. Med i prisen: Museum med tableauer og biografer samt guided rundvisning i mindestuerne. Jenlebladet med sange og noveller m.m.

Desuden kan man se Møllen i parken og i Nordskoven skulpturen "jeg er havren" samt i sydskoven Nanna og Jeppe Aakjærs grav.

Der er guidede rundvisninger med max 17 personer hver time fra kl. 11.00 til og med kl. 16.00.

Billet uden rundvisninger, 45 kr for voksne, 25 kr for børn

Sund sommer med Weellness

Man. d. 18. juni til søn. d. 30. september 2018, kl. 19-21.15.
Pris: (Entré: 125,-kr. pr. person)
Bodil S. Jørgensen LYBY MØLLEVEJ 1, Skive
Trænger du til at blive forkælet, optimere din sundhed eller bare vil føle dig endnu højere på "lækkerheds barromereret" ? Book et event her, hvor du - sammen med 3-4 andre gode mennesker, kommer til mig, i mit hjem.

Så vil jeg forkæle jer med ansigts pleje med maske, serum og cremer, samt fortælle hvordan du NEMT kan optimere din sundhed og velvære.

Forplejning med isvand, kaffe/the og chokolade

Gavepakken til den kreative sjæl

Man. d. 20. august til fre. d. 12. oktober 2018, kl. 09 til 13.30 fra fre til og med tirsdag.
Pris: (Entré: DKK. 995,-)
Reginas Staffeli Søndergårdevej 70, Fur
Lær at male med voks i kunstnerens eget atelier på Fur. Undervisningen varer 4 timer. Vi starter kl. 9.00 med morgenmad. Undervisningen er fra kl. 9.30 til 13.30.
Derefter lækker frokost på Café på Herrens Mark, Blegagervej 6.

Inden hjemturen kan man nå at se nogle af øens seværdigheder som ligger lige i nærheden af caféen.

Kursuspris: DKK 995,- inkl. morgenmad, frokost og materialer.

Tilmelding via e-mail: regina@egenaes.com
eller på mobil: 2363 2364

Adresse: Søndergårdevej 70 - 7884 Fur

Gavepakken til den kreative sjæl

Man. d. 20. august til søn. d. 21. oktober 2018, kl. 9 til kl. 13.30.
Pris: (Pris: DKK. 995)
Reginas Staffeli Søndergårdevej 70, Fur
Lær at male med voks i kunstnerens eget atelier på Fur. Undervisningen varer 4 timer. Vi starter kl. 9 med morgenmad. Undervisning fra 9.30 til 13.30, derefter en lækker frokost på Café på Herrens Mark, Blegagervej 6-

Inden hjemturen kan man nå at se nogle af øens seværdigheder, som ligger i nærheden af caféen.

Se mere på www.reginasstaffeli.dk
Tilmelding på tlf.23632365
mail: regina@egenaes.com

Fra malerens værksted: Torben Harder Rasmussen

Lør. d. 23. juni til søn. d. 21. oktober 2018
Pris: (Entré: 30,-)
Glyngøre Kulturstation Museumstorvet 7, Glyngøre, Roslev
Livet igennem udforskede Torben Harder Rasmussen farven, formen og fladen. Han var maler i klassisk forstand og fremstillede for eksempel selv sine farver ved at blande farvepigmenter med olie og æg fra en høne, der helst skulle have haft rumpen mod øst. Udstillingen på Glyngøre Kulturstation fortæller historien om processen, der er gået forud for det endelige værk.

Torben Harder Rasmussen var født i 1929 på Frederiksberg men flyttede i 1976 til Stårup, hvor han boede resten af livet i sin lille ejendom ved Bådsgaard Vig, midt i naturen og med udsigt til Skive Fjord. Da han døde i 2017 efterlod han sig foruden en del fortrinsvis ældre malerier også mange tegninger og skitsemateriale. Det giver mulighed for, at vi nu kan give museets gæster et kig ind i kunstnerens "værksted" og hermed et unikt indblik i en spændende kunstners arbejdsmetode.

Landskab, portræt, model

Torben Harder Rasmussens livsværk indeholder grundlæggende tre motiver: Landskab, portræt og model. Han er især kendt for sine farvestrålende landskabsmalerier, som har fået mange til at se Skiveegnens smukke natur med nye øjne: Limfjorden, marker og enge, skovbryn, Ådalen, Furs skrænter og Skives horisontlinje med de to kirketårne. Hertil kommer portrætter af både kendte og ukendte mennesker fra egnen, samt modelstudier.

Gennem hele sit kunstneriske liv dyrkede han den klassiske disciplin croquistegning, hurtigt tegnede skitser og studier af nøgen model, som en slags øvelse i at indfange det vigtigste i motivet. Erfaringerne fra arbejdet med croquis kunne bruges også når motivet var et landskab. Faktisk behandlede han alle motiver ens: Hvis man f.eks. vender et af hans modelbilleder på siden, oplever man det let som et landskab.

Mindre kendte er portrætterne fra de tidlige år. På udstillingen vises flere portrætter - både malerier, tegninger, skitser og grafiske værker - som aldrig har været vist før.

Fra skitse til færdigt værk

Foruden skitser og forstudier, der præsenteres sammen med få udvalgte, færdige værker, kan man på udstillingen se nogle genstande fra kunstnerens værksted, for eksempel hans staffeli, pensler, farvetuber osv. Derudover kan man få et indblik i Torben Harder Rasmussens liv og i arbejdsprocessen igennem en række billeder, hvor vi følger ham på cykeltur ud i naturen med tegnegrej under armen.

Udstillingen, som vises på 1. salen i Glyngøre Kulturstation, bringer os tæt på maleren og mennesket. Den er ikke dækkende for kunstnerens livsværk men kan opleves som et kig ind i hans værksted som det stod, da hans kunstneriske karriere sluttede. En værkstedsudstilling, der viser, hvor kunstneren fik sin inspiration fra og hvordan han arbejdede sig frem til det endelige motiv

Lægeurter og Folkemedicin

Lør. d. 23. juni til ons. d. 31. oktober 2018
Pris: (Entré: 80,- kr. (0-17 år: gratis))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Spøttrup Borgmuseum Borgen 6A, Spøttrup
Haven indeholder et helt husapotek! Besøg lægeurtehaven og den nye udstilling "Lægeurter & Folkemedicin" på Spøttrup Borg. Urtehaven rummer omkring 200 forskellige planter, der hver på sin måde har været anvendt til sygdomsbehandlingen. I udstillingen kobles de smukke foto, der er fotograferet igennem et helt år af fotograf Klaus Madsen, sammen med de folkelige råd - både dem "enhver husmoder vidste", de kloge mænd og koner og oplysninger fra de ældste danske lægeurtebøger.

Vidste du:
  • at filtet Kongelys kunne fortynde de tykke kropsvæsker, hjælpe for lårsmerter og fodsår, samt udrense ond væske, som skyldes kulde og fugtighed?
  • at Marietidslen blev anvendt mod så forskellige ting som sidesting, pest og hede febre?
  • at roden af Kartebolle kunne anvendes mod hæmorider og vorter?


Nej vel? Gå på opdagelse i denne spændende verden og nyd besøget i lægeurtehaven.

Du kan også deltage i vores spændende Skt. Hans Nattevandring i omgivelserne omkring Spøttrup Borg med MUSEUM SALLINGs naturvejleder Skt. Hans nat den 23. juni, hvor urterne har den største kraft. Nattevandringen foregår kl. 23.00-24.00 og mødestedet er ved bålhyggen bag ved Velkomstbygningen (gennem hovedindgangen og til højre). Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig!

For yderligere oplysninger:

om udstillingen kontakt:

Museumschef Inge Kjær Kristensen

T: 9915 6870

E: inkk@museumsalling.dk

om nattevandringen kontakt:

Naturvejleder Jesper Nielsen Krogh

T: 2072 8785

E: jenk@museumsalling.dk

Keyboard & Klaver

Fre. d. 17. august til fre. d. 2. november 2018, 12 kursusdage kl. 13.
Pris: (Pris: 1350 kr) Klik her for at tilmelde dig
Jytte Thomsen Frødalvej 11, Hem, Skive
Arrangør: LOF Skive
Keyboard og klaver undervisning for alle, både begyndere og øvede. Du lærer, at spille efter noder og akkorder. Undervisningen tilpasses dit niveau ogog dineønsker. Om undervisningen: 12 gange á 1/1 lektion 45 minutter. Holdundervisning. Lektionen begynder med fælles undervisning. Herefter vælger de 2 elever enten at spille i samme rum eller hver sit rum. Ved holdundervisning er der tid til, at øve de nye noder, mens læreren underviser den anden elev og derved være på forkant med det, man kan øve hjemme. Ring gerne, hvis du ønsker at vide mere om undervisning eller køb af instrument. Undervisningen er: mandag formiddage og mandag, torsdag og fredag eftermiddage Tid skal aftales med Jytte Thomsen Tlf: 97 53 10 61 mobil 24 84 16 74. Kursus start: Uge 33: Fredag 17 aug. 2018 Uge 34 :Mandag 20.aug. og torsdag 23. august 2018. Hold 18255