Det sker

Fandt 445 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 16. okt. 2018

 • Tir. 16. okt. 2018, kl. 10-12. Babysalmesang (ingen Babysalmesang I Efterårsferien).
  Babysalmesang er for babyer fra tre til ni måneder og enten mor eller far. Denne stund sammen handler om glæde og nærvær. Sang og musik er en naturlig del af børns liv og aktiverer alle sanserne og stimulerer positivt barnets udvikling på alle måder.

  Med sang og enkle rekvisitter skaber vi sammen en musikalsk stund, hvor samværet mellem børn og forældre og børnene imellem bringes i spil. Vi dykker ned i den danske salmeskat. Salmerne ledsages af små fagter, leg med sæbebobler, balloner, og dans i mors eller fars favn. Sct. Mikkels Kirke danner rammen om en tryg og rolig oplevelse, hvor glæde og nærvær er i centrum. Efter babysalmesangen bydes på en kop kaffe i Pakhuset. Babysalmesangen, som er gratis foregår tirsdag formiddag fra kl. 10.00 ca. 10.45 i kirken. Start tirsdag den 2. januar 2018 kl. 10.00. Vi slutter senest kl. 12.00. Medbring et tæppe eller en dyne. Babysalmesangen ledes af Marie Legarth. Kunne du tænke dig at være med eller vide mere, så kontakt sognepræst Marie Legarth på male@km.dk eller tlf. 58 52 07 55 / 57 61 55 70 eller kirkekontoret på tlf. 58 52 05 11 med oplysning om dit navn og tlf
 • Tir. 16. okt. 2018, kl. 10.30. Nordisk BørneFilmFestival: De vilde unger - Fra 3 år.
  Kim Fupz Aakesons "Vitello" kender alle børn og voksne efterhånden, men med de tre små film om "Lili" skrevet af samme forfatter får man chancen for at lære en ny farverig pige at kende. Programmet omfatter følgende 6 film:.

  Vitello vil have en far.
  Vit. Vitello skal have en papfar
  Mor kysser en skaldet mand der hedder Gregers ude ved havelågen. Vitello er bekymret for hvad det er for noget. Hans hemmelige kæreste der hedder Kamma tror han skal have en papfar. VItello bander sine bedste bandeord, for han har jo allerede en far der både er sjuft og superengel...
  Instruktør Dorte Bengtson
  Danmark 2018
  Vitello gør en god gerning
  Møgungen William er blevet spejder og måske får han engang en kniv. Vitello synes det med kniven lyder sejt, så han vil hjælpe med at gøre de gode gerninger. Nu skal de bare finde nogen at gøre gode gerninger på.
  Instruktør Dorte Bengtson
  Danmark 2018
  Vitello tigger om masser af slik
  Fredag er slikdag. Alle andre dage er ikke-slik-dage. Det synes Vitello er meget, meget uretfærdigt. Så hvorfor ikke klæde sig uhyggeligt ud og lave en ekstra Halloween.
  Instruktør Dorte Bengtson
  Danmark 2018
  Lili møder en dum unge
  Lili møder en dum unge. Lili hører en dum unge inde på den anden side af hækken. Lili hader dumme unger. Og når Lili smider ting over hækken, smider den dumme unge dem tilbage! Lili må hævne sig og finder et hul i hækken. Men tænk, den dumme unge ligner hende på en prik! Og så hedder hun Lola. Lili er en serie af film om at være 3 år.
  Instruktør Siri Melchior
  Danmark 2015
  Lili bliver vred
  Lili bliver vred. Lili er en hund i dag, hun kan gø og så er hun sulten. Hun finder mad i køkkenet, men "Vovvov' mener at det er hans madskål og vil ikke dele. Men hvis det handler om at blive vred og bide, ja, så kan Lili sagtens være med. Men det er ikke sjovt at være vred. Det er bedre at blive gode venner igen. Lili er en serie af film om at være 3 år.
  Instruktør Siri Melchior
  Danmark 2015
  Lili får besøg.
  Lili får besøg. Og ikke af hvem som helst, af sin allerbedste veninde, Molly. At forventningens glæde kan være større end selve samværet er så en anden ting, to viljer af jern og et begrænset udvalg af legetøj er bare heftigt konfliktstof. Men så er der jo forventningens glæde indtil næste gang. Lili er en serie af film om at være 3 år.
  Instruktør Siri Melchior
  Danmark 2015
 • Tir. 16. okt. 2018, kl. 14. Nordisk BørneFilmFestival: Snak om bøger og en god historie - 3-7 år.
  Forfatter Jesper Manniche vil læse historien "Villads laver en film" og bibliotekar Arne Larsen vil fortælle om andre sjove billedbøger, hvor "vilde unger" er hovedpersonerne.

  Hør mere om "Lasse-Leif", "Vitello", "Sally og hendes familie" og "Betty"
 • Tir. 16. okt. 2018, kl. 14. Nordisk BørneFilmFestival: Ferie på flygtningeøen - Fra 7 år.
  Dokumentarfilm for børn om et meget aktuelt problem, nemlig flygtningene - For børn fra 7 år.

  Alvin er på snorkelferie med sin far, på Samos. Men hvad er det? Alvin finder en redningsvest og andre ting flygtningene har efterladt. Det er lidt uhyggeligt...
  Hvorfor kommer flygtninge i gummibåde, hvorfor flyver de ikke, ligesom os?
  Alvin vil finde flygtningebørnene, for at give dem nogle karameller og en tøjand han fik i flyet. Alvin mener, at flygtninge har brug for tryghed og mad men allermest et kram.
  De kører op til flygtningelejren. Porten er åben og Alvin møder flygtningebørn. Men netop som han vil give dem karamellerne kommer politiet og smider ham ud.
  Næste dag vender Alvin og far tilbage, for at Alvin kan give en lille pige fra Syrien sin tøjand
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 10. Onsdagstræf.
  Hele Danmarks Dirch - om den folkekære skuespiller Dirch Passer.
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 10. Historisk rundvisning på Slagelse Kloster.
  Kom og oplev de historiske bygninger som i dag rummer Slagelse Kloster. Turen starter i klostergården og går gennem Helligåndssalen og Helligåndskirken.

  Turen starter i klostergården og går gennem Helligåndssalen og Helligåndskirken.
  Rundturen afsluttes med et besøg i den dejlige park.

  Det er klosterbeboere, der guider rundt i disse smukke omgivelser.

  Turene foregår d. 10 - 17 oktober klokken 10.00
  Pris 50 kroner : Køb hér

  Praktisk information:
  • Min. 6 deltagere - max 20
  • Målgruppen er voksne.
  • Ikke handicapvenligt da der er mange trin, trapper samt brosten.
  • Gennemføres på Dansk.
  • Der er IKKE mulighed for parkering på klostret.
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 10. Babysalmesang.
  Kontakt venligst organist Signe Bech Schnedler inden opstart på tlf. 58 50 09 09 el. musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 10-11. Kor 'Gospel4All.
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 10.30. Nordisk BørneFilmFestival: Venskab - Fra 4 år.
  Programmet omfatter følgende 4 film: Mops og Ollie. Odd er et æg (Norge). Tankebobler: Venskab. En lille smule (Sverige).

  Mops og Ollie
  De to rumvæsener Mops & Ollie bor på en planet langt ude i rummet. Ovenover planeten er et stort motorvejsnet, hvorfra der jævnligt falder lidt skrald ned, som Mops & Ollie enten kan spise eller lege med. Men de bliver uvenner over skraldet, og bliver rigtig kede af det, og det går op for dem, at det de har brug for, er hinanden, ikke skraldet.
  Instruktør Christian Kuntz
  Danmark 2013

  Odd er et æg (N)
  Drengen Odd er ikke ligesom de andre børn. Hans hoved er meget skrøbeligt - ligeså skrøbeligt som et æg. Han føler sig trist og tør ikke lege vilde lege med de andre. Men en dag møder han pigen Gunn, der er klædt ud som en bi. Odd bliver smittet af hendes gode humør, og nu finder han mod til at gøre ting, han ikke turde før.
  Instruktør Kristin Ulseth
  Norge 2016

  Tankebobler: Venskab
  En tegnet dokumentarfilm om børns filosofiske tanker om venskabet på godt og ondt. Baseret på interviews med børn mellem 5 og 9 år illustrerer filmen humoristisk og rørende deres tanker og teorier i en stil inspireret af deres egne tegninger.
  Instruktør Karsten Kiilerich
  Danmark 2012

  En lille smule (S)
  Det er den første varme forårsdag. Den lille gris er glad og skal ned til søen for at bade. På vejen møder hun et pindsvin med få pigge, en krage med et alt for langt næb, et grønt lam og en kalv med mange hvide pletter. Ingen af deres artsfæller vil lege med dem, fordi de ser anderledes ud. De føler sig meget alene og ensomme. Alle dyrene går med den lille gris ned til søen for at bade. Ved søen møder de en frø, som har problemer. De hjælper frøen og får hver især et ønske.
  Instruktør Alicja Björk
  Sverige 2011
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 10.45. Babysalmesang.
  Kontakt venligst organist Signe Bech Schnedler inden opstart på tlf. 58 50 09 09 el. musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 12.30-13.30. Gardehusarerne rider igennem Slagelse by.
  Oplev det smukke syn, når gardehusarerne rider igennem Slagelse by.
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 13-20. Kanehøj Mølle Åben mølle.
  Møllen åben for rundvisning.
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 14. Biblio Bio.
  Biblio Bio viser eftermiddagsfilm på Korsør Bibliotek den tredje onsdag i måneden kl. 14.00. Dette sker i samarbejde med Ældre Sagen i Korsør. Her har du mulighed for at se nye film, klassikere og film der ikke tidligere har været vist i de danske biograf.

  Eftermiddagsfilm på Korsør Bibliotek vises den tredje onsdag i måneden kl. 14.00. Dette sker i samarbejde med Ældre Sagen i Korsør. Her har du mulighed for at se nye film, klassikere, film er ikke tidligere har været vist i de danske biografer. Forestillingerne er åbne for alle og det er gratis. Husk tilmelding.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser, der kommer på hjemmesiden ca. 7 dage før filmen vises - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
  Arrangementet er gratis - men husk tilmelding.

  Film derhjemme
  Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 14. Rundvisning i Gyldenholms hovedbygning.
  Mødested: Gyldenholm på Gyldenholmvej 8, 4200 Slagelse. Hovedbygning tegnet i 1860'erne af J.D. Herholdt, og Hilker har dekoreret. Tilmelding på helge.torm@mail.tele.dk senest en uge før. Betaling kontant ved fremmøde. Afgift omfatter entré og kaffe+kage.
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 14. Nordisk BørneFilmFestival: Snak om bøger og en god historie - 3-7 år.
  Forfatter Jesper Manniche vil læse historien "Villads laver en film" og bibliotekar Arne Larsen vil fortælle om andre sjove billedbøger, hvor "vilde unger" er hovedpersonerne.

  Hør mere om "Lasse-Leif", "Vitello", "Sally og hendes familie" og "Betty"
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 14.30. Banko.
 • Ons. 17. okt. 2018, kl. 19. Film&Foredrag: Journal 64 - historien om pigerne på Sprogø med Carsten Egø.
  Christian Keller, overlæge ved de Keller'ske anstalter, var ansvarlig for et af de sorteste kapitler i Danmarkshistorien. Han oprettede i 1923 internatet på Sprogø for åndssvage, seksuelt løsagtige kvinder, det fungerede helt frem til 1961.

  De fleste kender Sprogø, som en lille naturskøn ø, der binder landet sammen på tværs. De færreste kender det sorte kapitel, der blev skrevet fra 1934 og helt frem til begyndelsen af 60'erne: om racehygiejne, tvangssterilisation, mentalt degenererede, moralsk defekte individer, lystsyge piger. Keller var også initiativtageren til Lov om Adgang til Sterilisation i 1929, Europas første racehygiejniske lov. Foredragsholder og historiker Carsten Egø Nielsen fortæller som optakt til filmen om kvindehjemmet på Sprogø, om nogle af skæbnerne og om hverdagen for beboerne.

  Pris: 175 kr. for foredrag og film
 • Tir. 16. og ons. 17. okt. 2018, kl. 12. Readathon.
  Readathon? Det betyder ganske enkelt, at biblioteket indbyder til 24-timers non-stop læsning!

  Readathon er et internationalt fænomen, der har været brugt verden over af bl.a. skoler og læsegrupper.

  Det hele starter kl. 12 d. 16. oktober med lidt frokost og forsætter de næste 24 timer. I de 24 timer er der kun fokus på læsning og nogle forskellige små konkurrencer. Readathon henvender sig til unge i alderen 13-18 år. Man behøver hverken være læsehest eller bogorm for at deltage. Der kræves blot en naturlig nysgerrighed og læselyst. Det er valgfrit, om man læser en "rigtig" bog, en e-bog fra e-reolen eller bruger ørerne til en lydbog. Det er heller ikke et krav, at man kan holde sig vågen alle 24 timer, og der vil løbende være sjove aktiviteter for at holde læserne friske.

  Biblioteket sørger naturligvis for forplejning under hele arrangementet, ligesom der vil være frugt/snacks samt nogle små konkurrencer for at holde humøret højt. Der bliver lagt op til et spændende døgn fuldt af hygge og læsekærlighed. Deltagerne skal egentlig blot medbringe sovepose, pude, godt humør og masser af læselyst.

  Tilmelding fra lørdag 25. august og senest søndag 10. oktober. Vil du vide mere kan du skrive til Gunver Olsson (guols@slagelse.dk) eller Berit Ahlmann (bahan@slagelse.dk)
 • Man. 15. til ons. 17. okt. 2018, kl. 11-16. Omø Høst Marked.
  Mandag, tirsdag og onsdag den 15-17 Oktober afholdes der Høst Marked på Omø havn, nær havnegrillen. Hver dag fra 11-16.

  Under Høst Markedet kan alle, der ønsker at sælge ud af årets høst(eller andet), opstille en bod. Omø Havnegrill og Kiosk vil sælge kaffe, pandekager og pommes frites samt øl og vand.

  KFO har indkøbt et mini mosteri, som for 5 kr. pr. liter most du presser, kan benyttes under høstmarkedet.(Tag dine venner med, min 3 personer til at moste) Medbring selv beholdere til den pressede most. Ventetid må forventes. Der er en liste, man kan skrive sig på, på dagen, så man kan nyde markedet mens man venter. Det er også muligt, for 100 kr, at låne mini mosteriet hjem i haven i 3 timer(Kun på Omø) når der ikke er høstmarked. Afleveres ren-gjort
 • Tor. 18. okt. 2018, kl. 10. Gratis Børneteater (5 år +) i efterårsferien: Gudernes drik.
  For børn fra 5 år. Gudernes Drik er den store fortælling om Helten Odin, der tager ud på en mægtig rejse efter klogskaben. Han møder trolde og dværge. Kampen mellem det gode og det onde bølger frem og tilbage.

  Slå øjne og ører ud, når historiefortæller Steiner inviterer med ud på en hæsblæsende tur ind i den nordiske mytologi. Mens Odin tager ud på en mægtig rejse efter klogskab, starter kampen mellem det gode og det onde, hvor både guderne, troldene og dværgene spiller med musklerne.
  En komisk og levende nyfortolkning af gammelt stof tilsat røverhistorier og fantasi med den gode historie i fokus i bedste Steiner stil