Det sker

Fandt 467 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 30. jul. 2016

 • Lør. 30. jul. 2016, kl. 10. Agersø - Oplevelsestur.
  Oplev Agersø på et dagsarrangement med guidede ture i by og på land med spisning på Agersø Kro samt kaffe og kage på Ankerpladsen på Agersø havn.

  • Færgebillet fra Stigsnæs retur
  • Frokost "En bid af Agersø" på Agersø Kro incl. 1 øl/vand eller glas vin
  • 2 Guidedeture - By- og Landtur med traktorbussen
  • Kaffe og hjemmebagt kage på Ankerpladsen på Agersø havn
 • Lør. 30. jul. 2016, kl. 11-14. Sommerjazz på terrassen med Søvilla Jazzband.
  Tradiitonel Jazz.
  • Sted: Solsikken, Havnevej 6, Skælskør
  • Pris:(Fri entré)
 • Lør. 30. jul. 2016, kl. 11-15. Besøg Korsør Miniby.
  Kom og se Korsør Anno 1875 i størrelsesforholdet 1:10. Byen omfatter godt 100 huse, store som små Minibyen ligger på Sylowsvej ved Flådestation Korsør.

  Byen omfatter området Fiskergade til Slottensgade med veje og bygninger placeret efter gamle matrikelkort. De nuværende huse ligger under 300 m fra byen - enkelte kan endog ses fra minibyen.
  • Sted: Slagelse Kommune, Rådhuset, Rådhuspladsen 11, Slagelse
  • Pris:(Fri entré)
 • Lør. 30. jul. 2016, kl. 14. Kongegaardslørdag.
  Working Mojo. Efter utallige opfordringer fra vores medlemmer, er det igen lykkedes at lokke Working Mojo til Kongegaardshaven.

  Helt sikkert Danmarks mest velspillende og storswingende bluesband! De leverer altid en forrygende energi- og humørfyldt musikalsk koncertoplevelse. Kom selv og bedøm!
 • Lør. 30. jul. 2016, kl. 14. Working Mojo,.
  Lørdag d.30. juli kl.14.00 Storswingende bluesband i Kongegaardshaven i Korsør.

  Efter utallige opfordringer fra vores medlemmer, er det igen lykkedes at lokke Working Mojo til Kongegaardshaven. Working Mijo er helt sikkert Danmarks mest velspillende og storswingende bluesband, som altid leverer en forrygende energi- og humørfyldt musikalsk koncertoplevelse.

  Arrangør: Kongegaardsforeningen
 • Lør. 30. jul. 2016, kl. 20.30. Musikaften i Den Blå Café.
  RAY WEAVER - sanger, sangskriver og entertainer fra Nashville, der med sin guitar og sin personlige stil hver gang tager publikum med storm ! For jer, som tidligere har oplevet Ray Weaver i Den Blå Café, er yderligere præsentation unødvendig !

  Vi tilbyder buffet kr. 199,-. A la carte udgår denne aften.

  Bordbestilling tilrådes på 58547344
 • Søn. 24. til lør. 30. jul. 2016, kl. 10. Familiehøjskole på Gerlev Idrætshøjskole.
  Tag med Zorro, Pippi og en mystisk mand fra en hemmelig ø, på en spændende rejse til det caribiske hav. Familiehøjskolen på Gerlev er noget helt særligt, som skal opleves. Vi har mange familier, der kommer igen hvert eneste år.

  Tag med Harry Potter og Luke Skywalker på krydstogt gennem Europa med endelig destination på Balkan. På Balkan er der stort bryllup, og vi er alle sammen inviteret. Men der er onde kræfter på spil, som både vil forhindre brylluppet og tage magten over Europa. Sammen med Harry og Luke skal vi redde både bryllup og Europa. Hvem skal giftes? Hvem er de onde og hvordan kan vi redde både bryllup og Europa?

  Hvis du vil have svaret på disse og andre spørgsmål så kom til Gerlev! Der er brug for alle mand, så vær klar til at stige om bord på krydstogtet og hjælp med at bekæmpe de onde.

  Familiehøjskolen på Gerlev er noget helt særligt, som skal opleves. Mange familier kommer igen hvert eneste år. Når I ankommer, bliver I med det samme viklet ind i en eventyrlig fortælling, som udfolder sig i teater og aktiviteter hele ugen, hvor i møder dette års hovedpersoner i færd med at bekæmpe ondskab. Hver formiddag er alle børn inddelt i grupper efter alder, og de voksne har studiefag, foredrag eller idræt eksempelvis beachvolley, fodbold, dans, funk, bevægelse, o-løb, crossfit, parkour, judo, svømning, vandaerobic eller band.

  Onsdag er en særlig dag, hvor vi er på tur fra ca. 11 - og spiser frokost og drikker eftermiddags kaffe i en skov, ved en strand eller hvor temaet bringer os hen. Onsdag aften slutter vi af med en rigtig hyggelig grill aften i Gerlev´s Legepark.

  Torsdag vil der være et lidt længere idrætsmodul, hvor du kan prøve golf, et mini adventure race, kajak, eller windsurfing. Om eftermiddagen er familierne samlet, og sammen med familien møder man i løbet af ugen forskellige idrætslige eller kreative aktiviteter i grupper på ca. 20 børn og voksne.

  Inden aftensmad er der hver dag mulighed for at bruge skolens egen svømmehal eller tage en tur på Gerlevs meget populære vandrutsjebane. Om aftenen er alle samlet til aftenaktiviteter og festlige input, der kredser om Harry Potter og Luke Skywalker. Efter aftenarrangementet kan du, hvis du har lyst, få en godnathistorie for børn og voksne.

  UNDERVISERE:

  Julie Hauge, lærer på Gerlev Idrætshøjskole
  Finn Bygballe, tidligere lærer på Gerlev Idrætshøjskole
  Frederik Ullerup, tidligere elev på Gerlev idrætshøjskole
  + mange af de allerbedste gamle Gerlev elever

  KURSET ER DESVÆRRE FULDT BOOKET!
 • Søn. 24. til lør. 30. jul. 2016, søn-lør kl. 8-20. Festuge i Korsør Golf Klub.
  I uge 30 afvikler Korsør Golf Klub den årlige festugeturnering med et forventet deltagerantal på op mod 1.200. Hver dag fra søndag til lørdag afvikles turneringer.

  Søndag den 24. juli: Festugens Åbningsturnering -"Greenkeepernes hævn". Turneringen, hvor hul og flag IKKE står som det plejer..... Parturnering greensome stableford. 4 lige store rækker opdelt efter handicap. Løbende start fra kl. 8.

  Mandag den 25. juli: Der spilles individuelt stableford i 4 lige store rækker opdelt efter handicap. Løbende start fra kl. 8.

  Tirsdag den 26. juli: TD-K's parturnering mixed-greensome stableford. 4 lige store rækker opdelt efter handicap. Løbende start fra kl. 8.

  Onsdag den 27. juli: ELplus' festugeturneringer. Parturneringer fourball/bestball stableford. 4 lige store rækker opdelt efter handicap. Der kan vælges mellem gunstart kl. 8 og kl. 13. Max. 144 deltagere pr. turnering.

  Torsdag den 28. juli: Individuel flagspilsturnering. 4 lige store rækker opdelt efter handicap. Løbende start fra kl. 8.

  Fredag den 29. juli: Comwell Korsørs 90 års turnering. Parturnering fourball/bestball stableford. Parrets alder skal tilsammen være 90 år på dagen. 4 lige store rækker opdelt efter handicap. Løbende start fra kl. 7.

  Lørdag den 30. juli: Golfshoppens festugeturnering. Individuel stabelfordturnering. 4 lige store rækker opdelt efter handicap. Max. 144 deltagere. Gunstart kl. 10.

  Generelt: Max. handicap 54. Turneringsfee kr. 100 pr. turnering. Ikke medlemmer af Korsør Golf Klub betaler kr. 100 i greenfee pr. turnering. Mindst en af parterne i parturneringer skal være fyldt 22 år. Ved turneringer med løbende start starter de med laveste handicap først. Starttidspunkter kan rykkes ved flere/færre tilmeldte end forventet. Tilmeldingsfrister: Andendagen før turneringen kl. 12. Tilmelding og betaling i Golfbox.

  Spørgsmål kan rettes til klubben på telefon 58371836 eller til Hans Gunnar Andersen på mail: hansgunn@mail.dk eller telefon 42775785.
 • Tor. 14. til lør. 30. jul. 2016, kl. 11-16. Fra Kählers gemmer.
  Man kan ikke sige dansk design og keramik uden at sige Kähler. Den danske virksomhed var i sin storhedstid samlingspunkt for nogle af tidens største kunstnere og derfor viser Guldagergaard nogle af de smukke, gamle skatte frem i Skælskør.

  Man kan ikke sige dansk design uden at sige Kähler. Kählers historie er over 175 år lang, og fordums Kähler-værksted var i 1800- og 1900-tallet samlingspunkt for nogle af tidens største kunstnere.

  Det er derfor heller ikke helt ved siden af at sige, at Næstved by og Kähler-værkstedet er dansk keramiks arnested. Da produktionen og kreativiteten stod på sit højeste, var Kähler ikke bare et værksted, hvor man tegnede inden for stregerne. Det var også et laboratorium, hvor der blev eksperimenteret og taget chancer, og hvor man gav kunstnerne et frirum til også at være forskere.

  Hemmeligheden var, at man hos Kähler blandede respekten for de gamle håndværksmæssige traditioner med risikovillighed og lysten til at eksperimentere og se fremad. Det var den blanding, der førte til Kählers store succes, både kunstnerisk og kommercielt.

  Kählers produktion er i dag flyttet udenlands, værkstedet i Næstved er blevet nedlagt, og samlingen er blevet overdraget til Næstved Museum, men på det internationale keramiske forskningscenter Guldagergaard i Skælskør fører vi nogle af traditionerne videre, og derfor udstiller vi nu nogle af de smukke værker, som Herman Hans Christian Kähler og Nils Kähler designede i deres storhedstid - både for at vi selv kan blive inspireret af deres håndværksmæssige uovertruffenhed, men også så alle andre kan få et indblik i deres univers.
 • Tor. 14. til lør. 30. jul. 2016, kl. 11-16. Ung kunst i verdensklasse.
  I den gamle Latinskole i Skælskør kan man opleve et overflødighedshorn af international samtidskunst fra de bedste unge kunstnere i hele verden, som alle har studeret på Guldagergaard International Ceramic Research Center.

  Den Gamle Latinskole i Skælskør er en stemningsfuld, ældre renæssance-bygning, som formodentlig stammer helt tilbage fra midten af 1400-tallet. Renæssancen var karakteriseret ved en hidtil uset udfoldelse af individualitetens geni inden for blandt andet europæisk kunst, og derfor er det kun passende, at Latinskolen lægger hus til en udstilling med værker fra nogle af verdens bedste internationale, upcoming kunstnere. De har alle været en del af Guldagergaards ‘Project Network'.

  Project Network var oprindeligt tiltænkt skandinaviske studerende som et tilbud til de dygtigste unge kunstnere inden for keramikkens felt. Rygtet om det helt særlige initiativ spredte sig dog hurtigt til resten af Europa og sidenhen til resten af verden, og i dag kommer deltagerne fra de bedste skoler verden over.

  Hensigten med Project Network-initiativet var, og er, at skabe og fremme dialog og netværk i den nye generation af talentfulde keramikere fra hele verdenen samt at give dem mulighed for at kickstarte deres karriere internationalt. På den måde skabes rammerne for at udvikle og fremskrive det keramiske håndværk og den keramiske kunst
 • Tor. 14. til lør. 30. jul. 2016, kl. 11-17. BLACK & WHITE - det eksotiske møder sart porcelæn.
  De er jævnaldrende og præget af de samme kunstneriske strømninger. Begge arbejder de i sort-hvid, og begge eksperimenterer med påføringen af maling. Alligevel er deres udtryk helt forskellige. Kom og oplev Ane-Katrine von Bülow og Priscilla Mouritzen.

  Det er første gang, de to kunstnere mødes i en fælles udstilling, men du kan glæde dig til at opleve stemningen, når det eksotiske møder sart porcelæn, og når den levende malerstil mødes med det stringente serigrafiske mønster. Glæd dig til at se to af keramikkens store skikkelser side om side.

  Den kendte danske forfatter Søren Ulrik Thomsen sagde engang, at "i kunsten er det ikke sådan, at værket udtrykker en tanke, der forelå før formen, men omvendt - at værket tænker, mens det tager form." Hvad han mente var, at kunsten og kulturen er karakteriseret ved altid at være undervejs, altid at være i udvikling. Samtidig er det ikke bare kunstneren, der har noget at skulle have sagt, men også iagttageren.

  Når to kunstnere mødes, opstår der altid en dialog og en udveksling mellem dem - den måde, deres værker præsenteres på over for hinanden kan gøre, at man ser dem i et helt nyt lys eller på en helt ny måde. Hvad er det, der karakteriserer den ene henholdsvis den anden? Hvilke personligheder ligger der bag? Hvad fortæller de hinanden og os?

  Det er den slags spørgsmål, der opstår, når man konfronteres med Ane-Katrine von Bülow og Priscilla Mouritzens værker. Begge kunstnere arbejder med det sort-hvide univers, men selv i et allerede så afgrænset felt som det sort-hvide, bliver deres fortolkning af det helt forskellig - og det er jo netop det forunderlige ved kunsten
 • Man. 25. til søn. 31. jul. 2016, kl. 15.15. Skælskør Børnefugleskydning.
  I uge 30 afholdes der børnefugleskydning i Skælskør. Det er en uge hvor børnene hygger med optog, skydning, gamle lege, diskotek, show, madkurv og meget mere. Kom og vær med, eller kom og se det flotte optog.

  Skælskør Børnefugleskydning er en gammel tradition siden 1847. Denne uge er børnenes uge. Inden vi går i skoven mandag er trommekorps, officerer, æresgarden, adjudanter og fanebærerne fundet. Kommer man i løbet af ugen kan man låne gevær eller flag, og gå med i optoget, fra Algade til Skælskør Lystskov.

  Inden vi går i skoven, råber vi hurra, for fuglekongen Zacharias.

  I skoven kan alle prøve at skyde. Man skal til skydeprøve for at blive udtaget til skydning lørdag, hvor der skal findes en ny fuglekonge eller fugledronning.

  Mandag til torsdag er der leg i skoven, f.eks. tovtrækning og andre gamle lege. Der er også lege for de mindre børn. I skoven hygger vi med madkurven. Mange får nye venner eller dejligt gensyn med venner fra tidligere år.

  Lørdag morgen har børnene uniformer eller hvidt tøj på, og forrest i optoget kører fuglekongen i guldkareten. Når vi kommer i skoven spiser vi morgenmad, og herefter går skytterne igang med at skyde efter træfuglen, så vi kan få en ny fuglekonge eller fugledronning.

  Lørdag aften er der diskofest i Eggeslevmaglehallen.

  Søndag er der optog igen optov. I dag er det den nye fuglekonge eller fugledronning som bliver kørt i guldkareten. I skoven kommer Ballonprofessor Bobbel og optræder.

  Kom og vær med. Kan i ikke være med hele ugen, er i også velkommen til at komme og være med en enkelt dag.

  Håber vi ses
 • Søn. 17. til søn. 31. jul. 2016, kl. 13-17. Skælskør Fotografernes sommerudstilling.
  Fotoudstillgens hovedtema er: Vandet (i videste forstand). Derudover er der fotos fra Sælskør området.
 • Tor. 14. til søn. 31. jul. 2016, kl. 11-17. Særudstilling: Australsk kunst på Guldagergaard.
  Det danske lys og de danske materialer har inspireret den australske kunstner Jo Victoria og forvandlet hendes værker til papirstynde porcelænsfossiler. Hendes kunst er smuk og skrøbelig, og du kan opleve dem i Galleri Æblehuset på Guldagergaard.

  LYSETS ÅBENBARING / REVELATION OF LIGHT

  Jo Victoria er oprindeligt uddannet antropolog og har i mere end 30 år arbejdet med og boet hos afsondrede aborigine stammer. Hun har siden taget en uddannelse ved The Australian National University School of Art, men de antropologiske metoder til at begribe det uudtalte med er fortsat ind i hendes kunstneriske arbejde og præger til stadighed den måde, hun går til materialet på. Hun er interesseret i at udforske det enkelte sted, dets natur og dets kvaliteter, og hendes værker er et kontinuerligt forsøg på at indfange og fasthole en følelse eller en essens af det sted, hun besøger.

  Hendes oprindelige intention med at komme til Danmark var at udforske nyt ler og nyt materiale, men under sit ophold blev hun betaget af kystens lys, og det har aflejret sig i hendes værker. Jo har indarbejdet organisk materiale i leret, som efter brændingen er forsvundet som fysisk materiale, men har efterladt et gennemskinneligt aftryk, som gør leret næsten transparent og ligner fossile afstøbninger.

  Det er det stille samspil mellem sart porcelæn og følsomt lys, der kombineres i Jo Victorias keramiske værker, og til sammen skaber de følelsen af dyb tid og gamle fortællinger.

  Foto: Ole Akhøj. www.oleakhoej.dk
 • Søn. 3. til søn. 31. jul. 2016, kl. 11-16. "Paul og Harald - dialog imellem to kunstnere".


  Den meget anerkendte og alsidige kunstner Paul Cederdorff var tidligt i sit kunstnerliv i kontakt med og elev hos Harald Isenstein, det er netop derfor interessant og spændende at se de to kunstneres værker udstillet sammen.

  Paul Cederdorff er aktuel med den nyåbnede og meget omtalte mindepark ved Thyborøn, et minde om Jyllandsslaget i 1860, 100 km. ud for Thyborøn. En model af mindeparken kan ses på udstillingen.

  Arrangør: Isenstein Samlingen
 • Søn. 19. jun. til søn. 31. jul. 2016, kl. 14-17. Billedkunstner Birte Levring.
  Udstilling af billedkunstner Birte Levrings værker SPOR & INDTRYK i kunstnerværkstedet Kabeldepotet i Korsør. Birte vil være til stede og vise sine værker frem onsdag, torsdag og søndag fra kl. 14 - 17 i juni og juli måned.

  Udstillingslokalet ligger i samme bygning som selve kunstnerværkstedet, som også kan besøges. Der er generelt åbent, når der arbejdes i kunstnerværkstedet og når flaget er ude. Skulle Birte ikke selv være til stede, kan man bede andre i Kabeldepotet om at få adgang til udstillingen.

  Birte holder åbent: ONSDAGE, TORSDAGE & SØNDAGE kl. 14 - 17
 • Man. 1. aug. 2016, kl. 13-16. Sommerskole - Essesmedning.
  Sommerskole på Slagelse Museum 13.00-16.00 - Essesmedning Holdet er for børn over + 10 år. Da der begrænsede pladser foreslår vi tildmelding på slagelse@vestmuseum.dk eller tlf. 58 52 83 27.

  Esse-smedning. Max 6. deltagere.

  Kom og smed en stegegaffel, en bøfvender eller en krog eller noget andet. Oplev hvordan du kan arbejde med det rødglødende jern. Du skal have tøj på der må blive beskidt. (ikke kunststof)
 • Tir. 1. sep. 2015 til man. 1. aug. 2016, kl. 12-18. Keramik udstilling.
  Keramiker Lene Hansen værksted og udstilling i Flakkebjerg, tæt på Fodsporet. Udstiller egne værker, stentøj, Raku brugskunst.
  • Sted: Pottemagerens Hus, Flakkebjerg Stationsvej 22, Flakkebjerg, Slagelse
  • Pris:(Fri entré)
 • Tir. 2. aug. 2016, kl. 13-16. Sommerskole - Læderværksted.
  Sommerskole på Slagelse Museum 13.00-16.00 - Læderværksted Holdet er for børn over + 10 år. Da der begrænsede pladser foreslår vi tildmelding på slagelse@vestmuseum.dk eller tlf. 58 52 83 27.

  Læderværksted. Max 8 deltagere.

  Sammen ser vi på hvad man bruge læder til. Du kan lave tasker eller punge. Vi skærer, laver huller, syr, fletter - og du lærer noget om at arbejde med læder
 • Tir. 2. aug. 2016, kl. 17. Juniorsejlere.
  Bisserup Sejlklubs Juniorafdeling sejler hver tirsdag fra kl. 17.

  Du skal kunne svømme og være 8 år for at sejle i Bisserup Sejlklubs juniorafdeling.

  Er du på ferie i Bisserup, kan du prøve at kontakte Jann Højgaard (40430889) eller Jens Christian Eskjær Jensen (20802459) for at aftale evnt. sejltid.

  Juniorafdelingen sejler hele sommeren hvis der møder sejlere op