Det sker

Fandt 594 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 28. feb. 2020

 • Fre. 28. feb. 2020, kl. 16. Fernisering med Pia Baastrup.
  Fra papir til det fineste, transparente porcelæn. Vi inviterer til fernisering og en lille forfriskning i anledning af Pia Baastrups udstilling. Kunstneren vil selv være til stede den 28. februar fra kl. 16.

  Pia Baastrup former keramik, som man folder papir, hvilket giver porcelænet en sart gennemsigtighed og det fineste lysspil.

  Keramikken begynder som papirmodel, der klippes og foldes, enten ud fra ét stykke eller ved at sætte flere stykker sammen.

  Modellen overføres derefter til porcelænsler udrullet i tynde plader. Alt brændes ved høj temperatur og bliver derved let transparent.

  Hvert produkt laves i hånden uden forme. Det giver små forskelligheder fra produkt til produkt, og hver ting er derfor unik og signeret.

  Pia Baastrups serier består af fine, tynde skåle, kopper og fade. Alle emner har flere anvendelsesmuligheder. En kop bruges til at drikke af, som en skål eller måske som lysestage. Kun fantasien sætter grænser.

  Pia Baastrup har udstillet mange steder både i Danmark og udenfor Danmarks grænser. Temaet har ofte været borddækning i forskellige variationer.

  Kunstneren har flere gange modtaget arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

  Kom selv og se og nyd de smukke ting, der vil være udstillet (og til salg) i marts og april 2020.

  På gensyn!

  Find vores åbningstider her: www.koebmandsgaarden.dk
 • Fre. 28. feb. 2020, kl. 19. Flyvsk Filosofisk Fredag - Dødens filosofi.
  Salonens husfilosof behandler et tema som er i alles liv men sjældent bliver diskuteret.

  Enhver tale om død fremkalder oftest et væld af tanker og følelser af snart sagt enhver art: Dødens absolutte grænsesætning kan således på én gang repræsentere en gruopvækkende meningsløshed og afmagt, såvel som et forløsende tegn på livets endelighed, der giver os nærvær og mod på livet.

  Men kan man tænke sig selv væk? Går verden virkelig videre uden mig og os? Her
  opstår en grundlæggende undren, som kan medføre radikale forestillinger, bl.a. ved at omgås emnet via en absurd, perlende humor. Berømt er f.eks. det ironiske statement: "Jeg har ikke noget imod at dø - jeg vil bare ikke være til stede når det sker"-!

  Liv og død hænger ubrydeligt sammen, og rummer derfor også adskillige tanker omkring tid, forandring og aldring, som oplægget vil belyse gennem nogle aktuelle problemer. Er "det gode liv" f.eks. blevet en så individuel forestilling, at vi er ved at miste en dannelse om døden-?

  Jørgen Rasmussen, filosof
  • Sted: Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
  • Pris:(Entré: 50/75)
 • Fre. 28. feb. 2020, kl. 19.30. Modne damer i morgenkåbe.
  Fredag 28. februar 2020 kl. 19.30. Modne damer i morgenkåbe - en spa-komedie af humoristen og satirikeren Ann Mariager. Hvordan er livet, når ungdommen er et afsluttet kapitel?. Vi er på spaen 'The Oasis'.

  Nora fylder 60 og har inviteret et par gode veninder på en weekend med bløde badekåber, ansigtsmasker og afsluttende gourmetmiddag. I denne tilsyneladende idyl vender kvinderne en række spørgsmål. Hvordan kan det være, at man engang var 'for meget'?. og nu er der ingen, der ser én mere?. Hvor mange børnebørn må man tale om?. Hvad snakker man om, når man har været gift i 35 år?. Er man en gammel gris, hvis man tænder på en 25 år yngre mand?. Alle disse spørgsmål og mange flere får liv i en eftertænksom komedie med tre af dansk teaters erfarne og populæreskuespillerinder: Sofie Stougaard, Ann Hjort og Pernille Schrøder. Varighed: 2 timer inkl. pause. Genre: Komedie. Instruktør: Pia Rosenbaum. Producent: Landsteatret. Medvirkende: Sofie Stougaard, Ann Hjort og Pernille Schrøder
 • Fre. 28. feb. 2020, kl. 20. Tribute to Papa Bue.
  Liselund tilbyder lækker 2-retters men kl 18.00 inden koncerten for kr. 170 pr. person.

  Papa Bue Memorial Band

  Koncerterne i 2012 til minde om kapelmester Arne Bue Jensen, der afgik ved døden i november 2011, var en kæmpe succes med udsolgte huse, der sluttede med maner med to koncerter hinsidan i Malmø Koncerthus og Helsingborg Koncerthus.

  Oprindeligt skulle der kun have været arrangeret koncerter i 2012, men der har vist sig fortsat at være så stor interesse for mindekoncerter for Papa Bue i 2013, at det i samråd med Bente Bue er besluttet at hylde Danmarks populæreste jazzmusiker et år mere.

  Papa Bue Memorial Band ledes af Erik " Krølle" Andersen.
  Medvirkende: Jack Andersson, trompet og vokal - Erik Andersen, klarinet - Ole "Fessor" Lindgreen, basun - Per Jacobsen, piano og vokal, Jens Sølund, bas - Henrik Simonsen, trommer
 • Ons. 26. til fre. 28. feb. 2020, kl. 19-21. Invitation til borgermøde om højvandssikring af 4230 Skælskør.
  Mødet er et informationsmøde. Aftenens emner er: Hvordan kan Skælskør sikres mod oversvømmelse fra havet - Hvordan kan kommunale fællesprojekter om kystbeskyttelse finansieres - Den videre proces.

  Til at fortælle om mulighederne for højvandssikringen har vi inviteret det rådgivende ingeniørfirma COWI, som vil præsentere de tre forslag til højvandssikring af Skælskør, som de har udarbejdet for Slagelse Kommune.

  Aftenens vært: Slagelse Kommunes Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalg.

  • Tilmelding til projektleder Sofie Astrup, Slagelse Kommune, Center for Miljø, Plan og Teknik på e-mail: soast@slagelse.dk


  Borgermødet holdes i Bryggeriet Harboes auditorium
 • Lør. 29. feb. 2020, kl. 09-13.30. Mere fritid - flere muligheder.
  Inspiration til tiden efter arbejdslivet.

  Er du ny eller kommende pensionist?
  Så vil vi gerne invitere dig til en dag med masser af inspiration til aktiviteter, fællesskaber og foreningsliv. Det finder sted lørdag den 29. februar på Gerlev Idrætshøjskole.

  Forskellige organisationer, klubber, foreninger og aftenskoler giver ideer til et aktivt liv efter arbejdslivet. Du kan få input til alt fra frivilligt engagement, kunst, kultur og musik til information og rådgivning.

  Dagen byder også på teaterforestilling og lækker forplejning.

  Program for dagen:
  • 09.00: Velkomst og formiddagskaffe
  • 09:30: Infostande åbner
  • Mulighed for at høre oplæg:
   • 10.00-10.30: Politibetjent Ebbe Henriksen fortæller om tricktyveri, indbrudssikring mv.
   • 11.15-11.30: Senior i arbejde
  • 11.30: Frokost
  • 12.30: Infostande lukker
  • 12.30: Contack Teater viser forestillingen "Selv granvoksne mænd drømmer", hvor seks mænd fortæller om drømme og sorger fra et langt liv.
  • 13.30: Tak for i dag.


  Tilmelding


  Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig senest den 20. februar.
 • Lør. 29. feb. 2020, kl. 10. Musikalsk Legestue (ca. 1-4 år).
  Er dit barn blevet for gammel til babysalmesangen eller kalder bare hverdagen igen, så byder organisten Signe Bech Schnedler på musikalsk legestue, som er tilrettelagt for børn mellem 1 og 4 år + deres mor/far/bedsteforældre.

  Vi synger og danser, leger og lytter. Der er ingen tilmelding, og efter ca. 40 minutters program bydes der på kaffe, te og saftevand. Alle er meget velkomne!
 • Lør. 29. feb. 2020, kl. 12. Fastelavnfest.
  Kom med til fastelavnfest i Vestsjællands Ungdomsklub, Tyvelse Huse 10, hvor der er hele to tønder at slå løs på.

  Kom med til fastelavnfest i Vestsjællands Ungdomsklub, Tyvelse Huse 10, hvor der er hele to tønder at slå løs på.

  Så kom og se om du kan blive kattekonge eller kattedronning. Der vil være masser af sjov og ballade for alle
 • Lør. 29. feb. 2020, kl. 13-16. Magiske Blomstermalerier Fernisering.
  Anne Krøjer - Magiske blomstermalerier i dem finder man tilbage til naturen i drømmende roligt univers, helt tilbage hvor der er plads til ro og refleksion. Anne vil være tilsted og vi byder på et glas vin.
  • Sted: MØLLER i mejeriet, Støvlebækvej 1a, Kirke Stillinge, Slagelse
  • Pris:(Fri entré)
 • Lør. 29. feb. 2020, kl. 20. Materia + support.
  Dørene åbner kl. 19.30.
 • Man. 3. til lør. 29. feb. 2020, kl. 11-16. Isensteins store verden.
  Kongegaarden viser malerier, tegninger og skulpturer af den kendte billedhugger Harald Isenstein. Huset er i besiddelse af 7.300 af den store kunstners værker.
 • Søn. 1. mar. 2020, kl. 10. Loppemarked.
  Kom til loppemarked i Vestsjællands Ungdomsklub, Tyvelse Huse 10.

  Kom til loppemarked i Vestsjællands Ungdomsklub, Tyvelse Huse 10. Her kan du gøre en masse loppefund og måske finde lige den ting, du står og mangler
 • Søn. 1. mar. 2020, kl. 10-16. Livsstilsmesse.
  Mød forretninger, behandlere og foreninger på Livsstilsmessen. Entré på kun 25 kr. giver adgang til at deltage i dagens mange lodtrækninger, masser af gode tilbud og smagsprøver samt modeshow kl. 12 og kl. 14. Børn under 16 år gratis adgang.
 • Man. 2. mar. 2020, kl. 10.30. Babysalmesang.
  Vi synger og danser, lytter til musik og puster sæbebobler, vi gynger de små i tæpper og oplever kirkens rum. Babysalmesang er med andre ord både sang og musik, bevægelse og rytmik for baby, med udgangspunkt i salmer.

  Babysalmesang er for forældre med børn mellem ca. 2 og 12 måneder. Det varer 45 min. og bagefter er der kaffe på kanden og tid til en snak. Denne gang slutter vi lige før påske
 • Man. 2. mar. 2020, kl. 14-16. Klub Kontakt.
 • Man. 2. mar. 2020, kl. 16. Fællessang og kaffe.
  Elsker du at synge i selskab med andre? Måske fordi du bliver så glad af det? Så har du måske lyst til at deltage til Slagelse Biblioteker og Borgerservices fællessang?

  Vi har fundet ud af, at fællessang skaber samhørighed, giver bedre vejrtrækning og øger livskvaliteten. Det lyder rigtig godt i vores ører, og derfor vil vi gerne tilbyde fællessang i vore tre huse fra efteråret 2019.

  I Skælskør og Korsør er fællessangen et tilbud til dig, der gerne vil ud af huset om formiddagen og få en god start på dagen. I Slagelse er tilbuddet til dig, der gerne vil starte weekenden med sang.
  Efter de første 3 gange i hvert hus, vil arrangementet blive gentaget én gang om måneden i hvert hus.

  Alle er velkomne, og det kræver ikke tilmelding. Bare kom som du er og syng med
 • Man. 2. mar. 2020, kl. 17. UDSOLGT. Jane Austen og afternoon tea.
  Hold på kysen, for nu inviteres du til afternoon tea på biblioteket i selskab med selveste Jane Austen.

  Kom til en anderledes, hyggelig og spændende aften, hvor vi sætter fokus på Jane Austen og hendes tid. Vi får besøg af Rikke Lagersted-Olsen, der er museumsinspektør på Bakkehuset. Hun vil fortælle om den berømte engelske forfatterinde, som er kendt og elsket verden over. Hun kigger nærmere på hendes liv, forfatterskab og samtid og kommer også ind på vilkårene for de kvindelige forfattere, der levede og skrev omkring år 1800 - og perspektiverer lidt til det danske miljø på samme tid.

  Og for at komme i den helt rigtige stemning, dækker vi naturligvis op til traditionel engelsk afternoon tea med alt hvad der sig dertil hører.

  Arrangementet koster 40 kroner inklusive afternoon tea
 • Man. 2. mar. 2020, kl. 19-21. Garderobeskolen.
  Underviser: Laura Terkilsen. Flyt fokus fra tøjforbrug til BRUG. Lær at finde fine, fede outfits af tøj fra skabet. Nemme metoder, der rent faktisk virker.

  Garderobeskolen er 2 hæsblæsende timer, der forvandler garderobeskabet fra begrænsninger til muligheder. Med outfitmetoder & styling tricks som alle - høje, lave, tykke og smalle - nemt kan begynde at bruge, kan man gå i gang så snart man kommer hjem.
  Jeg viser hvordan man bedst kan:
  Rydde op og få overblik i skabet, bruge det tøj du har, på nye måder, gennemskue moden så du køber lidt - men rigeligt, få det sjovt med at finde tøj hver dag, sætte farver sammen, vælge det der klæder dig, blive ven med dit spejlbillede.
  Bonus: få min Garderobe-challenge med hjem, en øjenåbner, til at lave nyt ud af gammelt.
  Garderobeskolens gratis sideeffekt: et bæredygtigt tøjforbrug

  Hold: 25053
 • Tir. 3. mar. 2020, kl. 09. Fællessang og kaffe.
  Elsker du at synge i selskab med andre? Måske fordi du bliver så glad af det? Så har du måske lyst til at deltage til Slagelse Biblioteker og Borgerservices fællessang?

  Vi har fundet ud af, at fællessang skaber samhørighed, giver bedre vejrtrækning og øger livskvaliteten. Det lyder rigtig godt i vores ører, og derfor vil vi gerne tilbyde fællessang i vore tre huse fra efteråret 2019.

  I Skælskør og Korsør er fællessangen et tilbud til dig, der gerne vil ud af huset om formiddagen og få en god start på dagen. I Slagelse er tilbuddet til dig, der gerne vil starte weekenden med sang.
  Efter de første 3 gange i hvert hus, vil arrangementet blive gentaget én gang om måneden i hvert hus.

  Alle er velkomne, og det kræver ikke tilmelding. Bare kom som du er og syng med
 • Tir. 3. mar. 2020, kl. 10. Kirkehøjskole: Glæden ved. musikken.
  Mathias Hammer er pianist og musikformidler. Han er radiovært på P2 og kendt fra "Den Klassiske Musikquiz" på DR K. Mathias Hammer er også medlem af sangbogsudvalget for den nye udgave af Højskolesangbogen, som udkommer i efteråret 2020.