Det sker

Fandt 554 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 18. feb. 2019

 • Ons. 20. feb. 2019, kl. 19. Vitus Berings sidste rejse.
  Underviser: Eigil Holm. Danskeren, der blev Ruslands største opdagelsesrejsende, Vitus Bering, er en af de største opdagelsesrejsende, der har levet.

  Han er født i Horsens 1681 og døde på en øde ø i Stillehave 1741. Han kortlagde det østlige Sibirien, fandt Beringsstrædet, der fik navn efter ham og opdagende søvejen fra Sibirien til Amerika. Han var i russisk tjeneste og ledede to ekspeditioner de 10.000 km. over Rusland og Sibirien til Stillehavet, hvor han byggede store skibe til sine sejladser. Da der ingen skibsværfter var, måtte han medbringe håndværkere, søfolk og alt udstyr til bygning af skibe, samt sejl, andre, kanonr og proviant. Han havde 10.000 mennesker under sin kommando på sin sidste rejse. Rejserne var yderst besværlige og kostede store ofre. Bl.a. skulle de rejse i 50-60 graders kulde i vejløse bjerge. Berings geni gjorde det muligt at gennemføre rejserne. Foredraget ledsages af billeder fra Berings tid og fra nutidens Sibirien, hvor jeg selv har fotograferet. Hold 191032
 • Ons. 20. feb. 2019, kl. 19. Sangaften.
  En intoduktionsaften for en af landets mange nye salmebøger. Denne aften er salmebogen "100 Salmer" på pro-grammet. Mads Djernes, der har siddet i redaktionsudvalget og er præst i Nørremarkskirken i Vejle, kommer og fortæller om nogle af salmerne.

  Kirkens Pigekor og Voksenkor vil synge både med og for os. Gratis adgang
 • Ons. 20. feb. 2019, kl. 19 & 21.30. Hvam Og Øgendahl Udsolgt.
  Min. alder 15 år. Nummererede siddeplaser. Der er 5 kørestolspladser til siddekoncerter i Slagelse Musikhus, pladserne købes som andre billetter via ticketmaster.dk eller i Slagelse Musikhus.
 • Ons. 20. feb. 2019, kl. 19-21. Voksenkor m/k.
  For sangglade M/K'er i alle aldre. Mød bare om eller kontakt korleder Claudia Mørch tlf. 5850 0909 eller mail: musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Ons. 20. feb. 2019, kl. 19-21. Hvad er cannabis.
  Underviser: Rikke Jakobsen. Foredraget omhandler cannabis til medicinsk brug og er baseret på den videnskab som foreligger nu, og de erfaringer som man har gjort sig i udlandet.

  Hovedpunkterne i foredraget vil være: Hvad er cannabis, cannabinoider og terpener, hvorfor er de forskellige cannabinoider og terpener et godt medicinsk redskab, forskning i cannabis, lovgivningen i forhold til cannabis, hvordan opnår man cannabis på recept, bivirkninger, interaktioner osv. når man er syg, det illegale marked og hvad er Cannabis Danmarks formål og mål.

  Hold: 23060
 • Tor. 21. feb. 2019, kl. 10. Slagelse Øst.
  Turen følger stort set den sorte kløversti rundt om Slagelses Østby. Den går over golfbanen, forbi Sikringen og sygehuset. Hastighed: Normal. Tur: 12 km.

  Fra: Nørrevangstorvet, 4200 Slagelse (bus 903, stoppested: Nørrevangsskolen) kl. 10.05. Til: Samme sted kl. 13.30. Leder: Knud Jørgensen, 21624085
 • Tor. 21. feb. 2019, kl. 10.15. Torsdagstræf - Birgit Kirkebæk.
  Jussi Adlers bog Journal 64 og efterfølgende film har igen sat fokus på Kvindeanstalten på Sprogø.

  Birgit Kirkebæk har skrevet en bog om emnet og hun kommer og fortæller om, hvordan seksuel løsagtige og moralsk defekte kvinder blev isoleret for at forhindre udbredelsen af dårligt arvemateriale. Behandlingen dengang blev opfattet som mild og human, men er i eftertiden blevet vurderet som utilsigtet ond behandling. Hun ser dog stadig mange lighedspunkter med måden vi i dag behandler udsatte på. Hold 191503
 • Tor. 21. feb. 2019, kl. 14-16. Så syng da!
  Vi synger sange fra højskolesangbogen i Annexet ved Lundforlund Præstegård.
 • Tor. 21. feb. 2019, kl. 14.30. Hygge & Horisont.
 • Tor. 21. feb. 2019, kl. 15. DOK. Dokumentar- og kortfilmklub.
  I Filmklub DOK viser vi udvalgte kort- eller dokumentarfilm med efterfølgende debat.

  I dokumentar- og kortfilmklub DOK har man mulighed for gode diskussioner og udvekslinger af synspunkter om vigtige emner i samfundet, om historiens gang, om særlige eller usædvanlige menneskelige forhold. Vi mødes den tredje torsdag i måneden og ser en udvalgt kort- eller dokumentarfilm, som vi efterfølgende taler og diskuterer ud fra.
  Arrangementet er gratis. Begrænset antal pladser. Husk tilmelding
 • Tor. 21. feb. 2019, kl. 17. Fyraftensmusik.
  En mulighed for at lade roen falde over sig sidst på dagen. Det foregår i det dejlige kirkerum, mens man lytter til levende musik. v. Viola Chiekezi.
 • Fre. 22. feb. 2019, kl. 10.30. Biblio Bio i Skælskør.
  Forårssæsonen i Biblio Bio starter den 22. februar på Skælskør Bibliotek og Borgerservice, hvor vi hygger os med gode formiddagsfilm hver fredag frem til første fredag i april.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men du kan hente forårets program på Skælskør Bibliotek 14 dage før 1. film

  fra midten af januar. Sidste film vises fredag d. 5. april..

  Tilmelding
  Tilmelding finder sted her fra den 23. Januar. Du tilmelder dig hele sæsonen på samme tid, men kommer når du kan.

  Film derhjemme
  Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån
 • Fre. 22. feb. 2019, kl. 14-15. Fredagstræf.
  Sognepræst Birgitte Willumsen, Tjæreby fortæller om Martin A. Hansen og hans forfatterskab.
 • Fre. 22. feb. 2019, kl. 17 kl. 18.30 kl. 20. Slagelse Jazzklub præsenterer Kong Hans Kongelige Hofkapel.
  Slagelse Jazzklub afholder generalforsamling kl. 17.00, derefter kl 18.30 mulighed for spisning kr. 175 og fra 20-23.30 spiller Kong Hans Kongelige Hofkapel op til dans, rigtig stemningsfuld musik fra 20'erne og 30'erne.

  Orkestrets navn skyldes, at øvelokalerne i sin tid lå på Kong Hans Alle i Buddinge, og at det i Amerika var almindeligt, at store orkestre havde royale titler. Tænk bare på Duke Ellinton, Count Basie og andre.

  Inspirationskilderne til musikken er Fletcher Henderson, Paul Whitemann, Roy Noble og andre fra denne periode.

  Kong Hans Kongelige Hofkapel spillede fra 1992 til 2012 på mange foeskellige spillesteder i Danmark, Sverige, Tyskland, Ungarn og Schweiz. Januar 2018 startede vi Kong Hans Kongelige Hofkapel op igen, efter 5 år uden spilleri. Den nuværende besætning er som følger:

  Sax/clarinet Jesper Koch, Benny Nielsen, Erik Nilsson, Niels Stuart

  Trompet Bertel Erichsen, Henning Løvdal

  Basun Preben Nissen

  Klaver Arne Frederiksen

  Banjo/guitar Flemming Frederiksen

  Bas Carsten Henningsen

  Trommer Peter Wrangel
 • Fre. 22. feb. 2019, kl. 17-17.45. Fredag og fyraften med Finsmag.
  Rytmisk fyraftensmusik med Finsmag og snak i Skt. Povls Kirke Lad op til weekenden i byens flotte kirkerum med et musikalsk indspark.

  "Finsmag", som består af tre dygtige musikere fra Aalborg Musikkonservatorium, går ad vejen til Korsør, hvor de skal står for det musikalske i samarbejde med kirkens organist Steen Johansson. Temaet til den første Fredag og Fyraften er Kim Larsens musik. Medvirkende: Lykke Fugl Wester - præst Mai Skytte Simonsen - vokal Lasse Bernt Sandkamm - guitar Mads Kirkegaard Kristensen - saxofon Steen Johansson Helt i Kim Larsens ånd serveres en kop øl, som kan nydes under den rytmiske gudstjeneste. Arrangementet er det første af fire i løbet af 2019. Gratis entré
 • Fre. 22. feb. 2019, kl. 19. Lp-aften - James Bond Soundtrack.
  Nu med license to play! Kom glad med dit yndlingsmusik fra en 007-film under armen og gerne en ven eller syv.

  Vi spiller musik for hinanden og fortæller måske en lille spion-historie eller to.

  Find smokingen, dit Bond-Babe outfit eller et hajbur frem, enhver udklædning er velkommen

  Du/I er velkomne til at dumpe ind i god tid og medbring gerne din aftensmad, så spiser vi i fællesskab.

  Medbring egne drikkevarer og lej et glas i Salonen.
  Minimumspris 25 kr.

  Vi sælger som altid økologisk sodavand, te, kaffe og kiksekage.

  Vi ses
  • Sted: Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
  • Pris:(Fri entré)
 • Fre. 22. feb. 2019, kl. 20. Michael Falch - Udsolgt.
  Der er 5 kørestolspladser til siddekoncerter i Slagelse Musikhus, pladserne købes som andre billetter via ticketmaster.dk eller i Slagelse Musikhus.
 • Fre. 22. feb. 2019, kl. 20.30. "Fredags Bluesrock" m. Øernes Blues Band.
  "Fredags Bluesrock" med Øernes Blues Band. Øernes Blues Band har før gæstet Korsør og turneret landet tyndt i mange år og hvis hjerter altid har været ved den tunge og dansevenlige bluesrock. Arr. i samarbejde med Korsør Picnicpiger.
 • Lør. 23. feb. 2019, kl. 10-11. Musikalsk Legestue (ca. 1-4 år).
  Mød bare op i kirken eller kontakt organist Signe Bech Schnedler. Tlf. 5850 0909, mail: musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Lør. 23. feb. 2019, kl. 10-12. Teenklub i Tjæreby Præstegård.
  Læs mere om Teenklubben her.