Det sker

Fandt 554 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 18. feb. 2019

 • Lør. 23. feb. 2019, kl. 10:00. Åbent Hus på SDU Slagelse.
  Kom til Åbent Hus og hør om studier, studiemiljø, optagelse og meget mere. Deltag også i mini-forelæsninger og få en guidet tur sammen med en studerende.
 • Lør. 23. feb. 2019, kl. 20. James Taylor by Kaspersen, Vuust & Fogh.
  Genre: James Taylors udødelige sange.
 • Lør. 23. feb. 2019, kl. 20. Allan Olsen koncert.
  Allan Olsen solo.
 • Fre. 22. og lør. 23. feb. 2019, kl. 00. Weekend-bogsalg i Slagelse.
  Den sidste weekend i hver måned holder Slagelse Bibliotek bogsalg.

  Så kom og gør et godt kup blandt alle de kasserede materialer - Udbuddet vil løbende blive udskiftet.
  Der vil som altid være faste priser på materialerne:
  Voksenbøger: 10 kr.
  Børnebøger: 5 kr.
  Musik: 5 kr
 • Søn. 24. feb. 2019, kl. 15. Jazz koncert med "Kansas City Stompers".
  Koncert med Danmarks ældste eksisterende jazzorkester "Kansas City Stompers" med sangerinden Rikke Mølgaard.

  "Kansas City Stompers" er et af Danmarks populæreste jazzband, bestående af Niels Abild, klarinet, Niels "Flipper" Stuart, tenorsax, Palle Juul Hansen, piano, Gert Rostock, bas og Kurt Riedel, trommer. Som solist har de med sig den populære sangerinde Rikke Mølgaard.
  • Sted: Korsør Koncerterne, Kongegaarden, Algade 25, Korsør
  • Pris:(Entré: 150 Kr. , 100 Kr. for medlemmer)
 • Lør. 23. og søn. 24. feb. 2019, kl. 10. Galanthus Weekend.
  Glæd dig til vores Galanthus-weekend, med mulighed for, at se/købe et hav af forskellige vintergækker.

  Galanthus-weekend på Gartneriet Spiren fra kl. 10 - 16.

  Hvid, bly og uskyldsren står den der pludselig, vintergækken, Galanthus og lyser op i de mørke dage, hvor hun fortæller os, nu er foråret på vej. Sart ser hun ud, men her skal vi ikke lade os narre, for vintergækken tåler den danske vinters skiftende vejrlig mellem frost og tø.

  Gerard Oud fra Holland kommer endnu engang til gartneriet med alle hans fantastiske Galanthus store som små. hvert år er der nye og spændende med - Husk det er muligt at sende en mail og bestille den ønskede galanthus og så afhente den i gartneriet i weekenden. Der er som de andre år også gode muligheder for at købe uden forudbestilling. SNEEUWKLOKJESHOF BUCANEVE email: gerardoud@tele2.nl www.sneeuwklokjes.gala.nl

  I år gentager vi succesen med besøg fra det velrenommerede Avon Bulbs fra England, der kommer for, at vise/sælge deres fine Galanthus. Gartneriets forædler Allan Street glæder sig til at komme og vise et udpluk af deres spændende løg. Her er det også muligt at bestille på/via deres hjemmeside Avon bulbs og afhente i weekenden, men også Allan har et stort udvalg med til salg, der ikke er bestilt. Deres hjemmeside : www.avonbulbs.co.uk og/eller e-mail til : chris@avonbulbs.co.uk

  Foredragsholderen er endnu ikke helt på plads, men det kommer snart :-)

  KLIP ET GÆKKEBREV : Dette er lidt min egen passion, vores unger har altid fået gækkebreve fra min far, en skøn tradition mener jeg. Så i år vil der blive mulighed for at klippe et gækkebrev i Gartneriet i denne weekend, og det bliver under kyndig vejledning af KARIN HALD, som om lørdagen vil fortælle lidt omkring traditionen, samt give kyndig vejledning i at klippe et gækkebrev. Karin har et antal sakse med, men hvis der er mange der gerne vil klippe så husk en spids saks., Karin har skrevet flere bøger omkring det at klippe gækkebreve.

  Der vil også være mulighed for at købe en kop kaffe, the, kage, sandwich, øl, vand eller et glas vin
 • Man. 25. feb. 2019, kl. 10.30-11.15. Babysalmesang.
  Babysalmesang, alle mandage fra 28. januar til 18. marts i tidsrummet kl. 10.30-11.15 i Skt. Povls Kirke Præst Lykke byder babyer på 2-12 måneder og deres forældre velkomne til en stund med sang, dans og babyer i fokus. Det er gratis at deltage.

  Mere information kan findes på kirkens hjemmeside
 • Man. 25. feb. 2019, kl. 14-16. Hyggeklub.
  Der strikkes, hækles, snakkes drikkes kaffe m.m. og alle er velkomne.
 • Man. 25. feb. 2019, kl. 19-21.30. Det danske kærlighedslandskab 2019.
  Underviser: Bastian Larsen. Det er ikke nemt at finde den eneste ene i Danmark år 2019 og i øvrigt få et parforhold til at fungere på den lange bane. Vi har 50 % skilsmisser, ca. halvanden million singler, og vi er den næst mest utro nation i verden.

  Det virker mærkeligt, når vi har mere frihed til at vælge det kærlighedsliv, vi gerne vil have, end vi nogensinde har haft før. Økonomisk, religiøst og kulturelt er der ikke længere samme rammer for, hvordan vi finder en partner eller er sammen med dem. Vi kan vælge frit, men det betyder, at vi skal stille os selv et spørgsmål, som vi ikke er vant til at stille os selv.
  Hvad er det for et kærlighedsliv, vi gerne vil have?
  Vi kigger på kærlighedsscenen 2019, hvor vi desværre har glemt, hvordan man flirter på en naturlig måde. Til gengæld er vi mere online med vores kærlighedsliv end nogensinde med mere end en million datingprofiler fordelt på mere end 200 datingsites. Der vil være tårer og latter, tips og tricks og inspiration til at gå nye veje og masser af personlige anekdoter fra singlelivet i Dagens Danmark

  Hold: 23055
 • Tir. 26. feb. 2019, kl. 00. Foredrag med provst Ulla Thorbjørn Hansen.
  Foredrag med provst Ulla Thorbjørn Hansen Mere information kommer snarest.
 • Tir. 26. feb. 2019, kl. 16-17. Børnekoret (fra 1. 6. klasse).
  Korleder Signe Bech Schnedler. Tlf. 5850 0909 el. musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Tir. 26. feb. 2019, kl. 17.15-19.30. Pigekoret (fra 7. klasse og opefter).
  Korleder Signe Bech Schnedler tlf. 5850 0909 el. mail: musik.i.norrevangskirken@gmail.com. Kontakt venligst korleder inden opstart.
 • Tir. 26. feb. 2019, kl. 19. Ost & portvin.
  I samarbejde med Portvinsloftet inviterer Ostebørsen endnu en gang til en hyggelig portvinsaften. På denne aften bliver du præsenteret for den formidable cocktail af portvin og ost.
 • Tir. 26. feb. 2019, kl. 19. Rusland - mere end bare Putin.
  Korruption, dopingskandaler, valgsvindel og krig med naboerne. Sådan ser overskrifter om Rusland ofte ud, men Rusland og russere er langt mere nuanceret, end der er plads til i korte nyhedshistorier.

  Denne aften tager vi med DR's Ruslandskorrespondent Matilde Kimer på en underholdende rejse til verdens største land. Bliv klogere på Putin og konfrontationerne med Vesten - men mød også en række såkaldte almindelige russere. Både dem, der forguder Putin og hans politik - og dem, der slås for at ændre kursen. For selv om Putin sidder tungt på magten, er der meget andet i det moderne Rusland, der er med til at definere, hvorfor russere tænker, agerer og drømmer som de gør.

  Medlemmer af Biblioteksklubben: 30 kr
 • Tir. 26. feb. 2019, kl. 19-21. Foredrag: Klimaændringer - den danske vinkel (via livestream fra Aarhus Universitet).
  Hør om de atmosfæreprocesser og mekanismer som ligger bag klimaændringerne og om de FN-rapporter som i stor detalje udreder hvad vi ved om de igangværende klimaændringer, deres konsekvenser og hvad fremtiden byder på. Og hør om konsekvenserne i Danmark.

  Forelæser: professor i klimafysik Jens Hesselbjerg Christensen, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet
  Sprog: dansk
  Entré: gratis

  Med Parisaftalen i hus i december 2015 blev en vigtig milepæl i forhold til at undgå uoverskuelige klimaforandringer i løbet af dette århundrede nået. Verdens ledere blev enige om at klimaproblemet er det største fælles problem vi som beboere af planeten Jorden må og skal finde en løsning på. Undervejs har FNs klimapanel udgivet den ene klimarapport efter den anden som i større og større detalje har udredt hvad vi ved om de igangværende klimaændringer, deres konsekvenser og hvad fremtiden vil byde på. Rapporterne udgør således selve grundlaget for Parisaftalen og processen som førte til dens vedtagelse.

  Selv om det hedder 'den globale opvarmning', rammer den i høj grad lokalt med klimaændringer som alle nationer i verden oplever på en unik måde. FNs seneste klimarapport besvarer spørgsmål som: hvad er effekterne af den globale opvarmning? Hvordan afbøder vi dem? Hvordan tilpasser vi os?

  Aftenens foredragsholder, Jens Hesselbjerg Christensen, har været hovedforfatter på flere af FN-rapporternes kapitler om regionale klimaændringer og har en rolle at spille også i den kommende hovedrapport som udkommer i 2021/22.

  Her i Danmark er vi heldigt stillet: vi er ikke specielt sårbare, og vi har både viden og penge så vi kan tilpasse os. Vi har dog fortsat akut behov for at få sat tal på hvor meget havet stiger, hvor kraftige skybrud vi skal dimensionere kloakkerne til og hvor lange tørkeperioder og hvor varme hedebølger fremtidens somre byder på. Kun med den viden kan vi designe et Danmark der kan stå imod - og måske endda udnytte - de klimaændringer som uundgåeligt vil finde sted selvom Parismålene skulle blive indfriet. Og det kan gå helt galt hvis det vilde vejr rammer os uforberedt. Men samtidig må man spørge: "Hvilken ekstra viden der skal til før vi tager klimaforandringerne og deres effekter alvorligt nok til at vi faktisk laver noget om?"

  Foredraget stiller skarpt på danske forhold og dansk sårbarhed i forhold til de forandringer vi allerede oplever. Undervejs bliver vigtige atmosfæreprocesser og mekanismer forklaret så alle kan være med.
  Efter foredraget går du hjem med både en bedre forståelse af klimaet som system, hvilke usikkerheder forskerne kæmper med og en idé om hvorvidt vi efterlader vores efterkommere en oase med vindyrkning, varme somre og masser af turister eller en nødstedt nation omgivet af et stormfuldt og stadigt stigende hav - og hvad der skal til for at vi ender i den første situation og ikke i den anden.

  Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

  Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

  Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
 • Tir. 26. feb. 2019, kl. 19-21. Foredrag: Klimaændringer - den danske vinkel (via livestream fra Aarhus Universitet).
  Hør om de atmosfæreprocesser og mekanismer som ligger bag klimaændringerne og om de FN-rapporter som i stor detalje udreder hvad vi ved om de igangværende klimaændringer, deres konsekvenser og hvad fremtiden byder på. Og hør om konsekvenserne i Danmark.

  Forelæser: professor i klimafysik Jens Hesselbjerg Christensen, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet
  Sprog: dansk
  Entré: gratis

  Med Parisaftalen i hus i december 2015 blev en vigtig milepæl i forhold til at undgå uoverskuelige klimaforandringer i løbet af dette århundrede nået. Verdens ledere blev enige om at klimaproblemet er det største fælles problem vi som beboere af planeten Jorden må og skal finde en løsning på. Undervejs har FNs klimapanel udgivet den ene klimarapport efter den anden som i større og større detalje har udredt hvad vi ved om de igangværende klimaændringer, deres konsekvenser og hvad fremtiden vil byde på. Rapporterne udgør således selve grundlaget for Parisaftalen og processen som førte til dens vedtagelse.

  Selv om det hedder 'den globale opvarmning', rammer den i høj grad lokalt med klimaændringer som alle nationer i verden oplever på en unik måde. FNs seneste klimarapport besvarer spørgsmål som: hvad er effekterne af den globale opvarmning? Hvordan afbøder vi dem? Hvordan tilpasser vi os?

  Aftenens foredragsholder, Jens Hesselbjerg Christensen, har været hovedforfatter på flere af FN-rapporternes kapitler om regionale klimaændringer og har en rolle at spille også i den kommende hovedrapport som udkommer i 2021/22.

  Her i Danmark er vi heldigt stillet: vi er ikke specielt sårbare, og vi har både viden og penge så vi kan tilpasse os. Vi har dog fortsat akut behov for at få sat tal på hvor meget havet stiger, hvor kraftige skybrud vi skal dimensionere kloakkerne til og hvor lange tørkeperioder og hvor varme hedebølger fremtidens somre byder på. Kun med den viden kan vi designe et Danmark der kan stå imod - og måske endda udnytte - de klimaændringer som uundgåeligt vil finde sted selvom Parismålene skulle blive indfriet. Og det kan gå helt galt hvis det vilde vejr rammer os uforberedt. Men samtidig må man spørge: "Hvilken ekstra viden der skal til før vi tager klimaforandringerne og deres effekter alvorligt nok til at vi faktisk laver noget om?"

  Foredraget stiller skarpt på danske forhold og dansk sårbarhed i forhold til de forandringer vi allerede oplever. Undervejs bliver vigtige atmosfæreprocesser og mekanismer forklaret så alle kan være med.
  Efter foredraget går du hjem med både en bedre forståelse af klimaet som system, hvilke usikkerheder forskerne kæmper med og en idé om hvorvidt vi efterlader vores efterkommere en oase med vindyrkning, varme somre og masser af turister eller en nødstedt nation omgivet af et stormfuldt og stadigt stigende hav - og hvad der skal til for at vi ender i den første situation og ikke i den anden.

  Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

  Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

  Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
 • Tir. 26. feb. 2019, kl. 19-21. Foredrag: Klimaændringer - den danske vinkel (via livestream fra Aarhus Universitet).
  Hør om de atmosfæreprocesser og mekanismer som ligger bag klimaændringerne og om de FN-rapporter som i stor detalje udreder hvad vi ved om de igangværende klimaændringer, deres konsekvenser og hvad fremtiden byder på. Og hør om konsekvenserne i Danmark.

  Forelæser: professor i klimafysik Jens Hesselbjerg Christensen, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet
  Sprog: dansk
  Entré: gratis

  Med Parisaftalen i hus i december 2015 blev en vigtig milepæl i forhold til at undgå uoverskuelige klimaforandringer i løbet af dette århundrede nået. Verdens ledere blev enige om at klimaproblemet er det største fælles problem vi som beboere af planeten Jorden må og skal finde en løsning på. Undervejs har FNs klimapanel udgivet den ene klimarapport efter den anden som i større og større detalje har udredt hvad vi ved om de igangværende klimaændringer, deres konsekvenser og hvad fremtiden vil byde på. Rapporterne udgør således selve grundlaget for Parisaftalen og processen som førte til dens vedtagelse.

  Selv om det hedder 'den globale opvarmning', rammer den i høj grad lokalt med klimaændringer som alle nationer i verden oplever på en unik måde. FNs seneste klimarapport besvarer spørgsmål som: hvad er effekterne af den globale opvarmning? Hvordan afbøder vi dem? Hvordan tilpasser vi os?

  Aftenens foredragsholder, Jens Hesselbjerg Christensen, har været hovedforfatter på flere af FN-rapporternes kapitler om regionale klimaændringer og har en rolle at spille også i den kommende hovedrapport som udkommer i 2021/22.

  Her i Danmark er vi heldigt stillet: vi er ikke specielt sårbare, og vi har både viden og penge så vi kan tilpasse os. Vi har dog fortsat akut behov for at få sat tal på hvor meget havet stiger, hvor kraftige skybrud vi skal dimensionere kloakkerne til og hvor lange tørkeperioder og hvor varme hedebølger fremtidens somre byder på. Kun med den viden kan vi designe et Danmark der kan stå imod - og måske endda udnytte - de klimaændringer som uundgåeligt vil finde sted selvom Parismålene skulle blive indfriet. Og det kan gå helt galt hvis det vilde vejr rammer os uforberedt. Men samtidig må man spørge: "Hvilken ekstra viden der skal til før vi tager klimaforandringerne og deres effekter alvorligt nok til at vi faktisk laver noget om?"

  Foredraget stiller skarpt på danske forhold og dansk sårbarhed i forhold til de forandringer vi allerede oplever. Undervejs bliver vigtige atmosfæreprocesser og mekanismer forklaret så alle kan være med.
  Efter foredraget går du hjem med både en bedre forståelse af klimaet som system, hvilke usikkerheder forskerne kæmper med og en idé om hvorvidt vi efterlader vores efterkommere en oase med vindyrkning, varme somre og masser af turister eller en nødstedt nation omgivet af et stormfuldt og stadigt stigende hav - og hvad der skal til for at vi ender i den første situation og ikke i den anden.

  Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

  Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

  Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
 • Ons. 27. feb. 2019, kl. 10. Babysalmesang.
  Kontakt venligst organist Signe Bech Schnedler inden opstart på tlf. 58 50 09 09 el. musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Ons. 27. feb. 2019, kl. 10-11. Kor 'Gospel4All.
 • Ons. 27. feb. 2019, kl. 10.45. Babysalmesang.
  Kontakt venligst organist Signe Bech Schnedler inden opstart på tlf. 58 50 09 09 el. musik.i.norrevangskirken@gmail.com.