Det sker

Fandt 566 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 19. sep. 2020

 • Ons. 30. sep. 2020, kl. 11. Fortælleshow bygget over billedbogen "Slangen Sigurd" - 3-8 år.
  Inddragende og aktiv børneunderholdning for børn med historien om Slangen Sigrid i et aktivt fortælleshow med ballondyr, skøre stemmer og meget mere!

  Showet er bygget over Marcus Kongsgaard Ølands nyeste børnebog "Sigrid - Slangen uden venner". Sigurd ønsker sig brændende en ven, men hver gang der kommer en potentiel kammerat forbi, tilbereder hendes mor dyret som aftensmad.
  Mød slangen Sigrid, pindsvinet Pløkke-Palle, Sigrids mor Psyko-Sanne og alle de andre karakterer fra bogen.

  Marcus er iført kostume og har sin store gamle kuffert med. I den har han rekvisitter og illustrationer med fra "Slangen Sigurd" i storformat, som bliver brugt i fortællingen.

  Alle deltagende børn vil efter showet hver få udleveret en ballon, som også er en del af showet.

  Tilmeld dig
 • Ons. 30. sep. 2020, kl. 19. Voksenkor.
  Hver onsdag for alle sangglade voksne.
 • Ons. 30. sep. 2020, kl. 19. Koncert med Linda Andrews.
  Linda vandt i 2009 alles hjerter da hun sang sig til tops i DR's underholdningsprogram X-Factor, og har sidenhen solgt dobbelt platin og indspillet 4 solo albums.

  Tempoet skal helt ned, og repertoiret til denne koncert består af smukke klassikere såsom Hallelujah af Leonard Cohen, Make you feel my love af Bob Dylan og Fix You af Coldplay, blandet med Lindas egne smukke kompositioner. Måske sniger der sig også 1 eller 2 sange ind på Lindas modersmål færøsk. Til koncerten bliver Linda akkompagneret af sin guitarist. Koncerten er gratis og støttet af Kulturministeriet Følg Linda på: https://www.facebook.com/linda... og https://www.instagram.com/lind
 • Ons. 30. sep. 2020, kl. 19-21. Sygeplejersken- Drabene i Nykøbing Falster.
  Underviser: Kristian Corfixen. En tidlig morgen i marts 2015 modtager politiet et opkald fra en sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus. Hun mistænker sin nære kollega for bevidst at dræbe patienter og frygter, at det netop er sket igen.

  Snart ruller en drabssag, som aldrig før er set i dansk retshistorie. Flere fortæller nu politiet, at også de mistænker sygeplejersken for at forgifte patienterne, og nogle endda at de har gået rundt med mistanken i flere år. Men hvorfor har ingen reageret? Og hvor er beviserne?
  I denne dokumentariske beretning rekonstruerer journalist Kristian Corfixen den nattevagt, som siden førte til, at sygeplejersken blev idømt 12 års fængsel for flere drabsforsøg. For første gang blotlægges politiets efterforskning, og bogen afslører en lang række detaljer om sagen, der ikke har været fremme i offentligheden før. Alle sagens hovedpersoner medvirker i bogen - heriblandt den dømte Christina Aistrup Hansen samt politiets kronvidne, som begge for første gang udtaler sig offentligt om sagen. I bogen står overlægen, der anmeldte sagen, sammen med politiets kronvidne også frem med kritik af Nykøbing Falster Sygehus og det danske sundhedsvæsens måde at håndtere sagen på. For har vi lært af sygeplejerskesagen og forsøgt at forhindre, at noget lignende vil kunne ske igen? Det mener de ikke.

  Foredragsholder: Kristian Corfixen, journalist
  Hold: 26055
 • Ons. 30. sep. 2020, kl. 20. Søren Sko & Benjamin Koppel - On Cole - Balkonbillet.
 • Tor. 13. aug. til ons. 30. sep. 2020, kl. 11. Slagelse Museum.
  Slagelse Museum præsenterer handel, håndværk og industri. Oplev det unikke gademiljø fra den tid, hvor H.C. Andersen gik i Latinskole i Slagelse.
 • Tor. 1. okt. 2020, kl. 10.30. Børneteaterforestillingen Nattergalen - for de 3-9årige.
  I teaterstykket Nattergalen bliver børnene inviteret til Kina til den kinesiske Kejsers slot. Det er den poetiske historie om "skønheden i det enkelte", som bliver fortalt musikalsk og eventyrligt.

  En lille Nattergal bliver udvist af kejserriget, da kejseren syntes mere om en kunstig Nattergal, som er lavet af guld, med rubiner og diamanter.
  Desværre har kejseren ikke tænkt på, at alt som er kunstigt, på et eller andet tidspunkt er opbrugt, og kan gå i stykker. Og sådan sker det også for kunstfuglen. Kejseren bliver så ked af det, at han næsten dør. Heldigvis kommer den levende nattergal i sidste øjeblik og synger så smukt at sorgen forsvinder fra kejserens slot. Historien ender i en stor fest hvor flere hundrede farverige sommerfugle bliver sluppet løs i teateret. Andersens Kuffertteater bruger H. C. Andersens Eventyr som midtpunkt i stykket. Det vigtige er dog ikke historien om nattegalen, men børnene og deres muligheder for at være med til at fortælle historien og at have indflydelse på forløbet og handlingen
 • Tor. 1. okt. 2020, kl. 16.30-18. Workshop Om Frivillig-job.dk - Online Rekruttering Af Frivillige.
  Hvordan bruger man frivilligjob.dk, og hvad betyder det, at der er kommet en lokal udgave?

  Hvordan bruger man frivilligjob.dk, og hvad betyder det, at der er kommet en lokal udgave? I forbindelse med lanceringen af det nye lokale frivilligjob- og eventmodul sætter vi i efteråret ekstra fokus på online rekruttering af frivillige

  Det gør vi gennem en workshop, hvor du og din forening kan lære, hvordan i kan bruge www.frivilligjob.dk, når i skal rekruttere frivillige til at hjælpe med opgaver af kortere eller længere varighed, møder og events.

  Workshoppen er henvendt til foreninger, netværksgrupper, kommunale institutioner mv. og giver dig en grundig introduktion i brugen af det nye lokale frivilligjob- og eventmodul. Under workshoppen får du derudover viden og gode råd om generel rekruttering, motiver bag frivillighed, typer af frivilligjobs, afgrænsning af opgaver, formulering af opslag mv.

  Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet. Det er ikke nødvendigt at medbringe egen computer, da workshoppen bliver afholdt i IT-lokalet på Slagelse Bibliotek
 • Tor. 1. okt. 2020, kl. 17.30-19.15. Ser du månen, Daniel 1.
  Foredrag med Daniel Rye.

  Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

  En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse. Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog Ser du månen Daniel (udgivet oktober 2015)
 • Tor. 1. okt. 2020, kl. 19. Biblio Bio 19.
  Den første torsdag i hver måned vises der film kl. 19.00. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
  Arrangementet er gratis, men på grund af coronavirus/COVID-19 kræves tilmelding.
 • Tor. 1. okt. 2020, kl. 20. Signe Svendsen med band.
 • Tor. 1. okt. 2020, kl. 20.30-22.15. Ser du månen, Daniel 2.
  Foredrag med Daniel Rye.

  Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

  En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse. Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog Ser du månen Daniel (udgivet oktober 2015)
 • Lør. 8. aug. til tor. 1. okt. 2020, kl. 10-17,30. Vil du se min Frimærkesamling.
  Se den store udstilling af frimærker, frit fortolket, udført i keramik af Finn M. Værkerne kan ses sammen med de øvrige 35 kunstnere fra hele landet.
  • Sted: MØLLER i mejeriet, Støvlebækvej 1a, Kirke Stillinge, Slagelse
  • Pris:(Fri entré)
 • Fre. 2. okt. 2020, kl. 15. Fejring af fællesskaber!
  Fællesskaber findes overalt.

  Vi mødes efter fyraften med gutterne til fodboldtræning. Vi går til vinsmagning med kollegerne. Vi spiller rollespil med vennerne eller drejer keramik henne på aftenskolen. Fælles for os alle er, at vi mødes over en interesse - på tværs af baggrunde, livsstil og politiske holdninger.

  Derfor slår vi et slag for de gode fællesskaber! Vi inviterer til fejring med et fællesskabsmarked og en udstilling, hvor vi sætter fokus på alle de gode foreninger, klubber og initiativer, som har hjemme i Slagelse Kommune. Måske du selv finder inspiration til at blive del af nye fællesskaber?

  Kom og oplev dem med egne øjne, når vi fejrer det lokale fællesskab. Alle er velkomne, og du møder bare op. Vi serverer selvfølgelig et glas bobler til den festlige lejlighed.
 • Fre. 2. okt. 2020, kl. 19.30. Close To You.
 • Fre. 2. okt. 2020, kl. 20. Pligten Kalder - Kun For Pengenes Skyld - Tour.
  P.g.a. Covid-19 er koncerten er flyttet fra 17. april til 2. oktober, hvortil allerede købte billetter er gyldige. Skulle du være forhindret den nye dato, vil vi sætte stor pris på at du forærer billetten væk.

  Ønsker du billetten refunderet skal du følge anvisningerne som udsendes fra Ticketmaster. Refundering kan finde sted frem til 20. maj.. refunderes ikke.

  Der er 5 kørestolspladser til siddekoncerter i Slagelse Musikhus, pladserne købes som andre billetter via ticketmaster.dk eller i Slagelse Musikhus
 • Lør. 3. okt. 2020, kl. 10. Støt Brysterne Motionsløb - start kl. 10.
  Deltag i hyggeligt motionsløb med start på Nytorv og støt op om Slagelses indsamling til Kræftens Bekæmpelse. Beløbet går ubeskåret til Støt Brysterne indsamlingen.

  Du kan starte din deltagelse mellem kl. 10 - 11. For at undgå kø ved start og målstreg har vi indført tre forskellige starttider. Vi beder dig starte inden for den valgte time
 • Lør. 3. okt. 2020, kl. 11. Sejltur på Skælskør Fjord.
  Nyd udsigten til Skælskørs gamle smukke bindingsværkshuse og det rige naturliv, mens den charmerende turbåd Skjelskør V glider roligt gennem Skælskør Inderfjord.
 • Lør. 3. okt. 2020, kl. 11. Støt Brysterne Motionsløb - start kl. 11.
  Deltag i hyggeligt motionsløb med start på Nytorv og støt op om Slagelses indsamling til Kræftens Bekæmpelse. Beløbet går ubeskåret til Støt Brysterne indsamlingen.

  Du skal starte din deltagelse mellem kl. 11 - 12. For at undgå kø ved start og målstreg har vi indført tre forskellige starttider. Vi beder dig starte inden for den valgte time
 • Lør. 3. okt. 2020, kl. 11-12. Andet arrangement.
  Igen i år vil menighedsrådet være til stede ved Fodsporets fødselsdag. Vi byder på kirkekaffe.