Det sker

Fandt 527 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 29. jan. 2020

 • Søn. 9. feb. 2020, kl. 14. Foredrag med Anders Leth Damgaard ved Ravfest - for hele familien.
  Anders Leth Damgaard er kendt fra TV som Danmarks ekspert, når det handler om rav inklusioner. Du kan møde ham og høre ham fortælle om hans store passion, til Ravfest- for hele familien. Fotograf: Tina Løkke.

  Verdenen i rav - foredrag om insekter i rav

  Et vindue til fortiden / En aften om livet og historierne der gemmer sig i havets guld

  Rav er et forunderligt næsten magisk materiale. Der findes over 150 forskellige typer af rav i verdenen, og hver type agerer som en portal tilbage i tiden - et vindue til fortiden, hvor igennem vi kan se et øjeblik fastfrosset i 3D. Ravets rolle i forståelsen af livets udvikling er dybt undervurderet hos den brede befolkning. Gennem dette foredrag vil du få en nuanceret indsigt i hvorfor dette materiale er så fantastisk og med egne øjne se hvordan livet har set ud på jorden for mange millioner af år siden.

  Anders Leth Damgaard, uddannet lærer, autodidakt rav-forsker og formand for Den Danske Ravklub. Siden 2008 har han studeret insekter i rav, og hans arbejde har allerede affødt fund af over 40 nye arter, en del videnskabelige artikler og samarbejder med forsknings- og formidlingsinstitutioner som Statens Naturhistoriske Museum, Tirpitz, Geocenter Møn og Natural History Museum, London. I øjeblikket er Anders Damgaard ansat som hoved-kurator på
 • Søn. 9. feb. 2020, kl. 17.45. Guidet ravtur ved Storebæltsbroen, ved Ravfest - for hele familien.
  Det er sjovt at finde rav og det vil vi gerne dele med dig til årets ravfest- for hele familien! Arrangør: Treasurehunter, Korsør.

  • Få viden om hvornår du kan finde rav
  • Få viden om hvor du finder rav
  • Få viden om og se hvad der lyser op med en ravlygte
  • Alle får en låne ravlygte på turen
  • Vi garanterer ravfund (vi har naturligvis ekstra rav med)


  Afholdes af Treasurehunter - Jens Mariager

  Vi mødes v/receptionen på campingpladsen kl. 17.45
 • Man. 10. feb. 2020, kl. 10.30. Lav din egen tryllestav - Fra 6 år.
  Oplev det magiske tryllestavsværksted med Rollespilsakademiet, hvor du skal lave din egen tryllestav. Lære de magiske trylleord. Og så ud og sprede magi og eventyr.

  En heks' eller troldmands vigtigste redskab er hans eller hendes tryllestav; det objekt, der tillader en magiker at fokusere og kontrollere sin magiske energi. For at sikre sig en tryllestav, der passer perfekt til ens eksakte præferencer som magiker, er man nødvendigvis nødt til at lave den selv.
  Tryllestavsværkstedet giver den vordende magiker muligheden for at designe og skabe sin helt personlige tryllestav, han eller hun bagefter kan bruge til sin fremtidige magi. De dygtige instruktører fra Rollespilsakademiet vejleder børnene i design og sammensætning af stavene i de farver og materialer, du drømmer om, og sikrer, at hvert barns tryllestav bliver både holdbar og ligeså unik som ejeren selv.

  Og bagefter bliver du undervist i fantastisk og forsvarligt brug af tryllestaven.

  Og ja, man kan tage tryllestaven med hjem!
 • Man. 10. feb. 2020, kl. 13-15. Hyggeklub.
  Der strikkes, hækles, snakkes drikkes kaffe m.m. og alle er velkomne.
 • Man. 10. feb. 2020, kl. 14. Musik og magi med Mek Pek og tryllekunstneren Mikkel Rugholm - Fra 3 år.
  Åh abe kongen Mek Pek og Tryllekunstneren Mikkel Rugholm kan opleves i et forrygende show, hvor børnene både får hits, de kender, kombineret med overraskende magi.

  Den unge tryllekunstner og entertainer Mikkel Rugholm vækker grin og tryller forundring frem i børnene, mens Mek Pek fortæller løgnehistorier og synger de populære sange fra Åh abe-pladerne.

  Med denne konstellation af musik og magi får børnefamilierne en pakke, der absolut aldrig bliver kedelig.
  Børnene involveres og aktiveres. Der sker både noget på scenen og ude blandt publikum.

  Der vil garanteret blive gang i den med sjove indslag og god musik, fra start til slut!
 • Man. 10. feb. 2020, kl. 20:00. Jazz i verdensklasse.
  Oplev to af Amerikas største jazzhelte og to af Danmarks unge, nye talenter: Eric Reed (klaver), Ralph Moore (tenorsaxofon), Andreas Svendsen (trommer) og Matthias Petri (bas). Køb billetter på Kongegaarden eller reserver på info@kongegaarden.dk.
  • Sted: Kongegaarden, Algade 25, Korsør
  • Pris:(Entré: 125 kr)
 • Tir. 11. feb. 2020, kl. 11. Slå på trommer i vinterferien.
  Denne formiddag inviterer kirken til afrikansk trommeworkshop for børn i alle aldre. Vi får besøg af Sylvester Agbedoglo. Han kommer med trommer og vil undervise i spil og dans.

  Kom og vær med. Efter forestillingen serveres der pølsehorn og saftevand i sognegården. Gratis adgang
 • Tir. 11. feb. 2020, kl. 13.30. Trylleworkshop - fra 6 år.
  Mød tryllekunstneren Lars Udengaard, som vil lære børnene magi og trylleri!

  Tryl 3 reb til et langt. Forudsig hvilken perle publikum vil vælge, eller hvad med at kunne trylle penge frem mellem 2 kort? Du laver selv dine tricks under kyndig vejledning af den professionelle tryllekunstner Lars U. Alt hvad du laver på workshoppen, får du med hjem, så du kan forbløffe familie og venner. Du skal dog lige øve og kunne holde på en hemmelighed.

  De børn, der har mod på det, kan efter workshoppen få lov at vise hvad de har lært i et rigtigt trylleshow.

  Trylleshowet starter kl. 15.00
 • Tir. 11. feb. 2020, kl. 15. Trylleshow med Lars U - For hele familien.
  "Ved I, hvad det der U står for?" spørger Lars U. "Det står for UTROLIGT". Med en stor portion humor og 25 års erfaring i fingerfærdighed præsenterer Lars U sit store trylleshow for børn og deres voksne.

  Børnene er med når der skal trylles med paraplyer, æg og mange andre skøre remedier. Måske kommer Lars U's fætter fra Texas forbi.

  Slip legen løs og lad jer forbløffe samtidig med, at I får et godt grin. Showet er henvendt til børnene, men de voksne vil også føle sig godt underholdt, når Lars U leverer komik og magi.

  De børn, der har deltaget i trylleworkshoppen, får mulighed for at vise, hvad de har lært under trylleshowet
 • Tir. 11. feb. 2020, kl. 17.45. Guidet ravtur med garanti for rav.
  Ravjagt med ravlygter i mørket.
 • Tir. 11. feb. 2020, kl. 18. Pyjamas Bio - for de mindste lige før sengetid - 3-6 år.
  Slagelse Bibliotekerne og Kosmorama er gået sammen om et tilbud til de 3-6 årige børn. Med nattøj på - og dyne og yndlingsbamse under armen - inviterer vi børn i alderen 3-6 år til at komme i Kosmorama sammen med forældre eller bedsteforældre.

  Her vil en børnebibliotekar fra Slagelse Bibliotekerne læse en rigtig dejlig godnathistorie, - og under højtlæsningen vil billederne kunne ses på det store biograf-lærred, så alle kan følge med.

  Det hele varer ca. 30 minutter.

  Prisen er 10,- pr. næse og billetter købes hos Kosmorama eller på kosmobio.dk
 • Ons. 12. feb. 2020, kl. 09. Kom og leg for dagplejebørn.
  Biblioteket er et herligt sted for både børn og voksne, og har man som dagplejemor nogle helt små børn, har vi også mange gode tilbud til den aldersgruppe.

  Der er helt lette bøger både om barnets dagligdag, dyrene, tallene og bogstaverne men også små. For netop at sætte fokus på alle disse gode tilbud, som alle absolut er et besøg værd, laver vi i foråret 2 små seancer for dagplejemødrene og deres børn.

  Vi læser, fortæller og leger små bevægelseslege.

  Arrangementet er gratis, men husk tilmelding
 • Ons. 12. feb. 2020, kl. 13. Store brætspilsdag - For hele familien.
  Træd ind i den magiske spilleverden, når vi guider dig trygt igennem nye og gamle brætspil. Alle er velkomne, både de mere erfarne brætspillere og dem, som savner inspiration til at komme i gang.

  Hvis du er mere til en omgang ludo eller skak, så frygt ej - der vil være mulighed for at spille det hele. Vi vil sørge for, at der er noget for enhver smag og spillelyst. I løbet af dagen kan du gå til og fra arrangementet, som du har lyst til.

  Samtidig med at du mærker spilleglæden boble, sørger vi for en kop kaffe, te og saftevand. Vi glæder os meget til at give dig en dag fyldt med nærvær og sjove stunder - lige meget om du kommer alene, sammen med familien eller dine spillegale venner.

  Vi glæder os meget til en dag, hvor du kan mødes med vennerne eller familien og lave noget så socialt og hyggeligt som at spille brætspil.

  Store brætspilsdag er et samarbejde med Brætspilsnørderne. Se mere om dem her: https://www.facebook.com/Br%C3%A6tspilsn%C3%B8rderne-102493724503952/
 • Tor. 13. feb. 2020, kl. 10.30. Manga-magi og tegneworkshop - 5-12 år.
  Elsker du at tegne? Vær med til Manga workshop! Vi går på opdagelse i den spændende Manga-verden og den japanske kultur.

  Du kender måske allerede de mest berømte mangaer "Dragon Ball", "Naruto" "One Piece" og mange flere, og nu vil du kunne prøve at tegne figurerne selv?

  I det kreative forløb lærer du at tegne en Manga-figur, de store øjne, og de sjove udtryk, som kendetegner den japanske tegnekunst. Undervejs i forløbet hjælper underviser Sidsel Carnahan med teknikker til at tegne Manga på en sjov og spændende måde.

  Tegneartikler og materialer stilles til rådighed under workshoppen
 • Tor. 13. feb. 2020, kl. 13.30. Perlemagi for drenge og piger - For 5-8 årige.
  Perlemagisk workshop. Kom og lav magiske bogstaver, amuletter der kan holde mørkets kræfter på afstand, glødende snurretoppe og tryllestave.

  Det hele kan laves med Perlemagi, som Designer Pernille Fisker har udviklet. Det er en helt ny måde at lege med rørperler på.

  Teknikken, der består af to dele, er en videreudvikling af den traditionelle måde at stryge rørperler på.
  Den anden er det mønster, perlerne placeres i på perlepladen. Det bliver trylleagtigt og helt magisk
 • Tor. 13. feb. 2020, kl. 18. Offentligt Menighedsrådsmøde.
 • Tor. 13. feb. 2020, kl. 18.30. Menighedsrådsmøde.
  Menighedsrådet udgør kirkens ledelse og har sammen med præsterne ansvar for at skabe gode rammer om kirkens liv og vækst. Alle møder i menighedsrådet finder sted i Sankt Gertruds Hus.

  Møderne er offentlige, med mindre der behandles person- eller leverandørsager. Menighedsrådet i Sankt Povls sogn består af 14 medlemmer, heraf 11 valgte medlemmer, sognets 2 præster samt en medarbejderrepræsentant
 • Tor. 13. feb. 2020, kl. 19-21. Fælles læsekreds.
  Der læses Kazuo Ishiguro: Resten af dagen Mødested: Antvorskov Kirke.
 • Tor. 13. feb. 2020, kl. 20. The Doors Alive (UK).
 • Fre. 14. feb. 2020, kl. 14-16. Fredagstræf.
  Lene Wibroe og Niels Chr. Nielsen, Tystofte fortæller om deres rejse til Rusland i sensommeren 2019.