Det sker

Fandt 420 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 24. nov. 2020

 • Ons. 25. nov. 2020, kl. 14. Onsdagscafé.
  Forfatter Charlotte Bork Høvsgaard fortæller om sorgens væsen - om at miste og leve videre. Foredraget er Charlottes personlige beretning om at være pårørende til en døende, om sorgen og savnet. For hvordan lever man videre?

  Hvad vil det sige at heles og komme sig?
 • Ons. 25. nov. 2020, kl. 14.30-16.30. Aflyst!!! - Juleafslutning.
  Juleafslutning i Konfirmandstuen med kaffebord, sang og hygge.
 • Ons. 25. nov. 2020, kl. 18.30-20. Kårde - Fællestræning / teknik lektioner 8-18 år.
  Vi er glade for, at du overvejer at give fægtning en chance. Fægtning er en eksplosiv og strategisk sportsgren.

  Det kræve god fysik og gode reaktionsevner, noget vi træner hver gang. Du vil opdage at det også kræver gode taktiske evner, men de første gange skal det bare være sjovt. Fægtning er en sjov sportsgren med masser action. Kampe er korte, så der er god tid til det sociale mellem kampene.

  Når du besøger os, skal du henvende dig til en af de voksne der står klar til at tage imod. Du skal medbringe: Lange træningsbukser, t-shirt (det bliver varmt under jakken) og indesko. Resten har vi.

  Alle kan lære at fægte og alle kan have det sjovt med fægtning.
  Vi gælder os til at se dig i Slagelse Fægteklub.

  Arrangeret af Slagelse Fægteklub
 • Ons. 25. nov. 2020, kl. 19. Voksenkor.
  Hver onsdag for alle sangglade voksne.
 • Ons. 25. nov. 2020, kl. 19.30. Foredrag.
  Carsten Holm holder foredrag om Ludvig Holberg.
 • Tor. 26. nov. 2020, kl. 14. Biblio Bio 14.
  Biblio Bio viser film om eftermiddagen kl. 14.00 den fjerde torsdag i måneden. I samarbejde med Ældre Sagen i Slagelse viser vi film der appellerer til det brede publikum.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
  Arrangementet er gratis, men på grund af coronavirus/COVID-19 kræves tilmelding.
 • Tor. 26. nov. 2020, kl. 19. HistorieCafé - Koncert med Besættelsestidens musik.
  Oplev revysange og swingmusik fra Besættelsestidens Danmark, når orkesteret "Et letsindigt ord" giver koncert.

  Koncerten er krydret med fortællinger om de komponister, tekstforfattere og musikere, der skabte og fremførte musikken og giver et godt indblik i en mørk tid, hvor musik både fungerede som adspredelse og protest.

  Hvad musik hørte modstandsmanden, den almindelige dansker, den tyske soldat og de andre grupper i samfundet? De er nogle af de spørgsmål "Et letsindigt ord" forsøger at besvare gennem musik og ord. Musikken fremføres i arrangementer tro mod de oprindelige versioner, men uden at være en nøjagtige kopier.

  I besættelsestidens censurerede Danmark blev både swing-musikken og revyen særligt populære, og mange revyer forsøgte at gå helt til stregen med åbenlys eller underforstået humor. Swingmusikken var ofte krydret med underholdning, refrænsang og populært repertoire. Musikken og revyerne kunne bruges både som en protestmulighed og anledning til adspredelse.
  Et letsindigt ord fokuserer primært på disse revysange og swing-numre skrevet og spillet af bl.a Poul Henningsen (PH), Kai Norman Andersen, Gerda og Ulrik Neumann, Børge Müller, Leo Mathiesen, Svend Asmussen m.fl.

  Alle musikere er konservatorieuddannede og har en lang erfaring med koncerter på spillesteder, festivaler og jazzklubber både i Danmark og udlandet.

  Karoline Budtz: Vokal
  Jens Christian Kwella: Guitar
  Kim Mikkelsen: Kontrabas
 • Tor. 26. nov. 2020, kl. 19-22. MR-møde Kr. Stillinge.
  Menighedsrådsmøde.
 • Tor. 26. nov. 2020, kl. 19.30-21.30. Menighedsrådsmøde (offentligt) i Sct. Mikkels Kirkes Pakhus.
 • Fre. 27. nov. 2020, kl. 19. Kærlighed i Salonen4xK.
  I en tid med splittelse sætter vi lidt mere fokus på kærligheden.

  Lis Eriksen Toelberg, tidligere bibliotekar på Skælskør Bibliotek, sætter aftenen igang med en intens og dejlig kærlighedshistorie om to menneskers inderlige kærlighed til hinanden igennem et langt liv. De to huskede hver eneste dag, at kærligheden ikke er en selvfølge, men derimod en gave, der er grund til at takke hinanden for!
  Efter historien håber vi inderligt, at du selv får lyst til at bidrage. Formen bestemmer du helt selv. Sang, musik, oplæsning, dans, papirklip, kærlige jodleindslag... alt er velkomment.
  Trods kulden udenfor og mød os i den hjertevarme Salon.

  Køb din billet senest 26/11 (dagen før) - begivenheden aflyses ved mindre end 10 tilmeldte.
  Ved aflysning refunderes billetprisen selvfølgelig.

  Vi vil gerne gøre Salonen til et trygt sted at komme og vi har følgende Corona retningsliner til Salonens fredagsevents:
  Kun tilmeldte har adgang
  Der må maksimalt deltage 18 gæster
  Alle skal benytte mundbind når de går eller står i Salonen
  Alle gæster skal sidde med afstand og med næsen vendt mod oplægsholderen
  Vi har masser af håndsprit!
 • Fre. 9. okt. til fre. 27. nov. 2020, kl. 11-16. Nancy Saksulv i Det Blå Rum.
  I oktober og november udstiller Nancy Saksulv grafiske værker i Kongegaardens Blå Rum. Åben onsdag - søndag kl. 11-16. Fri entré.
 • Lør. 28. nov. 2020, kl. 10. Klarskov ved Korsør.
  Langs Storbæltskysten fra Korsør, gennem Klarskov til Eskilstrup Overdrev, over Bonderup og "Rundingen" til Korsør Nor med kik til Tårnborg kirke, for at ende ved start. Sværhedsgrad: Blå 4-5/14. Tur: 14 km. Tilmelding på www.dvl.dk/vestsjaelland.

  Fra: P-pladsen for enden af Ceresvej, 4220 Korsør. kl. 10.00. Til: Samme sted kl. 14.00. Leder: Knud Jørgensen, 21624085
 • Lør. 28. nov. 2020, kl. 11. Juleforestilling: Den store nisseprøve.
  Inden længe er det atter tid til juleteater i VestsjællandsCentret. Tag familien med til til en hyggelig oplevelse for både store og små.

  Den store nisseprøve
  I "Den store Nisseprøve" skal de to nisser Nis og Nisse Sisse i skole, for det er nemlig sådan at alle nisser hvert 100 år skal til Nisseprøve for at få lov til at beholde deres røde nissehuer. Dumper de, må de i stedet bære den grønne nissehue, og det er enhver nisses skræk at skulle ende sine dage som grøn havenisse.

  Nis og Nisse Sisse får en dårlig start på prøven fordi de kommer for sent, men Nisse Sisse får hurtigt indhentet det forsømte fordi hun er en god og dygtig elev med stor respekt for lærerinden Frøken Hanegal. Nis har imidlertid problemer. Som alle unge drenge-nisser har han svært ved at sidde stille og holde koncentrationen i skolen og han kommer til at lave helt om på nogle af julesangene. Han er en rigtig drillenisse som får stor sympati hos børnene.

  En sjov, interaktiv og hyggelig juleforestilling proppet med skønne julesange. En rigtig opvarmer til julen for børn i alderen 4-10 år - og deres forældre.

  Læs mere om julens forestillinger på VestsjællandsCentrets hjemmeside: https://vscs.dk/aktiviteter/julestykke/
 • Lør. 28. nov. 2020, kl. 15. Rotter på loftet.
 • Fre. 27. og lør. 28. nov. 2020, kl. 18. Julebal m/Karl Hermans Trio.
  Julefrokost med Karl Hermans Trio i Multihuset. Madhus Bælt'Stedet serverer stor traditionel julebuffet og selvfølgelig er der mandel i ris a'la manden. Billetter kan købes: www.storebaeltmultihus.dk.
 • Søn. 29. nov. 2020, kl. 09. Vinterbadning, finsk sauna og brunch.
  Vinterbadning for nybegyndere og for de mere erfarne. Tilmelding på villafjordhoej@stofanet.dk eller på T. 58 19 14 51.
 • Søn. 29. nov. 2020, kl. 09-15.30. Julekursus i Blomsterbinding NYHED.
  Underviser: Gitte Klein. Julekursus. Julen står for døren og der skal pyntes op. På dette kursus vil vi lave en krans der både kan bruges til adventskrans og dørkrans, en almendelig lysdekoration og en lysdekoration med friske blomster.

  Der skal medbringes en grenesaks, en blomsterkniv, en rulle vinseltråd, bånd til dekorationer og adventskrans. Forvent at der skal bruges ca 1/2 meter bånd pr. skøjfe. Skal der laves en adventskrans som skal op og hænge skal der huskes bånd til dette. En halmkrans af en rimelig størrelse og en masse gran/grønt til at binde kransen og dekorerer dekorationerne med. Lave skåle til lysdekorationer, pynt, noget mos, oasis, ler og et bundt roser i den farve I vil lave lysdekoration med friske blomster med og sidst men ikke mindst lys til dine dekorationer og krans.

  Underviser: Gitte Klein, blomsterdekoratør

  Hold: 26507
 • Søn. 29. nov. 2020, kl. 10. Adventsfortælling.
  Den første søndag i advent, vil vi fortælle et jule eventyr for dig og din familie, læn dig tilbage og nyd en god julefortælling sammen med dine børn, eller børnebørn.

  Fortællingen finder sted online
 • Søn. 29. nov. 2020, kl. 10. Menighedsplejens julebasar.
  I år, hvor der er særlige regler for forsamlinger, er det ikke muligt, som traditionen er, at fylde Sognegården med liv og gode gevinster.

  Derfor er vi rykket udendørs til kirkepladsen, hvor vi er lige nemme at finde, om du kommer ud af kirken eller ind fra gaden. Der vil denne søndag søndag være salg af: JuledekorationerBrunkagerGløggNørklernes håndlavede strømper, duge, halstørklæder og diverse loppeting Kom og støt en god sag og husk at vise hensyn
 • Søn. 29. nov. 2020, kl. 11. Juleforestilling: Nisse Rasmus redder julen.
  Inden længe er det atter tid til juleteater i VestsjællandsCentret. Tag familien med til til en hyggelig oplevelse for både store og små.

  Nisse Rasmus redder julen
  Den er helt gal! En tordnende snorken fortæller at Julemanden sover, og ikke er til at vække! Julemanden har fået SOVESYGE. Der er ikke lang tid til jul! Og Julemandens værksted - hvor alle gaver som bekendt bliver fremstillet - er gået i stå! Det tegner slet ikke til at der bliver jul i år......MEN!! Nisse Rasmus og hans søster Nisse Rikke kommer alle os juleglade til undsætning, og får - med publikums hjælp - på snedig vis vækket Julemanden.

  En rigtig opvarmer til julen fyldt med glad musik og interaktivitet for børn fra 3 år.

  Læs mere om julens forestillinger på VestsjællandsCentrets hjemmeside: https://vscs.dk/aktiviteter/julestykke/