Det sker

Fandt 16 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 1. mar. 2021

 • Ons. 3. mar. 2021, kl. 19-21. Formel 1 - optakt 2021.
  Underviser: Peter Nygaard. Dato Onsdag 3. marts kl 19.00-21.00. Formel 1-optakt 2021. Foredragsholder: Peter Nygaard, F1 journalist. 2020 blev på grund af Covid-19 den mest underlige sæson i Formel 1-historien.

  Nu er motorsportens kongeklasse klar til 2021, og det tegner spændende. Efter en katastrofal start på sidste sæson er Ferrari atter i fremmarch, Red Bull har med Max Verstappen den måske hurtigste kører i feltet og hos Renault gør Fernando Alonso comeback.
  Men er det nok til at vælte Lewis Hamilton og Mercedes af Formel 1-tronen?
  2020 blev Kevin Magnussens foreløbig sidste i Formel 1. Kan han komme tilbage? Eller bliver det unge Christian Lundgaard, der fremover skal forsvare de danske farver i Formel 1?
  Formel 1-journalist Peter Nygaard giver sine bud på svar, lægger op til den nye sæson og fortæller spændende baggrundshistorier fra Formel 1-paddocken.
  Der bliver mulighed for at stille spørgsmål

  Hold: 7721111059
 • Ons. 10. mar. 2021, kl. 14-15. Aflyst: Hyggeklubben.
 • Tir. 16. mar. 2021, kl. 19. Nak og Æd med Jøren Skouboe Møller.
  Krokodille i kokos, bavian i brun sovs eller rotte med rosenkål?

  Konceptet er meget enkelt i DR's populære program Nak og Æd, hvor naturmanden Jørgen Skouboe Møller og kok Nikolaj Kirk nakker og æder en lang række dyr i Danmark og udlandet.

  Jørgen Skouboe Møller fortæller om Nak og Æd, om jagt, og hvordan man kan bruge naturen. Naturen spiller en stor rolle i programmet, når Jørgen jagter dagens måltid, hvorefter Nikolaj (tit med større eller mindre hjælp fra Jørgen) tilbereder det nedlagte dyr - ofte med urter og grønt, som findes i naturen i området.

  Senere på aftenen vil Jørgen fortælle om programmet "Mens vi venter på at dø" på DR2, som for ham handler om at bruge tiden til det, vi drømmer om. I skal også høre om hvordan han bliver inspireret til at bruge naturen på forskellige måder, alt efter om det er sammen med hans hustru, kammerater eller alene.

  Jørgen er kendt som naturmanden i programmerne DR-Derude, Frilandshaven og Nak og Æd, hvor han med stor iver og smittende engagement har præsenteret nye og spændende måder at bruge både haven og naturen på
 • Ons. 10. til ons. 24. mar. 2021, 3 kursusdage kl. 10-12. Senior-Universitetet. Verden,Naturen og Klimaet.
  Underviser: Uwe Lindholdt. 10. marts 2021 - Klimaændringer. Uwe Lindholdt, biolog, kemiker,. Klimaændringer er uden tvivl et af de største natur- og miljøproblemer vi har i dag.

  Hvorfor er der så meget uenighed herom blandt forskere, politikere og befolkning, for som nogle siger, så har klimaet jo altid ændret sig? Hvordan og hvorfor har jordens klima ændret sig gennem tiderne? Hvordan undersøger man det? Hvad er årsagerne til den nuværende globale opvarmning, og hvilke konsekvenser kan den få for vores planet? Hvordan vil den globale opvarmning påvirke flora og fauna bl.a. i Danmark og i Arktis? Hvad kan vi som enkeltpersoner og samfund gøre for undgå uønskede klimaændringer?

  17. marts 2021 - Blomsterbørn og landkollektiver

  Bernt Stubbe Østergaard, cand.scient.pol

  Bæredygtighed - Hvordan inspirerer vi de unge født ind i det nye årtusinde?
  Klimadebatten tog sin begyndelse i 1970'erne med protester mod atomkraft, miljøsvineri og krav om renere madvarer. Foredragsholderen var med dengang og i bogen Blomsterbørn - livet i landkollektiverne, kommer han med det utopiske bud på en bæredygtig vej frem i 2020'erne. Efter 1970'erne fulgte årtiers besparelsespolitik på de offentlige budgetter, og frie tøjler i finansverdenen, der blot uddybede krisen. Nu oplever vi at klimakrisen virkelig kradser og Coronavirussen vender op og ned på vores hverdag. Hvilken relevans har kollektiverfaringerne fra 1970'erne i dagens Danmark? Kan det afhjælpe ulighed og styrke bærdygtigheden i det skæve Danmark?

  24. marts 2021 - Verdensmålene anno 2021 - hvem skal bringe os i mål?

  Mads Ejsing, kandidat i statskundskab, phd studerende i Politisk Teori

  Foredraget giver en introduktion til FN's 17 verdensmål, der blev indgået i 2015 og forpligter FN's 193 medlemslande på at skabe en mere lige og bæredygtig verden inden udgangen af 2030. Hvad var baggrunden for indgåelsen af verdensmålene, og hvor står vi dag? Foredraget tager afsæt i oplægsholderens bidrag til bogen "Globale Mål: Visionen om bæredygtig udvikling", der udkom sidste år. Her sættes der særligt fokus på den rolle verdensmålene spiller som styringsredskab i kampen mod globale klimaforandringer. Tesen er, at der er behov for at udvikle et mere demokratisk globalt lederskab, hvis vi skal nå de fastsatte mål, inden det er for sent.

  Hold: 7721120004
 • Tor. 25. mar. 2021, kl. 19-21. Familien Le Mans fra Roskilde.
  Underviser: Jens Winther. Familien Le Mans fra Roskilde. Foredragsholder: Jens Winther, Le Mans kommentator. Jens Winther er fra Roskilde og har hele sit liv beskæftiget sig med motorsport.

  Det har været en hel naturlig del af Jens' liv, da hans far (Jens Winther senior) har været en af Danmarks mest aktive og succesrige racerkørere i mange år. Som helt ung var Jens Winther selv aktiv motorsportsmand, både på 2 og 4 hjul. Men siden 1990 har han været kendt i motorsportskredse som kommentator hos TV2
  Jens vil fortælle os om sit liv med en motorsportsfamilie og et liv som kommentator hos TV2.

  Hold: 7721111060
 • Man. 29. mar. 2021, kl. 18.30-21.30. Spot en psykopat.
  Underviser: Heidi Maria Schønberg. Du har sikkert hørt om psykopatiske chefer. Måske har du haft en, eller en kæreste/ægtefælle der havde psykopatiske træk. Psykopaten kan optræde i mange forskellige varianter.

  Men hvad vil det egentlig sige at være psykopat og hvad vil du gøre, hvis du er så uheldig at møde en af slagsen?
  Du vil få svar på spørgsmål som: Hvordan genkender man en psykopat? Hvad er psykopatens karaktertræk? Hvad kommer psykopati af? Kan man ændre psykopatens adfærd? Hvilke konsekvenser kan det have at være tæt på en psykopat?

  Hold: 7721111055
 • Tor. 8. apr. 2021, kl. 19-21. Livet som feltpræst.
  Underviser: Ulla Thorbjørn Hansen. Foredragsholder: Ulla Thorbjørn Hansen, provst. Hvad laver en feltpræst? Ulla Thorbjørn Hansen har været feltpræst i 18 år indtil hun i 2017 blev provst og derfor skulle stoppe som feltpræst.

  Ulla Thorbjørn Hansen er provst i Slagelse provsti, ledende beredskabspræst i Region Sjælland og sognepræst i Sct. Peders-Havrebjerg pastorat.
  Ulla Thorbjørn vil denne aften fortælle om livet som feltpræst både hjemme og i Afghanistan. Ulla Thorbjørn har bl.a. været udsendt i 2012 et halvt år for de danske soldater i Camp Price i Helmandprovinsen, som var en forholdsvis lille lejr, hvoraf omtrent 300 af de 1300 soldater var danske. Fortællingen vil blive ledsaget af fotos fra de mange år som feltpræst og glimt fra en noget anderledes hverdag i Afghanistan, hvor præstekjolen var udskiftet med uniform, og de ugentlige gudstjenester blev holdt under åben himmel eller i et telt med aircondition.

  Som feltpræst herhjemme har Ulla Thorbjørn Hansen stået til rådighed for Forsvaret i tilfælde af, at en dansk soldat blev såret eller døde - og det uanset om hændelsen er sket i Danmark eller i udlandet. Hun har haft til opgave at tage imod kister i lufthavnen og har også haft til opgave at tage med ud til familier, når det sørgelige budskab om et dødsfald skulle overbringes. Dette har været medvirkende årsag til at Ulla Thorbjørn har skrevet bogen "dødsbud - om underretninger ved pludselig dødsfald", som udkom i april 2018. Ulla vil fortælle lidt om bogen og dens tilblivelse og indhold, og det vil være muligt at stille spørgsmål.

  Hold: 7721111051
 • Man. 12. apr. 2021, kl. 17.30 & 20. Foredrag med Hella Joof - et sprudlende foredrag om Lykke.
  Showet er udskudt d. 27 januar 2021 hos Slagelse Teater til ny dato: Mandag d. 12 april 2021. Refunderingsfrist senest den 22-01-2021. Foredrag med Hella Joof - et sprudlende foredrag om Lykke.

  MOD TIL er stolte af at kunne præsentere endnu et spændende foredrag - denne gang med den inspirerende, underholdende skønne ildsjæl, nemlig Hella Joof!

  Hella Joof: "Lykken kommer nogle gange ind fra siden i virkelig grimme sko en mærkelig vindjakke". I mange år havde Hella Joof regler for næsten alt. Særligt for hvilken mand, hun skulle have. Men i et liv fuld af regler er der sjældent plads til de ting, der kommer fra den blinde vinkel. Og det er oftest dem, der gør dig lykkeligst, har Hella Joof erfaret. Hellas sprudlende foredrag tager sit afsæt i begrebet: "Lykke" er intet mindre end fyldt med humor, glæde, satire, alvor andre gode ingredienser fra det virkelige liv.

  MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle danskere som har haft MODET til at forfølge at realisere deres drøm.

  Følg os på FB:

  Bemærk: Begrænset antal billetter.. Det er ikke muligt at medbringe egne drikkevarer eller mad.. Kom i god tid - dørene åbner kl. 18.30
 • Ons. 14. apr. 2021, kl. 14-15. Hyggeklubben.
  "Forårssangeftermiddag". Kom og syng med, når vi, traditionen tro, i denne skønne forårstid synger et udvalg af årstidens mange vidunderlige forårssange og -salmer.

  Er der stadig krav om coronaafstand, mødes vi i kirken til sang, hvorefter kaffen serveres i sogneladen
 • Tir. 20. apr. 2021, kl. 19-21. Rusland - magten, pengene og oligarkerne.
  Underviser: Rikke Helms. Sovjetunionen bestod fra 1917 af 15 unionsrepublikker med ialt 293 mill. indbyggere.

  I 1991 opløste Jeltsin Sovjetunionen og dannede - med tabet af 14 republikker og 154,4 mill. indbyggere - Den Russiske Føderation/Rusland, der nu tæller 143,5 mill indbyggere.
  15 nye lande opstod "over night" i december 1991.
  Det er det, som Putin har kaldt :" Den største geopolitiske katastrofe i det 20. Årh."
  Rikke har tilbragt 29 år i Østblokken og har, som kulturformidler for Danmark, oplevet de store omvæltninger på første hånd.
  Hun vil fortælle om Ruslands to største byer, hovedstaden Moskva, Magtens, pengenes og oligarkernes centrum og Sankt Petersborg, Ruslands kulturhovedstad, kulturens og intelligentsia'ens centrum.
  Derudover fortælles om generationskløften mellem den ældre generation, opvokset i USSR og den unge generation, opvokset i et nyt Rusland under Putin.
  Hvordan ser byerne ud for os turister, og hvordan er livet i Rusland for russerne i dag?

  Hold: 7721111054
 • Ons. 21. apr. 2021, kl. 19-21. Hvem er Kim Jong-un?
  Underviser: Markus Bernsen. Tag med til Nordkorea, når Markus Bernsen tegner et unikt portræt af Nordkoreas 37-årige diktator, Kim Jong-un.

  Vi kommer med ind til hoffet i Pyongyang, møder hovedpersonerne i øjenhøjde og hører om de voldsomme omvæltninger, som landet gennemgår. Det er en fascinerende fortælling om håb, traditioner, penge og blodige familieopgør

  Markus Bernsen er journalist på Weekendavisen og var indtil for nylig avisens korrespondent i Sydkorea, hvor han har interviewet afhoppere, eksperter og efterretningsfolk med særligt kendskab til Nordkorea. Han har selv rejst i Nordkorea og dækker stadig landet for Weekendavisen

  Hold: 7721111052
 • Tor. 22. apr. 2021, kl. 19-21. 3 Seje Sønderjyder.
  Underviser: Carsten Frimodt. 3 Seje Sønderjyder. Foredragsholder: Carsten Frimodt. Foredraget om de tre seje sønderjyder handler om tre motorsportstalenter, som blev født indenfor en radius af få kilometer.

  Ja, man talte ligefrem om et lokalt hastighedsgen. De var næsten jævnaldrende og kørte alle tre gokart og lærte der sporten fra grunden. Derefter fortsatte de i formelbil, hvor de snart kom til at tilhøre den europæiske elite i Formel 3. Herfra rekrutterede Formel 1 sine kommende stjerner - målet for dem alle. De måtte kæmpe hårdt undervejs med uheld og ulykker, der på en dårlig dag kunne være endt fatalt, inden de nåede frem til kongeklassen og prøvede at tumle den ultimative racer F1

  De tre havde andre ting tilfælles i deres karriere, såsom at de alle vendte deres aktiviteter mod syd. Her blev de alle tre tysk mester i F3. De fortsatte i nabolandet med efterfølgende stjernestatus og popularitet i topteams og gik til sidst under navnet "Danish Dynamite". Fælles for de tre er at de kom til tops i racing på talentet alene - for de kunne aldrig medbringe de hastigt voksende sponsorpenge. Så hvem er de tre seje sønderjyder - som foruden at tale en charmerende dialekt - også havde "ståluld på køleren"?

  Hold: 7721111061
 • Ons. 3. mar. til tor. 22. apr. 2021, 3 kursusdage kl. 19-21. Har du benzin i blodet-samlet pris for 3 foredrag.
  Underviser: Peter Nygaard. Dato Onsdag 3. marts kl 19.00-21.00. Formel 1-optakt 2021. Foredragsholder: Peter Nygaard, F1 journalist. 2020 blev på grund af Covid-19 den mest underlige sæson i Formel 1-historien.

  Nu er motorsportens kongeklasse klar til 2021, og det tegner spændende. Efter en katastrofal start på sidste sæson er Ferrari atter i fremmarch, Red Bull har med Max Verstappen den måske hurtigste kører i feltet og hos Renault gør Fernando Alonso comeback.
  Men er det nok til at vælte Lewis Hamilton og Mercedes af Formel 1-tronen?
  2020 blev Kevin Magnussens foreløbig sidste i Formel 1. Kan han komme tilbage? Eller bliver det unge Christian Lundgaard, der fremover skal forsvare de danske farver i Formel 1?
  Formel 1-journalist Peter Nygaard giver sine bud på svar, lægger op til den nye sæson og fortæller spændende baggrundshistorier fra Formel 1-paddocken.
  Der bliver mulighed for at stille spørgsmål

  Dato Torsdag 25. marts kl 19.00-21.00

  Familien Le Mans fra Roskilde
  Foredragsholder: Jens Winther, Le Mans kommentator

  Jens Winther er fra Roskilde og har hele sit liv beskæftiget sig med motorsport. Det har været en hel naturlig del af Jens' liv, da hans far (Jens Winther senior) har været en af Danmarks mest aktive og succesrige racerkørere i mange år. Som helt ung var Jens Winther selv aktiv motorsportsmand, både på 2 og 4 hjul. Men siden 1990 har han været kendt i motorsportskredse som kommentator hos TV2
  Jens vil fortælle os om sit liv med en motorsportsfamilie og et liv som kommentator hos TV2.

  Dato Torsdag 22. april kl 19.00-21.00

  3 Seje Sønderjyder
  Foredragsholder: Carsten Frimodt

  Foredraget om de tre seje sønderjyder handler om tre motorsportstalenter, som blev født indenfor en radius af få kilometer. Ja, man talte ligefrem om et lokalt hastighedsgen. De var næsten jævnaldrende og kørte alle tre gokart og lærte der sporten fra grunden. Derefter fortsatte de i formelbil, hvor de snart kom til at tilhøre den europæiske elite i Formel 3. Herfra rekrutterede Formel 1 sine kommende stjerner - målet for dem alle. De måtte kæmpe hårdt undervejs med uheld og ulykker, der på en dårlig dag kunne være endt fatalt, inden de nåede frem til kongeklassen og prøvede at tumle den ultimative racer F1

  De tre havde andre ting tilfælles i deres karriere, såsom at de alle vendte deres aktiviteter mod syd. Her blev de alle tre tysk mester i F3. De fortsatte i nabolandet med efterfølgende stjernestatus og popularitet i topteams og gik til sidst under navnet "Danish Dynamite". Fælles for de tre er at de kom til tops i racing på talentet alene - for de kunne aldrig medbringe de hastigt voksende sponsorpenge. Så hvem er de tre seje sønderjyder - som foruden at tale en charmerende dialekt - også havde "ståluld på køleren"?

  Hold: 7721111058
 • Tir. 4. maj 2021, kl. 19-20.30. Skab nye fællesskaber - det gode liv med gigt.
  Lokalgruppen i Slagelse har i samarbejde med Slagelse Kommune fået muligheden for at igangsætte et spændende forløb, hvor vi sammen vil danne nye fællesskaber for gigt/multisygdomme deltagere.

  Lokalgruppen i Slagelse har i samarbejde med Slagelse Kommune fået muligheden for at igangsætte et spændende forløb, hvor vi sammen vil danne nye fællesskaber for gigt/multisygdomme deltagere.

  Du inviteres med på denne rejse, som er en samlet pakke for borgere bosiddende i Slagelse kommune.

  Det er en samlet pakke og tilmeldingen er efter først til mølle-princippet. 400 kr. for medlemmer og 450 kr. for ikke medlemmer. Der er 8 kørestolspladser og 32 alm. pladser.

  Det er inklusive forplejning og transport.

  Indhold

  1 Kick starts møde den 4. maj 2021, hvor du får et detaljeret program for resten af forløbet.

  2 sociale arrangementer: 1 tur til Birkegårdens Haver og en tur til Veteranhaven, hvor der vil er plads til kørestolsbrugere og hjælpere.

  1 foredrag om det at danne/skabe relationer til andre samt at holde fast i disse fællesskaber.

  5 møder med emner om gigt/multisygdomme, hvor deltagerne får ny viden og værktøjer, så du får det bedste ud af livet. Hvordan skaber vi nye fællesskaber og holder fast i disse. Vi har focus på vaner, sund kost, motion, samvær og hygge.

  1 foredrag - få det bedste ud af livet
 • Man. 6. sep. 2021, kl. 19. Foredrag med Jan Mølby - The Great Dane Live.
  Foredrag med Jan Mølby - The Great Dane Live. Kom vær med når Jan Mølby besøger Slagelse.

  Kun de færreste danske fodboldspillere har haft en karriere, der kan måle sig med Jan Mølbys. På 12 sæsoner vandt han tre engelske mesterskaber tre FA Cup-finaler med Liverpool FC, hvilket har givet ham legende-status i Beatles-byen. I perioden spillede The Great Dane sammen med flere af datidens største profiler som Kenny Dalglish, John Barnes den faste værelseskammerat Ian Rush. Det har kastet masser af uforglemmelige øjeblikke af sig både på uden for banen - øjeblikke som Jan Mølby eksklusivt går i dybden med på sin kommende Danmarksturné. Hør blandt andet om dengang, da Bruce Grobbelaar måtte sys med 30 sting inden VM-finalen for klubhold, eller da Mølby slog syv tænder ud på Upton Park. Få så svar på, om han stadig har en butler, hvorfor han ikke var på julekort med Richard Møller Nielsen. Og bare for en god ordens skyld skal det nævnes, at der ikke er adgang for folk i Manchester United-trøjer..

  Ses vi d. 6 september 2021?

  MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle
  Følg os på FB: www.facebook.com/MODTIL/
  www.modtil.dk

  Bemærk: Begrænset antal billetter.. Kom i god tid - dørene åbner kl. 18.15. Overtøj store tasker skal afleveres i garderoben -
 • Tir. 14. sep. 2021, kl. 19-21. Attitude.
  Nyt foredrag med tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.

  Helt nyt inspirerende foredrag med tidligere jægersoldat Thomas Rathsack

  Thomas Rathsack kender om nogen betydningen af attitude. Som jægersoldat og humanitær minerydder i verdens brændpunkter samt mental indpisker i de populære tv2-programmer Korpset - gjort af det rette stof har den personlige attitude ofte været en udslagsgivende faktor for succes eller fiasko. Med udgangspunkt i masser af anekdoter og fascinerende historier fra sin egen imponerende karriere fortæller Thomas, hvorfor den rette attitude er så effektiv, og ikke mindst hvorfor den negative attitude er destruktiv og lammende som en smitsom virus