Det sker

Fandt 6 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 21. maj 2022

 • Tir. 24. maj 2022, kl. 19. Mentaltræning - Din vej til sportspersonlig udvikling.
  Tag med på en sportslig udviklingsrejse!

  Denne aften præsenterer Michael Huntley helt nye begreber, tilgange og metoder, der vil sætte turbo på din sportspersonlige udvikling - uanset om du er sportsudøver på elite- eller motionistplan.

  Foredraget er skarpt, vedkommende, inspirerende, nytænkende og har et eneste sigte og formål: at understøtte dig i din sportspersonlige udvikling.

  MICHAEL HUNTLEY har i mere end 20 år hjulpet sportsudøvere med at nå deres absolutte topniveau, og han arbejder til daglig med den absolutte elite indenfor de fleste sportsgrene.

  Denne aften tager han dig med på en ydre og indre sportslig udviklingsrejse. Der hvor den traditionelle mentaltræning og sportspsykologi stopper, fortsætter han og går flere spadestik dybere med sin unikke hybride tilgang.

  Du skal deltage i foredraget, hvis du er: sportsudøver, e-sportsudøver, træner, mentaltræner, sportspsykolog, forældre til en sportsudøver, underviser, lærer, pædagog. Kort sagt skal du deltage, hvis du har interesse i sport, forandringsprocesser og personlig udvikling.

  Arrangementet er en del af 100 dages fest for Tour de France 2022.

  Michael Huntley er forfatter til bogen 'Mentaltræning : din vej til sportspersonlig udvikling' og du kan læse den som ebog HER
 • Fre. 4. feb. til fre. 27. maj 2022, kl. 09.30-11.30. Magtens mange ansigter.
  Magt findes overalt. Magten er i alle relationer mellem mennesker og institutioner/systemer. Magten er i vores handlinger og ytringer. AOF Sydvest Sjælland har samlet en foredragsrække på 7 foredrag. Prisen er for alle incl. kaffe & småkage.

  Beskrivelse

  1.

  Magtens mange ansigter - introduktion

  Magt findes overalt. Magten er i alle relationer mellem mennesker og institutioner/systemer. Magten er i vores handlinger og ytringer. På individplanet kan vi handle på magten. Her er den åben. Modsat er magten på systemplanet lukket. Den kan vi ikke handle på.

  Magten i dens mange forklædninger trækkes i foredraget ud af mørket, så vi i lyset kan se magtens ansigter og identificere magten. Det gør det lettere at kæmpe for frihed og lighed.

  2.

  Folkets forår 1848 - enevælden falder og folkestyret bryder igennem

  1848 blev uroligt i det meste af Europa. Folket rejste sig mod enevælden, og opstanden førte i mange europæiske lande til folkestyre.

  I Danmark kulminerede det i marts. D. 21. marts 1848 gik 15.000 mennesker i demonstrationstog til Christiansborg Slot for at få den enevældige konge Frederik d. 7. til at opgive enevælden til fordel for folkestyre.

  Få dage før var en lignende demonstration i Stockholm endt i vold med 30 dræbte. Spændingen var intens denne kolde marts dag i hovedstaden: Hvordan ville det gå i Danmark?.

  3.

  Struenses regime og landboreformerne

  Han blev kaldt landsforræder og lykkeridder, lagde sig ud med borgerskabet og den statslige elite, var dronningens elsker, magtfuld, endte på skafottet i 1772 og blev henrettet ved halshugning. I foredraget om Johan Friedrich Struensee (1737-1772) tegner foredragsholderen et politisk billede af den tyske læge, der blev hoflæge og diktator i Danmark, fordi den sindslidende konge Christian d. 7. ikke gad magten.

  Det skabte plads for Struenses regime og reformer og satte sig varige spor i Danmark.

  4.

  Katastrofal dansk udenrigspolitik: Fra regional stormagt til lilleputnation

  Om 1800-tallets katastrofale udenrigspolitik i Danmark, som ændrede nationen fra en regional europæisk stormagt til en nation underlagt stormagternes egne interesser. Forandringen af Danmarks styrke udadtil gav selvransagelse indadtil og en fantastisk kulturel opblomstring i Guldalderen. I foredraget trækkes trådene op til nutidens danske udenrigspolitik. Tesen er, at vi stadig fører os frem udenrigspolitisk, som var vi langt stærkere, end vi faktisk er.

  5.

  Kulturlivets værdikrigere banede vejen for folkestyre
  I 1848 faldt de enevældige kejsere, konger og fyrster overalt i Europa. Det skete efter voldelige optøjer, hvor tusindvis af borgere blev ofre for politiets og militærets skarpladte geværer.
  Kun i Danmark skete overgangen fra enevælde til folkestyre fredeligt.
  Forklaringen er, at Danmark gennem næsten 150 år havde haft en livlig debat i kulturlivet om enevælden og reformer, borgerrettigheder og frie forfatninger.
  En række store personligheder i dansk kulturliv var værdikrigere og frontkæmpere i kampen for forandringer af statsstyret. Foredragsholderen tegner portrætter af de fremmeste værdikæmpere i kulturlivet bl.a. Holberg, Andreas Heiberg, H. C. Andersen, Grundtvig og Blicher. Foredraget rummer sange og tekster fra værdikrigernes pen

  6.

  Fra pinestraffe til human retspleje

  Den danske retsstat udviklede sig fra sidste del af 1700-tallet og blev stadfæstet i den første danske grundlov i 1849. Den var inspireret af ideerne fra Oplysningstiden, krav om humanisering af retsplejen og særlige danske forhold. Bl.a. bidrog landboreformerne til, at den danske retsstat udviklede sig, og at Danmark på fredelig vis fik folkestyre midt i 1800-tallet. Foredragsholderen giver et debatskabende bud på, hvordan retsstaten blev rygraden i dansk folkestyre, og hvorfor angreb på retsstaten er farligt for vores demokrati. I foredraget indgår hårrejsende fortællinger om henrettelser i Frankrig og i Danmark, der bidrog til en humanisering af retsplejen

  7.

  Om retsstaten og kampen om grundlovene

  Siden enevældens fald i 1848 til vedtagelse af den nuværende danske grundlov i 1953 har der mellem danske partier været grundlæggende uenighed om grundloven.

  Foredragsholderen gennemgår de centrale positioner i striden om de danske grundlove, bl.a. den årelange strid mellem Venstre og Højre i sidste del af 1800-tallet og kampen for demokratiet i 1930-erne og under 2. Verdenskrig.

  Den heftige danske debat i årene efter 2. Verdenskrig om retsstaten og det danske demokrati perspektiveres til nutiden. Foredragsholderen konkluderer i foredraget, at der er stort behov for en ny grundlov og afskaffelse af kongedømmet i Danmark

  Foredragsdage: 4/2, 18/2, 4/3, 18/3, 1/4, 29/4, 27/5
 • Fre. 1. jul. 2022, kl. 20:30. Foredrag med Jesper Skibby.
  Mød Jesper Skibby i foredrag; kom med bag facaden og lær af hans erfaringer. Jesper Skibby er tidligere professionel cykelrytter, kendt for sin humoristiske facon og altid garant for en kæk kommentar. Hvilken bedre optakt til Tour de France på dansk jord?

  I en weekend, hvor der bliver skrevet dansk cykelhistorie med Tour de France-etapestarter på dansk jord, har vi inviteret Jesper Skibby til en aften i cykelsportens tegn.

  Til foredraget vil der blive serveret kaffe/the og Tour-kage, og der vil være mulighed for at tilkøbe øvrige drikkevarer under foredraget.

  Inden foredraget er det muligt at booke bord til middag i Restaurant Evald K. Bordreservation fra kl. 17.30 eller kl. 19.00.

  "Udover at være en af landets mest populære og vindende cykelryttere gennem tiderne, er Jesper Skibby kendt som den sjove fyr, der altid stod klar med en kæk replik til tv-seere og journalister. De kække og bramfrie kommentarer er der masser af i dette foredrag, men i foredraget åbner Jesper Skibby også op for nogle af de mere sårbare sider af ham.

  Bag facaden gemte sig nemlig en rastløs og usikker dreng, der hungrede efter farens anerkendelse og kæmpede med mindreværdskomplekser, pillemisbrug og præstationsangst.

  Få i foredraget svar på spørgsmål som: Hvem er Jesper Skibby i virkeligheden? Hvad drev ham til den slidsomme træning og mod målstregen i de store etapeløb? Hvorfor blev han udfordret efter cykelkarrieren? Hvad sker der i hovedet på en topidrætsmand, når han mister sin sport?

  Efter karrieren ventede den helt store nedtur og en årelang kamp for at finde sig selv i en tilværelse uden for cykelsportens faste rammer, et selvmordsforsøg på Amager og endelig den kærlighed, der i dag er fundamentet i hans hverdag" (https://www.jesperskibby.dk).

  Priser:
  Entré / Jesper Skibby: 75 kr.
  Alle spisende gæster i Restaurant Evald K.: Gratis
  Børn under 12 år (i følge med en voksen): Gratis

  Bestilling af billetter til foredraget og/eller booking af bord i Restaurant Evald K. foretages på mail til musholm@musholm.dk, hvor navn og antal ønskede billetter oplyses.

  De tre trøjer-menu:
  Den grønne forret:
  Nye danske kartofler med brøndkarsecreme, brændt asparges, rejer og kammuslinger, salturt og karse
  95 kr.

  Den gule hovedret:
  Rosastegt kalvefilet med safran-kartoffelfondant, bagte gulbeder og gulerod samt estragon emulsion
  225 kr.

  Den røde (hvide) dessert:
  Røde bær gratinerede med hvidvins-sabayonne, hvid chokolade og hindbær
  85 kr.

  Halv pris for børn under 12 år
 • Tir. 2. aug. 2022, kl. 17. Cirkus Baldoni - It?s Showtime 2022.
  I 2022 fejrer Cirkus Baldoni 20 års fødselsdag med et festfyrværkeri af show, dans, morskab, gys, grin og fabelagtige artister.

  Showmanden og bugtaleren Peter Nørgaard sammen med løven Leonardo og hunden Charlie præsentere de fantastiske jonglører, balancekunstnere, ekstremcyklister, den smukke cirkusprinsesse, klovnen Allando, samt meget meget mere.
  Der er nummererede stolepladser på Terrasse A og B. Logerne er nummererede, men stolene i logerne er ikke nummererede, da forreste række er forbeholdt børn. Der er to rækker stole i hver loge.

  Priser: + gebyr kr. 10 pr. billet.

  Børn 2-15 årVoksne 16+A-Loge280 kr.310 kr.B-Loge230 kr.260 kr.Terrasse A230 kr.260 kr.Terrasse B190 kr.220 kr
 • Ons. 3. aug. 2022, kl. 17. Cirkus Baldoni - It?s Showtime 2022.
  I 2022 fejrer Cirkus Baldoni 20 års fødselsdag med et festfyrværkeri af show, dans, morskab, gys, grin og fabelagtige artister.

  Showmanden og bugtaleren Peter Nørgaard sammen med løven Leonardo og hunden Charlie præsentere de fantastiske jonglører, balancekunstnere, ekstremcyklister, den smukke cirkusprinsesse, klovnen Allando, samt meget meget mere.
  Der er nummererede stolepladser på Terrasse A og B. Logerne er nummererede, men stolene i logerne er ikke nummererede, da forreste række er forbeholdt børn. Der er to rækker stole i hver loge.

  Priser: + gebyr kr. 10 pr. billet.

  Børn 2-15 årVoksne 16+A-Loge280 kr.310 kr.B-Loge230 kr.260 kr.Terrasse A230 kr.260 kr.Terrasse B190 kr.220 kr
 • Tir. 27. sep. 2022, kl. 19. Foredrag med Jan Mølby - The Great Dane Live.
  BEMÆRK: NYTSPILLESTED. Foredrag med Jan Mølby - The Great Dane Live. Kom vær med når Jan Mølby besøger Slagelse: Tirsdag d. 27. september 2022 kl. 19.00-21.00 hos Slagelse Musikhus.

  Kun de færreste danske fodboldspillere har haft en karriere, der kan måle sig med Jan Mølbys. På 12 sæsoner vandt han tre engelske mesterskaber tre FA Cup-finaler med Liverpool FC, hvilket har givet ham legende-status i Beatles-byen. I perioden spillede The Great Dane sammen med flere af datidens største profiler som Kenny Dalglish, John Barnes den faste værelseskammerat Ian Rush. Det har kastet masser af uforglemmelige øjeblikke af sig både på uden for banen - øjeblikke som Jan Mølby eksklusivt går i dybden med på sin kommende Danmarksturné. Hør blandt andet om dengang, da Bruce Grobbelaar måtte sys med 30 sting inden VM-finalen for klubhold, eller da Mølby slog syv tænder ud på Upton Park. Få så svar på, om han stadig har en butler, hvorfor han ikke var på julekort med Richard Møller Nielsen. Og bare for en god ordens skyld skal det nævnes, at der ikke er adgang for folk i Manchester United-trøjer..

  Ses vi d. 27 september 2022?

  MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle
  Følg os på FB: www.facebook.com/MODTIL/
  www.modtil.dk

  Bemærk: Begrænset antal billetter.. Kom i god tid - dørene åbner kl. 18.15. Overtøj store tasker skal afleveres i garderoben -