Det sker

Fandt 237 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 14. nov. 2018

 • Ons. 14. nov. 2018, kl. 10. Onsdagstræf.
 • Ons. 14. nov. 2018, kl. 10. Babysalmesang.
  Kontakt venligst organist Signe Bech Schnedler inden opstart på tlf. 58 50 09 09 el. musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Ons. 14. nov. 2018, kl. 10.45. Babysalmesang.
  Kontakt venligst organist Signe Bech Schnedler inden opstart på tlf. 58 50 09 09 el. musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Ons. 14. nov. 2018, kl. 14. Omvisning i Musselmalet på Slagelse Museum.
  Onsdag den 14. november kl. 14. Få historierne om det blå motiv og dyk ned i de mange variationer over det musselmalet mønster.

  På Slagelse Museums særudstilling er der musselmalet over det hele fra flere forskellige lande og fabrikker. Motivet er gammelt og porcelænet endnu ældre. Det var kendt i Kina, da vores danske forfædre rendte rundt og var vikinger. Der skulle dog gå adskillige århundrede, før det lykkedes en europæisk fabrik at lave porcelæn så fint som det kinesiske. Den Kongelige Porcelænsfabrik sendte sit første musselmalede stel ud i 1775.

  Under ledelse af den navnkundige Arnold Krog fik det musselmalet stel tilført endnu flere dele, og der kom både halv- og helblonde til. Stellet fik nr. 1, som stadig er stellets varenummer.

  Kom med på en omvisning og hør om og se alle de smukke varianter af musselmalet.

  Museumsinspektør Lene Hadsbjerg, der har stået for udstillingen, viser rundt. Almindelig entrébillet plus 20 kr. for omvisningen
 • Ons. 14. nov. 2018, kl. 14.30. Poul Henning Jensen fortæller om livet med Spejderne.
 • Ons. 14. nov. 2018, kl. 16.30-17.30. Spirekoret (fra 5 år).
  Spirekoret er for sangglade børn fra 5 år til og med 3. klasse. Korleder Claudia Mørch. tlf. 3514 8206, mail: pinocchiokroete@gmail.com.
 • Ons. 14. nov. 2018, kl. 19. Lytteklub med Abba.
  Hvad laver ABBA i vores lytteklub? Tja - det fulde navn er faktisk lytteklubben for rock, beat og pop.

  Og pop er det jo - aftenens foredragsholder, journalist, forfatter og uddannet bibliotekar - Jan Eriksen, regner den delvise "gendannelse" af ABBA på. Citat fra DR :

  For Benny Andersson har der længe været et håb om, at de fire igen kunne lave musik sammen. Det fortæller forfatter og mangeårige musikjournalist Jan Eriksen, der for et år siden interviewede svenskeren.

  Han håbede, at det kunne ske og begrundede det med, at de alle fire efterhånden talte så godt sammen, og at han selv havde mere kreativ energi, end han havde haft længe, siger Jan Eriksen.

  Han har mødt tre ud af de fire ABBA-medlemmer og kalder nyheden om de nye sange "større end hvis John Lennon og Paul McCartney var nået til enighed i 70'erne' med reference til striden, der satte et punktum for The Beatles
 • Ons. 14. nov. 2018, kl. 19-21. Voksenkor m/k.
  For sangglade M/K'er i alle aldre. Mød bare om eller kontakt korleder Claudia Mørch tlf. 5850 0909 eller mail: pinocchiokroete@gmail.com.
 • Tor. 15. nov. 2018, kl. 14.30. Hygge & Horisont.
 • Tor. 15. nov. 2018, kl. 15. DOK. Dokumentar- og kortfilmklub.
  I Filmklub DOK viser vi udvalgte kort- eller dokumentarfilm med efterfølgende debat.

  I dokumentar- og kortfilmklub DOK har man mulighed for gode diskussioner og udvekslinger af synspunkter om vigtige emner i samfundet, om historiens gang, om særlige eller usædvanlige menneskelige forhold. Vi mødes den tredje torsdag i måneden og ser en udvalgt kort- eller dokumentarfilm, som vi efterfølgende taler og diskuterer ud fra.
  Arrangementet er gratis. Begrænset antal pladser. Husk tilmelding
 • Tor. 15. nov. 2018, kl. 9-12. Åbent hus hos Sundhedstilbud.
  Er du bekymret for dit helbred, og har du brug for støtte til en sundere livsstil?

  Kom og få en snak om din sundhed, når Sundhedstilbud holder åbent hus. Du kan blandt andet høre foredrag om sundhed, blive vejet, få pulsen op og høre om Slagelse Kommunes tilbud.

  Program

  • Kl. 9-12: Få en snak om din sundhed
  • Kl. 9-12: Vejning og gode råd
  • Kl. 9.30-12: Foredrag om den dejlige, men svære juletid
  • Kl. 11: Pulsen op i 10 minutter


  Du bestemmer selv, om du vil deltage i en eller flere aktiviteter ved arrangementet.

  Foredrag: Den dejlige, men svære juletid

  Julen er fyldt med hygge og fristelser. Kl. 9.30-12 kan du høre om, hvordan du kan komme gennem julemåneden på en sund måde.

  Ved foredraget har du mulighed for at bidrage med dine egne erfaringer og tanker.

  Tilmelding til foredrag

  Der er begrænset antal pladser til foredraget, så det er en god idé at tilmelde sig på forhånd. Du kan tilmelde dig via linket eller på telefon 58 57 91 11 på hverdage kl. 8.15-9.00.
 • Fre. 16. nov. 2018, kl. 19. Foredrag om Kraftwerk.
  Kraftwerk Historien om de tyske elektro-pionerer fortalt af billedkunstner og passioneret lyttehoved Jan Hanzen.

  Kraftwerk er en af musik historiens største og mest indflydelsesrige grupper.

  De har haft større musikalsk betydning end The Beatles.
  De er pionerer inden for elektronisk musik. Kraftwerk spænder vidt fra avantgarde over industriel folkemusik til popmusik. De har inspireret Punk, Synth pop, Techno, Hip Hop og
  Popmusik generelt.
  Uden Kraftwerk, ingen techno, ingen Depeche Mode.

  Oplægget tager udgangspunkt i 5 nedslag:
  Hvem er Kraftwerk? Hvad har inspireret dem?
  Hvad er det for en tid og kulturel strømning Kraftwerk opstod i?
  Gruppens diskografi
  Kraftwerks visuelle side
  Eksempler på Kunstnere der er inspireret af dem - fra dengang til nu.

  Undervejs stifter vi bekendskab med Kazimir Malevich, Joseph Beuys, Karl Heinz Stockhausen, genren Krautrock, kultur strømningen "Neue Deusche welle", samt kunstnere som David Bowie, Kliche, Afrika Bambaataa og Kylie Minogue m. fl.

  Kom, lyt og vær med! Det bliver en Tour de Force i musik - og kultur historie!

  Du kan som altid købe økologisk kaffe og kiksekage, leje et glas til min. 25 kr. og hermed støtte Salonen og nyde dine medbragte drikkevarer.

  Entre pris: Ja tak! Der må som altid gerne doneres støttekroner til Salonen4xK :-)
  • Sted: Salonen4xk, Algade 26, Skælskør
  • Pris:(Fri entré)
 • Fre. 16. nov. 2018, kl. 20-23. FredagsRock Berlevs Rock´n Roll Hotel.
  Husk at sætte kryds i kalenderen fredag den 16. november, hvor vi skruer op for endnu en omgang FredagsRock. Dørene åbnes kl. 19.15.
 • Fre. 16. nov. 2018, kl. 21. Carpark North -udsolgt.
  Evt. support TBA.
 • Lør. 17. nov. 2018, kl. 20. Laura Mo.
 • Søn. 18. nov. 2018, kl. 19.30. Drengen der ville være vægtløs.
  Varm og rørende komedie om menneskers håbløse drømme. Drengen der ville være vægtløs er en skæv og underfundig komedie om, hvor svært det er at få lov til at se så langt som mod stjernerne, når horisonten for ens nærmeste er dagens varme ret fra Grillen.

  René er en overvægtig nørd, som stadig bor hjemme hos sin migræneramte mor. Før hans far døde, skaffede han René en læreplads hos den lokale blikkenslager. Men René vil ikke være VVS'er, han vil være astronaut. Han drømmer om at flyve højt op i himmelrummet ikke om at vade rundt i andre folks kloakslam. Han drømmer om at bo i sin egen lejlighed i storbyen - ikke om at hænge fast i barndommens provinsby med en omklamrende mor og en insisterende chef, der gerne ville overtage pladsen efter Renés far. Genre: Hverdagskomedie. Producent: Folketeatret. Medvirkende: Mette Horn, Nikolai Jørgensen, Lars Bom, Mads Reuther, Mette Klakstein Wiberg. Dramatiker: Thomas Markmann. Instruktion: Geir Sveaass. Varighed: Se teaterkreds.dk
 • Lør. 17. og søn. 18. nov. 2018, kl. 10-16. Jul på Rådhuset.
  Julemarked med kunsthåndværk og andre julerier fra hele Vestsjælland.

  Rådhuset fyldes med kreative julerier, flot kunsthåndværk, smagsprøver og julegaveideer for hele familien. Foreningen JUL I SKÆLSKØR arrangerer et hyggeligt julemarked på det gamle rådhus i Skælskør
 • Søn. 4. til søn. 18. nov. 2018, kl. 13. Fotoudstilling.
  Skælskør Fotografernes udstilling.
  • Sted: Magasinet, Strandgade 14, Skælskør
  • Pris:(Fri entré)
 • Fre. 22. jun. til søn. 18. nov. 2018, kl. 11. Særudstilling Musselmalet - historien om et mønster.
  22. juni - 18. november 2018. Musselmalet - historien om et mønster. Bliv passioneret i det hvide porcelæn med det smukke mønster.

  Det var en stor dag, da den tyske alkymist Böttger fra Meissen i 1709 lykkedes at bryde koden til det hvide guld. Endelig kunne man gøre kineserne kunsten efter og lave porcelæn med blå bemaling. Der skulle dog gå adskillige år, før det lykkedes at fremstille porcelæn i Danmark, for fabrikken i Meissen holdt godt fast på hemmeligheden.
  Det danske kongehus var meget begejstret for det hvide porcelæn med det blå mønster, og i 1775 kunne enkedronning Juliane Marie stå i spidsen for den første danske porcelænsfabrik. Hun opfandt de tre blå bølger som porcelænets varemærke.

  Det musselmalede var fabrikkens første stel, og allerede fra starten var det tanken, at det skulle være flagskibet og økonomiske sikring. Stellet fik stelmønster nr. 1. Og det har det stadig.
  Ca. 100 år efter blev stel nr. 1 forøget med halv- og helblonde variationerne under kunstnerisk leder Arnold Krogh.
  På udstillingen er der, foruden originale musselmalede dele fra stel nr. 1, en masse smukke kopier fra andre porcelæns- og fajancefabrikker i Danmark og Europa. Det musselmalede porcelæn er nemlig så populært, at mange andre har lanceret stel med dette mønster.

  Udstillingen fortæller historien bag mønsteret og viser et stort og varieret udbud af fortolkninger af det musselmalede
 • Man. 19. nov. 2018, kl. 09.30 & 11.15. Fuld fart på Villads fra Valby.
  Musikteater for børn. Aldersgruppe: Fra 4 år. Varighed: 65 min uden pause.

  Tag med Villads en tur ud i trafikken og lær en masse på en sjov og underholdende måde.
  En dag beslutter Villads at han vil hjælpe sin mor med at købe ind. Men det skal være en overraskelse, så han fortæller hverken hende eller far om det. Hans bedste ven, Frida, vil meget gerne med, så mens Villads' mor sover til middag med lillesøster, lister de to venner ud af huset. Villads ved godt, at man skal passe på ude i trafikken, og han har lært at se sig rigtig godt for. Men når man er Villads fra Valby og sprængfyldt med gode ideer, så går tingene aldrig helt som planlagt.
  Villads figuren er brugt i Børneulykkesfondens kampagner for trafiksikkerhed - bl.a. i bogen "Sikker i trafikken"

  Medvirkende: Oliver Lundqvist, Marianne Bøgelund, Gunvor Reynberg, Allan Helge Jensen

  Instruktør: Louise Schouw
  Koreograf: Toniah Pedersen