Det sker

Fandt 675 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 20. sep. 2019

 • Fre. 20. sep. 2019, kl. 19. Troens rejse - intimkoncert.
  Kunstnernavnet Annapurna fik han i 1972 tildelt af sin nu afdøde, indiske Guru, Swami Narayanananda. Det hindu-mytologiske navn til trods, regner Peter sig ikke for specielt hinduistisk, kristen, eller hvad der nu ellers måtte findes af religiøse.

  Flokdyrsbetegnelser. Som den førnævnte Guru så enkelt og bramfrit udtrykte det: "Ligegyldigt hvilken religion en læresætning ellers stammer fra: Hvis den giver god mening, så tag den for enhver pris til dig, og hvis ikke, så los den skånselsløst på porten!" Det var således helt uden indre konflikter, da Peter i 2001 under navnet Annapurna udgav albummet "Underets Vugge" med selvskrevne, kristne salmer. Salmerne var skrevet på opfordring af Anne Braad, som var sognepræst i Stefanskirken på Nørrebro, hvor Peter sidst i halvfemserne arbejdede et par år som kirketjener - og stadig er "stamgæst". Ved aftenens arrangement i Havrebjerg Kirke vil Peter medbringe sin guitar, fortælle lidt om sit liv og give smagsprøver på de sange, der er kommet ud af det
 • Fre. 20. sep. 2019, kl. 19. Reggae-aften med Selector T.
  Kan du heller ikke få nok af sol og tropiske rytmer?

  Vi har trukket i alle tråde og har hevet Selector T til Skælskør.
  Han er født og opvokset i Kingston og har oplevet Jamaicas mest indflydelsesrige kunstnere på tæt hold. Nu er han en absolut erfaren reggae-DJ og tager os med på en musikalsk rejse igennem tiden, fra reggae'ens rødder til de nyeste skud på stammen. det bliver en hyggelig, spændende, chill aften helt i paradise style.
  Vi laver virgin-cocktails, men hvad du hælder i dem er op til dig
 • Fre. 20. sep. 2019, kl. 19.30. Jorden rundt på 80 dage.
  Fredag 20. september 2019 kl. 19.30. Danmarkspremiere i Slagelse! Klein & Jensens. Jorden rundt på 80 dage - en musikalsk, operetteagtig komedie af Flemming Jensen. Særdeles frit efter Klein & Jensens Jorden rundt på 80 dage.

  Det er det private arvesølv, Flemming Jensen har taget frem til lejligheden. I denne nyskrevne udgave bredes det hele ud i større format. Hvor der før var to, er der nu fire skuespillere om de 52 roller -både i Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde. Den ene af de fire skuespillere er oven i købet kvinde, hvilket ville have været helt utænkeligt på Phileas Foggs tid. Flemming Jensen står ikke selv på scenen, men har sat sig godt tilrette i instruktørstolen. Flemming Jensen selv udtaler: 'Vi har lidt af et stjernehold til at tage over efter Jesper Klein og mig. Det er også på tide, at den forestilling bliver spillet ordentligt'. Glæd jer til en aldeles hæsblæsende forestilling. Varighed: 2 timer inkl. pause. Genre: Musikalsk, operetteagtig komedie. Producent: ANDRIA - DK Turné Teater. Instruktion og manuskript: Flemming Jensen. Medvirkende: Thomas Mørk, Jacob Morild, Lisbeth Kjærulff og Kim Hammelsvang
 • Fre. 20. sep. 2019, kl. 20. Koncert med Nice Little Penguins.
  Siger man Pingvinerne, kommer man uvægerligt til at tænke på Nice Little Penguins og bandets allerstørste hit "Flying".
 • Fre. 20. sep. 2019, kl. 21. Bryan Adams Tribute.
 • Man. 16. til fre. 20. sep. 2019, kl. 11. Karen Blixen på Liselund 2019.
  En uge med foredrag om Karen Blixens liv og forfatterskab inkl. hendes malerier og sans for musik. Læs mere om program, priser og tilmelding på hjemmesiden.

  Program:

  Mandag den 16. september:

  Kl. 11.00 Ankomst og indkvartering
  Kl. 12.00 Frokost og præsentation ved kursusleder Jørgen Stormgaard og kursusvært Dorte Smedegaard
  Kl. 15.00 Jørgen Stormgaard: Introduktion til Karens Blixens liv og forfatterskab
  Kl. 19.30 Livsmod og dødsforagt (1974), dokumentarfilm om Karen Blixens bror, Thomas Dinesen

  Tirsdag den 17. september:

  Kl. 09.15 Morgensang
  Kl. 10.00 Jørgen Stormgaard: Karen Blixens fortælling "Drømmerne"
  Kl. 15.00 Marianne Wirenfeldt Asmussen: Karen Blixens Moster Bess, en revolutionær victorianer forankret i unitarismen
  Kl. 19.30 Dorte Smedegaard: Karen Blixen, musikken og billedkunsten

  Onsdag den 18. september:

  Kl. 09.15 Morgensang
  Kl. 10.00 Jørgen Stormgaard: Selviscenesættelse hos Karen Blixen
  Kl. 14.30 Besøg på Kragerup Gods. Rundvisning. Tidl. rektor, historiker Jens Jørgensen fortæller om Karen Blixen og bl.a. tilknytningen til Kragerup.
  Kl. 19.30 Bag Blixens maske (dokumentarfilm)

  Torsdag den 19. september:

  Kl. 09.15 Morgensang
  Kl. 10.00 Jørgen Stormgaard: Karen Blixens fortælling "Babettes Gæstebud"
  Kl. 15.00 Solbjørg Højfeldt: Oplæsning af "Ringen" og fra "Babettes Gæstebud"
  Kl. 18.00 Festmiddag - Babettes Gæstebud á la Liselund
  Kl. 20.00 Babettes Gæstebud (film)

  Fredag den 20. september:

  Kl. 09.15 Morgensang
  Kl. 10.00 Hjemrejse
 • Fre. 16. aug. til fre. 20. sep. 2019, 6 kursusdage kl. 11.30-12.30. Stimuleg 3 - 6 måneder.
  Underviser: Ulla Matlok. Giv dit barn en god start og få inspiration til bevægelser, der stimulerer barnets primære sanser (balance-, føle- og muskel/led-sans)måske sammen med din mødregruppe.

  Vi lærer verden og os selv at kende ved at bruge kroppen og bevæge den. I undervisningen skal du bruge din egen krop sammen med barnet og hjælpe barnet til at bevæge sig. Der vi være forskellige redskaber i brug i undervisningen og vi synger børnesange undervejs, som opmuntrer og stimulerer høre/rytmesansen. Aktiviteterne vil ligne hinanden fra gang til gang, da det skaber tryghed for børnene, men de varieres løbende, så børnene bliver motorisk stimuleret.

  Underviser: Underviser: Ulla Matlok, afspændingspæd. d.a.p. tlf. 2160 8894
  Pris Kr. 315 / 6 gange

  Hold: 24219
 • Fre. 16. aug. til fre. 20. sep. 2019, 6 kursusdage kl. 12.35-13.35. Stimuleg 6-10 måneder.
  Underviser: Ulla Matlok.

  Den lidt større baby vil gerne kravle og stå og gå, tumle rundt og iagttage de andre børn, og på dette hold stimulerer vi alle disse ting. Du kommer til at bruge din egen krop sammen med barnet og hjælpe barnet til at bevæge sig på forskellig måde. Der vil være forskellige redskaber i brug i undervisningen og vi synger børnesange undervejs som opmuntrer og stimulerer høre/rytmesansen. Aktiviteterne vil ligne hinanden fra gang til gang, da det skaber tryghed for børnene, men de varieres løbende, så børnene bliver motorisk stimuleret.

  Underviser: Underviser: Ulla Matlok, afspændingspæd. d.a.p. tlf. 2160 8894
  Pris Kr. 315 / 6 gange

  Hold: 24225
 • Lør. 21. sep. 2019, Fernisering d. 21 kl. 13-17, alle andre dage 11-17. Kunstnergruppen Storebælt har 30 års jubilæumsudstilling.
  Udstilling af Malerier, keramik og tryk. Åbnes af Kurt Asklund. Sändag d. 22/9 spiller Doxy Jazz trioén kl. 14-16 Fri Adgang.
 • Lør. 21. sep. 2019, kl. 10-14. Energi i by og bolig - Temadag om verdensmål.
  Danmark For Målene handler om at fremme FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Der afholdes 6 temadage, der giver dig mulighed for aktivt at se, høre og opleve hvad du kan gøre for at skabe en mere bæredygtig fremtid.

  FN's 17 verdensmål skal sikre én bæredygtig verden for alle inden 2030. I dag er kendskabet til målene kun på 20 % blandt danskerne. For at gøre FN's verdensmål nærværende, kombineres 3 mål ved hvert arrangement med ét overordnet tema.

  Der er mange udfordringer på verdensplan, når vi taler om bæredygtig energi. Den vestlige verden bruger fortsat store mængder kul og olie, mens mange fattige lande udleder enorme mængder CO2 ved at lave mad over åben ild.

  Når temaet om Energi i by og bolig kommer til byen, kommer det i særdeleshed til at handle om gode idéer til energibesparelser i hjemmet, på farten og i byen.

  På denne temadag kan du møde Søren Dahl, som er radiovært kendt fra radioprogrammet Cafe Hack.

  Danmark For Målene er en folkeoplysningskampagne organiseret af Verdens Bedste Nyheder, Globalt Fokus samt Global Public i samarbejde med 48 byer og en række virksomheder
 • Lør. 21. sep. 2019, kl. 11-15. Workshop i historisk broderi.
  Værksted for Kunst og historisk håndværk i Skælskør danner rammen om en workshop i historisk broderi.

  Der introduceres med et foredrag om broderi i vikingetid og middelalder og fremvises forskellige reproduktioner i stingtyperne bricksting og bayeuxsting. Derefter kan deltagerne starte deres eget lille projekt op i bricksting eller bayeuxsting. Workshoppen er både for nybegyndere der vil starte op med historisk broderi og for fortsættere der vil tilegne sig netop vikingetidens og middelalderens særlige teknikker. Undervisere er Else Marie Pedersen og Lisbeth Knezovic der begge har mere end 20 års erfaring med middelalderbroderi.

  Tilmelding er nødvendigt til Else Marie Pedersen, emp@newmail.dk eller 29620664.
 • Lør. 21. sep. 2019, kl. 12. Jævndøgnsudtrækning - vind for 2.500 kr.
  Kom forbi kl. 12 i KUNST & DESIGN Købmandsgården! Hvem har mon vundet den store præmie på kunsthåndværk for 2.500 kr. efter eget valg? Vi byder på levende musik, hygge og en lille forfriskning.

  Vind for 2.500 kr. kunsthåndværk efter eget valg i vores tilbagevendende jævndøgnsudtrækning. Man deltager ved - når som helst man er i byen - at komme ind i vores butik KUNST & DESIGN Købmandsgården og udfylde en jævndøgnskupon med sine ønsker. Man behøver ikke at være til stede ved selve udtrækningen - men det er en hyggelig formiddag med musik, snak og lidt at drikke. Alle er selvfølgelig velkomne. KUNST & DESIGN Købmandsgården er en spændende butik og galleri fyldt med kunsthåndværk og unika lavet af kunstnere fra hele landet. For tiden har vi også en lille særudstilling af papirkunstner Anni Fiil. Du er altid velkommen til at besøge os. Se åbningstider og meget andet på www.koebmandsgaarden.dk
 • Lør. 21. sep. 2019, kl. 20. Afenginn.
  Genre: Verdensmusik.
 • Lør. 21. sep. 2019, kl. 20. Lions Skælskør - Koncert med Fire Halve.
  Kom til en festlig musikaften med Fire Halve, som 102% live spiller rock og pop, der kan synges og danses til. Støt Lions Skælskørs velgørende arbejde med en festaften!
 • Søn. 22. sep. 2019, kl. 10. Se Knækkerne i Flakkebjerg.
  Skandinaviens første, største og eneste museum med nøddeknækkere.
 • Søn. 22. sep. 2019, kl. 15-16.30. Koncert med Biedermeier Trio.
 • Man. 23. sep. 2019, kl. 10.30. Babysalmesang.
  Vi synger og danser, lytter til musik og puster sæbebobler, vi gynger de små i tæpper og oplever kirkens rum. Babysalmesang er med andre ord både sang og musik, bevægelse og rytmik for baby, med udgangspunkt i salmer.

  Babysalmesang er for forældre med børn mellem ca. 2 og 12 måneder. Et forløb strækker sig over 8 gange. En lektion varer 45 min
 • Man. 23. sep. 2019, kl. 13-15. Hyggeklub.
  Der strikkes, hækles, snakkes drikkes kaffe m.m. og alle er velkomne.
 • Man. 23. sep. 2019, kl. 16.30. Læseklubben Ny og gammel dansk.
  Denne læseklub er for dig, som gerne vil i gang med at læse nye danske forfattere, både dem som allerede har skabt sig et navn, og dem som lige er startet op. Vi læser fire romaner i efteråret, og her får vi blandt andet besøg af forfatteren bag november.

  Til foråret går vi tilbage i tiden, når vi kaster os over ældre danske forfatterskaber og bliver klogere på livet, som det var i Danmark før år 1900.

  Tilmeld dig på biblioteket eller hjemmesiden. Den første bog kan afhentes på Korsør Bibliotek og Borgerservice fra d. 2. september.

  Mandag d. 23. september

  Mandag d. 14. oktober

  Torsdag d. 14. november

  Mandag d. 9. december
 • Man. 23. sep. 2019, kl. 19. Depression - en folkesygdom.
  Depression er en af de mest udbredte psykiske sygdomme i Danmark. Omkring hver femte dansker oplever i større eller mindre grad symptomer på depression i løbet af livet. Depression kan behandles og oftest med et godt resultat.

  Psykoterapi og medicin er v. Arrangementet giver inspiration til, hvordan man kan komme sig fra eller leve med depression. Du får indblik i nogle af de personlige udfordringer, der kan være forbundet med at lide af henholdsvis angst og depression, og hvordan man kan arbejde med dem. Du kan også høre et fagligt oplæg om emnet og blive klogere på, hvordan man i Psykiatrien samarbejder med patienten om at finde veje til et meningsfuldt liv trods sygdommen.

  Arrangementet er i samarbejde med PsykInfo - Tilmelding sker via dette link:
  https://www.tilmeld.dk/Depression