Det sker

Fandt 721 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 23. maj 2019

 • Tor. 23. maj 2019, kl. 12. Babysalmesang.
 • Tor. 23. maj 2019, kl. 14. Biblio Bio.
  Biblio Bio viser film om eftermiddagen kl. 14.00 den fjerde torsdag i måneden. I samarbejde med Ældre Sagen i Slagelse viser vi film der appellerer til det brede publikum.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
  Arrangementet er gratis - men husk tilmelding.

  Film derhjemme
  Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån
 • Tor. 23. maj 2019, kl. 17. Fyraftensmusik.
  Baruyr Kuyumcian,tenor og Viola Chiekezi,orgel. En mulighed for at lade roen falde over sig sidst på dagen. Det foregår i det dejlige kirkerum, mens man lytter til levende musik.
 • Tor. 23. maj 2019, kl. 17. Søs Egelind foredrag.
  Søs Egelind fortæller om sine erfaringer i foredraget Kræft, trit og retning.

  Søs Egelind kommer til VestsjællandsCentret torsdag den 23. maj kl. 17.00-18.00 og holder et ærligt og tankevækkende foredrag.

  Hun er dobbelt verdensmester i overlevelse af kræft, og hun deler rundhåndet ud af egne erfaringer i et personligt, livsbekræftende, tankevækkende og positivt foredrag om livstruende sygdom, og hvordan man kan gå igennem en voldsom krise og komme ud på den anden side som et klogere, mere lykkeligt og taknemmeligt menneske.

  Søs fik konstateret lymfeknudekræft og var med egne ord "syltet godt og grundigt ind fra top til tå", men overlevede for så at blive ramt af en ondartet modermærkecancer.

  Udfordringerne har stået i kø, men Søs Egelind fandt ud af, at alvorlig sygdom kan være en gave, hvis man fokuserer og holder retningen mod overlevelse.

  Et åbenhjertigt foredrag, ikke kun om sygdom, men om mod, glæde, overlevelse og kærligheden til livet!

  Billetten koster 100 kr. og kan købes i Kvicklys kiosk eller køb online her (begrænset antal): https://billetto.dk/e/foredrag-med-sos-egelind-billetter-353804

  Foredraget afholdes i forbindelse med fejringen VSCS's 50 års jubilæum
 • Tor. 23. maj 2019, kl. 18. Pulsmåling på EU - Pizza, dokumentar og debat.
  Nyd et stykke pizza, når vi tager pulsen på EU lige her før valget. Vi viser den højaktuelle film 'Democracy LTD' i samarbejde med CPH:DOX. Filmen giver et grundigt øjebliksbillede af Europa anno 2019. Bagefter er der lagt op til debat med en række lokale.

  Det politiske landskab er under omvæltning i disse år. Mistilliden til de 'gamle' politiske partier og institutioner har affødt protestbevægelser, der har sendt chokbølger gennem Europa. Fra balladen om Brexit i Storbritannien og nationalistiske strømninger til De Gule Vestes demonstrationer i Frankrig er de traditionelle politiske magtstrukturer under pres. Men hvordan ser fremtidens demokrati ud? Og kan EU klare presset?

  Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig:

  Vi sørger for pizza og et lille glas vin
 • Tor. 23. maj 2019, kl. 19-20. Sommerkoncert.
  Børnekoret og voksenkoret runder korsæsonen af med en fælles koncert og præsenterer de største hits fra forårets korprøver. Kom og hør de lette, glade og lyse toner fylde Vemmelev Kirke.

  Korene ledes af Luna Kjølstad Nielsen og akkompagneres af pianist Christian Kruse. Koncerten varer en times tid, og der er gratis adgang
 • Ons. 22. og tor. 23. maj 2019 Sjællandsfestivalen 2019.
  Vær opmærksom på at Ticketmaster så har fysiske salgssteder i Danmark se. Ved større grupper henviser vi til Ticketmaster Gruppeservice på tlf nr. 70256585.

  En festival med sjæl for udviklingshæmmede - en festival med musik for enhver smag Festivalen er en lukket festival som afholdes under åben himmel i højt humør..

  For at få et overblik over antal gæster i kørestole ift. pladsen andet, vil vi bede jer om at registrerer om I er kørestolsbruger. Dette er dog ikke et krav, men bliver brugt som et statistisk overblik, for at festivalen kan lave så gode optimale forhold for alle gæster
 • Fre. 24. maj 2019, kl. 18. Sommerfest ved Anlægssøen 2019.
  Sommerfest med smørrebrød, drik og dans. Underholdning ved Partybandet "Butterflies" - vekslende med "John Mogensen Live".

  Billetten er inkl. 2 stk. smørrebrød samt 1 stk. drik (øl, vin eller vand). Der kan bestilles ekstra smørrebrød i forbindelse med billetbestillingen
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 10. Havn til Havn Halvmaraton.
  I anledning af Havnens Dag har EDC Martin Mortensen, Sparekassen Sjælland, Harboes Bryggeri og Skælskør Erhvervsforening arrangeret et motionsløb, som viser vores lokalområde frem fra sin bedste side.

  Undervejs kan du bl.a. nyde synet til vores lokale godser som ligger langs med ruten. I Bisserup vil der være en masse lokale aktiviteter på havnen for hele familien og når du er klar til at tage hjem igen, står Skælskør Busmuseum for transporten. Ruten består af mange stigninger undervejs hvilket gør at løbet er en smule udfordrende og at man derfor bør være forberedt på dette.
  - Start på Svanetorvet i Skælskør, mål på Bisserup Havn- Tidstagning med 'Sportstiming' via deres app- Præmier til hurtigste mand/kvinde- Hjemtur til Skælskør med veteranbus arrangeret af Skælskør Busmuseum
  76% af ruten løbes på asfalt og 24% på grussti/singletrail. Depot efter ca. 9 km og ca. 15 km.
  Tilmelding kan kun ske på: https://www.sportstiming.dk/event/6268
  Seneste online tilmelding er mandag d. 15. maj kl. 08:00. Der vil ikke være mulighed for eftertilmelding!!(Der er deltager begrænsning på 200 deltagere, så skynd dig at få dig tilmeldt!)
  Link til Rutekort:https://drive.google.com/open?id=1GLeC6EAy_LW1JzTfw4m9SbdosQYjoZqW&usp=sharing
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 10. Babymassage - Tryk og glad.
  Babymassage er en dejlig samværsform, som giver en intens kontakt, hvor barn og forælder gennem berøring og kærtegn lærer hinanden endnu bedre at kende.

  Babymassage er ikke nogen videnskab, men simpelthen strukturerede kærtegn, hvor barnet med rolige og rytmiske strygninger bliver kærtegnet fra top til tå. Tryk og glad babymassage foregår på den måde, at jeg og min dukke Peter guider dig i blide strøg på din babys krop både foran og bagpå kroppen, ben og arme, vi slutter af med ansigts massage. Derefter viser jeg nogle tryk på din babys fod som kan have gavnlig virkning på din babys helbred, så som forkølelse, ondt i maven, problemer med at sove og mere. Hvis du har særlige udfordringer med din baby, viser jeg dig, hvad du kan gøre. Vi slutter af med lidt gymnastikøvelser for din baby som styrker kropsbevidstheden. Prisen er incl.en lille flaske massageolie samt en pjece med udførlig vejledning i babymassage og nogle zoneterapipunkter. Se mere om instruktør Marianne Løjesbjerg her Hold 191401
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 10-11. Musikalsk Legestue (ca. 1-4 år).
  Mød bare op i kirken eller kontakt organist Signe Bech Schnedler. Tlf. 5850 0909, mail: musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 10-12.30. Velkomstarrangement for nye tilflyttere.
  Er du ny borger i Slagelse Kommune? Kom til lørdagsbrunch og mød andre tilflyttere.

  Et bredt udvalg af foreninger og kulturtilbud vil give inspiration og information om de mange muligheder i kommunen. Tilmelding skal ske inden 13. maj på www.slagelse.dk/tilflyttervelkomst
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 10-15. Store Genbrugsdag 25. maj 2019.
  Loppemarked, kaffe/the, saft og kage.

  Få en gratis loppestand på https://www.affaldplus.dk/store-genbrugsdag-2019

  I Næstved og Vordingborg vil der være spejdere, der sørger for forskellige aktiviteter - primært for børn.

  Forplejning
  Kaffe/the, saft og kage samt popcorn
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 10-16. Havnens dag.
  Kom og vær med til åbne aktiviteter på Havnens dag i Skælskør.

  Der foregår en række spændende begivenheder på Havnens Dag. For blot at nævne nogle: Skælskør Amatør Sejlklub holder Åbent Hus fra 10 - 15 med en masse aktiviteter for hele familien. Bl.a. kan nævnes, at man kan prøve en jolle, en speedbåd eller sejlbåd, der er stand-up-paddle board og en surfer, konkurrence i at binde knob, og selvfølgelig kan de yngste boltre sig på Legeflåden og måske fange nogle krabber. Hvis man trænger til noget spiseligt, er der åbent hos hovmesteren, eller man kan selv tage sin mad med og bruge klubbens grill.

  Lige ved siden af har Skelskør Roklub Åbent Hus fra kl. 11 - 13. Her kan man prøve at ro i en inrigger båd, naturligvis med instruktør og erfarne roere, eller man kan se hvordan en kajak passer. Hvis man bliver bidt af det, kan man på stedet melde sig til et kajakkursus den 15./16. juni (hvis der er ledige pladser). Man kan selvfølgelig møde flere af klubbens medlemmer og få en kop kaffe på balkonen.
  Hvis man gerne vil prøve at dykke, er Slagelse Sportsdykkerklub Pingvinerne klar fra kl. 10.30 til 14.00. Det foregår lige ved kanalens udløb i Noret. Man kan også prøve at snorkle, før man kaster sig over dykning.

  Skælskør Fiskehus er åbent med salg af dejlige fiskespecialiteter

  Bymuseet holder åbent hele dagen fra kl 10 - 16. Her er masser af ting og sager forbundet med en havneby gennem mange år, og de søde frivillige er altid god for en historie.
  En spændende aktivitet, som godt nok foregår på land, er et halvmarathon, hvor man løber fra Skælskør Havn til Bisserup. Turen går gennem skønne naturområder, og tilbageturen fra Bisserup foregår i veteranbusser fra Danmarks Busmuseum. Arrangørerne bag løbet er Skælskør Erhvervsforening, Sparekassen Sjælland og EDC Skælskør.

  Ligeledes på land er der den traditionelle MC Julemærketuren. Ca. kl. 12 kører omkring 250 motorcyklister gennem Algade og til Julemærkehjemmet. Her bliver de modtaget af 48 børn, som får tilbudt en tur rundt i byen. Det er et fantastisk syn at se de mange MC'ere på deres store maskiner !

  Så det er bare om at komme ud og være en del af Havnens Dag i Skælskør lørdag den 25. maj. Og naturligvis er der godt vejr i solskinsbyen !
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 11. Motorcykeludstilling.
  ALL STARS MC udstiller deres såkaldte "cruisere/klassiske" MC modeller med et moderne snit.

  Medlemmerne tæller både drenge og piger. Alderen går lige fra 30 år og op til 75 år, så de spænder vidt. Mød dem på Atriumtorvet den 25. maj kl. 10.00-16.00.

  Børn og de voksne legebørn får mulighed for at sætte sig op på de udstillede maskiner efter aftale med ALL STAR MC. Der bliver rig mulighed for at få taget nogle fede billeder.

  Kom og kig, få en snak med motorcykelentusiastiske unge og gamle drenge og piger.

  Udstillingen afholdes i forbindelse med fejringen VSCS's 50 års jubilæum
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 11-14. Lørdagsjazz på restaurant Solsikken med Dixie for you.
  God og glad Jazz.
  • Sted: Solsikken, Havnevej 6, Skælskør
  • Pris:(Fri entré)
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 13. Søndersjællandsk Kagebord.
  Det "Søndersjællandske Kagebord" i Salonen 4xk. I samarbejde med dygtige lokale kagebagere har vi lade os inspirere af det velkendte Sønderjydske Kagebord, og disker op med et overdådigt ta' selv kagebord.

  Denne lørdag er det Nytorvs Konditori, der tryller kager frem.

  Billetprisen for alle herlighederne er 125 kr (barn/voksen).
  Børn under 5 år er gratis og kræver ingen tilmelding.

  I cafeen kan du købe øko kaffe, kakao, te eller sodavand til en flad 25 krone.

  Køb dine billetter med det samme.
  Der er begrænsede pladser.
  Afholdes ved minimum 10 tilmeldte.

  Den sønderjyske tradition med et overdådigt kagebord opstod i 1800-tallet og har siden været et af landsdelens sødeste kendetegn.

  Oprindeligt består et kagebord af 7 bløde, 7 tørre og 7 hårde
  kager. Af de gammeldags kager, var det ofte med kringle, kløben, rugbrødslagkage, gl. dags æblekage, kiksekage, frugttærter og småkager.
  Fra det bløde til det hårde, fra det fede og fugtige
  til det tørre og magre.

  Det blev i øvrigt anset for uhøfligt at sige "nej tak" til at smage alle kagerne, så der er ingen undskyldning for ikke at gå ombord og tage en bid af kagehimlen ;-)
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 16. Koncert. Maher Mahmoud og The Syrian Expat Ensemble.
  Den Syriske musiker, Maher Mahmoud, besøger sammen med 4 medlemmer af"The Syrian Expat Ensemble" Sct. Peders kirke i Slagelse. Maher Mahmoud er i Danmark kendt som en mester på sin Oud - et mellemøstligt strengeinstrument.

  De 4 musikere vil både spille originale kompositioner, men også give os et indblik i den rige skat af Syrisk folkemusik. Koncerten er en enestående mulighed for at opleve den smukke musik som hører hjemme i en verdensdel der desværre er kendt for uroligheder og krig, men som også huser en meget rig musikkultur, både indenfor kompositionsmusik og folkemusik. Koncerten finder sted den 25/5 kl 16.00 i Sct. Peders Kirke, Herrestræde 1A, Slagelse. Der er fri entré
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 19 & 21.30. Anden Bringer ud i Slagelse.
  Anders Matthesen er atter klar til at drage på landevejen, for at lave det han elsker allermest: klassisk stand-up.

  Efter et veloverstået kæmpe jubilæumsshow er Anders Anden Matthesen nu klar til at vende tilbage til klassisk stand up på landets lokale scener. Allerede fra Januar 2019 drager han afsted med en åndssvagt sjov pulje af stand-up udviklet gennem de sidste par år, der endnu ikke har været brugt i et af hans mange shows. Der bliver tale om stand-up i ordets reneste forstand - Anden og en mikrofon - uden dikkedarer.

  De sidste 9 år har Matthesen ikke været hele Danmark rundt, men kun besøgt udvalgte byer med sine store onemanshows. En massiv efterspørgsel har nu fået ham til at starte tour-bussen op og køre fra by til by, med lårklaskende sjov stand-up, som vi kender det bedst fra hans side. "De sidste mange gange jeg har været aktuel med et show, har det haft en størrelse, der har begrænset det til kun at kunne spille i meget få, større byer. Denne gang beder jeg ikke folk komme til mig - der møder jeg dem, hvor de er, på de lokale spillesteder i hele Danmark, store og små. Jeg glæder mig helt vildt - både til at være ude blandt folk igen men også til at vende tilbage til klassisk stand up uden et manuskript. Det bliver nogle aftener hvor alt kan ske, og hvor materialet kan tage den drejning det vil. Det er der der virkelig kan opstå magi mellem publikum og mig.

  Modsat de tidligere onemanshows vil disse fremtidige stand-up aftener med Anden formentlig ændre sig fra aften til aften i indhold og stil og have karakter af at 'møde folk hvor de er'. Så der bliver god grund til at fange ham en eller flere gange undervejs på turne'en
 • Lør. 25. maj 2019, kl. 9.30. Fossiljagt på Agersø.
  Er du nystartet fossiljæger, er dette den perfekte tur. Turen starter ved Madpakkehuset, og der er ca. 1,5 km til stranden. Tilmelding nødvendig til Anne Carlsen, 24675816, turen gennemføres kun, hvis der er min. 8 deltagere.

  På Agersøs strande findes mange vættelys, søpindsvin, søliljestilke og mange flere spændende sten og fossiler