Det sker

Fandt 496 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 21. okt. 2019

 • Ons. 23. okt. 2019, kl. 19. Foredrag - 30 år eft. Berlinmurens fald.
  Kom og hør Anne Haubek og Thomas Ubbesens spændende foredrag om "Østeurpæerne - 30 år efter Berlinmurens fald"!

  Der er mulighed for at kombinere foredraget med fællesspisning i Gimlinge Forsamlingshus for 95 kr. for menu inkl. kaffe for voksne og 50 kr. for børn fra 5 år. Tilmelding til Niels tlf. 50501959. Fælles arrangement for gl. Hashøj kirkesogne - og alle er velkomne!
 • Ons. 23. okt. 2019, kl. 19. Foredrag.
  Anne Haubek og Thomas Ubbesen holder foredrag om "Østeuropæerne - 30 år efter Berlinmurens fald" Dette spændende foredrag (se omtale i kirkebladet)kan kombineres med deltagelse i fællesspisning i Gimlinge Forsamlingshus for 95 kr. for menu inkl. kaffe for.

  Voksne og 50 kr. for børn over 5 år. Tilmelding til Niels 50501959! Fælles arrangement for gl. Hashøj kirkesogne - alle er velkomne!
 • Ons. 23. okt. 2019, kl. 19-21. Voksenkor m/k.
  For sangglade M/K'er i alle aldre. Mød bare om eller kontakt korleder Claudia Mørch tlf. 5850 0909 eller mail: musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Ons. 23. okt. 2019, kl. 19-21.30. Danske Slægtsforskere Slagelse-Sorø har foredrag om DNA i slægtsforskningen.
  Medlemsaften for Danske Slægtsforskere Slagelse-Sorø DNA i slægtsforskning ved Henriette Leslie Idestrup.
 • Ons. 23. okt. 2019, kl. 19.30. Så længe mit hjerte slår.
  Onsdag 23. oktober 2019 kl. 19.30 (ekstraforestilling) + torsdag 24. oktober 2019 kl. 19.30. Så længe mit hjerte slår - en Giro 413-musical om knuste hjerter og brækkede ben. Turnépremiere i Slagelse!

  Rør ved mig, Rigtige venner, To lys på et bord, Glemmer du, Lille Sommerfugl, Skibet skal sejle i nat, Gem et lille smil til det bli'r gråvejr, Se Venedig og dø. Man behøver blot at synge de første ord, så lyder resten af teksten og melodien for ens indre øre. Så længe mit hjerte slår er en storladen og humoristisk kærlighedshistorie om en moden sygeplejerske, som bor sammen med sin alene-mor og først kan flytte hjemmefra, da moren dør. Sygeplejersken forelsker sig i en overlæge, som er gift , men alligevel lover hende guld og grønne skove indtil hun bliver gravid, og han beslutter sig for at vende tilbage til sin kone. I stedet for at gå i spåner, lærer hun at stå på egne ben og opdager, at hun ikke er alene. Så længe mit hjerte slår blev i 2018 Reumertnomineret som bedste musikforestilling! Varighed: 2 timer og 30 minutter inkl. pause. Genre: Musical. Producent: Folketeatret. Medvirkende: Marie Mondrup, Tom Jensen, Søren Birch Plum, Jesper Riefensthal, Rasmus Fruergaard, Anne Sofie Wanstrup, Morten Christensen, Troels II Munk, Sonja Oppenhagen
 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 14. Biblio Bio 14.
  Biblio Bio viser film om eftermiddagen kl. 14.00 den fjerde torsdag i måneden. I samarbejde med Ældre Sagen i Slagelse viser vi film der appellerer til det brede publikum.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
  Arrangementet er gratis - men husk tilmelding
 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 19. Foredrag i Den Gamle Smedie.
 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 19. Kampen om Madspild - dobbeltforedrag.
  Bruger du dit køleskab som skraldespand? Bliver du altid lokket af butikkernes mængdetilbud? Eller smider du hvert år for tusindvis af kroner i skraldespanden, fordi du glemmer at udnytte dine madrester?

  Mød kvinden, som satte fokus på madspild i Danmark, Danmarks førende ekspert på madspild Selina Juul - kendt fra TV, BBC og CNN - og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at mindske dit madspild og få flere penge, få mere fritid og samtidigt bidrage til et bedre miljø.

  I Danmark bliver der årligt smidt over 700.000 tons god spiselig mad ud - og størstedelen af madspildet stammer fra forbrugerne. Heldigvis er danske forbrugere blevet bedre til at undgå madspild, men der er stadig meget lang vej endnu. I dag producerer vi globalt madspild, der kunne brødføde alle verdens sultende mennesker - tre gange!

  Aftenens anden foredragsholder er Rasmus Erichsen, der giver os et indblik i, hvordan en idé kan blive til et nationalt projekt! I 2016 stiftede han Stop Spild Lokalt som kun 17-årig med et håb om, at private personer skulle begynde at dele overskudsmad med hinanden. I dag er Stop Spild Lokalt i 109 byer i Danmark.

  I selskab med aftenens to foredragsholdere bliver du klogere på madspild, fremtiden, overforbrug, stigende verdensbefolkning, massive klimaforandringer og mangel på ressourcer - og få et bud på, hvordan vi som forbrugere og som samfund kan sikre vores fremtidige overlevelse.

  Billetter koster 50 kroner og er inklusive kaffe/the
 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 19. Salget og delingen af Antvorskov.
  En aften, hvor Ole G. Nielsen fortællerom opsplitningen af Danmarks største gods og om, hvordan bygningerne ved Antvorskov hovedgård forsvandt. I 1774 blev Antvorskov krongods udbudt til salg, hvor det var opdelt i 9 hovedgårde og noget seperat godt.

  To hovedgårde blev straks lagt sammen og senere delt i tre. Antvorskov hovedgård blev i 1806 delt i fem dele og senere skete der store frasalg. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Slaglosia - Slagelseegnens Historiske forening. Hold 192031
 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 19. En aften med Kirsten Siggaard og Lukas Birch.
  Kirsten Siggaard" bliver en enestående oplevelse, hvor vi får lov til at komme helt tæt på den ukronede Grandprix-dronning, hun vil naturligvis også synge flere af sine berømte sange som har haft stor betydning for hendes liv.
 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 19. Sangaften:"Høstsange".
  Sangaften med tema: "Høstsange" v/ Theis Lyng Reinvang.Det er gratis og alle er velkomne.
  • Sted: Sogneladen, Herrestræde 1 C, Slagelse
  • Pris:(Fri entré)
 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 19-21. Fælles læsekreds.
  Der læses Herman Bang: Stuk. Mødested: Pakhuset ved Sct.Mikkels Kirke.
 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 19.30. Så længe mit hjerte slår.
  Så længe mit hjerte slår - en Giro 413-musical om knuste hjerter og brækkede ben. Turnépremiere i Slagelse!

  Rør ved mig, Rigtige venner, To lys på et bord, Glemmer du, Lille Sommerfugl, Skibet skal sejle i nat, Gem et lille smil til det bli'r gråvejr, Se Venedig og dø. Man behøver blot at synge de første ord, så lyder resten af teksten og melodien for ens indre øre. Så længe mit hjerte slår er en storladen og humoristisk kærlighedshistorie om en moden sygeplejerske, som bor sammen med sin alene-mor og først kan flytte hjemmefra, da moren dør. Sygeplejersken forelsker sig i en overlæge, som er gift , men alligevel lover hende guld og grønne skove indtil hun bliver gravid, og han beslutter sig for at vende tilbage til sin kone. I stedet for at gå i spåner, lærer hun at stå på egne ben og opdager, at hun ikke er alene. Så længe mit hjerte slår blev i 2018 Reumertnomineret som bedste musikforestilling! Varighed: 2 timer og 30 minutter inkl. pause. Genre: Musical. Producent: Folketeatret. Medvirkende: Marie Mondrup, Tom Jensen, Andreas Jessen, Jesper Riefensthal, Rasmus Fruergaard, Tanya Lund Andersen, Morten Christensen, Troels II Munk, Sonja Oppenhagen
 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 20. Johnny Madsen, Knud Møller, Henrik From (akustisk).
  Varighed: 2 x 45 min. Der er 5 kørestolspladser til siddekoncerter i Slagelse Musikhus, pladserne købes som andre billetter via ticketmaster.dk eller i Slagelse Musikhus.
 • Fre. 25. okt. 2019, kl. 09.30. Morgensang.
 • Fre. 25. okt. 2019, kl. 14. Fællessang og kaffe.
  Elsker du at synge i selskab med andre? Måske fordi du bliver så glad af det? Så har du måske lyst til at deltage til Slagelse Biblioteker og Borgerservices fællessang?

  Vi har fundet ud af, at fællessang skaber samhørighed, giver bedre vejrtrækning og øger livskvaliteten. Det lyder rigtig godt i vores ører, og derfor vil vi gerne tilbyde fællessang i vore tre huse fra efteråret 2019.

  I Skælskør og Korsør er fællessangen et tilbud til dig, der gerne vil ud af huset om formiddagen og få en god start på dagen. I Slagelse er tilbuddet til dig, der gerne vil starte weekenden med sang.
  Efter de første 3 gange i hvert hus, vil arrangementet blive gentaget én gang om måneden i hvert hus.

  Alle er velkomne, og det kræver ikke tilmelding. Bare kom som du er og syng med
 • Fre. 25. okt. 2019, kl. 17. Teen-klub holder Halloween.
  Teenklubben mødes til "uhyggeligt" og sjovt samvær i Tjæreby Præstegård. Kontakt Birgitte, hvis du har brug for at vide mere om arrangementet.
 • Fre. 25. okt. 2019, kl. 19. Høreturen 2.
  Vi tager en ny omgang rundt om kloden og Anne-Mette har fundet musiske perler der både indeholder internationale traditioner men også moderne elementer, der tiltaler et globalt publikum.

  Hvis du er nysgerring hvordan græsk soul, togolesisk funk eller slovensk pop lyder, så kom med på den nyeste høretur
 • Fre. 25. okt. 2019, kl. 20. Rugsted & Kreutzfeldt koncert.
  To af Danmarks dygtigste musikere, komponister og musikproducere - nemlig Jens Rugsted og Stig Kreutzfeldt kommer til Korsør Kulturhus.
 • Fre. 25. okt. 2019, kl. 20. Lystløgneraften.
  Steiner præsenterer: -. Aske Ebbensen. Arne Christiansen. 3 fortællere - 6 historier - Kan du spotte en Lystløgner?. Lystløgneraften er latter, eftertanke - underholdende historiefortælling.

  Gæstefortællere hver gang, snedige lystløgnere.

  Publikum skal finde de 3 løgnehistorier.

  10. sæson med 600 fortællinger fortalt.

  Vi lyver bukserne af dig!

  https://youtu.be/Mn-z-XQMg9w