Det sker

Fandt 502 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 21. feb. 2019

 • Ons. 27. feb. 2019, kl. 19-21. Voksenkor m/k.
  For sangglade M/K'er i alle aldre. Mød bare om eller kontakt korleder Claudia Mørch tlf. 5850 0909 eller mail: musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Ons. 27. feb. 2019, kl. 19.30-20.30. Foredrag.
  Tro, håb og handling. Foredrag om et pigehjem i Indien ved Anne Birthe Olsen.
 • Søn. 3. til ons. 27. feb. 2019, kl. 11-16. "Fra Einstein til Dronning Margrethe".
  Udstilling af værker fra Isenstein Samlingen.
 • Tor. 28. feb. 2019, kl. 14. Biblio Bio.
  Biblio Bio viser film om eftermiddagen kl. 14.00 den fjerde torsdag i måneden. I samarbejde med Ældre Sagen i Slagelse viser vi film der appellerer til det brede publikum.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
  Arrangementet er gratis - men husk tilmelding.

  Film derhjemme
  Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån
 • Tor. 28. feb. 2019, kl. 19. Syng sammen.
  Syng sammen med hygge, sang, tema og kaffe.
 • Tor. 28. feb. 2019, kl. 19. Trump og kaos.
  Verden fik et gevaldigt politisk chok da den nye amerikanske præsident endte med at blive "The Donald". En berygtet forretningsmand og verdenskendt tv-personlighed. Hvad nu? Og hvilke konsekvenser følger med ham ind bag skrivebordet i Det Ovale Værelse?

  Denne aften vender vi spotlyset mod USA og den amerikanske præsident og præsidentembedet under Donald J. Trump. Aftenens foredrag vil bl.a. bringe os forklaringer på hvad der skete under valgkampen i 2016, et kig på hoved og hale i den kritiske "russersag" og et indblik i Trumps mærkesager og resultater. Vi får desuden en status efter midtvejsvalget 2018 og en på supermagten og verden i dag.

  Aftenens ekspert og foredragsholder er Jørn Brøndal, som er professor og institutleder for Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet. Han er desuden fast ekspertdeltager i DR-programmet "Jersild om Trump", og forfatter til flere bøger, senest den anmelderroste og prisnominerede bog "Det sorte USA - fra uafhængighedserklæringen til Barack Obama".

  Billetter koster 50 kroner, inklusive kaffe og te. - Medlemmer af Biblioteksklubben 30 kr
 • Tor. 28. feb. 2019, kl. 19. Studiekreds.
 • Tor. 28. feb. 2019, kl. 19-21. Uffe Holm - God service vinder altid.
  Kreativ Fritid Korsør inviterer til en aften med Uffe Holm Oplevelser mellem mennesker er noget helt unikt—og det skal vi værne om.

  Uffe Holm giver nogle input til, hvordan vi skal tænke ud af boksen i dagligdags situationer og inddrager gerne publikum.
  Mød dem du ikke kender med et smil og sig hej,
  -det er slet ikke farligt

 • Tor. 28. feb. 2019, kl. 19-21. Bob Dylan og mig.
  Underviser: Michael Christophersen. Foredragsholder Michael Christophersen (fortælling, sang, guitar) og Bjarne Hansen (bas). Bob Dylan: "Du behøver ikke nødvendigvis at skrive for at være en poet.

  Nogle mennesker er poeter, selvom de arbejder på en tankstation"
  Dylan har det med at vende tingene på hovedet. I 2016 fik han Nobels litteraturpris for, for hans dybe men også småskøre tekster. Hvem er denne geniale kunstner - der har sprøjtet sange ud i over 50 år?
  Det forsøger Michael Christophersen at give et svar på med historier om ham, og nogle af de bedste af hans omkring 800 sange.
  Michael er journalist og har erfaring som vært på DR. Han fik ideen til koncertforedraget fra måden han laver radio på: Historier, fakta og god musik.

  Hold: 23051
 • Tor. 28. feb. 2019, kl. 19-22. Folkedans - Åbent Hus.
  Kom og dans med eller bare kig på, når Boeslunde Folkedans har åbent hus. Medbring kaffen, vi giver kagerne. Øl og vand kan købes.
 • Tor. 28. feb. 2019, kl. 19.30. Afsporet.
  Musikteater med Kim Sjøgren og Anders Ahnfelt-Rønne. To klassisk uddannede musikere, professor Ib Forsberg og docent Asko Korkula har ligget stille i en lidt afsporet og forvirret periode af deres liv. Men nu tager begivenhederne fart.

  De mødes ved et trafikknudepunkt om morgenen, fordi de har aftalt at øve for første gang i mange år. En musikforening har bestilt en koncert med de to samme aften - med noget Mozart, Bartok og Beethoven. Under prøven derhjemme vælter minderne frem, og anekdoterne står i kø. Forestillingen indeholder den skønneste musik i alle genrer. Genre: Musikteater. Medvirkende: Kim Sjøgren og Anders Ahnfelt-Rønne. Producent: Undergrunden. Varighed: 1 time og 40 min. inkl. pause
 • Tor. 28. feb. 2019, kl. 19.30. Dansk folkemusik i nye klæder.
 • Tor. 28. feb. 2019, kl. 20. Michelle Birkballe & Band Special Guest: Rock Nalle UDSOLGT.
 • Fre. 1. mar. 2019, kl. 16. Fernisering med billedvæver Mette Lise Rössing, kl. 16-17.
  Mette Lise Rössing vil selv åbne udstillingen og har i øvrigt fødselsdag. KUNST & DESIGN Købmandsgården byder på en lille forfriskning, og alle er meget velkomne.

  Mette Lise Rössing har lavet mange store opgaver. Hun har vævet 5 store billedtæpper til rådhuset i Nuuk, Grønland og indgik i arbejdet med udførelsen af den billedevævede udsmykning af Stortinget i Oslo.

  Kunstneren har sammen med sin mand, Ulrich Rössing udført opgaver med tekstiler til en lang række kirker i Danmark.

  Mette Lise Rössings værker er fyldt med inspirationer som sten, muslingeskaller, etniske tekstiler og skitser, hvis strukturer og farver udforskes. I det hele taget har kunstneren haft en lang, spændende og mangfoldig karriere. Hun blev uddannet som billed- og skaftevæver i Oslo i 1965
 • Fre. 1. mar. 2019, kl. 21. Go Go Berlin.
 • Lør. 2. mar. 2019, kl. 10-12. Vi laver fastelavnsris, maler fastelavnstønder og klipper masker.
 • Lør. 2. mar. 2019, kl. 11. Grøn Gastronomi.
  Underviser: Vinca Haugum. Vi arbejder med grøntsager og smag, når vi udforsker det vegetariske køkken. Vi finder velsmagen frem i grønne retter og bruger forårssæsonenslækre råvarer.

  Du lærer, at mad er mere end smag, men at det er en oplevelse hvor duft, farver og konsistens spiller en stor rolle og gør retten levende. Du bliver udfordret i dine tanker om, hvordan et måltid sættes sammen. Vi kreerer smukke og farverige Buddhabowls og du lærer, hvordan den kan varieres i det uendelige - dette er en af mine personlige yndlingsretter. Alle kan deltage uanset niveau i køkkenet. Hold 191244
 • Lør. 2. mar. 2019, kl. 11. Grøn Gastronomi - 1.
  Underviser: Vinca Haugum. Vi arbejder med grøntsager og smag, når vi udforsker det vegetariske køkken. Vi finder velsmagen frem i grønne retter og bruger forårssæsonenslækre råvarer.

  Du lærer, at mad er mere end smag, men at det er en oplevelse hvor duft, farver og konsistens spiller en stor rolle og gør retten levende. Du bliver udfordret i dine tanker om, hvordan et måltid sættes sammen. Vi kreerer smukke og farverige Buddhabowls og du lærer, hvordan den kan varieres i det uendelige - dette er en af mine personlige yndlingsretter. Alle kan deltage uanset niveau i køkkenet. Hold 191365
 • Søn. 3. mar. 2019, kl. 10. Børnecasting.
  Drømmer du om at blive model? Kom til børnecasting i VestsjællandsCentret hvor Basic CPH og børnecasting.dk holder casting søndag den 3. marts. De søger børn i alderen 3-14 år. De står klar bag Baresso til at tage en masse billeder kl. 10-17.

  Kom til børnecasting i VestsjællandsCentret hvor Basic CPH og børnecasting.dk holder casting søndag den 3. marts. De søger børn i alderen 3-14 år.

  De står klar bag Baresso til at tage en masse billeder.

  Tilmelding sker på www.børnecasting.dk
  Her vælger man en tid, så man undgår lange køer. Efter tilmeldingen får man tilsendt en SMS med et casting-ID som skal medbringes til castingen.

  Vi glæder os til en hyggelig dag i VestsjællandsCentret
 • Søn. 3. mar. 2019, kl. 10.45. Fastelavnsfest i Slagelse.
  Stor fastelavnsfest i Slagelse med optog, tøndeslagning, kåringer og meget mere! Vi starter på Nytorv og går efterfølgende ned i VestsjællandsCentret.

  I år er VisitVestsjælland, Business Slagelse og VestsjællandsCentret gået sammen om at holde én stor fastelavnsfest.

  Fastelavnsfestens program

  Mødes på Nytorv kl. 10:45:
  Festen starter kl. 11, hvor man mødes på Nytorv og går fastelavnsoptog sammen med Slagelse Garden gennem byen.

  Tøndeslagning og kåring af bedst udklædte kl. 12-13:
  Kl. 12-13 slås katten af tønden og de bedst udklædte kåres på Atriumtovet i VestsjællandsCentret.

  Skattejagt kl. 11-15:
  Det vil være muligt at gå på skattejagt i udvalgte butikker både i byen og i VestsjællandsCentret under hele arrangementet.

  Der vil blive kåret én kattekonge og én kattedronning for hver alderskategori og selvfølgelig vil der også være én præmie for den bedste udklædning! Der er også i år én præmie til den bedst udklædte voksne.

  Der er tøndeslagning for følgende alderskategorier:

  • 0 - 3 år
  • 4 - 5 år
  • 6 - 7 år
  • 8 - 12 år


  Kom udklædt og deltag i fastelavnsfesten samt tøndeslagningen sammen med os