Det sker

Fandt 496 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 21. okt. 2019

 • Fre. 25. okt. 2019, kl. 20. Doc Houlind's New Orleans Revival Band.
  Det er første arrangement i sæsonen 2019/2020 og Liselund tilbyder lækker 2-retters menu kl. 18.00 før koncerten. Prisen herfor er kr. 170 pr. person.

  Doc Houlind's orkester er kendt fra koncerter i DK og udlandet og har turneret til jazzens hjemby New Orleans mange gange - mere info bliver tilgængelig senere - med glad dig allerede nu til et brag af en koncert
 • Fre. 25. okt. 2019, kl. 21. Woodstock '69 - en hyldestkoncert.
  Stå eller sid på gulvet som i '69.
 • Lør. 26. okt. 2019, kl. 09.30. Rytmisk Kortræf 2019.
  Rytmisk Kortræf i Skælskør. Årets dirigent er Jens Johansen.

  Skælskør Rytmiske Kor byder velkommen til årets Rytmiske Kortræf, der er det 6. Rytmiske Kortræf, vi har stået i spidsen for.

  Årets Dirigent er Jens Johansen, kendt kordirigent for Vocal Line, Jens Johansen har gennem årene udgivet utallige kompositioner og arrangementer til glæde for korsangere over hele verden.

  Tilmelding kan ske via Skælskør Kors Rytmiske Kor`s hjemmeside www.rytmekor.dk Her finder du også invitationen til årets Rytmiske Kortræf og tilmeldings procedure.

  Dagens Program:

  Deltagelse hele dagen, her får du undervisning, noder, kaffe med kage, koncert, fælles aftensmand og underholdning ved Lars Kristian Sørensen - kl. 9,30 - ca. 21.00 pris kr. 300.

  Kun deltagelse i undervisning og koncert - kl. 9,30 - 17,00 kr. 250.

  Gæster: koncert, mad og underholdning kl. 16,30 - ca. 21.00 pris. 80 kr.

  Har du spørgsmål til arrangementet kan du kontakte Kirsten Jeppesen på telefon 22801291 eller via mail: kirsten.jeppesen7@gmail.com
  • Sted: Det Røde Pakhus, Havnevej 10, Skælskør
  • Pris:(Entré: Deltagelse hele arrangementet 300. kr)
  • Læs mere: Homepage
 • Lør. 26. okt. 2019, kl. 10. Babymassage - Tryk og glad.
  Babymassage er en dejlig samværsform, som giver en intens kontakt, hvor barn og forælder gennem berøring og kærtegn lærer hinanden endnu bedre at kende.

  Babymassage er ikke nogen videnskab, men simpelthen strukturerede kærtegn, hvor barnet med rolige og rytmiske strygninger bliver kærtegnet fra top til tå. Tryk og glad babymassage foregår på den måde, at jeg og min dukke Peter guider dig i blide strøg på din babys krop både foran og bagpå kroppen, ben og arme, vi slutter af med ansigts massage. Derefter viser jeg nogle tryk på din babys fod som kan have gavnlig virkning på din babys helbred, så som forkølelse, ondt i maven, problemer med at sove og mere. Hvis du har særlige udfordringer med din baby, viser jeg dig, hvad du kan gøre. Vi slutter af med lidt gymnastikøvelser for din baby som styrker kropsbevidstheden. Prisen er incl.en pjece med udførlig vejledning i babymassage og nogle zoneterapipunkter. Se mere om instruktør Marianne Løjesbjerg her Hold 192402
 • Lør. 26. okt. 2019, kl. 10.30. Abehånden - gys og børneteater - For de 9-99 årige.
  Som optakt til De Dødes Nat vises en klassisk gyser i teaterform.

  "... det bankede på døren... men der var ikke nogen derude..." Mogens kunne virkelig fortælle gysere, så klassen sad helt stille. André tager publikum med tilbage til sin skoletid og hans lærers evner som historiefortæller! Ryk tæt sammen i frydefuld gru og mærk gyset, når "manden" finder en abehånd foran døren. Hvordan er den havnet dér? Den kan jo ikke selv ha' banket på....!? Og hvad er det, der kravler rundt på trappen midt om natten, imens manden prøver at sove? Og hvorfor er der altid frikvarter, når Mogens når det til mest spændende?

  Sammen med publikum genoplever du gyset, når manden hører lyde på trappen, og sammen oplever vi, hvordan det føles at krybe tæt sammen, når uhyggen breder sig. I mørket opdager publikum dét sammenhold og den frydefulde gru, som kun et godt gys kan give. Ryk tæt sammen til denne skræmmende teatergyser for mellemtrinnet!
 • Lør. 26. okt. 2019, kl. 16. Adressaten ubekendt.
  Lørdag 26. oktober 2019 kl. 16.00. Adressaten ubekendt - med Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Lassen. Oplev to af dansk teaters største stjerner i Danmarkspremieren på Kathrine Kressmann Taylors ildevarslende klassiker.

  Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskabom nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. Kathrine Kressmann Taylors brevroman 'Adressaten ubekendt' udkom i 1938, men taler stadig til os i dag. I 1932 starter en brevveksling mellem de to tyske venner Max og Martin, som sammen ejer et kunstgalleri i San Fransisco. De må skilles, da Martins kone vil hjem til Tyskland. Igennem halvandet år udveksler de breve over Atlanten. Langsomt begynder Martin i Tyskland at melde sig under Førerens faner, og brevvekslingen tager en meget ubehagelig drejning. Max, som er blevet i USA, er nemlig jøde. I anden akt er der åbnet op for publikums refleksionermed eftertanker og samtale i salen. Varighed: 2 timer inkl. pause og samtale i salen. Genre: Skuespil med efterfølgende debat. Producent: DetKgl. Teater. Medvirkende: Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen
 • Lør. 26. okt. 2019, kl. 18. Tjærebyrevyen 2019.
  Årets revy incl. 3 retters menu. En festlig og fornøjelig aften hvor det lokale bliver taget under lup.

  Kenneth, Kasper, Kia og Nielss er i år klar til at rive Danmark fra hinanden i deres sjove, fornøjelige og seriøse numre og skethes
 • Fre. 25. og lør. 26. okt. 2019, kl. 00. Weekend-bogsalg i Slagelse.
  Den sidste weekend i hver måned holder Slagelse Bibliotek bogsalg.

  Så kom og gør et godt kup blandt alle de kasserede materialer - Udbuddet vil løbende blive udskiftet.
  Der vil som altid være faste priser på materialerne:
  Voksenbøger: 10 kr.
  Børnebøger: 5 kr.
  Musik: 5 kr
 • Man. 7. til lør. 26. okt. 2019, kl. 00. Udstilling: Hjem - fortællinger fra tre generationer tyrkere i Ringsted.
  I 1973 kom 5 tyrkiske familier med toget til Ringsted. For dem var det en helt ny verden.

  Knap 50 år senere, har Museum Vestsjælland gennem 20 interview, indsamlinger og erindringscaféer fået mulighed for at fortælle historien om hvordan normer og vær. Det er blevet til en række personlige beretninger. Resultatet kan blandt andet ses i vandreudstillingen og bogen HJEM - fortællinger fra tre generationer tyrkere i Ringsted .
  Museum Vestsjælland har i forbindelse med indsamling og dokumentation af indvandreres erindringer i lokalområdet, stødt på nye perspektiver på begrebet integration i forhold til normer og værdier
 • Søn. 27. okt. 2019, kl. 09. Vinterbadning, finsk sauna og brunch.
  Vinterbadning for nybegyndere og for de mere erfarne. Tilmelding på villafjordhoej@stofanet.dk eller på T. 58 19 14 51.
 • Søn. 27. okt. 2019, kl. 10. Se Knækkerne i Flakkebjerg.
  Skandinaviens første, største og eneste museum med nøddeknækkere.
 • Søn. 27. okt. 2019, kl. 15. PH på NY.
  PH-viser på en ny måde. med Michael Sunding Margrethe Grarup.
 • Søn. 27. okt. 2019, kl. 15. Efterårskoncert i Eggeslevmagle.
 • Søn. 27. okt. 2019, kl. 15. Tjærebyrevyen 2019.
  Årets revy m. kaffe- og kagebord. En festlig og fornøjelig eftermiddag hvor det lokale bliver taget under lup. Kontakt Aage for billetter på chrisper@stofanet.dk.

  Kenneth, Kasper, Kia og Nielss er i år klar til at rive Danmark fra hinanden i deres sjove, fornøjelige og seriøse numre og skethes
 • Fre. 25. til søn. 27. okt. 2019, 3 kursusdage kl. 18-21. Mindfulness kursus - weekend.
  Underviser: Bibi Koch. nærvær. Mindfulness træning er stærke redskaber, der hjælper dig tilf at fornemme din retning i livet, tage hånd om og ansvar for dit liv og rumme det, som livet indeholder.

  Weekenden byder på masser af mindfulness meditationer, blid yoga og øvelser i at være mindfulde. Samtidig er weekenden også en introduktion til dig, der er nysgerrig på mindfulness tankegangen og dens teknikker. Vi berører bl.a. emnerne: Hvorfor mindfulness, grundprincipperne i mindfulness, de 5 mindfulness metoder, åndedrættets påvirkning, mindful spisning i stilhed, nervesystemet og afspændingsresponset, kroppens selvhelbredende evner.

  Slagelse

  Hold 24204

  Sted "Liv i Hjertecentret", Nytorv 8c
  Start Fredag 25, oktober kl. 18.00-21.00
  Lørdag 26. oktober kl. 9.00-14.00
  Søndag 27. oktober kl. 9.00-14.00
  Pris Kr. 1150 / 3 gange / Max 9 / inkl. let frokost

  Undervisere- Bibi Koch, cert. Mindfulness instruktør Tlf. 6083 2310
  Lisbeth Bøgebjerg Mundt, cert. Mindful spisning inst.

  Hold: 24204
 • Man. 28. okt. 2019, kl. 10.30. PUDEMIN - en sofagyser for de mindste - For de 4-10 årige.
  Som optakt til De Dødes Nat vises børneteater.

  Hvem er ikke bange for det fremmede og ukendte; for det man aldrig før har mødt? Og hvad gør man, når det med ét dukker op i ens egen stue, lige midt i sofaen? Dør man af skræk eller -? Kom og se, hvis du tør!

  Forestillingen PUDEMIN, om den ensomme Helle, der en dag får et uventet besøg, er en humoristisk og fantastisk teaterforestilling for hele familien - fortalt i et musikalsk og ordløst univers
 • Man. 28. okt. 2019, kl. 10.30. Babysalmesang.
  Vi synger og danser, lytter til musik og puster sæbebobler, vi gynger de små i tæpper og oplever kirkens rum. Babysalmesang er med andre ord både sang og musik, bevægelse og rytmik for baby, med udgangspunkt i salmer.

  Babysalmesang er for forældre med børn mellem ca. 2 og 12 måneder. Et forløb strækker sig over 8 gange. En lektion varer 45 min
 • Man. 28. okt. 2019, kl. 19-21. Landsforrædernes Børn.
  Underviser: Anne-Marie Christensen. Foredraget om landsforrædernes børn fortæller de oversete 27. 40.000 børn af dømte landsforrædere, hvis historie har været overset af såvel faghistorieforskningen som af befolkningen i helhed.

  Foredraget fortæller om de langstrakte og alvorlige psykologiske og sociale konsekvenser som slægtskabet med en dømt landsforræder og et hårdt fordømmende samfund har haft og stadig har for de mange børn. Skammen er den pris, som børnene har betalt
  Der fortæller også om forfatterens og foredragsholderens familiehistorie med bedstefar, der var i Schalburgkorpset og medlem af det danske nazistparti under krigen.

  Foredragsholder: Anne-Marie Christensen, forfatter, antropolog, mag.art.
  Hold: 24060
 • Man. 28. okt. 2019, kl. 19.30. Korkoncert med et strejf af efterår.
  Efterårets koncert med koret Ensemble Corvinus i Skt. Povls Kirke mandag d. 28. oktober kl. 19.30 byder på danske efterårssalmer, smuk svensk korlyrik af Wilhelm Peterson-Berger og endelig kirkelige korklassikere fra renæssancen af Anerio, Tallis og.

  Palestrina. Ensemble Corvinus er et projektkor hjemmehørende i Slagelse med 18 medlemmer, som mødes i koncentrerede forløb op til koncerterne. Navnet refererer til Hans Mikkelsen Ravn 1610-1663 (på latin Johannes Michaelii Corvinus), der var skolemand, litterat og musikteoretiker. Ravn tog eksamen fra Slagelse Lærde Skole i 1631. Senere var han i en årrække rektor samme sted med ansvar for skolens dengang berømte kor. Hans bog Heptachordum Danicum fra 1646 er et af de første betydningsfulde musikhistoriske og musikteoretiske værker i Danmark. Koret ledes af Torben Bech Schnedler, der er uddannet i kirkemusik (orgel) fra Det Jyske Musikkonservatorium og i korledelse fra Syddansk Musikkonservatorium. Han har i en årrække ledet kor her i landsdelen og dirigeret både store og små koncertprojekter - lige fra messer af Vivaldi, Mozart, Rossini, Dvorak og Duruflé til børnekorsstævner
 • Tir. 29. okt. 2019, kl. 10. Min Mormors Gebis - Dissing og Las synger Strid.
  Den anmelderroste trio Dissing & Las har givet Jakob Martin Strids ny-klassiker "Min mormors gebis" en lydside i tråd med bogens anarkistiske appel til både børn og voksne, så nu kan Strids elskede børnerim opleves live.

  Der er frække numre, eftertænksomme numre og numre spækket med detaljer og finurlige reallyde. Dissing & Las "Min mormors gebis", er en musikalsk fortolkning af Jakob Martin Strids bestseller-børnebog af samme navn. En bog, der har solgt 37.000 fysiske eksemplarer. Og fordi bogen sprudler, gør trioen det samme og spænder fra folk og rock over reggae til rendyrket pop.

  Jonas Dissing fortæller: "Kigger man på bogens tegninger, bliver man let inspireret til at flippe ud i alle mulige retninger. Og vi har ladet os rive med. En del børneplader lyder lidt som om, de er tilpasset at skulle køre i baggrunden uden at genere nogen. Men vi har ønsket at nå dertil, hvor det blev en fælles oplevelse for børn og voksne, ligesom bogen. Vi har tænkt: 'Hvad ville Jakob synes om det her?' Sangene skulle have noget af hans anarki, så det er blevet et børnealbum med lidt horn i panden".
  Samarbejdets startede, da Jakob Martin Strid over hals og hoved bad trioen om at sætte musik til en tekst i forbindelse med, at han fik Kronprinsparrets Kulturpris. Dissing & Las lavede 'Grønlands is', og alle var så glade for resultatet, at samarbejdet blev udvidet til at omfatte hele den bramfri bog om medisterminister Fister, om et araberkomplot mod en rabarberkompot og om hvaler i Holmens Kanal.
  "Vi har alle sammen elsket Strid siden de flabede striber i Politiken. Og 'Min mormors gebis' har vi en stærk relation til, fordi vi hver især har siddet med den bog sammen med de mennesker, vi elsker højest i verden", siger Rasmus Dissing.

  Tilmelding til koncerten skal ske til Susanne på sutha@slagelsemusikhus.dk. Husk at angive antal børn og voksne