Det sker

Fandt 831 resultater i Slagelse Kommune fra/efter 18. aug. 2019

 • Ons. 28. aug. 2019, kl. 19. Hvem er Korsør? En aften med forfatteren Gunvor Ganer Krejberg.
  Dansk Forfatterforening og Nordea-fondens landsdækkende projekt "Hvem er Danmark' sendte i starten af året 20 danske forfattere ud til 20 danske byer.

  Gunvor Ganer Krejberg besøgte Korsør, og hun vender nu tilbage til en hyggelig aften på biblioteket for at fortælle om sit ophold og de mange indtryk hun fik, den tekst hun skrev inspireret af Korsør, og det videre arbejde bl.a. workshops med elever fra Baggesenskolen og Helms skole.
  #hvemerdanmark skaber læseoplevelser i alle afkroge af Danmark og stimulerer læselyst ved at aktivere lokale borgere i en dialog om, hvem Danmark er.

  https://www.hvemerdanmark.dk/byer/korsoer/
 • Ons. 28. aug. 2019, kl. 19-21. Voksenkor m/k.
  For sangglade M/K'er i alle aldre. Mød bare om eller kontakt korleder Claudia Mørch tlf. 5850 0909 eller mail: musik.i.norrevangskirken@gmail.com.
 • Ons. 28. aug. 2019, kl. 19.30. Koncert Med MeerMusik.
  Koret synger et program med danske satser i og et par afstikkere til udlandet, bl.a. Polen. Blandt de danske satser kan man glæde sig til `Gensyn med Danmark` af Svend S. Schultz, 'Morgen og aften' af Søren Birch, en folkevise og meget andet.

  Gratis adgang
 • Ons. 28. aug. 2019, kl. 20.30. Holsteinborg Slot.
  Rundvisninger med erfarne og dygtige guider. Der er rundvisninger hele 2019. Ingen tilmelding - man møder bare op.
 • Tor. 29. aug. 2019, kl. 12. Babysalmesang.
 • Tor. 29. aug. 2019, kl. 12-18. Hygge & Horisont - Udflugt.
 • Tor. 29. aug. 2019, kl. 13-15.30. Slagelses bynære natur Vandrefestival.
  Vi går gennem Lystanlægget og Lystskoven.

  Slagelse Lystanlæg ligger bynært og vi går gennem det ud til Friluftsteatret Frederikshøj og videre ad de nye stier bag Psykiatri hospitalet. Derfra ad stier der nu bruges til mountain bikes langs motorvejen. Videre ud til Lystakoven og gennem den til Arnehavehus. Herfra tilbage af den lille del der er tilbage af Skovstien.

  Turen er 6 km og vi går den i et roligt tempo med fortælling undervejs.

  Vi holder en lille pause undervejs så tag gerne drikkelse og frugt med
 • Tor. 29. aug. 2019, kl. 19.30. Fortællekoncert Tågen Letter.
  Fløjtenist Tina Karlshøj-Andersen formidler Carl Nielsens liv og musikken omkring ham gennem klassiske værker, fællessang, digte, anekdoter og fortællinger fra bl.a. "Min fynske barndom". Tina Karlshøj akkompagneres af pianist Andreas Flensted-Jensen.
 • Tir. 6. til tor. 29. aug. 2019, ma-to kl. 10-19, fr kl. 10-14. Atelier Bo Halbirk.


  9 internationale kunstnere fra Paris - Bo Halbirk med Cecile Gissot, Pekka Litmanen, Valia Eydis, Juliette Mangenot, Guilia Lionelli, Stanislav Marijanivic, Bob Meyer, Domitille Arai - med 44 værker. - Fernisering tirsdag den 6. aug. kl. 16-17 -(Bemærk mulighed for afhentning af medlemsgaven denne dag)
 • Fre. 30. aug. 2019, kl. 19. Koncert med Tumult.
  Der inviteres indenfor til et brag af en familie koncert, når Tumult kommer til byen og spiller deres variant af dansk folkemusik fremført med legende lethed og masser af sjæl.

  Kan dansk folkemusik være hip? Er folkrock en død sild? Og hvordan lyder elektrisk folk? Alt det og meget mere kan I finde ud af til koncerten, der ligeledes sætter fokus på de ældre danske bryllupstraditioner og med sikkerhed vil få jer ud på dansegulvet, hvor Tumult vil guide i folkedans / rundtossedans / tumultdans (ja, kært barn har mange navne).

  Tumults tekster har deres helt særlige twist med historier som appellerer til den indre billedmager - ofte med et skævt omkvæd som er nemt at synge med på.

  Det bliver en djævelsk dansant og det er så velspillet at selv englene synger med. Det er en performance, hvor man tydeligt fornemmer at her er tre spillemænd der står last og brast og giver sig selv for hinanden og publikum. Hvor end de spiller skaber de tumult på dansegulvet og undervejs lades publikum ikke i stikken, da Tumults smittende glæde og engagement inviterer alle med til festen.

  Vi glæder os til at se jer alle - og du er også velkommen selv om du ikke har et barn at tage med.

  Bibliotekets bidrag til Kulturel Folkefest i SKælskør.

  Tumult består af:
  Jørgen Dickmeiss; violin, mandolin, bodhran, vokal
  Mikkel Grue; akustisk guitar, elektrisk guitar, dobro, kor
  Jens Kristian Dam; trommer, perkussion, synths, kor

  Udgivelser:
  Walle Gnav (Go' Danish Folkmusic 2001)
  Kværn (Go' Danish Folkmusic 2004)
  Aldrig får jeg fred (Go' Danish Folkmusic 2008)
  Den bagvendte (Go' Danish Folkmusic 2014)

  Dansk folkemusik fra den nordiske undergrund hvor genrer flyder naturligt sammen. Ny og traditionel folkemusik som orkestret siden 1999 har udviklet med deres helt personlige udtryk og dokumenteret på fire prisnominerede cd'er
 • Fre. 30. aug. 2019, kl. 19. Skønhedsmaskinen - Teater for de 6-99årige.
  Forrygende teaterforestilling med teatergruppen De Røde Heste og deres finurlige forestilling "Skønhedsmaskinen".

  Hver tiende minut åbnes op for forestillingen, hvor Claus Mandøe fra teater De Røde Heste, på blot syv minutter kobler universets tilblivelse sammen med vores allesammens fødsel i et lille gakket og lunt dukkespil universets. Det er en løjerlig lille forestilling, der vil give alle et lille saligt smil om munden og en pudsig undren indeni. For øh, hvad var det lige der skete derinde?
  Derinde er et lille teatertelt, hvor der kun er plads til 8 publikummer af gangen, der sidder på små bænke og kan nyde det Storm P-lignende dukketeater. Her kan publikum se de mange tandhjul, som forbinder alle delene - og de kan se ind i hjertet, der spiller en central rolle. For hjertet viser sig at komme til at hænge sammen med historiens titel og skønhedsmaskine-idéen: At fortælle "en historie om altings skabelse - og om,
  hvordan DU fik så smukke øjne'.
  Det er en forestilling, der giver pokker i både præcision i religiøse og videnskabelige vinkler. De to ting mikses antiautoritært i en fortælling, hvor Gud keder sig og bliver endnu mere vred, da ingen hører hans råb, hvorfor han - i et Big Bang - skaber alt på én gang. Det er en forestilling, der giver en helt ny vinkel på det kendte eventyr om Askepot og når vi efter 7,5 minutter kommer ud har vi - udover smil på læben - fået et lille individuelt bevis på at skønhedskuren lykkedes.
  Det er en forestilling med masser af forelskelse og kærlighed og det falder lige i tråd med bibliotekets tema om bryllup.
  Hvis du skal med, så du bestille billet til lige præcist det tidspunkt du ønsker at komme og lære hvorfor du fik så smukke øjne. Det første tidspunkt er kl. 19 og herefter hvert tiende minut indtil kl. 20.50. Forestillingen vises udenfor biblioteket, hvis vejret tillader.

  Teaterforestillingen er Slagelse Biblioteker & Borgerservices bidrag til Kulturel Folkefest i Skælskør
 • Fre. 30. aug. 2019, kl. 19.45. Harpemusik i Salonen4xK.
  Vi får besøg af musikeren Niss Stricker Jørgensen, der til daglig er organist i Agersø og Omø kirker. Han tager sin smukke harpe med og spiller en fin koncert. Arrangeret i samarbejde med Skælskør År 2000.
 • Lør. 31. aug. 2019, kl. 09.45. Kulturel Folkefest Skælskør - Wickmanns musikalske børneshow for de 0-3årige.
  Oplev Wickmanns musikalske børneshow.

  Sprudlende one man looping show.
  Der er sans for detaljen, og publikum bliver inddraget til at deltage aktivt med bevægelse, sange man ikke kan lade være med at synge med på, og rytmer, som man ikke kan sidde stille til.

  Der er sans for detaljen, og publikum bliver inddraget til at deltage aktivt med bevægelse, sange man ikke kan lade være med at synge med på, og rytmer, som man ikke kan sidde stille til.

  Danny Wickmann er en erfaren musiker, der igennem de sidste 25 år har spillet utallige live shows. En scenevant herre, der med sin energiske og autentiske energi får alle med. Udover sin musikalske formåen, har han gennem sit virke som musiklærer undervist og underholdt børn rundt omkring på skoler gennem de sidste 18 år
 • Lør. 31. aug. 2019, kl. 10. Babymassage - Tryk og glad.
  Babymassage er en dejlig samværsform, som giver en intens kontakt, hvor barn og forælder gennem berøring og kærtegn lærer hinanden endnu bedre at kende.

  Babymassage er ikke nogen videnskab, men simpelthen strukturerede kærtegn, hvor barnet med rolige og rytmiske strygninger bliver kærtegnet fra top til tå. Tryk og glad babymassage foregår på den måde, at jeg og min dukke Peter guider dig i blide strøg på din babys krop både foran og bagpå kroppen, ben og arme, vi slutter af med ansigts massage. Derefter viser jeg nogle tryk på din babys fod som kan have gavnlig virkning på din babys helbred, så som forkølelse, ondt i maven, problemer med at sove og mere. Hvis du har særlige udfordringer med din baby, viser jeg dig, hvad du kan gøre. Vi slutter af med lidt gymnastikøvelser for din baby som styrker kropsbevidstheden. Prisen er incl.en pjece med udførlig vejledning i babymassage og nogle zoneterapipunkter. Se mere om instruktør Marianne Løjesbjerg her Hold 192400
 • Lør. 31. aug. 2019, kl. 10. Jesper Kåring.
  Kom og oplev den 40. Jesperkåring; hvem bliver den næste 'Årets Jesper' i rækken? En 'Årets Jesper' skal være en person, som gennem sit virke har været med til at gøre Slagelse en mere festlig og farverig by at bo og leve i.

  Kåringen bliver krydret med underholdning leveret af Jazzorkestret 'Pia Kloster Band' og et gensyn med en lang række tidligere kårede Jespere
 • Lør. 31. aug. 2019, kl. 10-14. Natur og grøn omlægning - Temadag om verdensmål.
  Danmark For Målene handler om at fremme FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Der afholdes 6 temadage, der giver dig mulighed for aktivt at se, høre og opleve hvad du kan gøre for at skabe en mere bæredygtig fremtid.

  FN's 17 verdensmål skal sikre én bæredygtig verden for alle inden 2030. I dag er kendskabet til målene kun på 20 % blandt danskerne. For at gøre FN's verdensmål nærværende, kombineres 3 mål ved hvert arrangement med ét overordnet tema.

  Klimaforandringerne er en realitet. Vi kan ikke stoppe dem fuldstændig, men vi kan i fællesskab gøre en indsats for at bremse dem.

  Når temaet om Natur og grøn omlægning kommer til byen bliver der sat fokus på, hvordan vi som borgere kan være med til at bremse klimaforandringerne. Der vil blive et særligt fokus på naturens afgørende rolle i denne kamp. På temadagen kan du møde den danske meteorolog, foredragsholder og vejr-vært Mikael Jarnvig, som vil holde et spændende oplæg om klimaforandringerne.

  Danmark For Målene er en folkeoplysningskampagne organiseret af Verdens Bedste Nyheder, Globalt Fokus samt Global Public i samarbejde med 48 byer og en række virksomheder
 • Lør. 31. aug. 2019, kl. 10.30. Kulturel Folkefest Skælskør - Motor Mille børneshow.
  MOTOR MILLE kendt fra Ramasjang kommer til Skælskør.

  Alle børn og voksne er inviteret til at opleve en sej pige med lyse fletninger lave et fantastisk show. Motor Milles show er fyldt med musik, sange, dans, sjov og ballade, og børnene får rig mulighed for at træde ind i dansens univers og hygge sig uden undervejs at snuble over krav og forventninger
 • Lør. 31. aug. 2019, kl. 11. Rundvisning på Vikingeborgen Trelleborg.
  Oplev den 1.000 år gamle borg og hør spændende fortællinger om Harald Blåtand og livet på vikingeborgen. Ingen tilmelding - bare mød op.
 • Lør. 31. aug. 2019, kl. 11. Gå på opdagelse i Fortælleskoven - For de 5-11 årige.
  En fortælleskov er vokset frem på Skælskør Bibliotek. For første gang nogensinde.

  I løbet af natten til lørdag er der vokset en fantastisk fortælleskov frem i bibliotekets sal, hvor både børn, forældre og bedsteforældre kan gå på opdagelse, og bevæge sig frit blandt fantastiske fortællinger, findeord og farevildelser. Leddet til skoven er åbent fra 11.00-15.00 - og skovfogeden er klar til at guide skovturen, uanset om solen skinner eller det sner, mens skoven springer ud! Nyd turen i skoven, men uden sko. Dem lægger du i osten udenfor.

  Som en del af Kulturel Folkefest i Skælskør er udstillingen på 1. sal ekstraordinær åben denne lørdag - Indgang ad Vestergade
 • Lør. 31. aug. 2019, kl. 11. Kulturel Folkefest Skælskør - Wickmanns musikalske børneshow for de 0-6årige.
  Oplev Wickmanns musikalske børneshow.

  Sprudlende one man looping show.
  Der er sans for detaljen, og publikum bliver inddraget til at deltage aktivt med bevægelse, sange man ikke kan lade være med at synge med på, og rytmer, som man ikke kan sidde stille til.

  Der er sans for detaljen, og publikum bliver inddraget til at deltage aktivt med bevægelse, sange man ikke kan lade være med at synge med på, og rytmer, som man ikke kan sidde stille til.

  Danny Wickmann er en erfaren musiker, der igennem de sidste 25 år har spillet utallige live shows. En scenevant herre, der med sin energiske og autentiske energi får alle med. Udover sin musikalske formåen, har han gennem sit virke som musiklærer undervist og underholdt børn rundt omkring på skoler gennem de sidste 18 år