Fritid og kulturFritid og kultur

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 155 events i Solrød Kommune fra/efter 22. sep. 2018

Gudstjeneste ved Leif Ellerbek

Lør. d. 22. september 2018, kl. 12-13.
Solrød Kirke Yderholmvej 4, Solrød Strand
Luk

Solrøds historie: Gravhøje og voldsted

Lør. d. 22. september 2018, kl. 14-16.
Pris: (Pris: 25 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Solrød Gersagerparken 2-4, Greve
Underviser: Dorte Mølgaard Linder. Billetter skal købes på forhånd i SuperBrugsen, Solrød Center fra fredag den 14. september til og med fredag den 21. september. Der kan ikke købes billet på dagen. Deltagerpris kr. 25. Max. 25 deltagere. BILLETTER KAN IKKE KØBES PÅ INTERNETTET.

Solrød er en del af et stort kulturområde langs Køge Bugt, hvis forhistorie går tilbage til jægerstenalderen. Arkæologerne har gjort mange nye jordfund ved udgravninger til motorvejen og den nye jernbane. Men flottest i landskabet står stadig de syv bronzealderhøje nord for Solrød Landsby, som vidner om oldtidens rige traditioner og gravritualer. Længere nordpå ses Karlstrup Kirke beliggende på et typisk voldsted fra den tidligste middelalder, ved overgangen til historisk tid.

Vi besøger de to markante fortidsminder i Solrød Kommune. Vi starter ved fortællepælen på Bybjerg i Solrød landsby og går ud over markerne, hvor vi taler om, hvad gravhøjene gemmer, og hvordan livet blev levet i bronzealderen. Fra Solrød kører vi igennem Karlstrup landsby til kirken, hvor vi kan se sporene efter den tidligere stormandsgård ved Møllebækken. Vi besøger også den historiske kalkstenskirke, som var en vigtig del af stormandens fæstningsværk.

Turistfører, cand.mag. Dorte Mølgaard Linder er guide på turen, som varer to timer. Der vil være mulighed for samkørsel fra Møllebjerg i Solrød til Karlstrup Kirke og retur. Billetter skal købes på forhånd i SuperBrugsen, Solrød Center fra fredag den 14. september til og med fredag den 21. september. Der kan ikke købes billet på dagen. Deltagerpris kr. 25. Max. 25 deltagere. BILLETTER KAN IKKE KØBES PÅ INTERNETTET. Solrød er en del af et stort kulturområde langs Køge Bugt, hvis forhistorie går tilbage til jægerstenalderen. Arkæologerne har gjort mange nye jordfund ved udgravninger til motorvejen og den nye jernbane. Men flottest i landskabet står stadig de syv bronzealderhøje nord for Solrød Landsby, som vidner om oldtidens rige traditioner og gravritualer. Længere nordpå ses Karlstrup Kirke beliggende på et typisk voldsted fra den tidligste middelalder, ved overgangen til historisk tid. Vi besøger de to markante fortidsminder i Solrød Kommune. Vi starter ved fortællepælen på Bybjerg i Solrød landsby og går ud over markerne, hvor vi taler om, hvad gravhøjene gemmer, og hvordan livet blev levet i bronzealderen. Fra Solrød kører vi igennem Karlstrup landsby til kirken, hvor vi kan se sporene efter den tidligere stormandsgård ved Møllebækken. Vi besøger også den historiske kalkstenskirke, som var en vigtig del af stormandens fæstningsværk. Turistfører, cand.mag. Dorte Mølgaard Linder er guide på turen, som varer to timer. Der vil være mulighed for samkørsel fra Møllebjerg i Solrød til Karlstrup Kirke og retur.
Hold: 182002 Mødested: -
Luk

Gudstjeneste ved Hanne Elisabeth Schmidt

Søn. d. 23. september 2018, kl. 10.30.
Jersie Kirke og Jersie Menighedshu Nordre Byvej 13, Jersie, Solrød Strand
17. s. e. trin.
Luk

Højmesse ved Leif Ellerbek

Søn. d. 23. september 2018, kl. 11-12.
Solrød Strandkirke Mosevej 1, Solrød Strand
17. s. e. trin.
Luk

Brunch og foredrag - Bubber

Søn. d. 23. september 2018, kl. 11-13.30.
Pris: (Entré: 225 kr) Klik her for at tilmelde dig
Dantes Restaurant Pizzeria Solrød Center 8, Solrød Strand
Arrangør: AOF Solrød
Underviser: Bubber. Om positivitet og livsglæde. I foredraget "Du er dine valg" kan opleves en altid veloplagt og charmerende Bubber, som på mest underholdende vis vil sætte det individuelle menneske i centrum. Hvad er menneskelighed? Hvad er mod eller mangel på samme? Hvilke indtryk efterlader vi os? Og hvad driver os hver især? Disse spørgsmål og mange flere vil med forrygende energi lede Bubber og publikum på afveje - og blæse nyt liv i enhver forsamling.
Prisen er inkl. en dejlig brunch og kaffe, te og juice på Dantes i Solrød Center. Om positivitet og livsglæde. I foredraget "Du er dine valg" kan opleves en altid veloplagt og charmerende Bubber, som på mest underholdende vis vil sætte det individuelle menneske i centrum. Hvad er menneskelighed? Hvad er mod eller mangel på samme? Hvilke indtryk efterlader vi os? Og hvad driver os hver især? Disse spørgsmål og mange flere vil med forrygende energi lede Bubber og publikum på afveje - og blæse nyt liv i enhver forsamling. Prisen er inkl. en dejlig brunch og kaffe, te og juice på Dantes i Solrød Center
Hold: 182049
Luk
Solrød Bio Tjørnholmvej 10, Solrød Strand
Animeret familiefilm, hvor Mavis beslutter sig for at overraske Dracula og resten af familien med en krydstogtsferie. Med på turen følger snart også resten af monster-slænget til alles fælles fornøjelse.
Luk

Ant-Man and the Wasp

Søn. d. 23. september 2018, kl. 16.
Solrød Bio Tjørnholmvej 10, Solrød Strand
Marvels efterfølger til 'Ant-Man', hvor Paul Rudd igen spiller Scott Lang, der iført sin Ant-Man dragt kan kontrollere insekter og skrumpe til myrestørrelse. Det er hændelserne i 'Captain America: Civil War', der ligger til grund for handlingen.
Luk

The Equalizer 2

Søn. d. 23. september 2018, kl. 19.30.
Solrød Bio Tjørnholmvej 10, Solrød Strand
Denzel Washington er tilbage som den tidligere special agent Robert McCall, der arbejder i et byggemarked, men som gerne står til rådighed efter arbejdet, hvis nogen har brug for hans hjælp. Andre medvirkende er blandt andre Bill Pullman og Melissa Leo.
Luk

Minikonfirmander

Tir. d. 25. september 2018, kl. 14.30.
Jersie Sognehus Birkevænget 40, Jersie Strand, Solrød Strand
Sydkystens 3. klasse inviteres dette efterår til Jersie Sognehus og være med til minikonfirmand. Vi hører historier fra bibelen, synger, er kreative og har det sjovt.
Luk
Karlstrup Kirke Sognevejen 3, Karlstrup, Karlslunde
Kom til Kirkens Hus og tag del i fællesskabet. Først en kort gudstjeneste i børnehøjde efterfulgt af fælles aftensmad og hyggeligt samvær, inden aftenen slutter, så børnene kan komme i seng i fornuftig tid. Lær dine naboer bedre at kende - enten ved at I mødes her - eller ved at du tager dem med
Luk
Siden er sidst ændret: 05-03-2018 Til top