Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 3 events i Solrød Kommune mellem 26. okt. og 24. dec. 2021

Fællessang med Den Syngende Konsul

Tirsdag den 2. november 2021, kl. 14-16.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Den syngende Konsul alias Jørgen Ledstrup gæster igen Solrød Bibliotek og Kulturhus. I anledning af Spil Dansk-ugen er repertoiret operetter og viser blandet med fællessang. Jørgen Ledstrup har arbejdet som attache og konsul i den danske udenrigstjeneste i over 23 år i mange forskellige dele af verden. Han har samtidig begejstret med sin smukke lyriske tenor i lande som: Venezuela, Filippinerne, Mexico, Saudi Arabien, Australien Tjekkiet, og - selvfølgelig - Danmark

Jørgen Ledstrup vil, som altid, blive akkompagneret af Sofus Kornebæk ved klaveret.

Arrangementet er en del af Do It Together, hvor borgere har mulighed for selv at skabe arrangementer og aktiviteter på Solrød Bibliotek og Kulturhus
Luk

Cabaret-portrættet med Jeppe Aakjær sange

Torsdag den 4. november 2021, kl. 14-16.30.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Aktivitets- og frivilligcentret (AFC) Solrød Center 85, Solrød Strand
Vi skal opleve det kunstneriske hold Allan Høier som sanger og fortæller og Erik Axel Wessberg som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion. De fremfører Aakjærs sange smukt, ukunstlet og ligefremt - nogle som solosang og nogle som fællessang. Viskal opleve det kunstneriske hold Allan Høier som sanger og fortæller og Erik Axel Wessberg som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion. De fremfører Aakjærs sange smukt, ukunstlet og ligefremt - nogle som solosang og nogle som fællessang.

Imellem sangene vil de fortælle anekdoter om Aakjær og læse småbidder af hans selvbiografi og andre tekster.

Et cabaret-portræt af Jeppe Aakjær, hans sange og en verden, vi dårligt kan genkende. Jeppe Aakjær er en af vores største forfattere og digtere og er i dag mest kendt for en række smukke og naturlyriske danske sange som Jeg bærer med smil min byrde - Ole sad på en knold og sang - Jeg er havren - Stille, hjerte, sol går ned og Nu er dagen fuld af sang. En helt særlig popularitet har også den jyske gendigtning Skuld gammel venskab rejn forgo og så naturligvis hans måske allermest kendte sang: Jens Vejmand, der viser hans sociale indignation. Det er ikke uden grund, at Jeppe Aakjær er den, der har tredjeflest sange optaget i Højskolesangbogen.

I forestillingen er 'Manden med Leen' - en galgenhumoristisk charmetrold - dukket op i gården Jenle's have for at høste Jeppe Aakjær. Inden leen kommer i brug, får Aakjær dog gennemtrumfet, at han må lade sit liv passere revu - og han synger og fortæller sin egen og dermed også tidens historie.

Cabaret-portrættet er sammensat af Jeppe Aakjærs fortællinger, selvbiografi og ikke mindst hans fantastiske sange.

Det kunstneriske hold bag forestillingen er det samme som på de to cabaret-succes'er BENNY og HALFDAN: Allan Høier som sanger og fortæller og Erik Axel Wessberg som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion.

Der er en pause i foredraget, hvor der bliver serveret kaffe og kage.

Der kan købes øl og vand
Luk

Familiekoncert: Kim Larsen for Børn

Lørdag den 6. november 2021, kl. 10.30-11.30.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Kim Larsen er altid et hit. Kim Larsen er altid et hit. Og Trolle og Valdemar leverer en koncert med stor tjubang, fede historier og overdreven musikalitet, når de graver både kendte og mindre kendte Kim Larsen-numre frem, og tryllebinder publikum med deres store overskud og originalitet. Der er masser af musikalsk guf for både børn og voksne og det bliver aldrig kedeligt, når Trolle og Valdemar fra scenen ruller sig ud med Larsens allerbedste numre.

Både børn og voksne skal have billet
Luk
Siden er sidst ændret: 14-10-2021 Til top