Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 2 events i Haderslev Kommune mellem 21. maj og 19. jun. 2024

Poetisk Forfald

Tirsdag den 9. april til fredag den 31. maj 2024, 12:00-16:00.
Pris: Entré: 20 kr
Ehlers Samlingen - en del af Historie Haderslev Slotsgade 20, Haderslev
'Poetisk forfald' er et borgerinddragende projekt - et kreativt fællesskab, startet i efteråret 2023. Projektets hovedemne er natur - natur i forfald. Michael Stolze - biolog, forfatter og fotograf skriver:
'Haven rammes med usvigelig sikkerhed af død og forfald i vinterhalvåret. Vi flygter fra forfaldet. Forfald er antikultur. I byer med mange forladte huse falder huspriserne. Men i naturens lys er forfaldet altid værdigt.'

Deltagerne har forsøgt at fange forfaldet, og udstillingen består af indsamlet materiale fra naturen, et materiale i forfald både inden for faunaen og floraen, i alle tænkelige stadier af nedbrydning
Luk

Forår på havnen "Himmelhviskerne"

Lørdag den 27. april til søndag den 9. juni 2024, kl. 14:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Kunstforening "Kunsthuset" -det gamle havnekontor, Jomfrustien 52, Haderslev
Fernisering på udstillingen «Himmelhviskerne» af Jonas Kjeldgaard Sørensen, kunstner og performer. Eventet er en del af Kulturfestivalen Forår på Havnen, men udstillingen forsætter indtil den 9. juni. Jonas Kjelgaard Sørensen der bor i Haderslev, er nabo til en flyvebase og han udtrykker oplevelsen således:
I løbet af de næste år flytter de nye F-35 kampfly ind og ændrer mit himmelrum. Lyden forbinder mig til slagmarkens showroom, mens jeg hænger sengetøjet til tørre.
Jeg er lokal, men fremmed for flyene, som jeg har navngivet Himmelhviskerne, da lyden som en almægtig gud hvisker bag dem.
Forvandlet til Våbensliberen som er en skjald, performer jeg for at begribe og begrebsliggøre hvilket sprog vi skal bruge, for at forstå denne himmel-hvisken?
Hvad betyder lyden af kampfly i vores nationale og internationale virkelighed for vores oplevelse af krig?

Jonas inviterer også politikere til samtalesaloner den 8. maj og den 5. juni, fordi han mener at vi skal kommunikere om den udvikling vi oplever og at det gøres bedst ved samtaler mellem mennesker der ikke er enige. -Det er af største vigtighed, at vi italesætter den hverdag vi befinder os i, slutter Jonas

Tjek her Videospot:
https://drive.google.com/file/d/1YilHCsWXnZa1gFdRiMxiqEjFVi-TJp3P/view?usp=sharing
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.