Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 33 events i Solrød Kommune fra/efter 31. mar. 2020

Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. Og hør om bakterier i havbunden som har generationstider på tusinder af år og som er afgørende for livsforholdene på Jorden. Professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet og professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology

Dybhavet dækker mere end halvdelen af Jordens areal og det meste er uudforsket. Dels er det meget vanskeligt at fortage målinger og indsamle materiale på havets største dybder, dels har man tidligere fejlagtigt troet at processerne i dybhavet ikke er vigtige for livsforholdene på Jorden.

De dybeste dele af oceanerne, fra 6 til 11 kilometers havdybde, kaldes 'den hadale zone' - efter dødsriget Hades. Zonen indbefatter bl.a. 27 enorme grave der strækker sig tusinder af kilometer langs kontinenternes, geologisk ustabile, rand - der hvor havbundsplader og kontinentalplader støder sammen.
Den nyeste forskning viser overraskende at disse grave er "oaser" for livet i dybhavet. Omsætningen af organisk materiale er meget høj og man opdager hele tiden ukendte organismer der er tilpasset det ekstreme tryk i gravene. Ved hjælp af avancerede robotter med videnskabeligt udstyr, der kan operere under det ekstreme tryk, er forskerne nu ved at aflure dybhavets hemmeligheder.

Under havbundens overflade i dybhavet lever der ingen dyr - det er mikroorganismernes verden. De lever af døde alger og dyr fra vandsøjlen hvis organiske rester begraves dybt ned i havbunden. Det organiske stof slipper aldrig op, men efter millioner af år omsættes det ekstremt langsomt. Livet foregår her i slowmotion hvor bakterierne har generationstider op til tusinder af år. Selv om der til sidst kun er en lille brøkdel af det begravede organiske materiale tilbage, er denne rest en forudsætning for at der er ilt i atmosfæren så vi og andre dyr kan ånde.

På ekspeditioner med skibe med lange bor, som kan bore ned i havbunden, studerer forskerne havbundens liv på store dybder.
For nogle år siden blev den første videnskabelige boreekspedition gennemført i danske farvande. Resultaterne fortalte om Østersøens klimaudvikling igennem de sidste 15.000 år og om de rige bakteriesamfund som har levet i havbunden siden istiden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk
Pris: (Fri entré)
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Jubilæum. Sæt et stort kryds i kalenderen når vi fejrer indvielsen af Solrød Bibliotek og Kulturhus nye faciliteter og Solrød Kommunes 50 års jubilæum. Det bliver en festlig dag med fejring og oplevelser for alle Solrøds borgere, store og små
Luk
Pris: (Fri entré)
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Kom med til historisk byvandring i anledningen af Solrød Kommunes 50 års jubilæum. Guide på turen er Bo Olsson fra Solrød Lokalhistoriske Forening. Bo tager os med på en tidsrejse op og ned ad Solrød Strandvej. Det bliver en tur fyldt med anekdoter om Solrøds nyere historie. Om påhængsvognsfabrikken, kroen, osteforretningen, cykelsmeden, farvehandleren og alle de andre butikker, der tidligere lå på Solrød Strandvej.

NB! Vi mødes på hjørnet af Solrød Strandvej og Østre Strandvej
Luk

Familiegudstjeneste

Mandag den 13. april 2020, kl. 11-12.
Solrød Strandkirke Mosevej 1, Solrød Strand
Luk

Babysalmesang

Torsdag den 16. april 2020, kl. 10.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kirkens Hus Trylleskovs Allé 111, Solrød Strand
Hver torsdag i Kirkens Hus, kl. 10.30.
Luk

Fællesspisning Og Banko Med Lasse-leif - Børn

Tirsdag den 21. april 2020, kl. 16.30-18.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Fællesspisning, banko og forfatterforedrag for børn fra 3 år - og deres forældre'. Der er hygge for hele familien, når børnebiblioteket inviterer til fællesspisning, bankospil og forfatterforedrag. Fællesspisning, banko og forfatterforedrag for børn fra 3 år - og deres forældre'

Der er hygge for hele familien, når børnebiblioteket inviterer til fællesspisning, bankospil og forfatterforedrag. Mette Finderup læser op fra en af sine populære bøger om Lasse-Leif og holder desuden foredrag for de voksne om tilblivelsen af sine bøger, mens børnene spiller banko med billeder fra universet med Lasse-Leif og hans bedste veninde, dukken Luske-Lise. Der er gratis plakater til alle deltagende børn
Luk

Kids Island - Iværksætterakademi

Tirsdag den 3. marts til onsdag den 22. april 2020, kl. 16-18.
Pris: (Entré: 250 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Er du nysgerrig, idérig og kreativ? Og elsker du at bygge og skabe? Så tag med når Kids Island starter et nyt hold på iværksætterakademiet for børn i Solrød. På akademiet møder vi seje iværksættere og besøger lokale virksomheder. Vi leger og eksperimenterer os frem, mens vi bygger nye løsninger og får gode idéer, der gør en forskel for os selv og andre.

Når du tilmelder dit barn til Kids Island, giver du samtykke til at Solrød Bibliotek og Kulturhus overdrager de i tilmeldingen anførte oplysninger til foreningen Kids Island. Kontaktoplysningerne vil herefter benyttes af Kids Island i forbindelse med afholdelse af akademiet.

"Det hele har været sjovt! Især når vi fik besøg fra iværksættere som kom ud og fortalte og når vi var ude og undersøge ting og interviewe personer. Det var også sjovt at være sammen med nye mennesker. Vi har også fejlet et par gange mig og min gruppe, og det lærer man jo også af" - Elias - Kids Island, forår 2019

Tildmelding til tirsdag: https://solkultur.nemtilmeld.dk/473/

Tilmelding til onsdag: https://solkultur.nemtilmeld.dk/474/
Luk

Babysalmesang

Torsdag den 23. april 2020, kl. 10.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kirkens Hus Trylleskovs Allé 111, Solrød Strand
Hver torsdag i Kirkens Hus, kl. 10.30.
Luk

Udsættes: Billedkunsten har gjort mig nysgerrig

Lørdag den 28. marts til onsdag den 29. april 2020
Pris: (Fri entré)
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Udstillingen er desvære udsat på ubestemt tid. Helle Waltersen er vokset op og bor stadig i lokalområdet Solrød Strand.

Vi har talt med Helle Waltersen om den kommende udstilling:
" Som ung brugte jeg min kreativitet til at udtrykke mig med tegninger og finurlige opfindelser. Senere i livet har jeg formået at bevare min nysgerrighed, men alligevel nået frem til en afklaring af, hvad jeg vil med min kunst".

Og Helle Waltersen fortsætter:

"Det er her ved havet jeg finder ro i skiftende farver og skiftende lys. Som et nysgerrigt og sanseligt menneske fyldes jeg med indtryk af lys, farver og stemninger. I mine billeder videregiver jeg min kærlighed til naturen, det åbne hav, årstidernes luner, til mennesket og troen på den særlige eller unikke oplevelse".

"Udtrykket i mine billeder er både abstrakt og naturalistisk. Farverne fremkommer af de mange lag maling, der giver dybde, energi og effekt. Selv oplever jeg hvert billede som en indre rejse, jeg i sand maleglæde videregiver til beskueren", fortæller Helle og fortsætter: "Det er mit ønske at beskueren danner sin egen historie i billedets motiv, hvilket jo gør at man oplever mine billeder forskelligt. Desuden har jeg beskæftiget mig med at tegne og lave skulpturer".

Ved siden af billedkunsten har Helle Waltersen, efter 19 år i modebranchen, skiftet branche og har nu en klinik med Body-sds kropsterapi i Solrød Strand.

Der er fernisering på Helle Waltersens udstilling lørdag den 28. marts 2020 kl. 11-13, hvor alle er velkommen
Luk

Babysalmesang

Torsdag den 30. april 2020, kl. 10.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kirkens Hus Trylleskovs Allé 111, Solrød Strand
Hver torsdag i Kirkens Hus, kl. 10.30.
Luk
Siden er sidst ændret: 05-03-2018 Til top