Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 68 events i Solrød Kommune fra/efter 27. jan. 2020

Bogcafé: Nye Stemmer I Litteraturen

Tirsdag den 28. januar 2020, kl. 16.30-18.
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Nyt er spændende, også når det gælder litteratur. Bogcaféen har fokus på litteraturens nye stemmer og litterære stjerneskud. Nyt er spændende, også når det gælder litteratur. Bogcaféen har fokus på litteraturens nye stemmer og litterære stjerneskud. Vi dykker ned i både danske og udenlandske navne på den litterære scene og kommer med frisk inspiration til din næste læseoplevelse.
Undervejs vil skrivefællesskabet The Factory fra Solrød Gymnasium læse op af deres egne tekster
Luk

Babysalmesang

Torsdag den 30. januar 2020, kl. 10.30.
Kirkens Hus Trylleskovs Allé 111, Solrød Strand
Babysalmesang hver torsdag i Kirkens Hus, kl. 10.30.
Luk

Meditation

Lørdag den 1. februar 2020, kl. 10-14.35.
Pris: (Pris: 330 kr) Klik her for at tilmelde dig
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: AOF Solrød
Underviser: Mirza Mølgaard. Kunne du tænke dig at lære at meditere i kærlige og trygge omgivelser. Der er intet mystisk eller farligt ved denne meditationsteknik. Via åndedrætsteknikker lærer du stille og roligt at koble dine tanker fra. Du opnår at mærke en indre ro i hele din krop. Ved at træne denne teknik vil du efterhånden opleve at få et større overblik og få en indre ro i din dagligdag. En dejlig lysmeditation vil indgå i kurset.
v/meditations- og healinglærer Mirza Mølgaard. Kunne du tænke dig at lære at meditere i kærlige og trygge omgivelser. Der er intet mystisk eller farligt ved denne meditationsteknik. Via åndedrætsteknikker lærer du stille og roligt at koble dine tanker fra. Du opnår at mærke en indre ro i hele din krop. Ved at træne denne teknik vil du efterhånden opleve at få et større overblik og få en indre ro i din dagligdag. En dejlig lysmeditation vil indgå i kurset. v/meditations- og healinglærer Mirza Mølgaard
Hold: 197501
Luk
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Einstein lagde med sin relativitetsteori fundamentet for meget af den moderne fysik. Hør om at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber og om de tilsyneladende paradokser som relativitetsteorien behandler - fx det såkaldte tvillingeparadoks. Professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Einstein publicerede den 30. juni 1905 sin 'specielle relativitetsteori' og præsenterede dermed en teori der siden er blevet undersøgt i stor detalje - såvel teoretisk som gennem eksperimenter. På trods af mange fysikeres omhu med at teste teorien, er det endnu ikke lykkedes at finde fejl eller mangler i den.

I foredraget vil du, ved hjælp af simple animationer, få indsigt i nogle af den specielle relativitetsteoris mest overraskende konklusioner: at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber, men afhænger af bevægelsen af den person der beskriver de fysiske størrelser. Du får også forklaret Einsteins berømte ligning, E = mc2.

Du vil også få præsenteret en række af teoriens tilsyneladende paradokser - som fx det såkaldte tvillingeparadoks og stangspringerparadokset - sammen med deres løsninger. Tvillingeparadokset betyder fx at den danske astronaut Andreas Mogensen nu har forlænget sit liv med et kvart millisekund. Sådanne "paradokser" er dermed eksempler på udfordringer til teorien der har vist sig at have den modsatte effekt som en klar understøtning af den.

Du vil blive introduceret til hvordan det såkaldte ækvivalensprincip kan føre os til indsigt i Einsteins 'generelle relativitetsteori' der viser os at lysets bane gennem rummet er krum og at tyngdekraften påvirker lysets farve.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk

Bliv Klogere På Dit Barns Sproglige Udvikling

Onsdag den 5. februar 2020, kl. 17-18.30.
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Du får nyttig viden om dit barns sproglige udvikling og praktiske tips til, hvordan du som forælder kan støtte udviklingen bedst muligt i hverdagen. I er de vigtigste mennesker i jeres barns liv, og det gælder også den sproglige udvikling. Du får nyttig viden om dit barns sproglige udvikling og praktiske tips til, hvordan du som forælder kan støtte udviklingen bedst muligt i hverdagen. I er de vigtigste mennesker i jeres barns liv, og det gælder også den sproglige udvikling. Børns tidlige sproglige udvikling og ikke mindst deres ordforråd har betydning for deres sociale relationer og skolegang.
Tale-hørekonsulent Bianca Holders vil fortælle om børns sproglige udvikling, og Væksthuspædagog Anita Andersen vil komme med konkrete forslag til aktiviteter, der styrker forskellige sider af sproget.
Bianca vil også komme ind på, hvor man kan hente hjælp, hvis man er bekymret for sit barns sproglige udvikling. At læse sammen stimulerer både fantasien og ordforrådet og giver børnene mulighed for at sanse sprogets finurligheder. Børnebibliotekar Christine Kofoed vil derfor slutte af med at fortælle om de bedste bøger til dialogisk læsning og andre dejlige historier til oplæsning. Der vil være god tid til spørgsmål undervejs
Luk

Babysalmesang

Torsdag den 6. februar 2020, kl. 10.30.
Kirkens Hus Trylleskovs Allé 111, Solrød Strand
Babysalmesang hver torsdag i Kirkens Hus, kl. 10.30.
Luk

Den Syngende Konsul

Onsdag den 12. februar 2020, kl. 14-16.
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Den syngende Konsul alias Jørgen Ledstrup optræder denne gang med det andet af sine to foredrag om sit liv og arbejde i den danske udenrigstjeneste. Den syngende Konsul alias Jørgen Ledstrup optræder denne gang med det andet af sine to foredrag om sit liv og arbejde i den danske udenrigstjeneste. Jørgen Ledstrup fortæller om sine mange oplevelser som attache og konsul, krydret med smuk sang undervejs. Repertoiret spænder over viser, danske sange, romancer, musicals, ballader, operetter og berømte tenorarier. Jørgen Ledstrup har boet i Solrød og Køge i barne- og ungdomsårene og siden 2003 igen boet i Solrød.

Andet foredrag omhandler hans tid i Mexico, Saudi Arabien, Australien og Tjekkiet, og han vil som altid blive akkompagneret af Sofus Kornebæk ved klaveret
Luk

Babysalmesang

Torsdag den 13. februar 2020, kl. 10.30.
Kirkens Hus Trylleskovs Allé 111, Solrød Strand
Babysalmesang hver torsdag i Kirkens Hus, kl. 10.30.
Luk

Verdens Mindste Historie

Mandag den 17. februar 2020, kl. 09.30-10.05.
Havdrup Sognehus Bistrupvang 33, Havdrup
Arrangør: Kultur og Fritid
Verdens mindste historie er så lille at kun virkelig små mennesker kan forstå den. Et musikalsk møde mellem en pige og en pingvin. Den ældgamle historie om at stå overfor det ukendte - og lære at elske det. Verdens mindste historie er så lille at kun virkelig små mennesker kan forstå den. Et musikalsk møde mellem en pige og en pingvin. Den ældgamle historie om at stå overfor det ukendte - og lære at elske det. To charmerende skuespillere sørger for at det unge publikum, der måske oplever teateret for første gang, får appetit på mere. Hver tilskuer får en lillebitte, illustreret bog med hjem. Med den i hånden kan historien genfortælles for de voksne
Luk

Familiemusikquiz

Fredag den 21. februar 2020, kl. 16-17.30.
Pris: (Entré: 25 kr) Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Elsker din familie musik og synger du med på "Lad det ske" i badet? Så kom til familiemusikquiz og dyst med andre familier om populærmusik fra børneuniverset. Der vil være spørgsmål og lydklip fra bl.a. Elsker din familie musik og synger du med på "Lad det ske" i badet?

Så kom til familiemusikquiz og dyst med andre familier om populærmusik fra børneuniverset. Der vil være spørgsmål og lydklip fra bl.a. Disneyfilm, MGP, Ramasjang og Youtubemusik. Vi leder jer gennem et hav af gode musiknumre og sætter fine præmier på højkant.

OBS: En billet pr. hold
Du skal tilmelde din familie som et hold på solbib.dk
Luk
Siden er sidst ændret: 05-03-2018 Til top