Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 34 events i Solrød Kommune fra/efter 28. okt. 2020

Cykling - kun for kvinder

Onsdag den 28. oktober 2020, kl. 17.25-19.25.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Solrød Gl. Skole, skolegården Højagervænget 31, Solrød Strand
Du kan læse mere om kvindecykling her: https://www.solrodcykling.dk/klub/solrod-cykling/sider/kvindeindsats-2019. Arrangeret af Solrød Cykling.
Luk

Barselscafé: Babymassage

Torsdag den 29. oktober 2020, kl. 10-11.30.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Gennem babymassage skaber du kontakt, nærhed, omsorg og tryghed for dit barn. Med babymassage styrker du også dit barns sanser og giver dit barn en fornemmelse af sig selv, som er med til at lægge fundamentet til dit barns motoriske udvikling. Sundhedsplejersken vil hjælpe dig i gang med massagen, så du gør det korrekt.

Til babymassage skal du medbringe følgende:
  • Dyne eller andet rart underlag, dit barn kan ligge på.
  • Tisseunderlag/håndklæde, dit barn kan ligge på.
  • Ekstra stofble og evt. sut og lille stykke legetøj, til dit barns tryghed.
  • Kokosolie eller babyolie

    NB! Kun voksne skal have billet og kun 1 voksen pr. barn

    Barselscafeen er Solrød Bibliotek og Kulturhus' tilbud til nybagte forældre. Her byder vi på hyggelige aktiviteter og interessante foredrag for forældre med babyer. Her er der plads til at møde andre forældre og få ny inspiration med hjem. Spædbørn og tumlinger er meget velkomne i barselscaféen, og der vil være plads til både at amme, lege, trøste og skifte ble. Børnebibliotekaren står desuden altid klar med ideer og gode råd til tidlig sprogtilegnelse for de allermindste.


Læs her hvad vi gør for at passe på dig når du er til arrangementer i kulturshuset: https://solbib.dk/nyheder/kort-nyt/aktiviteter-paa-solroed-bibliotek-og-kulturhus-i-en-coronatid
Luk
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Danmarks Naturfredningsforening Solrød har inviteret biolog Bjarne Bo Jensen til at fortælle om, hvordan og hvornår fuglene blev til de moderne fugle, vi har i dag. Danmarks Naturfredningsforening Solrød har inviteret biolog Bjarne Bo Jensen til at fortælle om, hvordan og hvornår fuglene blev til de moderne fugle, vi har i dag.
Om fuglenes liv, deres sanser, deres adfærd og intelligens, om fugletrækket, hvorfor trækker de, og hvordan finder de vej? Fuglene har gennem tiderne fascineret mennesket, indgået i forestillinger om jordens og menneskets skabelse. De har inspireret til kunst, poesi og musik, og der er snart ikke en salme uden fugls nævnelse. De kulturelle aspekter bliver også en del af causeriet.

Do it Together DIT Bibliotek og Kulturhus
Foredraget er en del af Do It Together, hvor borgere har mulighed for selv at skabe arrangementer og aktiviteter på Solrød Bibliotek og Kulturhus
Luk

Solrød Kunstforening udstiller i oktober

Fredag den 2. til fredag den 30. oktober 2020, kl. 07-22.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Fernisering med Jazzmusik lørdag d. 3. oktober. kl.11.00 til 13.00. Vi glæder os til at vise, alle de deltagende kunstnere, der stiller op med deres allerbedste, hvad de formår at skabe indenfor akrylmaling, akvarel og skulpturer.

"Jeg føler mig fri, når jeg maler. Befinder mig i en verden uden tid og sted. Her kan jeg gennem mine værker udtrykke mine indre følelser, som jeg så formidler til beskueren, som kan bruge det på sin helt egen unikke måde".

Sådan udtrykker en af udstillerne Anne-Grethe Ørbekkersig,i forbindelse med Solrød Kunstforenings udstilling på Solrød Bibliotek.

Anne-Grethe Ørbekker fortsætter ". Jeg er specielt optaget af farverne og deres samspil. Tænker ofte i kontraster. Min kunst spænder fra figurative, abstrakte til konstruerede malerier. Som kunstner bliver jeg hele tiden inspireret af forskellige ting".

Der er mange forskellige indgange til kunsten, og du vil møde flere kunstnere, når der afholdes fernisering den 3. oktober kl. 11.00 til 13.00. Ud over mødet med kunsten og kunstnerne vil foreningen sørge for lidt godt til halsen og den søde tand. Foreningens husorkester Doxy Jazz Trio underholder og støtter op om den hyggelige atmosfære, som kendetegner foreningens udstillinger på Solrød Bibliotek.

Har du lyst til noget nyt til hjemmet, er der mulighed for at købe værkerne.

Gå ind på www.solrodkunst.dk og oplev mere
Luk

Brunch og foredrag - Per Pallesen

Søndag den 1. november 2020, kl. 11-11.45.
Pris: Entré: 225 kr Klik her for at tilmelde dig
Dantes Restaurant Pizzeria Solrød Center 8, Solrød Strand
Arrangør: AOF Solrød
Underviser: Per Pallesen. Brunch med foredrag. Han er landskendt som den opblæste tjener Boldt fra Matador eller som Mathiesen med blotterkittel og hinkestensbriller og udødelige ydtryk som "osse li' på en studs" og "what do you have in your tæjsk today". Ligeså kendt er han som den ene halvdel af én af de største succes'er i dansk underholdning Pallesen & Pilmark for slet ikke at tale om Hjørring Revyen, Dansk Naturgas og Nørrebro Teater. Navnet er Per Pallesen

Med over 200 teaterstykker, 75 instruktioner, 70 revyer og 1600 optrædener på tv og i radioen er det svært på kort spalteplads at opsummere, hvad Per Pallesen gennem sin imponerende karriere har oplevet. Per Pallesen vil ærligt fortælle om et langt liv i dansk underholdning, hvor han altid har kunne vælge fra øverste hylde, og altid valgt arbejdet til også på bekostning af familien

Foredraget byder på masser af fortællinger fra et eventyrligt sceneliv og anekdoter om elskede (og ikke-elskede) skuespiller-kolleger. Der har været flest lyse stunder i Per Pallesens liv, men et langt liv har naturligvis også budt på svære perioder også det fortæller Pallesen ærligt om.
Prisen er inkl. Dantes Restaurants brunch med kaffe, te og juice. Brunch med foredrag.
Han er landskendt som den opblæste tjener Boldt fra Matador og meget mere. Per Pallesen vil ærligt fortælle om et langt liv i dansk underholdning, hvor han altid har kunne vælge fra øverste hylde, og altid valgt arbejdet til også på bekostning af familien
Foredraget byder på masser af fortællinger fra et eventyrligt sceneliv og anekdoter om elskede (og ikke-elskede) skuespiller-kolleger
Prisen er inkl. Dantes Restaurants brunch med kaffe, te og juice
Hold: 202052
Luk
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. Og hør om bakterier i havbunden som har generationstider på tusinder af år og som er afgørende for livsforholdene på Jorden. Professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet | professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology

Dybhavet dækker mere end halvdelen af Jordens areal og det meste er uudforsket. Dels er det meget vanskeligt at fortage målinger og indsamle materiale på havets største dybder, dels har man tidligere fejlagtigt troet at processerne i dybhavet ikke er vigtige for livsforholdene på Jorden.

De dybeste dele af oceanerne, fra 6 til 11 kilometers havdybde, kaldes 'den hadale zone' - efter dødsriget Hades. Zonen indbefatter bl.a. 27 enorme grave der strækker sig tusinder af kilometer langs kontinenternes, geologisk ustabile, rand - der hvor havbundsplader og kontinentalplader støder sammen.
Den nyeste forskning viser overraskende at disse grave er "oaser" for livet i dybhavet. Omsætningen af organisk materiale er meget høj og man opdager hele tiden ukendte organismer der er tilpasset det ekstreme tryk i gravene. Ved hjælp af avancerede robotter med videnskabeligt udstyr, der kan operere under det ekstreme tryk, er forskerne nu ved at aflure dybhavets hemmeligheder.

Under havbundens overflade i dybhavet lever der ingen dyr - det er mikroorganismernes verden. De lever af døde alger og dyr fra vandsøjlen hvis organiske rester begraves dybt ned i havbunden. Det organiske stof slipper aldrig op, men efter millioner af år omsættes det ekstremt langsomt. Livet foregår her i slowmotion hvor bakterierne har generationstider op til tusinder af år. Selv om der til sidst kun er en lille brøkdel af det begravede organiske materiale tilbage, er denne rest en forudsætning for at der er ilt i atmosfæren så vi og andre dyr kan ånde.

På ekspeditioner med skibe med lange bor, som kan bore ned i havbunden, studerer forskerne havbundens liv på store dybder.
For nogle år siden blev den første videnskabelige boreekspedition gennemført i danske farvande. Resultaterne fortalte om Østersøens klimaudvikling igennem de sidste 15.000 år og om de rige bakteriesamfund som har levet i havbunden siden istiden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Luk

3,2, 1 -Café Call The Midwife

Onsdag den 4. november 2020, kl. 14.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Karlstrup Kirke Sognevejen 5, Karlstrup, Karlslunde
Lillian Bondo, jordmoder, aktiv i jordemoderfaglige sammenhænge i årtier, medlem af Etiske Råd i seks år, og deltager i mange spændende debatter Denne eftermiddag handler det om, hvordan livet var for de danske jordmødre i 50'erne og 60'erne. Problemstillinger fra arbejds- og familieliv
Luk

Cykling - kun for kvinder

Onsdag den 4. november 2020, kl. 17.25-19.25.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Solrød Gl. Skole, skolegården Højagervænget 31, Solrød Strand
Du kan læse mere om kvindecykling her: https://www.solrodcykling.dk/klub/solrod-cykling/sider/kvindeindsats-2019. Arrangeret af Solrød Cykling.
Luk

Bent Fabricius-bjerres Tre Liv

Onsdag den 4. november 2020, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Først var han nyskabende musiker, så blev han driftig forretningsmand, til sidst var han et ikon. Først var han nyskabende musiker, så blev han driftig forretningsmand, til sidst var han et ikon. Bent Fabricius-Bjerre havde overvældende indflydelse på tonerne og billederne omkring os - som komponist af eviggrønne melodier, som forretningsmand og som forbillede for yngre generationer.

Faktisk kan 100 års dansk kulturhistorie fortælles gennem denne ene mand. Og det er, hvad Danni Travn, forfatteren bag den anmelderroste biografi om Bent Fabricius-Bjerre, gør i dette foredrag
Luk
Kirke Skensved Kirke Naurbjergvej 33, Havdrup
Luk
Siden er sidst ændret: 05-03-2018 Til top