Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 8 events i Solrød Kommune mellem 26. okt. og 24. dec. 2020

Solrød Kunstforening udstiller i oktober

Fredag den 2. til fredag den 30. oktober 2020, kl. 07-22.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Fernisering med Jazzmusik lørdag d. 3. oktober. kl.11.00 til 13.00. Vi glæder os til at vise, alle de deltagende kunstnere, der stiller op med deres allerbedste, hvad de formår at skabe indenfor akrylmaling, akvarel og skulpturer.

"Jeg føler mig fri, når jeg maler. Befinder mig i en verden uden tid og sted. Her kan jeg gennem mine værker udtrykke mine indre følelser, som jeg så formidler til beskueren, som kan bruge det på sin helt egen unikke måde".

Sådan udtrykker en af udstillerne Anne-Grethe Ørbekkersig,i forbindelse med Solrød Kunstforenings udstilling på Solrød Bibliotek.

Anne-Grethe Ørbekker fortsætter ". Jeg er specielt optaget af farverne og deres samspil. Tænker ofte i kontraster. Min kunst spænder fra figurative, abstrakte til konstruerede malerier. Som kunstner bliver jeg hele tiden inspireret af forskellige ting".

Der er mange forskellige indgange til kunsten, og du vil møde flere kunstnere, når der afholdes fernisering den 3. oktober kl. 11.00 til 13.00. Ud over mødet med kunsten og kunstnerne vil foreningen sørge for lidt godt til halsen og den søde tand. Foreningens husorkester Doxy Jazz Trio underholder og støtter op om den hyggelige atmosfære, som kendetegner foreningens udstillinger på Solrød Bibliotek.

Har du lyst til noget nyt til hjemmet, er der mulighed for at købe værkerne.

Gå ind på www.solrodkunst.dk og oplev mere
Luk
Hjemmeside: Se hjemmeside
Karlstrup Kirke Sognevejen 5, Karlstrup, Karlslunde
Guitaristen Kåre Norge er blevet kåret som årets kunster 2020: I den forbindelse er det lykkedes at få ham til at komme i midten af november til en kombi kunst-koncert. Ved koncerten spiller han et godt varieret program, hvor der også vil være en release afdeling af et nyt album, der udkommer op mod jul. Kaare Norge behøver ingen præsentation som klassisk guitarist og komponist, men det er ikke alle, der ved, at han sideløbende med sin musikalske karriere også er en engageret billedkunstner. Siden Kaare Norges fokus og passion omkring maleriet opstod, har han vist, at han besidder lige de egenskaber, som er med til at skabe en dygtig kunstner. Han er nærværende, nysgerrig, iagttagende og formår at få oprigtighed ind i sine landskabsmalerier. Med sin udprægede musiske sans kan man sige, at Kaare Norge komponerer sig vej gennem land- skabet og skaber nærvær på en beundringsværdig og rammende måde. Grundet covid- 19 er der tilmelding til kirkekontoret fra den 2. november
Luk

Solrød Kunstforening udstiller på Solrød Bibliotek og Kulturhus

Fredag den 23. oktober til søndag den 15. november 2020, Fra kl. 10 til 17.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Kunstudstilling på 1. sal Solrød Bibliotek og Kulturhus. Solrød Kunstforening er aktiv, og udstiller fra den den 23. oktober et bredt udsnit af billeder fra kunstforeningens medlemmer. Tag et kig, og få en ekstra oplevelse med hjem.
Luk
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Farverig Fredag er Børnebibliotekets kreative værksted, som finder sted en gang om måneden. Her er der plads til at udfolde sig med farver, former, glitter og guirlander. Findes der noget hyggeligere end julekalendere? På denne farverige fredag går vi i julestuen og laver vores egne lågejulekalendere. Vi sørger for tegnegrej og tusser og står klar med gode ideer, så du kan komme godt i gang med en fin julekalender, som du kan forære til én, du holder af.

NB! Kun børn skal have billet

Farverig Fredag er Børnebibliotekets kreative værksted, som finder sted en gang om måneden. Her er der plads til at udfolde sig med farver, former, glitter og guirlander. Personalet vælger et tema og har på forhånd fundet et par gode eksempler frem til inspiration. Men det er naturligvis op til det enkelte barn at gribe temaet og skabe sit helt eget udtryk
Luk

Lille Spektakel - Stort Mirakel"

Lørdag den 21. november 2020, kl. 10.30-11.
Pris: Entré: 40 kr
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Gårdnissen Johannes får nye naboer i form af en festlig cirkus-musse-familie i Teateret Dansk Rakkerpak & Faster Cool"s musikalske og magiske juleforestilling for de 2 - 8 årige. Forestil dig at dine nye naboer er et festligt bundt cirkusmus. Det er præcis, hvad der sker for gårdnissen Johannes, som ellers er vant til at passe sig selv og sine egne sager. Musemor venter sig og den sky enspænder-nisse bliver sat til at passe ungerne da miraklet skal ske...

Teateret Dansk Rakkerpak & Faster Cool opfører denne cirkusboblende, musikalske og magiske juleforestilling om at lukke hjertet op og lukke nogen ind.

NB! Både børn og voksne skal have billet
Luk

Lille Spektakel, Stort Mirakel. For De 2 - 8 årige

Lørdag den 21. november 2020, kl. 10.30-11.
Pris: Entré: 40 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Forestil dig at dine nye naboer er et festligt bundt cirkusmus. Det er præcis, hvad der sker for gårdnissen Johannes, som ellers er vant til at passe sig selv og sine egne sager. Forestil dig at dine nye naboer er et festligt bundt cirkusmus. Det er præcis, hvad der sker for gårdnissen Johannes, som ellers er vant til at passe sig selv og sine egne sager. Musemor venter sig og den sky enspænder-nisse bliver sat til at passe ungerne da miraklet skal ske...

Teateret Dansk Rakkerpak & Faster Cool opfører denne cirkusboblende, musikalske og magiske juleforestilling om at lukke hjertet op og lukke nogen ind
Luk

"Jeg har malet hele mit liv"

Mandag den 2. til torsdag den 26. november 2020, kl. 07-22.
Pris: Fri entré
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
November måneds billedkunstner er Kirsten Winther. Fernisering lørdag den 7. november kl. 11-13. November måneds billedkunstner i Solrød Bibliotek og Kulturhus er Kirsten Winther fra Solrød Strand. Uden at tale om dames alder kan vi afsløre, at ..'hele mit liv' det er rigtig mange år, omend der har været nogle pauser ind imellem. Vi har talt med Kirsten Winther om hendes kunstneriske løbebane:

"I mine unge dage gik jeg til akrylmaling hos Brunø i Køge Galleriet. Derefter malede jeg på porcelæn i nogle år, men en bankuddannelse, job i finanssektoren, familie, hus og alt det, der følger med, begrænsede mine kunstneriske udfoldelser i en række år", indleder Kirsten Winther denne samtale og fortsætter: "Først i forbindelse med en kræftsygdom for 30 år siden indså jeg, hvor vigtigt det er, at vi hver især har noget, der gør os glade. Så det fik mig til at genoptage mit maleri"

"Jeg blev elev hos Allan Stabell, som er uddannet på Kunstakademiets billedkunstskole. Her malede jeg portrætter gennem et helt år. Disse portrætter, og andre er siden kommet til, indsætter jeg af og til i mine billeder i kombination med andre motiver, som kan være af dyr eller livsbekræftende situationer, hvor mennesker indgår", fortæller Kirsten Winther og fortsætter:

" Jeg maler abstrakte naturbilleder med et gran af realisme samt abstrakte billeder. Farverne og farvernes samspil er for mig også et vigtigt element, idet jeg elsker at se farverne udfordre hinanden, for så til sidst - forhåbentlig - at ende op med en balance mellem dem og det valgte motiv. Nogle iagttagere har beskyldt nogle af mine billeder for at være alt for pæne. Det giver selvfølgelig en særlig udfordring, hvorfor jeg forsøger, ved den del af mine billeder, at tilføre dem mere råhed", afslutter Kirsten Winther denne samtale.

Tirsdag den 17. november mellem kl.11 og 15 afholder Kirsten Winther workshop på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Her kan man komme og male dit eget lille abstrakte natur- billede. Tilmelding til Kirsten Winther på tlf. 20270247
Luk

Juleworkshop Med Peberkagehuse. For De 4 -12 årige

Lørdag den 28. november 2020, kl. 10.30-13.
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Vi skruer op for julehyggen og inviterer børnefamilier til en kreativ formiddag, hvor vi bygger peberkagehuse af gamle mælkekartoner. De fine og farverige peberkagehuse er en ny juletradition i Danmark. Vi skruer op for julehyggen og inviterer børnefamilier til en kreativ formiddag, hvor vi bygger peberkagehuse af gamle mælkekartoner. De fine og farverige peberkagehuse er en ny juletradition i Danmark. På workshoppen laver vi dem som dekoration, og hvis du er flittig, kan du måske nå at bygge dig en hel juleby der kan lyse op i juletiden.

NB! Kun børn skal have billet
Luk
Siden er sidst ændret: 05-03-2018 Til top