Viser 25 events i Tårnby Kommune fra/efter 5. dec. 2019

De syv dyder - foredragsrække

Søndag den 19. januar 2020, kl. 11.30.
Korsvejskirken Sirgræsvej 81, Kastrup
MOD- er mange ting, siger man. Modet til at være ærlig, modet til at være myndig, modet til at tale sandt, modet til at stå frem, modet til at elske osv. Men betyder det, som den sokratiske visdom antyder, at mod ikke er en egenskab blandt andre, men. Derimod en forenende fællesnævner for de ting og handlinger, vi gerne opfatter som dydige? I dette foredrag kigger Ulrik Houlind Rasmussen nærmere på modets idehistorie, herunder de billeder og metaforer, som har ledsaget forsøget på at sætte denne centrale, men vanskeligt definerbare størrelse på begreb. Vi spørger os selv, om dette blik tilbage i tiden rummer muligheder for en aktualiserende gentænkning i en tid, hvor modet til at være sig selv, synes at være kommet gevaldigt under pres. underviser i idéhistorie på Københavns Universitet.Ulrik Houlind Rasmussen er cand.mag. og ph.d. i filosofi. Han underviser i videnskabsteori, etik og metode samt mental sundhed og mindfulness på Københavns Professionshøjskole, samt i déhistorie på Københavns Universitet. Han er desuden uddannet psykoterapeut

Hvordan overlever man døden? v. Esben Kjær

Torsdag den 23. januar 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: Billet 30 kr) Køb/bestil billet
Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej 10, Kastrup
Oplev journalisten og radioværten Esben Kjærs meget ærlige og personlige fortælling om at miste en nær pårørende og hvordan man kan komme igennem sorgen. Med udgangspunkt i sin egen historie tager Esben Kjær livtag med samtidens manglende mod til at se døden i øjnene, manglende vilje til at anerkende vores afmagt og manglende evne til at give, slip på vores kære.

Han leverer i en direkte og konfronterende stil en skarp kritik af måden som de fleste af os håndterer døden på - og kommer med konkret viden og værktøjer, der kan anvendes til at få et bedre sorgforløb.

Sorg er måske den mest brutale menneskelige oplevelse. Men sorg er også dybt naturlig, og ingen slipper for den. Så hvordan overlever man turen gennem sorgen? Hvordan navigerer man i den? Og hvor meget kan man selv gøre - sådan helt konkret - for at mildne rejsen?

Esben Kjær er vært på radioprogrammet "Bagklog på P1", og så er han forfatter til bogen "Min usynlige søn - kunsten at leve med sine døde".
Esben mistede selv sin syvårige søn og har i flere år været en aktiv debattør og holdt mange foredrag om sorg. Hans mission er at klæde os alle sammen bedre på til selv at kunne håndtere sorg, når vi møder den.

Med dette foredrag får I...
en hudløs ærlig og personlig fortælling om at miste en nær pårørende
et foredrag fortalt med en direkte fortællestil, der sætter ord på livets sværeste vilkår og gør op med tabuer og berøringsangst omkring døden
værktøjer og konkret viden, der kan hjælpe nuværende og kommende efterladte til at komme igennem sorgen

Langt liv som vogter af retfærdigheden

Onsdag den 29. januar 2020, kl. 19.30-21.30.
Pris: (Entré: 90 kr) Klik her for at tilmelde dig
Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej 10, Kastrup
Arrangør: AOF Amager
Underviser: Gæst Foredrag. "Retfærdighedens vogter". Denne betegnelse er ofte anvendt om Eva Smith, der har været professor ved Københavns Universitet og også aktiv i den offentlige debat. På den private front har Eva Smith fået en stor børneflok og kan nu glæde sig over at have 20 børnebørn. Eva Smith blev som den første kvinde udnævnt til professor i retsvidenskab i 1990 og engagementet i samfundet kommer ikke fra fremmede. Som datter af den socialdemokratiske justits- og indenrigsminister Hans Hækkerup (1907-74) - bror til Per Hækkerup (1915-79) - er hun født ind i den socialdemokratiske verden, men valgte at give afkald på sit berømte efternavn, da hun blev gift med sin første mand i 1964.

Man kan glæde sig til at høre om denne spændende livsrejse, som Eva Smith har været på som jurist og som mor.

Foredraget arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Tårnby Hovedbibliotek. "Retfærdighedens vogter". Denne betegnelse er ofte anvendt om Eva Smith, der har været professor ved Københavns Universitet og også aktiv i den offentlige debat. På den private front har Eva Smith fået en stor børneflok og kan nu glæde sig over at have 20 børnebørn. Eva Smith blev som den første kvinde udnævnt til professor i retsvidenskab i 1990 og engagementet i samfundet kommer ikke fra fremmede. Som datter af den socialdemokratiske justits- og indenrigsminister Hans Hækkerup (1907-74) - bror til Per Hækkerup (1915-79) - er hun født ind i den socialdemokratiske verden, men valgte at give afkald på sit berømte efternavn, da hun blev gift med sin første mand i 1964. Man kan glæde sig til at høre om denne spændende livsrejse, som Eva Smith ar været på som jurist og som mor. Foredraget arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Tårnby Hovedbibliotek.
Hold: 201220

Korsvejstræf:

Onsdag den 5. februar 2020, kl. 14.
Korsvejskirken Sirgræsvej 81, Kastrup
Pris: (Entré: Billet 30 kr) Køb/bestil billet
Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej 10, Kastrup
Hør den vilde historie om heavy metal pionererne fortalt af Danmarks førende kender af genren, rockjournalisten Steffen Jungersen. Heavy metal genren runder det halve århundrede. Det gør den nærmere bestemt 13. februar, for på den dato i 1970 udgav engelske Black Sabbath deres debutalbum, som blot bar deres navn. Samme år udgav de også albummet "Paranoid", som med klassikere som "Iron Man", "War Pigs" og titelnummeret blev Birmingham kvartettens verdensgennembrud. Siden har Sabbath påvirket flere bands end selv trænede matematikere orker at gøre op, men ét er sikkert: De to albums rystede verden, og den blev vitterlig aldrig den samme igen.

Få danske anmeldere har skrevet om heavy metal og rock med så stor troværdighed og pondus som Steffen Jungersen. Da han som 11-årig hørte Black Sabbaths første album fik han sin verden vendt totalt på hovedet
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej 10, Kastrup
Anne Zenon har udgivet bogen "Ikke noget at tale om", hvor vi følger mønsterbryderen Kathrine, der først i løbet af en livskrise forholder sig til sin store livsforandring som arbejderfamiliens første akademiker. Forfatteren Anne Zenon er selv mønsterbryder og taler om de unge år, hvor de første skridt tages væk fra familiens spor, ved f.eks. andet uddannelsesvalg, og om de andre vaner og levevis, der følger med. Med udgangspunkt i egne oplevelser taler hun om, hvordan man f.eks. kan håndtere, at familien har en anden samværsmåde og samtaleform, der ligger langt fra ens egen, hvordan man håndterer at have ressourcer, de andre ikke har og hvordan man kan stå ved sin opvækst overfor kollegaer og andre.

Som mønsterbryder tager man ikke kun ét stort skridt - også senere i livet oplever man ofte at stå med et ben i hver lejr. Familiens normer man har forladt - og det nye liv man har skabt sig. Kan man være ét menneske i det? Og hvilke skridt er der på vejen til et liv, hvor barndommens mønstre ikke står i vejen?

Gratis billetter.

www.annezenon.dk

https://www.instagram.com/annezenon/

https://www.facebook.com/anne.zenon

De syv dyder - foredragsrække

Søndag den 16. februar 2020, kl. 11.30.
Korsvejskirken Sirgræsvej 81, Kastrup
TRO er fast tillid til det, vi håber på, overbevisning om det, vi ikke ser. Sådan står der i Hebræerbrevet i Det Ny Testamente. TRO er en måde at forholde sig på til en fremtid, hvor vi venter alt godt. Uden tro kommer vi ikke op om morgenen eller tør møde andre mennesker med tillid. Vi er skabte til at tro. Troen er en gave, som bliver rakt til os hele tiden, så vi ikke behøver at gå til i fortvivlelse over, om vi tror nok. Hvad tror vi på, og hvorfor tror vi? Det er nogle af de spørgsmål, Peter Lodberg vil prøve at besvare, når det gælder TRO. Peter Lodberg er teolog; tidligere studieleder og afdelingsleder på den teologiske uddannelse ved Aarhus Universitet
Pris: (Entré: Billet 30 kr) Køb/bestil billet
Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej 10, Kastrup
Mød forfatterne Iben Mondrup og Siri Ranva Hjelm Jacobsen, der taler med bibliotekar Laura Michelsen om deres tilknytning til henholdsvis Grønland og Færøerne, og hvad den har betydet for deres forfatterskab. Iben Mondrup er født i 1969 og opvokset i Grønland fra hun var tre år til hun som 18-årig rejste til Danmark for at uddanne sig. Hun fik sit gennembrud i 2014 med romanen "Godhavn" om tre danske børn, der vokser op i et lille fangersamfund på Diskoøen ved Grønlands vestkyst.

Siri Ranva Hjelm Jacobsen er født i 1980 af en mor med færøske forældre og er altså halvt færing men opvokset i Danmark. Hendes debutroman "Ø" fra 2016 skildrer skiftevis et ungt færøsk pars migration til Danmark lige før 2. verdenskrig og deres navnløse barnebarns forsøg på at finde og fastholde en identitet mellem de to nordiske hjem.

Det er særligt om disse to romaner aftenens samtale drejer sig.

Arrangementet var planlagt til den 4.11.2019 men måtte udsættes pga. sygdom. Har du købt billet til den 4.11.2019, gælder din billet også til den 20.2.2020.

Fotos: Kajsa Gullberg og Les Kaner

AV, min ryg! v. Matthias Holst Andersen

Mandag den 24. februar 2020, kl. 17.
Pris: (Entré: Billet 30 kr) Køb/bestil billet
Vestamager bibliotek Ugandavej 111, Kastrup
Hvorfor får vi ondt i ryggen, og hvad kan vi gøre ved det? Når vi får ondt i ryggen, skyldes det ofte enten smerter fra muskler og led eller smerter uden egentlig årsag. Begge typer smerter kan være af forskellig karakter, alvorlighed og har forskellig prognose.

Men hvad øger risikoen for at udvikle rygsmerter? Skade på ryggen, eller andet sted på kroppen, medfødte og livsstilsbetingede årsager kan være problemet. Smerter er en pudsig ting, og modsat manges overbevisning, har smerter ikke altid en direkte sammenhæng med skade på ryggen. Det er samtidig meget normalt at opleve rygsmerter i sin levetid, og de er sjældent af alvorlig karakter.

Matthias Holst Andersen er uddannet som GLA:D Ryg instruktør - en metode, som er udviklet på Syd Dansk Universitet af nogle af Danmarks førende forskere inden for smerte og træning. Han viser gode rygøvelser og fortæller hvordan du bedst bruger ryggen i dagligdagen
Pris: (Entré: Billet 30 kr) Køb/bestil billet
Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej 10, Kastrup
I Danmark var der forholdsvis fredeligt under anden verdenskrig og ingen døde af sult. Men vareknaphed og rationeringsmærker tvang alligevel husmødrene til at udvise stor opfindsomhed i køkkenet. Få historierne om, hvordan rationeringskosten satte sig præg på middagsbordet i form af kødløs tirsdag og genbrugsbrød. Husmødrene gik i gang med at slagte, salte, sylte, henkoge og strække alverdens retter, så maden kunne nå rundt til alle. Kogebogsskribenter og ernæringseksperter stod klar med gode råd om, hvordan danskerne fik mest ud af maden i en krisetid, og mange af rådene er genkendelige og anvendelige i dag: Spis mindre kød, spis mere grønt og undgå spild af mad.

Dorthe Chakravarty, historiker og journalist, har udgivet bogen Husmor i en rationeringstid - køkkenliv under besættelsen (2018). En bog, der forener hendes interesse for mad- og kvindehistorie

Vælg periode

Vælg genre

×

Cookie info