Viser 5 events i Tårnby Kommune fra/efter 14. dec. 2019

Offentlig omvisning på Kastrupgårdsamlingen

Søndag den 15. december 2019, kl. 14.30-15.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kastrupgårdsamlingen Kastrupvej 399, Kastrup
Kom og hør mere om kunsten og de udstillede værker i selskab med en af Kastrupgårdsamlingens erfarne formidlere. Kastrupgårdsamlingen afholder offentlige omvisninger hver sidste søndag i måneden med mindre andet er anført. Omvisningen starter kl. 14:30 og har et begrænset antal pladser på max 25. deltagere. Derfor er tilmelding nødvendig. Tilmelding sker på omvisnings-dagen ved henvendelse i museets skranke inden omvisningens start.

Det er gratis at deltage i omvisningen.

Tema: Anders Moseholm - BEAT

Hør mere om kunstneren og de udstillede værker i vores særudstilling med museets erfarne formidler

Plyssen udstilling åbner Søndag d 1 sept. fra 13- 16

Søndag den 1. september til søndag den 15. december 2019, lør søn kl. 13-16.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Plyssen Amager Strandvej 350, Kastrup
Plyssen er en gammel klædefabrik med stolte traditioner og banebrydende historier for det tid, i dag er der lokal samling af mangt og meget, samt lokale kunstnere der udstiller på skift. Plyssen flytter fra det nuværende sted og til Gården ved Diget i Februar 2020 (estimeret), så Plyssen i den nuværende form kan du se frem til 15 December 2019, så skynd dig og besøg en tidslomme der snart er slut.

Åbent Lørdage og Søndage 13-16

PS skulle du have lyst til at være en del af vores frivillige vagter, så kan vi lokke med Sommerfrokost, Julefrokost, hygge med de andre vagter, og masser af dialog med alle typer mennesker, kig forbi på Amager Strandvej 350
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kastrupgårdsamlingen Kastrupvej 399, Kastrup
Oplev kunstneren bag museets store særudstilling, BEAT, fortælle om sine tanker bag værkerne og udstillingen. Rundvisningen afrundes med en koncert med Anders Moseholm selv og hans søn, Bassisten Felix Moseholm. Det er sidste chance for, at opleve Anders Moseholm vise rundt på udstillingen, BEAT, inden den lukker d. 26. januar. Kom og hør kunstnerens egne tanker bag værkerne og udstillingen.

Som afslutning på rundvisningen vil Moseholm åbne op for sit eget musikalske univers. Her vil han i et unikt øjeblik lade sit musikalske projekt 'wrongmanwho' få frit løb. Denne gang med en ganske særlig musiker, nemlig hans søn bassisten Felix Moseholm. Øvrige musikere vil være Nis Pedersen(sang) og evt Casper Rydahl (guitar

Anders Moseholm vil vise rundt og fortælle i ca. en time, hvorefter musikken tager over.

Tid: Søndag d. 5. jan. kl. 14:30 til 16:00 (ca.)

Mødested: Skranken på Kastrupgårdsamlingen.

Pris: Fri entré

OBS: Vi gør opmærksom på, at det er en åben begivenhed uden billetter eller tilmelding, men at der af hensyn til kapaciteten på museet er et begrænset antal deltagere. Begivenheden sker derfor efter først til mølle princippet.

Rundvisningen sker i forbindelse med visningen af Kastrupgårdsamlingens store særudstilling BEAT - Anders Moseholm med en lange række af nye malerier fra Moseholms hånd. Over en række omvisninger, musikperformances og artist talks udfolder Anders Moseholm baggrunden bag- og nye vinkler på sin udstilling og de udstillede værker. Første gang var søndag d. 27. oktober, hvor rundvisningen afrundedes med musikalsk performance af Moseholm med assistance af Nis Pedersen, Benjamin Koppel og Casper Rydahl

Glasmarked 2020

Lørdag den 21. marts 2020, kl. 09.
Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej 10, Kastrup
Du kan besøge det lokalhistoriske glasloppemarked, som er arrangeret i samarbejde med Glashistorisk Selskab Holbæk. Du kan se glas i alle afskygninger. Her er rig mulighed for at finde det glas, du mangler til dit stel, en flot vase eller en gammel hinkesten.

Hvis du har et sjældent glas, kan du tage det med med for at få oplysninger af de dygtige glassamlere - og måske få en vurdering af glasset.

Kastrup Glasværk lukkede i 1979. I over 10 år har lokalarkivet sammen med det glashistoriske selskab afholdt glasloppemarked. Mange tidligere ansatte og andre med et forhold til glasværket i Kastrup plejer også at dukke op.

Det foregår lørdag den 21. marts.

Glasmarkedet er arrangeret af Glashistorisk Selskab Holbæk i samarbejde med Tårnby Stads- og Lokalarkiv.

Gratis adgang uden billetter
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Vestamager bibliotek Ugandavej 111, Kastrup
Har du lyst til at høre historien om husvildebarakkerne, områdets historie og udbygningen af Tårnby og Tømmerups jorde? På Ugandavej lå engang Tårnby Kommunes husvildebarakker. Langs Kongelundsvejen lå der mange haveforeninger, som senere blev til parcelhuskvarterer. Tårnby og Tømmerups jorde blev engang dyrket som landbrugsjord, så kom gartnerier og til sidst haveejerne.

Lokalarkivar Lone Palm Larsen fortæller historien.

Fotojagt

Hvis du har fotografier af områderne omkring vejene Kongelundsvej, Tømmerupvej, Præstefælledvej, Oliefabriksvej, Pilegårdsvej og Munkebjergvej, må du meget gerne tage dem med. Arkivet mangler billeder fra de områder, så hvis vi må låne dine, kan vi fortælle endnu flere historier

Vælg periode

Vælg genre

×

Cookie info