Dato

Genre

Søg

Opret event
Vælg en eller flere genrer
Opret event

Opret event

Viser 26 events

i Tønder Kommune d. 23. september 2017

10 OKT
Diverse | Natur

Sort Sol fra Højer

Torvet i Højer, kl. 16.30.

Lør. d. 2. september til tir. d. 10. oktober 2017, kl. 16.30.
Pris: (Entré: 165,00)
Sort Sol guidet turoplevelse med bus, hvor vi kører til Sluse og Saltvandssøen.Efterfølgende ser vi på Stærenes overnatningssteder. Praktisk tøj en fordel.Mad drikke må nydes i bussen. Stærene kan ses fra bussen. Hunde tilladt i bussen Turresevering 24250989
28 OKT
Diverse | Andet

Besøg jernalderlandsbyen i Hjemsted

Hjemsted Oldtidspark, kl. 10-21.30.

Fre. d. 12. maj til lør. d. 28. oktober 2017, kl. 10-21.30.
Tag med på en 2000 års tidsrejse, der starter i det 1000 m2 store underjordiske museum og fortsætter i et miljø af jernaldergårde, forsvarsanlæg og krigsmaskiner. Her kan du syde med bue og pil; sejle i8 stammebåde og prøve mange andre sjove aktiviteter I højsæsonen bebos gårdene af "ægte" jernaldefamilier, og romerske legionærer besøgerparken.

Vi tilbyder daglige rundvisninger og guidede ture
12 NOV
Udstilling | Billedkunst

Don't Fence me In - Den unge Günter Grass

Museet Holmen, kl. 13-17 torsdag-søn.

Lør. d. 17. juni til søn. d. 12. november 2017, kl. 13-17 torsdag-søn.
Pris: (Entré: 50 kr. inkl. udstillingsavis)
Billedkunst og tekster fra Günter Grass' formative år og mest kraftfulde kunstneriske periode, i efterkrigstidens Tyskland. Flere af værkerne udstilles for første gang Museet Holmen præsenterer udstillingen "Don't Fence me In" med værker af den unge Günter Grass. Udstillingen er blevet til i tæt samarbejde med Günter Grass Haus i Lübeck og viser en samling af tegninger, akvareller, skulpturer og tekster fra Grass' formative år og mest kraftfulde kunstneriske periode, i efterkrigstidens Tyskland. Flere af værkerne er hidtil usete i Danmark og har med denne udstilling sin Danmarkspremiere.

Værkerne er skabt i efterkrigstidens Tyskland, da Günter Grass gik på kunstakademiet i Düsseldorf, og giver et indblik i hvorledes Grass' formative år var som billedkunstner - hvor grunden for sine senere værker blev lagt. Her kommer det til udtryk, at hans inspiration kom fra forbilleder i det klassiske moderne, ekspressionismen, kubismen og surrealismen. Grass skrev også i disse studieår, og både hans billeder og tekster fra denne tid viser en ung kunstner, påvirket af de første krigsfyldte årtier i det 20. århundrede.

Selv formulerede Grass årene i efterkrigstidens Düsseldorf som en tid med ubegrænsede muligheder. Crooneren Bing Cosbys storhittende slager: "Don't fence me in", fra første halvdel af 1950'erne, gengiver stemningen fra disse år. Grass skriver i erindringsbogen "Når løget skrælles"(2007):

„Es war eine tanzwütige Zeit. Wir de Geschlagenen, waren süchtig nach der auf dauer eines Blues befreienden Musik der transaltantischen Sieger: `Don't fence me in ..‘. Es galt das Überleben zu feiern und dessen vom Krieg inszenierte Zufälle zu vergessen"

Refleksioner over krig, skyld og fortrængning fik dog allerede tidligt udtryk i hans litteratur, som set i hans første roman "Bliktrommen" (1959). En del af bogen foregår i netop efterkrigstidens Düsseldorf.

I dag taler værkerne til os i en tid, præget af det modsatte: generationer med fred, men alligevel strømninger og stemninger af frygt og grænser. Og lægger op til, at besøgende kan forholde sig aktivt og reflekterende til den efterkrigstid, hvor grundlaget blev lagt for meget af det som i vor tid, med både Brexit og Trump, bliver udfordret. Don't fence me in
15 NOV
Motion | Andet motionstilbud

Billard Golf og Bowling Golf

Rømø Cykler, kl. 10-kl. 17.

Fre. d. 7. april til ons. d. 15. november 2017, kl. 10-kl. 17.
Pris: (Pris: 30 kr / 45 kr)
Hvis du er træt af de klassiske minigolf spil med den sædvanlige bolden og kølle, prøve noget nyt Hvis du er træt af de klassiske minigolf spil med den sædvanlige bolden og kølle, prøve noget nyt. Udfordre din familie, venner eller kæresten til et spil Billard Golf eller Bowling Golf på vores nye flotte bane midt i Havneby.

Priser 1. runde Billard eller Bowling Golf

Voksne............... 45 kr

Børn under 12 år ... 30 kr

Kombi-billet Billard OG Bowling Golf

Voksne............... 75 kr

Børn under 12 år.... 45 kr
12 DEC
Diverse | Undervisning

Maleworkshop "livet Er I Farver"

Foreningen Kunstnerhuset, kl. 09-11.45.

Tir. d. 5. september til tir. d. 12. december 2017, kl. 09-11.45.
Pris: (Pris: 65 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Er du en glad hobbykunstner, som maler derhjemme, eller har du lyst til at begynde at male? Man tilmelder sig fra gang til gang. Så kom når det passer dig. BEMÆRK: Du kan købe klippekort til 10 workshops og deltage til reduceret pris Du kan også vælge et hold med 4 mødegange - også til reduceret pris i forhold til at købe enkeltvis. Se mere nedenfor. v/ Margrethe Nielsen. Kunstneriske timer Er du en glad hobbykunstner, som maler derhjemme, eller har du lyst til at begynde at male?

Så kom i atelieret i Kunstnerhuset i Skærbæk og hyg dig sammen med andre, der også holder af at male.

Nybegyndere såvel som øvede er velkomne.

En kunstner hjælper dig i gang og giver tips og kommer med ideer.

Man tilmelder sig fra gang til gang. Kom når det passer dig!

Tirsdag formiddag 9:00 - 11:00 - Pris 65 kr. pr. person, ex. materialer, inkl. isvand, kaffe.

Mulighed for at købe et 10-turskort til kr. 550,-

Se mere her: Livet er i farver - klik her
1 MAR
Diverse | Andet

Besøgslandbrug

Søndergården, kl. 08-22.

Ons. d. 1. marts 2017 til fre. d. 1. marts 2019, kl. 08-22.
Pris: (Entré: Kr. 50,- pr. voksen, kr. 25,- børn(3-14 år).)
Søndergården Visby v/Karin & Erling Christensen. Ring for at få rundvisning. Vi er et besøgslandbrug, hvor man kan komme og se hvordan vi arbejder og hvordan vors dyre lever. Det du ser, er det eder lige sker nu og her. Giv dine børn en oplevelse Lad dem se-høre-lugte-mærke dyrene på nært hold.

Ring for at få rundvisning:

+45 20 94 65 22