Dato

Genre

Søg

Opret event
Vælg en eller flere genrer
Opret event

Opret event

Viser 10 events

i Tønder Kommune d. 19. januar 2017

19 JAN
Diverse | Foredrag

Stig Sylvest - politik, æggebakker & ECCO sko

Tønder Bibliotek, kl. 19.30.

Tor. d. 19. januar 2017, kl. 19.30.
Om Tønders historie fra '68 til idag Tidligere lokalredaktør på JydskeVestkystens Tønderredaktion, Stig Sylvest, fortæller denne aften om begivenheder, oplevelser og opgaver, som har haft betydning for byen:
Stormfloder, lukningen af Seminariet, åbningen af ECCO Centret, kampen for Kasernen og meget andet.

Stig Sylvest kom til Tønder i 1968 og har som lokalredaktør fulgt byens udvikling og været involveret i en række store lokale projekter, bl.a. folkegaven ved prins Joachims bryllup og arbejdet med Guldhornscenter Slotfelt i Møgeltønder.

Foredraget varer ca. 50 min. Herefter er der mulighed for at stille spørgsmål over en kop kaffe.

Prisen er inkl. kaffe og kage
19 JAN
Film | Komedie/Romantik

Dræberne fra Nibe - Dansk tale

Biografen 1&2, kl. 10 & 18.30.

Tor. d. 19. januar 2017, kl. 10 & 18.30.
Dansk komedie af Ole Bornedal om to jyske håndværkere og venner, der er kørt sur i deres livløse ægteskaber. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet konerne
19 JAN
Film | Action/Drama

Underverden

Biografen 1&2, kl. 18.30.

Tor. d. 19. januar 2017, kl. 18.30.
Dansk actionfilm om den succesfulde kirurg Zaid, der som retfærdighedssøgende, maskeret hævner bevæger sig ned i Københavns kriminelle underverden for at hævne mordet på hans bror. Filmen, der er instrueret af Fenar Ahmad, har Dar Salim i hovedrollen
19 JAN
Film | Komedie/Romantik

Dræberne fra Nibe

Toftlund Biograf, kl. 19.

Tor. d. 19. januar 2017, kl. 19.
Dansk komedie af Ole Bornedal om to jyske håndværkere og venner, der er kørt sur i deres livløse ægteskaber. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet konerne
19 JAN
Film | Science Fiction

Passengers - 2D

Toftlund Biograf, kl. 19.

Tor. d. 19. januar 2017, kl. 19.
Science fiction film, der udspiller sig i et stort rumskib, som skal transportere tusindvis af mennesker til en koloniplanet. Ved en fejl vækkes en mand af sin dvale 90 år for tidligt med udsigt til, at skulle blive gammel og dø alene i rumskibet
19 JAN
Film | Action/Drama

XXx: Return of Xander Cage

Biografen 1&2, kl. 20.45.

Tor. d. 19. januar 2017, kl. 20.45.
Amerikansk actionfilm om superagenten Xander Cage. Han var formodet død, men vender her tilbage for at få en ny opgave af agenten Augustus Eugene Gibbons. Instrueret af D.J. Caruso og med blandt andre Vin Diesel og Samuel L. Jackson
19 JAN
Film | Science Fiction

Assassin's Creed

Biografen 1&2, kl. 20.45.

Tor. d. 19. januar 2017, kl. 20.45.
Fantasy og actionfilm hvor en revolutionerende teknologi åbner op for genetiske minder. Her oplever Callum Lynch hans forfader Aguilars eventyr i 1400-tallets Spanien og opdager, at han nedstammer fra et mystisk og hemmeligt broderskab, the Assasins
29 JAN
Udstilling | Billedkunst

Vand, Vind & Vadehavet

Galerie Erz, Torsdag-søn kl. 10-17.

Søn. d. 15. til søn. d. 29. januar 2017, Torsdag-søn kl. 10-17.
Pris: (Fri entré)
Vinterudstilling v. Else Pia Martinsen Erz VED VADEHAVET

Det er mørkt. Skæret fra pejsen. Varmer. Knitrer.

Stilheden brydes af kaffemaskinen. Duften. Smagen.

Åbner døren. Frosten mærkes på min kind.

Græsset knirker under mine støvler. En lys stribe. Horisonten bliver synlig.

Gæssene rør på sig. De snakker. Skimtes på vaden.

Roen & stilheden fylder mig. Inspirationen blandes med mine tanker.

Diget føles hård. Fårene er væk. Følger deres spor.

Havørnen glider smukt over vaden. Vingeslag. Gæssene letter i takt.

Himlen bliver levende. Står stille. Nyder fugleflokken passere diget.

Underlige lyde. Vingeslag i luften. 11 svaner dukker op.

På række over digekronen. Jeg står stille - bøjer nakken. Nyder. Lever.

Det er lyst. Ser farverne. Glædes. En ny vidunderlig dag begynder.
30 JAN
Udstilling | Billedkunst

Júlíana Sveinsdóttir - mellem Island og Danmark

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10-17.

Lør. d. 17. september 2016 til man. d. 30. januar 2017, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 60 kr for voksne / 45 kr for studerende og grupper / gratis for børn)
Sanselige malerier af den islandske natur og tekstiler, der nærmer sig moderne kunst - det er essensen af islandsk-danske Júlíana Sveinsdóttirs værker, som kan opleves på Kunstmuseet i Tønder fra 17.9. 16 Júlíana Sveinsdóttir var en af de viljefaste kvinder, der i mellemkrigstiden knoklede for at blive taget alvorligt i kunstens udstillingsmiljø. Her var kvinder vant til at blive reduceret til 'malende damer' og deres værker som 'damebilleder' og 'dødt stof, der fylder'. Selvom man var midt i en tid, hvor man ønskede at bryde med konventioner og borgerlighed i kunsten, var det stadig svært at acceptere kvinder som professionelt udøvende væsener. De var stadig først og fremmest mødre og deres mænds koner. Sveinsdóttir blev dog aldrig hverken det ene eller det andet, da det på ingen måde kunne forenes med hendes stædighed og ønske om at klare sig selv.

Hun blev født på Vestmannaøerne udenfor Reykjaviks sydkyst i 1889, og kom med sin fars støtte til København i 1909 for at blive uddannet billedkunstner. Her blev hun boende indtil hun døde i 1966, men fastholdt igennem alle årene en tæt kontakt med hjemlandet, hvis landskab, vejrforhold og farver var en uudtømmelig kilde til inspiration for hendes lyrisk-abstrakte landskabsmaleri. Og da hun begyndte at væve for at etablere en ekstra indtægtskilde, foregik det næsten udelukkende med uld fra Island.

Hendes følelse af at høre til to steder, at navigere mellem to nationale identiteter, afstedkom en evig længsel, som hun, ligesom mange andre nordiske kunstnere, drog nytte af i sit kunstneriske virke. Men det var også en personlig udfordring at være så internordisk. Ikke mindst følte hun, at hun skulle retfærdiggøre overfor islændingene, at hun havde valgt at bosætte sig i Danmark og udtalte derfor i 1957: "Jeg er mere islænding end noget andet menneske". Dette til trods for at hun da havde repræsenteret Danmark på flere udenlandske udstillinger og havde vundet en guldmedalje for et ryatæppe på Milano Triennalen i 1951, hvor hun i en af 1950'ernes mest nation brandende begivenheder, havde optrådt som dansker.

Sveinsdóttir kom til at præge det københavnske kunstmiljø gennem sit medlemskab af Kvindelige Kunstneres Selskab, hun kom til at sidde i udstillingsudvalg og blev i 1955 valgt ind i Kunstakademiets bestyrelse. Ved 'voldsomt slid', som hun selv benævnte det, blev hun desuden den første kvindelige islandske billedkunstner, der skabte sig en professionel karriere. Som kunsthåndværker blev hun ikke kun en del af den generation, der for alvor revitaliserede den tekstile tradition i Danmark, i en islandsk kontekst blev hun endog betragtet som en af pionererne indenfor islandsk designhistorie.

Mens hun stadig levede fik hun solgt værker til både den danske og islandske stat, hun blev repræsenteret på de to landes nationalgallerier og i Danmark blev hun også udpeget til to offentlige udsmykningsopgaver, hvilket udmøntede sig i en rya til Højesteret i København og gavludsmykninger i Tingbjerg.

For første gang siden 1963 vises Sveinsdóttir nu på en soloudstilling i Danmark. Et bredt udvalg af hendes tekstiler og malerier kan således ses fra den. 17. september 2016 til den 30. januar 2017 på Kunstmuseet i Tønder. Udstillingen "Júlíana Sveinsdóttir - mellem Island og Danmark" ledsages af en rigt illustreret bog med artikler af phil. lic. kunsthistoriker og forfatter Hrafnhildur Schram, Seniorforsker ved Det Kongelige Bibliotek, Hanne Abildgaard og museumsinspektør, Anne Blond.

For yderligere information eller fotos kontakt venligst: Anne Blond (anbl@museum-sonderjylland.dk)
31 DEC
Diverse | Andet

Vadehavstival - ALTERNATUR - stemningsfyldte lydkollager fra vadehavsområdet

Tønder Bibliotek, kl. 00-00.

Søn. d. 3. april 2016 til fre. d. 31. december 2021, kl. 00-00.
Pris: (Fri entré)
OBS. OBS. KAN DOWNLOADES ALLE VEGNE: Vadehavets natur og kultur portrætteres gennem stemningsfyldte lydkollager, der forener musik, poesi og naturoptagelser I firserne så vi DR Derude i fjernsynet. Der var smukke naturbilleder fra det ganske danske land, Søren Ryge fortalte historier, og Palle Mikkelborg spillede trompet. De tog sig god tid, for der var mange historier, der skulle fortælles. ALTERNATUR tager tråden op og portrætterer Vadehavets natur og kultur gennem stemningsfyldte lydkollager, der forener musik, poesi og naturoptagelser. Værkerne søger bagom det umiddelbart sanselige og dyrker den emotionelle og æstetiske oplevelse af naturen og dens væsen. Ledsaget af stemningsfulde fotografier og videomontager kan værkerne høres på anlægget hjemme i stuerne, men publikum opfordres til at opleve værkerne, hvor de er blevet til og hører hjemme - ude i naturen. En ALTERNATUR tager op til en time og kan opleves, hvor end det skal være i al slags vejr.

Værker, fotografier og videomontager kan downloades eller streames gratis på WWW.ALTERNATUR.DK

Medvirkende:
Jeppe Brixvold
Mads Jørgensen
Jesper Nielsen
Kennet Agerbo
Casper Mikkelsen