Dato

Genre

Søg

Opret event
Vælg en eller flere genrer
Opret event

Opret event

Viser 15 events

i Tønder Kommune d. 21. april 2018

21 APR
Børn | Workshop

Billedkunst Voksen/Barn

Tønder Kulturskole, kl. 10.

Lør. d. 21. april 2018, kl. 10.
Pris: (Entré: 1 person 100 kr) Køb/bestil billet
Målgruppen er børn på 6 - 12 år sammen med deres yndlingsvoksen. Den voksne arbejder sammen med barnet. Lørdag d. 21. april kl. 10 - 12 på Kulturskolen i Tønder: Mal fabeldyr på Japan papir med flydende flotte og stærke farver. Pris: 100 kr. pr. perso. Kulturskolen tilbyder igen i foråret Voksen/barn billedkunst, som er et tilbud til de familier, der har travlt i hverdagen men godt kunne tænke sig at hygge sammen i weekenden med professionelle lærerkræfter som inspiratorer. Målgruppen er børn mellem 6 - 12 år sammen med deres yndlingsvoksen. Den voksne arbejder sammen med sit barn. Man kan vælge at deltage alle 6 gange, eller bare komme en enkelt gang.
Lørdag d. 21. april kl. 10 - 12 kan man på Kulturskolen i Tønder male billeder af fabeldyr på Japan papir med flydende flotte og stærke farver. I Kulturskolens billedkunstlokale: Østergade 63, Tønder - 2. sal
21 APR
Diverse | Natur

Østers- og MuslingeSafari

P-pladsen, kl. 12.

Lør. d. 21. april 2018, kl. 12.
Pris: (Entré: voksne 175 dkk, børn 120 dkk)
Arrangør: Sort Safari
Sted: P-pladsen
Omkring 300 meter ude i Vadehavet sætter vi fokus på indsamling af østers og Vadehavets øvrige specialiteter - de mange forskellige muslingearter. Tag med når vi finder MASSER af østers samt sandmuslinger, blåmuslinger, hjertemuslinger og strandsnegle. Ønsker du at få alle sanser stimuleret, så er denne Østers- og MuslingeSafari den ultimative oplevelse. Når du har samlet nok af havets frugter, er der naturligvis prøvesmagning, mens der fortælles om Vadehavsøsters, der som kongeligt regale og eksportvare tidligere indbragte formuer, men som uddøde og siden blev erstattet af et nyt østerseventyr. Vi fortæller naturligvis også om, hvordan du kan tilberede østers og muslinger. Husk gummistøvler.

Book her
21 APR
Film | Tegnefilm/Animation

Hulemanden Sten - Dansk tale

Biografen 1&2, kl. 13.30.

Lør. d. 21. april 2018, kl. 13.30.
Animeret familiefilm om hulemanden Sten, der foregår i tidernes morgen, hvor mammutter og dinosaurer herskede. Historien handler om den modig hulemand, der forener sin stamme imod en mægtig fjende.
21 APR
Film | Komedie/Romantik

Så længe jeg lever

Toftlund Biograf, kl. 15.

Lør. d. 21. april 2018, kl. 15.
Pris: (Entré: 90 kr) Køb/bestil billet
Dramatisk, humoristisk og poetisk rejse gennem musikeren John Mogensens liv, der er instrueret af Ole Bornedal. Filmen følger ham fra barndommen til hans første gennembrud med Four Jacks for så at gå i glemmebogen - indtil det enorme gennembrud i 1971.
21 APR
Film | Komedie/Romantik

Midnight Sun

Biografen 1&2, kl. 15.30 & 18.

Lør. d. 21. april 2018, kl. 15.30 & 18.
Romantisk drama om 17-årige Katie, der lever isoleret i sit hjem på grund af følsomhed over for sollys. Men om aftenen vover hun sig ofte ud for at spille guitar på togstationen. Her møder hun en nat Charlie. Med Bella Thorne og Patrick Schwarzenegger.
21 APR
Film | Komedie/Romantik

I, Tonya

Toftlund Biograf, kl. 19.

Lør. d. 21. april 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 80 kr) Køb/bestil billet
Biografisk drama om konkurrenceskøjteløberen Tonya Harding, der var blandt verdens bedste. Men hendes fremtid i sporten bliver tvivlsom, da hendes ex-mand begynder at blande sig. Med blandt andre Margot Robbie, Sebastian Stan og Allison Janney.
21 APR
Film | Action/Drama

Tomb Raider - 2D

Toftlund Biograf, kl. 19.

Lør. d. 21. april 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 80 kr) Køb/bestil billet
Adventure og actionfilm, hvor en ung Lara Croft, spillet af Alicia Vikander, efterforsker mysteriet bag faderens død. Hans sidste, kendte opholdssted er et sagnomspundet gravkammer på en ø ud for Japans kyst. Det bliver en rejse med livet som indsats.
21 APR
Film | Komedie/Romantik

Så længe jeg lever

Biografen 1&2, kl. 20.30.

Lør. d. 21. april 2018, kl. 20.30.
Dramatisk, humoristisk og poetisk rejse gennem musikeren John Mogensens liv, der er instrueret af Ole Bornedal. Filmen følger ham fra barndommen til hans første gennembrud med Four Jacks for så at gå i glemmebogen - indtil det enorme gennembrud i 1971.
29 APR
Udstilling | Billedkunst

Forårsudstilling

Galleri Strædet 9, kl. 13-17.

Tor. d. 29. marts til søn. d. 29. april 2018, kl. 13-17.
Pris: (Fri entré)
Fernisering den 29. marts kl.15.00, hvor de to kunstnere Dan Thuesen og Bodil Arbjerg Lundby vil være til stede derefter er der åbent i forbindelse med Kunstrunden alle påskedagene kl. 11-17 og efter påske hver tors-søn fra kl. 13-17 til og med 29. april. Bodil Arbjerg Lundby arbejder i sit værksted i Nørre Mølle med gnejs og granit. Med hammer og mejsel og håndkraft skaber hun markante men samtidig følsomme skulpturer. Ofte er det ansigter med milde, gådefulde udtryk men nysgerrige og nærværende. Her på udstillingen står de badet i det massive lys fra Vadehavets himmelrum og skjuler ikke, at de egentlig er ganske rå og sanselige.

Bodil har mange udstillinger i ind- og udland bag sig og hun er medlem af Dansk Billedhuggersamfund og er formand for foreningen Sønderjyske Kunstnere.

Marsken er for Dan Thuesen, som er født og opvokset i Højer, en konstant udfordring og inspiration.

Hans univers er marsk og hav omkring Højer - natur som han har et intenst endskab til og som han fortolker i stramme enkle billeder. Han er fascineret af årstidernes skiftende - og hans billeder viser os marsken skønhed - den lave horisont under skyfri blå himmel, bygevej over de endeløse vidder, vinterbilleder med knitrende sne men også nattemørke malerier, hvor huse og landskaber kun kan anes.

Dan Thuesen har en lang udstillings- og udsmykningskarriere bag sig og er medlem af Grænselandsudstillingen.
30 APR
Udstilling | Historisk

Mangfoldighed - Verden i Tønder

Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Tønder, kl. 10-17.

Tir. d. 1. august 2017 til man. d. 30. april 2018, kl. 10-17.
Denne udstilling afspejler den lokale historie lige nu og her. Emnet er den nationale mangfoldighed blandt borgerne i Tønder Kommune, hvor 50 nationaliteter er repræsenteret, og hvor nye og gamle tilflyttere fortæller om deres baggrunde
9 MAJ
Børn | Andet

Kunstmysteriet

Skærbæk Fritidscenter, kl. 9-21.

Fre. d. 20. april til ons. d. 9. maj 2018, kl. 9-21.
Pris: (Fri entré)
Deltag i Kunstmysteriet og jagt svarene på de mystiske spørgsmål rundt i huset - du kan vinde fine præmier!
26 JUN
Diverse | Undervisning

Maleworkshop "livet Er I Farver"

Foreningen Kunstnerhuset, kl. 09-11.45.

Tir. d. 9. januar til tir. d. 26. juni 2018, kl. 09-11.45.
Pris: (Pris: 65 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Er du en glad hobbykunstner, som maler derhjemme, eller har du lyst til at begynde at male? Man tilmelder sig fra gang til gang. Så kom når det passer dig. BEMÆRK: Du kan købe klippekort til 10 workshops og deltage til reduceret pris. Du kan også vælge et hold med 4 mødegange - også til reduceret pris i forhold til at købe enkeltvis. Se mere nedenfor. v/ Margrethe Nielsen. Kunstneriske timer Er du en glad hobbykunstner, som maler derhjemme, eller har du lyst til at begynde at male?

Så kom i atelieret i Kunstnerhuset i Skærbæk og hyg dig sammen med andre, der også holder af at male.

Nybegyndere såvel som øvede er velkomne.

En kunstner hjælper dig i gang og giver tips og kommer med ideer.

Man tilmelder sig fra gang til gang. Kom når det passer dig!

Tirsdag formiddag 9:00 - 11:00 - Pris 65 kr. pr. person, ex. materialer, inkl. isvand, kaffe.

Mulighed for at købe et 10-turskort til kr. 550,-

Se mere her: Livet er i farver - klik her
26 AUG
Udstilling | Billedkunst

Peter Bastian: Mennesket og Kunstneren

Museet Holmen, kl. 13-17.

Lør. d. 24. marts til søn. d. 26. august 2018, kl. 13-17.
Pris: (Entré: 50 kr. inkl. udstillingsmagasin)
Museet Holmen følger spor i de forskellige udtryksformer, der kendetegner Bastian som det renæssancemenneske, han var: tegninger, akvareller, litterære tekster og ikke mindst lydspor og musik. I samarbejde med boet efter Peter Bastian, Helle Skaarup og Olga Bastian, præsenterer Museet Holmen udstillingen om den store danske musiker, forfatter og formidler 'Peter Bastian: Mennesket og Kunstneren'.

'Altid allerede elsket. En musiker finder fred i eget hus.' Således lyder titlen på nedskrevne samtaler fra Peter Bastians sidste dage inden sin død i marts 2017, udgivet af Tor Nørretranders.

Udstillingen tager udgangspunkt i ovennævnte bog 'Altid allerede elsket' med perspektiver til flere dele af Peter Bastians liv og værk: 1943-2017, hvor Museet Holmen følger spor i de forskellige udtryksformer, der kendetegner Bastian som det renæssancemenneske, han var: tegninger, akvareller, litterære tekster og ikke mindst lydspor og musik. Udstillingen forsøger således at nå ud i den bredde, der var kendetegnende for Peter Bastians virke som menneske og kunstner og i den eksistentielle dybde, han selv samlede for år tilbage med bøgerne „Ind i musikken", „Mesterlære" og „Altid allerede elsket".

Som del af udstillingen kan også opleves Holmens kortfilm om udstillingens hovedperson. Filmen bidrager til historien om Peter Bastians liv og kunstneriske virke gennem interviews med venner og familie som Kunstner Erik Nervil og forfatter Tor Nørretranders m.fl.

Følg med på Museet Holmens hjemmeside eller facebook for at blive opdateret på udstillingens sideprogram, der byder på koncert og foredrag
13 JAN
Udstilling | Billedkunst

Modernisme

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10-17.

Lør. d. 13. januar 2018 til søn. d. 13. januar 2019, kl. 10-17.
Fra egen samling Kunstmuseet i Tønder rummer en enestående samling af dansk og nordisk modernisme fra tiden 1900-1960. Fra egen samling

Kunstmuseet i Tønder rummer en enestående samling af dansk og nordisk modernisme fra tiden 1900-1960. Omkring 60 værker fra samlingen kan opleves i ophængningen, deriblandt et af museets hovedværker, Harald Giersings danserinde fra 1918. Derudover præsenteres flere værker, der stammer fra Brundlund Slot, og som ikke tidligere har været vist.
13 JAN
Udstilling | Billedkunst

Per Kirkeby

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10-17.

Lør. d. 13. januar 2018 til søn. d. 13. januar 2019, kl. 10-17.
Kunstneren Per Kirkeby spiller en markant rolle i nordisk kunst, og hans position som den største nulevende nordiske billedkunstner gør ham til en central kunstner for Kunstmuseet i Tønder. Kunstneren Per Kirkeby spiller en markant rolle i nordisk kunst, og hans position som den største nulevende nordiske billedkunstner gør ham til en central kunstner for Kunstmuseet i Tønder. Sammen med Ribe Kunstmuseum fejrer museet malerens 80-års fødselsdag med to udstillinger.

Udstillingen i Tønder består af fire store bronzerelieffer fra Operaen i København og flere store malerier af kunstneren.