Dato

Genre

Søg

Opret event
Vælg en eller flere genrer
Opret event

Opret event

Viser 18 events

i Tønder Kommune d. 19. september 2018

19 SEP
Diverse | Natur

Kreative muslinger/Kreative Muscheln

Tønnisgård Naturcenter, kl. 10-12.

Ons. d. 19. september 2018, kl. 10-12.
Pris: (Entré: 50 kr)
Kom og brug en formiddag med masser af smukke materialer fra havet. Byg dine egne figurer. Kun fantasien sætter grænsen. Am Strand von Rømø kann man super viele verschiedene Muscheln finden und bei uns im Naturcenter kann man tolle Dinge daraus basteln!Komm und tob dich kreativ aus!:)
19 SEP
Udstilling | Omvisning

Guidet rundvisning på Schackenborg Slot

Schackenborg Slot, kl. 11.

Ons. d. 19. september 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: 125 kr)
Kom indenfor på slottet og hør om fortid og nutid her på stedet. Besøget omfatter også en tur i parken, hvor vi bl.a. viser prins Joachims børnetræer. Under rundvisningen på slottet fortæller guiden blandt andet om slottets og stedets historie, om feltherren og nationalhelten Hans Schack, som byggede slottet, om slottets beboere gennem tiden og guldfundene ved Gallehus.

Rundvisningen varer ca. 60-70 min. Der er indgang til slottet gennem portbygningen Schackenborgvej 2, Møgeltønder, 6270 Tønder. Parkering på p-pladsen overfor Slotskroen. Toiletter forefindes ved p-pladsen.

Se mere på Schackenborg.dk
19 SEP
Diverse | Natur

Wattwanderung

Tønnisgård Naturcenter, kl. 15-17.30.

Ons. d. 19. september 2018, kl. 15-17.30.
Pris: (Entré: 95 kr, børn 45 kr)
Das Wattmeer ist ein Lebensraum, welcher Nationalpark und Weltnaturerbe ist. Dessen Schönheit wird oft erst auf den 2. Blick erkannt. Gemeinsam erkunden wir sowohl die Wattoberfläche, als auch das, was sich unter dem ganzen Schlick befindet. Beginnen tun wir mit einem kleinen Vortrag bei uns im Center. Wir gehen im Sommer gerne barfuss. Aber bei kälteren Temperaturen empfehlen wir Gummistiefel. Bitte meldet euch vorher an unter: (0045) 7475 5257 oder info@tonnisgaard.dk
19 SEP
Diverse | Natur

Sort Sol (afg. Tønder)

Tønder Grundskole, kl. 17.

Ons. d. 19. september 2018, kl. 17.
Pris: (Entré: 185 DKK)
Arrangør: Sort Safari
Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en helt unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer landets absolut største stæreflokke. Guidet bustur med afgang fra Tønder. Oplev stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol er når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved, hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Book her www.sortsafari.dk
19 SEP
Film | Komedie/Romantik

Ditte & Louise

Biografen 1&2, kl. 18.

Ons. d. 19. september 2018, kl. 18.
Dansk komedie om to midaldrende skuespillerinder, som indser, at de eneste roller, de bliver tilbudt, er som nogens mor eller "gammel luder". Så Ditte griber til en radikal beslutning og klæder sig ud som mand. Med Ditte Hansen og Louise Mieritz.
19 SEP
Film | Komedie/Romantik

Ditte & Louise

Toftlund Biograf, kl. 19.

Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 80 kr) Køb/bestil billet
Dansk komedie om to midaldrende skuespillerinder, som indser, at de eneste roller, de bliver tilbudt, er som nogens mor eller "gammel luder". Så Ditte griber til en radikal beslutning og klæder sig ud som mand. Med Ditte Hansen og Louise Mieritz.
19 SEP
Film | Thriller/Gyser

The Predator - 3D

Toftlund Biograf, kl. 19.

Ons. d. 19. september 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 80 kr) Køb/bestil billet
Science fiction og actiongyser af Shane Black, hvor de dødbringende jægere er tilbage og de er stærkere, klogere og mere dødelige end før. Fra det ydre rum, med gener opgraderet med DNA fra andre arter, er Predator nu klar til at jage på jorden igen.
19 SEP
Film | Komedie/Romantik

Happytime murders

Biografen 1&2, kl. 20.15.

Ons. d. 19. september 2018, kl. 20.15.
Amerikansk komedie, hvor dukker og mennesker lever blandt hinanden. To detektiver, et menneske og en dukke, bliver tvunget til at arbejde sammen for at finde ud af, hvem der brutalt slår tidligere medlemmer af et engang populært dukkeshow ihjel.
4 NOV
Udstilling | Installation

MOL af Island Life

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10.

Tir. d. 4. september til søn. d. 4. november 2018, kl. 10.
Pris: (Entré: Fra (Gratis))
I et møde mellem tunge følelser, deforme figurer, kultur og natur har kunstnergruppen Island Life bestående af Annesofie Sandal (f. 1977), Charlotte Bergmann Johansen (f. 1970), Christina Hamre (f. 1974) og Nanna Starck (f. 1976) skabt en enestående. I et møde mellem tunge følelser, deforme figurer, kultur og natur har kunstnergruppen Island Life bestående af Annesofie Sandal (f. 1977), Charlotte Bergmann Johansen (f. 1970), Christina Hamre (f. 1974) og Nanna Starck (f. 1976) skabt en enestående totalinstallation med titlen MOL. Her inviterer kunstnerne inden for i en stemningsmættet verden med kunstværker, som fysisk er forbundet med reb og tov i ét fælles nervesystem. Med hvert sit individuelle udtryk og forskellige materialer arbejder Island Life med alt fra video og tegning til skulptur i et bredt felt.

Omdrejningspunktet for udstillingen er en undersøgelse af nordisk melankoli både som begreb og som sindstilstand. Tilstanden, stemningen og betydningen i installationen er i mol - en nuanceret og sørgmodig tilstand, der kommer til udtryk på fire vidt forskellige måder i installationens værker. Værker, som åbner op for en refleksion over vores egen tilværelse, vores indre og de konstruerede rammer, vi lever i. Kønnenes ulighed, nordisk kølighed, længsel, død og det dystre er blot en række af de overordnede temaer, der bliver behandlet i udstillingen.

Hos Nanna Starck er psykologi og krop i centrum, når det indre vendes på vrangsiden af skæve eksistenser, som befinder sig et sted midt imellem humor og absurditet. Christina Hamre arbejder med patosfyldte portrætter fanget i melankolske øjeblikke og indadvendte væsener, der får os til at tænke på vores livsvilkår. Annesofie Sandals værker reflekterer over nationalfølelse, det fremmede og kvinderollen gennem forskellige meningsladede konstruktioner, og Charlotte Bergmann Johansen bevæger sig mellem en strømlinet nordisk æstetik, en utæmmet natur og en mørk vinterstemning. Tilsammen skaber Island Life en helhedsoplevelse, hvor værkerne samles til ét værk i en velfunderet dialog med museets arkitektur og os, der træder inden for
22 DEC
Udstilling | Blandet/Ukendt

Farveflor Broderi i 90 år

Museum Sønderjylland - Drøhses Hus, kl. 11.

Tir. d. 4. september til lør. d. 22. december 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: Fra (Gratis))
I 2018 er det 90 år siden, at Haandarbejdets Fremme blev grundlagt som en forening, der havde til formål at udvikle broderi som en selvstændig kunstform og at understøtte kunstnere, der arbejdede med håndarbejde. I 2018 er det 90 år siden, at Haandarbejdets Fremme blev grundlagt som en forening, der havde til formål at udvikle broderi som en selvstændig kunstform og at understøtte kunstnere, der arbejdede med håndarbejde.

I dag har traditionen for smukt håndværk vokset sig stærk igen, og derfor viser Drøhses Hus i samarbejde med Haandarbejdets Fremme og Greve Museum denne udstilling
31 DEC
Udstilling | Historisk

Kniplingsstrik - NU!

Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Tønder, kl. 10-17.

Fre. d. 22. juni til man. d. 31. december 2018, kl. 10-17.
Udstillingen er skabt af en lille gruppe strikkere fra Trekantområdet. Kulturarven er levende og kan være en rig kilde til inspiration og fornyelse. Gruppen går gerne i gemmerne på kulturhistoriske museer for at finde inspiration til, hvordan man kan omsætte den tekstile kulturarv til nyt og dermed sætte fokus på de gamle tings og teknikkers kvaliteter. Her er inspirationen de supertynde kniplinger fra begyndelsen af 1800-tallet, og ét håndværk, knipling, har inspireret til et andet, strikketeknikken, som er anvendt til fremstilling af både dragttekstiler og boligtekstiler i smukke mønstre og farver
6 JAN
Udstilling | Kunsthåndværk

Fantastisk samling af keramik

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10.

Tir. d. 4. september 2018 til søn. d. 6. januar 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: Fra (Gratis))
Keramik fra Ellen & Knud Dalhoff Larsen Fonden. Denne modernistiske udstilling præsenterer Ellen og Knud Dalhoff Larsen Fondens fantastiske samling af dansk kunsthåndværk, herunder primært dansk værkstedskeramik, fra sidste halvdel af 1900-tallet. Fonden har langtidsdeponeret deres imponerende samling på Kunstmuseet i Tønder og den vises for første gangnogensinde i sin helhed
6 JAN
Udstilling | Billedkunst

Per Kirkeby Udstilling

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10.

Tir. d. 4. september 2018 til søn. d. 6. januar 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: Fra (gratis))
Malerens 80-års fødselsdag markeres med 2 udstillinger. Kunstneren Per Kirkeby spiller en markant rolle i nordisk kunst, og hans position som den største nulevende nordiske billedkunstner gør ham til en central kunstner for Kunstmuseet i Tønder. Sammen med Ribe Kunstmuseum fejrer museet malerens 80-års fødselsdag med to udstillinger.

Udstillingen i Tønder består af fire store bronzerelieffer fra Operaen i København og flere store malerier af kunstneren
13 JAN
Udstilling | Billedkunst

Modernisme

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10-17.

Lør. d. 13. januar 2018 til søn. d. 13. januar 2019, kl. 10-17.
Fra egen samling Kunstmuseet i Tønder rummer en enestående samling af dansk og nordisk modernisme fra tiden 1900-1960. Fra egen samling

Kunstmuseet i Tønder rummer en enestående samling af dansk og nordisk modernisme fra tiden 1900-1960. Omkring 60 værker fra samlingen kan opleves i ophængningen, deriblandt et af museets hovedværker, Harald Giersings danserinde fra 1918. Derudover præsenteres flere værker, der stammer fra Brundlund Slot, og som ikke tidligere har været vist.
13 JAN
Udstilling | Billedkunst

Per Kirkeby

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10-17.

Lør. d. 13. januar 2018 til søn. d. 13. januar 2019, kl. 10-17.
Kunstneren Per Kirkeby spiller en markant rolle i nordisk kunst, og hans position som den største nulevende nordiske billedkunstner gør ham til en central kunstner for Kunstmuseet i Tønder. Kunstneren Per Kirkeby spiller en markant rolle i nordisk kunst, og hans position som den største nulevende nordiske billedkunstner gør ham til en central kunstner for Kunstmuseet i Tønder. Sammen med Ribe Kunstmuseum fejrer museet malerens 80-års fødselsdag med to udstillinger.

Udstillingen i Tønder består af fire store bronzerelieffer fra Operaen i København og flere store malerier af kunstneren.
20 JAN
Udstilling | Installation

Raffael Rheinsberg Spor af en tid

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10.

Tir. d. 4. september 2018 til søn. d. 20. januar 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: Fra (Gratis))
Brugsting og skrot opnår en større betydning hos den nordtyske kunstner Raffael Rheinsberg (1943 2016). Bag genstande og installationer gemmer der sig billeder af fortiden og ofte også de sørgmodige sider af den, som vi ikke ønsker at se. Genstandene bliver symboler på mennesker, tiden og fortællinger, der skal afkodes af os, som oplever kunstværkerne.

Ofte betegnes han som en hverdagslivets arkæolog. Han ser en betydning og en æstetik i enhver genstand, der fungerer som generator for en række af associationer. De fundne genstande er knyttet til mennesker. Alligevel larmer de af menneskeligt fravær. I sig selv er de neutrale, og det er Rheinsbergs præsentationen af dem i forskellige kontekster, der giver genstandene en mening.

Raffael Rheinsberg har udstillet sine installationer i hele verden og har modtaget flere priser for sit arbejde. Her i Danmark er hans værker blandt andet blevet vist på Ny Carlsberg Glyptotek og på Kunstmuseet i Tønder
25 JUN
Diverse | Undervisning

Maleworkshop "livet Er I Farver"

Foreningen Kunstnerhuset, kl. 09-10.50.

Tir. d. 4. september 2018 til tir. d. 25. juni 2019, kl. 09-10.50.
Pris: (Pris: 75 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Er du en glad hobbykunstner, som maler derhjemme, eller har du lyst til at begynde at male? Man tilmelder sig fra gang til gang. Så kom når det passer dig. BEMÆRK: Du kan købe klippekort til 10 workshops og deltage til reduceret pris. Du kan også vælge et hold med 4 mødegange - også til reduceret pris i forhold til at købe enkeltvis. Se mere nedenfor. v/ Margrethe Nielsen. Kunstneriske timer Er du en glad hobbykunstner, som maler derhjemme, eller har du lyst til at begynde at male?

Så kom i atelieret i Kunstnerhuset i Skærbæk og hyg dig sammen med andre, der også holder af at male.

Nybegyndere såvel som øvede er velkomne.

En kunstner hjælper dig i gang og giver tips og kommer med ideer.

Man tilmelder sig fra gang til gang. Kom når det passer dig!

Tirsdag formiddag 9:00 - 11:00 - Pris 65 kr. pr. person, ex. materialer, inkl. isvand, kaffe.

Mulighed for at købe et 10-turskort til kr. 550,-

Se mere her: Livet er i farver - klik her
17 AUG
Udstilling | Kunsthåndværk

Haandarbejdets Fremme 90 år

Museum Sønderjylland - Drøhses Hus, kl. 10-17.

Fre. d. 17. august 2018 til lør. d. 17. august 2019, kl. 10-17.
I 2018 er det 90 år siden, at Haandarbejdets Fremme blev grundlagt som en forening, der havde til formål at udvikle broderi som en selvstændig kunstform og at understøtte kunstnere, der arbejdede med håndarbejde. I 2018 er det 90 år siden, at Haandarbejdets Fremme blev grundlagt som en forening, der havde til formål at udvikle broderi som en selvstændig kunstform og at understøtte kunstnere, der arbejdede med håndarbejde.

I dag har traditionen for smukt håndværk vokset sig stærk igen, og derfor viser Drøhses Hus i samarbejde med Haandarbejdets Fremme og Greve Museum denne udstilling