Dato

Genre

Søg

Opret event
Vælg en eller flere genrer
Opret event

Opret event

Viser 14 events

i Tønder Kommune mellem 19. og 21. marts 2018

19 MAR
Diverse | Natur

Ravslibning/Bernsteinschleifen

Tønnisgård Naturcenter, kl. 10-14.

Man. d. 19. marts 2018, kl. 10-14.
Pris: (Entré: 95 kr./styk rav)
Rav er havets guld. Kom og vælg et upoleret stykke rav og slib det til en halskæde. Vi har rav, sandpapir samt polérklude og vejleder jer i, hvordan I gør. (tidsforbrug ca 1½ time pr stykke). Flere information: TLF: 7475 5257 eller info@tonnisgaard.dk. Bernstein gilt als das Gold des Meeres. Bei uns kannst du aus einem unpolierten Stück Bernstein selbst eine Halskette herstellen. Wir zeigen dir wie das geht und habe alle materialen
19 MAR
Diverse | Andet

Filmaften: Boyhood

Rømø Præstegård, kl. 19-20.

Man. d. 19. marts 2018, kl. 19-20.
20 MAR
Børn | Andet

Film- og historietirsdage i Toftlund

Toftlund Bibliotek, kl. 10.

Tir. d. 20. marts 2018, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Vi glæder os til at se jer til en ny sæson med gode historier og levende billeder på Toftlund Bibliotek. Vi starter på Legeteket med en historie og derefter går vi i biografen og ser to små kortfilm, som varer ca. 20 minutter tilsammen.

Har I frokost med, er I velkomne til at spise den ude i foyeren.

Vi håber at se rigtig mange af jer til Film- og historietirsdage i Toftlund
20 MAR
Diverse | Natur

Dragebyg

Tønnisgård Naturcenter, kl. 10-12.

Tir. d. 20. marts 2018, kl. 10-12.
Pris: (Entré: 60 Kr./drage)
Det blæser næsten altid på Rømø, så det er et godt sted at flyve med drage. Vi hygger os med at bygge vores egne drager. Det er ikke svært - vi viser hvordan! Blæser det, kan vi afprøve dragerne i haven ved Tønnisgård, inden I tager dem med hjem.
20 MAR
Diverse | Andet

Juniorklub

Nørre Løgum Kirke, kl. 19-20.

Tir. d. 20. marts 2018, kl. 19-20.
20 MAR
Diverse | Foredrag

Foredrag: Jordens og livets udvikling (via livestream fra AU)

Tønder Gymnasium og HF, kl. 19-21.

Tir. d. 20. marts 2018, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket Jordens geologiske udvikling ved at udnytte energien i Solens lys og overtage kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning og reguleret klimaet. Foredrag ved professor i geologi Minik Rosing, Geologisk Museum, Københavns Universitet.

Jordens og livets udvikling har spejlet hinanden gennem milliarder af år. Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket Jordens geologiske udvikling.

Siden de levende organismer udviklede evnen til at udnytte energien i Solens lys, har livet overtaget kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning, reguleret klimaet, og måske endda haft en afgørende indflydelse på selve den faste Jords kemiske udvikling. Vi vil prøve at se på om livet i virkeligheden er den dominerende geologiske kraft på Jorden.

I foredraget vil du også blive præsenteret for en ny idé: at eksportere grønlandsk mudder til troperne. Minik Rosing og hans kolleger er ved at undersøge om man samtidig kan skabe et nyt, bæredygtigt erhverv i Grønland og revitalisere de forarmede landbrugsjorde i Troperne, og dermed skabe økonomisk vækst i fattige tropiske og subtropiske områder.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
20 MAR
Teater | Skuespil

Ondskab

Tønder Kulturhus, kl. 20.

Tir. d. 20. marts 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 260 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Tønder Teaterforening. Ondskaben. Producent: Folketatret. Efter Jan Guillous roman. Oplev Claes Bang i den anmelderroste monolog Ondskaben; Jan Guillous personlige og rystende beretning om de forfærdelige mishandlinger han var udsat for som barn og ung. Monologen stiller skarpt på ondskabens anatomi - bliver man ond af at blive behandlet ondt? Eller kan man trodse daglig afstraffelse og ydmygelse og bevare godheden? Hvordan klarer man sig, når man kæmper mod en overmagt uden at gribe til overmagtens uretfærdige midler? Og kan vold i visse situationer fungere som hævn og ligefrem forsvares?. Jan Guillous selvbiografiske roman Ondskaben udkom i 1981 og er siden blevet dramatiseret og filmatiseret. Bogen bygger på Jan Guillous ungdomsoplevelser som offer for en hårdtslående far og mødet med det brutale 'kammeratopdragelsessystem' på kostskolen Stjärnsberg, Solbacka. Forfatter: Jan Guillou. Oversættelse: Michael Ramlöse. Instruktion: Julie Pauline Wieth. Medvirkende: Claes Bang. Dato: 20.30.2018 kl. 20.00. Unummereret siddeplads
21 MAR
Diverse | Natur

Kreative muslinger/Kreative Muscheln

Tønnisgård Naturcenter, kl. 10-12.

Ons. d. 21. marts 2018, kl. 10-12.
Pris: (Entré: 50 kr)
Kom og brug en formiddag med masser af smukke materialer fra havet. Byg dine egne figurer. Kun fantasien sætter grænsen.
21 MAR
Udstilling | Blandet/Ukendt

Spis med verden i Tønder

Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Tønder, kl. 16.30.

Ons. d. 21. marts 2018, kl. 16.30.
Pris: (Entré: 60 kr) Køb/bestil billet
"Spis med Verden i Tønder" er en international sammenskudsmiddag inspireret af udstillingen "Verden i Tønder". Vi mødes på tværs af kulturer og nationaliteter og både børn og voksne er velkomne.

Vi starter på Museum Sønderjylland Kulturhistorie Tønder, hvor overinspektør Elsemarie Dam-Jensen viser rundt i udstillingen "Verden i Tønder". Derefter tager vi til Schweizerhalle - Tønder kulturhus, hvor vi spiser sammen. Afslutningsvis vil der være lidt underholdning.

Det koster 60 kr. i entré til museet at deltage plus et medbragt måltid mad til at dele med andre. Du må medbringe lige, hvad du har lyst til: forret, hovedret eller dessert. Maden må meget gerne være inspireret af din hjemegn eller dit hjemland.

Tag selv med hvad du har lyst til at drikke, for denne aften kan du ikke købe drikkevarer
3 APR
Udstilling | Kunsthåndværk

Findland 100

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10-17.

Lør. d. 13. januar til tir. d. 3. april 2018, kl. 10-17.
Som museum for nordisk kunst fejrer Kunstmuseet i Tønder Finlands 100 års selvstændighed. Som museum for nordisk kunst fejrer Kunstmuseet i Tønder, sammen med en lang række andre danske kulturinstitutioner, Finlands 100 års selvstændighed. I forbindelse med mærkeåret vises en udstilling af finsk keramik og glas, der er lavet i guldalderen for finsk kunstdesign, som er perioden 1940-1970
30 APR
Udstilling | Historisk

Mangfoldighed - Verden i Tønder

Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Tønder, kl. 10-17.

Tir. d. 1. august 2017 til man. d. 30. april 2018, kl. 10-17.
Denne udstilling afspejler den lokale historie lige nu og her. Emnet er den nationale mangfoldighed blandt borgerne i Tønder Kommune, hvor 50 nationaliteter er repræsenteret, og hvor nye og gamle tilflyttere fortæller om deres baggrunde
26 JUN
Diverse | Undervisning

Maleworkshop "livet Er I Farver"

Foreningen Kunstnerhuset, kl. 09-11.45.

Tir. d. 9. januar til tir. d. 26. juni 2018, kl. 09-11.45.
Pris: (Pris: 65 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Er du en glad hobbykunstner, som maler derhjemme, eller har du lyst til at begynde at male? Man tilmelder sig fra gang til gang. Så kom når det passer dig. BEMÆRK: Du kan købe klippekort til 10 workshops og deltage til reduceret pris. Du kan også vælge et hold med 4 mødegange - også til reduceret pris i forhold til at købe enkeltvis. Se mere nedenfor. v/ Margrethe Nielsen. Kunstneriske timer Er du en glad hobbykunstner, som maler derhjemme, eller har du lyst til at begynde at male?

Så kom i atelieret i Kunstnerhuset i Skærbæk og hyg dig sammen med andre, der også holder af at male.

Nybegyndere såvel som øvede er velkomne.

En kunstner hjælper dig i gang og giver tips og kommer med ideer.

Man tilmelder sig fra gang til gang. Kom når det passer dig!

Tirsdag formiddag 9:00 - 11:00 - Pris 65 kr. pr. person, ex. materialer, inkl. isvand, kaffe.

Mulighed for at købe et 10-turskort til kr. 550,-

Se mere her: Livet er i farver - klik her
13 JAN
Udstilling | Billedkunst

Modernisme

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10-17.

Lør. d. 13. januar 2018 til søn. d. 13. januar 2019, kl. 10-17.
Fra egen samling Kunstmuseet i Tønder rummer en enestående samling af dansk og nordisk modernisme fra tiden 1900-1960. Fra egen samling

Kunstmuseet i Tønder rummer en enestående samling af dansk og nordisk modernisme fra tiden 1900-1960. Omkring 60 værker fra samlingen kan opleves i ophængningen, deriblandt et af museets hovedværker, Harald Giersings danserinde fra 1918. Derudover præsenteres flere værker, der stammer fra Brundlund Slot, og som ikke tidligere har været vist.
13 JAN
Udstilling | Billedkunst

Per Kirkeby

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10-17.

Lør. d. 13. januar 2018 til søn. d. 13. januar 2019, kl. 10-17.
Kunstneren Per Kirkeby spiller en markant rolle i nordisk kunst, og hans position som den største nulevende nordiske billedkunstner gør ham til en central kunstner for Kunstmuseet i Tønder. Kunstneren Per Kirkeby spiller en markant rolle i nordisk kunst, og hans position som den største nulevende nordiske billedkunstner gør ham til en central kunstner for Kunstmuseet i Tønder. Sammen med Ribe Kunstmuseum fejrer museet malerens 80-års fødselsdag med to udstillinger.

Udstillingen i Tønder består af fire store bronzerelieffer fra Operaen i København og flere store malerier af kunstneren.