Dato

Genre

Søg

Opret event
Vælg en eller flere genrer
Opret event

Opret event

Viser 13 events

i Tønder Kommune mellem 26. og 28. maj 2018

26 MAJ
Børn | Workshop

Billedkunst Voksen/Barn

Kulturskolelærer Annets bondegård, kl. 10.

Lør. d. 26. maj 2018, kl. 10.
Pris: (Entré: 1 person 100 kr) Køb/bestil billet
Målgruppen er børn på 6 - 12 år sammen med deres yndlingsvoksen. Den voksne arbejder sammen med sit barn. Lørdag d. 26. maj kl. 10 - 12 kan man på bondegården udenfor Løgumkloster møde dyrene og male og tegne i og omkring kostalden. 100 kr. pr. person. Kulturskolen tilbyder igen i foråret Voksen/barn billedkunst, som er et tilbud til de familier, der har travlt i hverdagen men godt kunne tænke sig at hygge sammen i weekenden med professionelle lærerkræfter som inspiratorer. Målgruppen er børn mellem 6 - 12 år sammen med deres yndlingsvoksen. Den voksne arbejder sammen med sit barn. Man kan vælge at deltage alle 6 gange, eller bare komme en enkelt gang.
Lørdag d. 26. maj kl. 10 - 12 kan man tage til bondegården lidt udenfor Løgumkloster. Her kan man møde dyrene og male og tegne i og omkring kostalden.
Adressen er Kisbækvej 6, 6240 Løgumkloster
26 MAJ
Diverse | Natur

SælSafari med skib

Rømø-Sylt Linien, kl. 10.

Lør. d. 26. maj 2018, kl. 10.
Pris: (Entré: voksne 235 dkk, børn 195 dkk)
Arrangør: Sort Safari
Tag på sejltur til sælbankerne og se sælerne sole sig, tage en dukkert eller kigge nysgerrigt efter dig. SælSafari er Danmarks sjoveste sæltur, der går fra Rømø til Sild, hvor vi sejler ud til sælerne. En sjov naturoplevelse for børn og voksne. Sælen er det største rovdyr i Nationalpark Vadehavet, og her findes en stor bestand. Der er gode muligheder for at sejle tæt på sandbankerne uden at forstyrre sælerne, når de soler sig eller venter i vandet på muligheden for et hvil. En helt igennem bæredygtig oplevelse i UNESCOs Verdensnaturarv.

Turen går med Rømø-Sild Færgen fra Havneby til List på den tyske ø, Sild. Herfra sejles vi ud til sandbankerne. På sejlturen fiskes der med mini-trawl bl.a. efter krabber, rejer, østers, søstjerner og småfisk, og der er lejlighed til både at se, røre og smage på havdyrene.

Oplev Vadehavet tæt på, hør om sæler og det helt unikke liv i et af verdens vigtigste tidevandsområder.

Sort Safari udbyder som de eneste sejlture i Vadehavet.

Book her
26 MAJ
Udstilling | Omvisning

Guidet rundvisning på Schackenborg Slot

Schackenborg Slot, kl. 12.30.

Lør. d. 26. maj 2018, kl. 12.30.
Pris: (Entré: 125 kr)
Kom indenfor på slottet og hør om fortid og nutid her på stedet. Besøget omfatter også en tur i parken, hvor vi bl.a. viser prins Joachims børnetræer.

Under rundvisningen på slottet fortæller guiden blandt andet om slottets og stedets historie, om feltherren og nationalhelten Hans Schack, som byggede slottet, om slottets beboere gennem tiden og guldfundene ved Gallehus.

Rundvisningen varer ca. 60-70 min. Der er indgang til slottet gennem portbygningen Schackenborgvej 2, Møgeltønder, 6270 Tønder. Parkering på p-pladsen overfor Slotskroen. Toiletter forefindes ved p-pladsen.

Se mere på Schackenborg.dk

27 MAJ
Motion | Andet motionstilbud

Brunch & Wellness

Enjoy Resorts Rømø, kl. 08-11.

Søn. d. 27. maj 2018, kl. 08-11.
Pris: (Pris: 275 kr)
Hver søndag, med undtagelse af højsæsonen, tilbyder Enjoy Resorts brunch & wellness for alle. Start dagen med brunch fra kl. 8.00 til kl. 11.00 med efterfølgende adgang til wellness.

Bemærk at børn må være i wellness fra 9.00 - 12.00, herefter kan de fortsætte i badelandet. Pris pr. barn 140,- kr.

Booking på 74 75 56 55 eller enjoyresorts.dk
27 MAJ
Udstilling | Historisk

Veteranbilstræf i Schackenborg Slotspark

Schackenborg Slot, kl. 10-13.

Søn. d. 27. maj 2018, kl. 10-13.
Pris: (Fri entré)
Kom til Schackenborg og se de mange smukke og spændende veteranbiler. Portene er åbne fra kl. 10.00-13.00, gratis adgang.

Vadehavstræf er en samling af veteranbiler fra hele landet og fra Nordtyskland. Træffet er for bil- og mc mærker fra før 1981, men nogle er meget ældre.

27 MAJ
Diverse | Andet

Åbne Haver

Lis og Børge Christensen, kl. 10-17.

Lør. d. 26. og søn. d. 27. maj 2018, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 10 kr.)
To haver i Toftlund, med mange , spændende træer og planter, samt flotte detaljer til inspiration for have elskere. I haverne vil man kunne se bonzai , orkideer , trilium, formklipede træer og buske, haverne er opdelt i flere rum og hygge kroge
28 MAJ
Diverse | Natur

Bunkertour auf Deutsch

Tønnisgård Naturcenter, kl. 13-15.30.

Man. d. 28. maj 2018, kl. 13-15.30.
Pris: (Entré: 95 kr, børn 45 kr)
Wir besuchen auf dieser spannenden Tour verschiedene Bunker über und unter der Erde aus dem 2. Weltkrieg. Unsere Reise beginnt mit einem kleinen Vortrag bei uns im Naturcenter. Bitte meldet Euch vorher an unter: (0045) 7475 5257 oder info@tonnisgaard.dk.
28 MAJ
Motion | Andet motionstilbud

1 times Blokart experience

Sønderstrand Rømø, kl. 10-16.

Ons. d. 23. til man. d. 28. maj 2018, kl. 10-16.
Pris: (Pris: 375 kr)
Hjemmeside: http://www.kitesyd.dk
Blokarting er nemt at lære, sjovt at køre. Vi gir en grunding introduktion. Alt nødvendigt udstyr incl. Hvis du drømmer om at give din svigermor, mor, far eller kollega baghjul og sætte evnen til at sejle i konkurrence, så er det den perfekte mulighed.

Vi holder kursus hele dagen og en af pladserne kan blive din eller jeres.

Booking foretages via E-mail til MDH@kitesyd.dk
29 MAJ
Udstilling | Billedkunst

Hvorhen hvorfor

Galleri Strædet 9, tors-søndag 13-17.

Fre. d. 4. til tir. d. 29. maj 2018, tors-søndag 13-17.
Udstilling med værker af Tønder kunstneren Berit Jensen Høj Haagensen og den tyske kunstner Ellen Ribbe, som bor og arbejder dels i Frankfurt og dels Hattstedtermarsch nær Husum.
26 JUN
Diverse | Undervisning

Maleworkshop "livet Er I Farver"

Foreningen Kunstnerhuset, kl. 09-11.45.

Er du en glad hobbykunstner, som maler derhjemme, eller har du lyst til at begynde at male? Man tilmelder sig fra gang til gang. Så kom når det passer dig. BEMÆRK: Du kan købe klippekort til 10 workshops og deltage til reduceret pris. Du kan også vælge et hold med 4 mødegange - også til reduceret pris i forhold til at købe enkeltvis. Se mere nedenfor. v/ Margrethe Nielsen. Kunstneriske timer Er du en glad hobbykunstner, som maler derhjemme, eller har du lyst til at begynde at male?

Så kom i atelieret i Kunstnerhuset i Skærbæk og hyg dig sammen med andre, der også holder af at male.

Nybegyndere såvel som øvede er velkomne.

En kunstner hjælper dig i gang og giver tips og kommer med ideer.

Man tilmelder sig fra gang til gang. Kom når det passer dig!

Tirsdag formiddag 9:00 - 11:00 - Pris 65 kr. pr. person, ex. materialer, inkl. isvand, kaffe.

Mulighed for at købe et 10-turskort til kr. 550,-

Se mere her: Livet er i farver - klik her
26 AUG
Udstilling | Billedkunst

Peter Bastian: Mennesket og Kunstneren

Museet Holmen, kl. 13-17.

Lør. d. 24. marts til søn. d. 26. august 2018, kl. 13-17.
Pris: (Entré: 50 kr. inkl. udstillingsmagasin)
Museet Holmen følger spor i de forskellige udtryksformer, der kendetegner Bastian som det renæssancemenneske, han var: tegninger, akvareller, litterære tekster og ikke mindst lydspor og musik. I samarbejde med boet efter Peter Bastian, Helle Skaarup og Olga Bastian, præsenterer Museet Holmen udstillingen om den store danske musiker, forfatter og formidler 'Peter Bastian: Mennesket og Kunstneren'.

'Altid allerede elsket. En musiker finder fred i eget hus.' Således lyder titlen på nedskrevne samtaler fra Peter Bastians sidste dage inden sin død i marts 2017, udgivet af Tor Nørretranders.

Udstillingen tager udgangspunkt i ovennævnte bog 'Altid allerede elsket' med perspektiver til flere dele af Peter Bastians liv og værk: 1943-2017, hvor Museet Holmen følger spor i de forskellige udtryksformer, der kendetegner Bastian som det renæssancemenneske, han var: tegninger, akvareller, litterære tekster og ikke mindst lydspor og musik. Udstillingen forsøger således at nå ud i den bredde, der var kendetegnende for Peter Bastians virke som menneske og kunstner og i den eksistentielle dybde, han selv samlede for år tilbage med bøgerne „Ind i musikken", „Mesterlære" og „Altid allerede elsket".

Som del af udstillingen kan også opleves Holmens kortfilm om udstillingens hovedperson. Filmen bidrager til historien om Peter Bastians liv og kunstneriske virke gennem interviews med venner og familie som Kunstner Erik Nervil og forfatter Tor Nørretranders m.fl.

Følg med på Museet Holmens hjemmeside eller facebook for at blive opdateret på udstillingens sideprogram, der byder på koncert og foredrag
13 JAN
Udstilling | Billedkunst

Modernisme

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10-17.

Lør. d. 13. januar 2018 til søn. d. 13. januar 2019, kl. 10-17.
Fra egen samling Kunstmuseet i Tønder rummer en enestående samling af dansk og nordisk modernisme fra tiden 1900-1960. Fra egen samling

Kunstmuseet i Tønder rummer en enestående samling af dansk og nordisk modernisme fra tiden 1900-1960. Omkring 60 værker fra samlingen kan opleves i ophængningen, deriblandt et af museets hovedværker, Harald Giersings danserinde fra 1918. Derudover præsenteres flere værker, der stammer fra Brundlund Slot, og som ikke tidligere har været vist.
13 JAN
Udstilling | Billedkunst

Per Kirkeby

Kunstmuseet i Tønder, kl. 10-17.

Lør. d. 13. januar 2018 til søn. d. 13. januar 2019, kl. 10-17.
Kunstneren Per Kirkeby spiller en markant rolle i nordisk kunst, og hans position som den største nulevende nordiske billedkunstner gør ham til en central kunstner for Kunstmuseet i Tønder. Kunstneren Per Kirkeby spiller en markant rolle i nordisk kunst, og hans position som den største nulevende nordiske billedkunstner gør ham til en central kunstner for Kunstmuseet i Tønder. Sammen med Ribe Kunstmuseum fejrer museet malerens 80-års fødselsdag med to udstillinger.

Udstillingen i Tønder består af fire store bronzerelieffer fra Operaen i København og flere store malerier af kunstneren.