Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 97719 events fra/efter 14. okt. 2019

Diverse | Natur

Drager der flyver når det blæser

Grenaa Naturskole, kl. 10.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 50 pr. drage)
Fra kl. 10-14 bygger vi flotte og farverige drager, som vi bagefter sætter op ved stranden eller i klitterne. Det koster 50 kr. pr. drage.
Diverse | Natur

Livet på det lave vand

Kyst- og Fjordcentret, kl. 10.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 60 / 85)
På tur i et par waders Kl. 10-11 udleveres waders og net Kl. 11-12 går naturvejlederen med i vandet Kl. 12-13 retur til centret, hvor vi kigger på de dyr vi har fanget Kan kombineres med Bålworkshop om eftermiddagen.
Diverse | Foredrag

Guidet fælleslæsning - formiddag 14.10

Furesø Bibliotek & Borgerservice, Farum, kl. 10.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Åben læsegruppe. At læse behøver ikke kun være noget, man gør alene. I den guidede fælleslæsning er I en mindre gruppe, der er sammen om at lytte til og dele oplevelsen af højtlæsning. Bibliotekets læseguider Ann-Lisbeth Holm og Pernille Poulsen står på skift for at lede oplæsningen og har på forhånd udvalgt dagens litterære tekst til jer. Undervejs i oplæsningen lægger de pauser, hvor deltagerne helt frit kan reflektere over teksten eller associere til andre tanker, som oplæsningen måske sætter i gang.
Deltagerne skal ikke læse eller forberede noget hjemmefra, men blot nyde, lytte, opleve og måske blive klogere. Du kan deltage på alle hold - både formiddage og eftermiddage - eller du kan plukke de tidspunkter ud, der passer dig bedst. Vi serverer kaffe/the undervejs.

For yderligere info: Ann-Lisbeth på alho@furesoe.dk eller Pernille på app1@furesoe.dk

Vi mødes på Farum Bibliotek i mødelokalet ved børnebiblioteket.
  • Formidage: Mandagene 30.9., 14.10., 28.10. & 11.11. kl. 10-11.30 med Ann-Lisbeth Holm


  • Eftermiddage: Mandagene 30.09., 21.10., 4.11. & 18.11. kl. 16.30-18 med Pernille Poulsen


Gratis, men kræver tilmelding til hvert arrangement, da der er begrænset antal pladser
Børn | Andet

Velkommen til Hogwarts

Rødovre Bibliotek, kl. 10.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10.
En uge på Hogwarts. Alle nye og gamle elever bydes velkommen på Hogwarts. Du kan tage den store kollegiequiz og prøve fordelingshatten, så du ender i de helt rigtige farver. Lav dit eget kollegieslips og badge, så du er helt klar til at indtage Hogwarts.

Gratis adgang. Book billet på rdb.dk, hvis du vil være sikret en plads.

Billetter kan bookes fra fredag d. 4. oktober.

Børn under 7 år skal være i følgeskab med en voksen. Voksne i følgeskab med børn skal ikke booke billet
Børn | Skuespil

Nattergalen

Nørregaards Teater, kl. 10.

En poetisk forestilling for børn fra 4 år og deres forældre. "I Kina, ved du jo nok, er kejseren en kineser, og alle de han har om sig er kinesere. Det er nu mange år siden, men just derfor er det værd at høre historien, før man glemmer den!" Sådan starter H. C. Andersens eventyr om Nattergalen.

"Nattergalen" er H. C. Andersens poetiske perle af et eventyr om den lille fugl, der synger for kejseren af Kina, så han får tårer i øjnene. Det er historien om det kunstige overfor det naturlige.

Eventyret opleves gennem kokkepigens øjne: Hun holder af sin kejser, mens hun samtidig også passer på det, hun holder allermest af; den rigtige nattergal. "Når den synger, er det ligesom når hendes mor kysser hende".

Forestillingen er en poetisk, dansant rejse, hvor publikum drages ind og bliver en del af hoffet. Forestillingen er minimalistisk i sit udtryk, og ender - som i eventyret - med, at når kejseren ligger på sit dødsleje, da kommer den ægte nattergal og synger for ham, og så står han op fra sit dødsleje.

Af Teater Fyren og Flammen
Medvirkende: Birger Bovin og Christian Rossil
Instruktør: Henriette Rosenbeck
Scenograf: Tanja Bovin

Varighed: 40 min
Diverse | Andet

Forberedelse til Kartoffelferie

Flynderupgård Museet, Museerne Helsingør, kl. 10.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: Børn/unge under 18 år: gratis entre. Voksen: 45)
I forbindelse med Kartoffelferie aktiviteterne som finder sted tirsdag-fredag i efterårsferien inviterer vi dig denne mandag til at hjælpe os med forberedelserne på gården. Vi mødes kl. 10 og vi slutter kl. 12, når museet og Spisestuen åbner.
Børn | Andet

Det daglige liv i Middelalderen

Ulvsborg Historisk Værksted, kl. 10.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: Billetter 145-245 kr) Køb/bestil billet
Efteråret er kommet til Ulvsborg og beboerne er i fuld gang med de daglige opgaver. Inden vinteren er over os er der masser af opgaver der skal laves. Der skal slagtes, fyldes forådskammer og konserveres så maden kan holde sig. Det er også tiden til at få gjort materialer klar til vinterens indendørs sysler. Smeden kommer forbi og sørger for at der er beslag og andet til husene og træskæreren er i gang med et spændende projekt. Ulvsborg skal have en ny indgangsportal af to store udskårne egestammer. Der er masser at kigge på og hjælpe til med
Børn | Andet

Babysalmesang

Tveje Merløse Sognegaard, kl. 10.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10.
Børn | Andet motionstilbud

Familieyoga

Sanddobberne Camping, kl. 10.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10.
Mandag, onsdag og lørdag kl. 10-11. Yoga i naturen for hele familien v/ Sara Quist.
Motion | Vandretur/stavgang

Mindful Walking

HelseHuset, kl. 10.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Pris: 50 kr)
Sted: HelseHuset
Kom med på en kort gåtur med fokus på nærvær og sansning. Turen starter i gården med en kort introduktion til mindful walking inden vi gå en tur på ca. 35-40 minutter i stilhed. Vi slutter i gården igen med input til efterfølgende refleksion. Bare duk op!
Børn | Anden forestilling

Suttog

Kulturmaskinen, kl. 10 & 11.30.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10 & 11.30.
Pris: (Entré: 45 kr)
En sort/hvid stumforestilling for de mindste og deres voksne. 'Suttog' handler om de "store" livsværdier, når man ikke selv er så stor. En forestilling om at spise, sove og bruge eller ikke bruge sut.

Af Barkentins Teater
Medvirkende: Ole Barkentin Lauritzen og Fru Larsen
Instruktør: Hans Nørregaard
Scenograf: Jette Nørregaard
Dramatiker: Ole Barkentin Lauritzen
Børn | Ekskursion

Oplev "Væk" - landet hvor affaldet forsvinder hen

Randers Affaldsterminal, kl. 10 & 13.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10 & 13.
Pris: (Gratis)
Arrangør: Affaldsskolen
Hiv familien op af sofaen, og kom og se, hvad der sker med affaldet, når skraldemanden har kørt det "væk". Her er masser af maskiner og store køretøjer, så der er nok at kigge på og tænke over. Tilmelding er nødvendig. Hvor bliver jeres affald af, når skraldemanden har tømt skraldespanden? Og hvordan får vi tryllet dine tomme sodavandsdåser og leverpostejsbakker om til pengesedler? Hiv familien op af sofaen og kom og se, hvad der sker med affaldet, når skraldemanden har kørt det "væk". Her er masser af maskiner og store køretøjer, så der er nok at kigge på og tænke over - både for børn og voksne.

Efter rundvisningen åbner vi Affaldsskolens værksted. Her kan I bl.a. splitte en mobiltelefon ad eller prøve jeres viden af på vores store affaldspyramide. I kan også udfolde jer kreativt med at lave en pung ud af mælkekartoner eller jeres helt egen halloweenflagermus.

Der er en del tung trafik på Randers Affaldsterminal. Derfor skal alle bære en af de udleverede trafikveste og følges med gruppen. Børn skal følges med en voksen. Det meste af turen foregår udendørs - klæd jer på efter vejret. Vi går og står en del, så turen er ikke velegnet for gangbesværede.

Tilmelding er nødvendig
Børn | Workshop

Fysik for sjov

Borup Bibliotek, kl. 10 & 14.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10 & 14.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Køge Bibliotek
Sæt strøm til citroner og pærer. "Vær med til at lege med strøm og lav elektriske kredsløb, der leder strømmen gennem ting og sager" lyder opfordringen fra Sophie, der er instruktør fra Kodesmart.

Her kan du lave lysende masker til Halloween, fødselsdagskort der blinker og blomster der lyser. Sophie viser deltagerne, at fysik er sjovt.

For børn fra 6 til 14 år.
Børn under 10 år skal følges med en voksen, der kan hjælpe dem med eksperimenterne
Børn | Andet/Ukendt

Ørehængerne - familiekoncert på Saxenhøj og se dyrene på Besøgsgården

Saxenhøj, kl. 10-10.50.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10-10.50.
Pris: (Entré: Ved køb via Culthus.dk: Børn 20 kr, voksne 40 kr Ved køb i entréen: Børn 30 kr, voksne 50 kr)
Hjemmeside: http://www.culthus.dk
Sted: Saxenhøj
I festsalen på Saxenhøj møder du Ørehængerne, der spiller Super seje sange i børnehøjde. Ørehængerne spiller Super seje sange i børnehøjde. Sangene tager udgangspunkt i børnenes eget liv og berører på en sjov og umiddelbar måde nogle af de emner, som er en del af moderne børns hverdag.
Sangene er fyldt med løgn og latin, skøre historier og tossede fortællinger. Men også sange, som kradser lidt der, hvor kun sange kan kradse. Sangene kan nydes, både når man sidder stille, eller når man gir' den max gas på dansegulvet.

Sangene er lette at synge med på - ja kort sagt, ægte ørehængere, som i selskab med Ørehængerne gør oplevelsen total.

Efter koncerten kan du deltage i en rundvisning på Besøgsgården på Saxenhøj, der ligger ca. 500 meter fra Saxenhøj. Tilmeld dig rundvisningen samtidig med køb af billet - eller ring til Ingrid (2518 2126) senest mandag 7. oktober.

Koncerten varer ca. 45 min.
Døren åbnes kl. 9.30.

PRIS når billetten købes on-line: Børn 20 kr., voksne 40 kr.
Ved køb i entréen: Børn 30 kr., voksne 50 kr.

Familie koncerter er professionel musik spillet i børnehøjde. Børnene får en anderledes og stor musikalsk oplevelse sammen med deres familie. (vejl. aldersgruppe 4-9 år)

Familie koncerten er skabt i samarbejde mellem Saxenhøj, LMS (Levende Musik i Skolen), Guldborgsund Kommune og Culthus
Diverse | Andet

Vesterhavskoret

Nørlem sognegård, kl. 10-11.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10-11.
Diverse | Natur

Guidede ture ved Den Genfundne Bro

P-pladsen til Den Genfundne Bro, kl. 10-11.30.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10-11.30.
Ved Den Genfundne Bro smelter kultur og natur sammen. Tag med på en guidet tur ved Den Genfundne Bro, så du kan nyde den smukke natur ved Gudenåen, samtidig med at du hører den spændende historie tur om broen og den restaurering den gennemgik, efter at have været gemt væk i en dæmning ved Gudenåen siden 1925.

Tidspunktet for turen er lagt så man med fordel kan tage sin madkurv med og nyde maden eller kaffen i den skønne natur

Turen er gratis
Varighed: 1-1,5 time.
Mødested: Parkeringspladsen, Vestbirkvej 2A, 8740 Brædstrup - hvor naturstien krydser Vestbirkvej.
Turleder: Jesper Sandgaard - Horsens Kommunes guide. Tlf. 20436876 eller mail: jesa@horsens.dk
Tilmelding: ikke nødvendig.

Se også om der er planlagte guidede ture til Den Genfundne Bro og Vestbirk Vandkraftværk her

Guidede ture for større grupper
Er I en større gruppe, der gerne vil på en guidet tur ved Den Genfundne Bro? Så kontakt guide Jesper Sandgaard på mail: jesa@horsens.dk eller tlf. 20 43 68 76 i tidsrummet fra kl. 16.00-18.00 og hør mere

Find vej
Den nyanlagte P-plads ligger ved Vestbirkvej 2, Brædstrup. (Hvis du bruger GPS er det vigtigt at du indtaster Brædstrup, ellers havner du i Østbirk). Fra P-pladsen er der en kort gåtur på ca. 300 meter hen til broen. For ryttere er der etableret et vadested. Har man mod på det kan man også gå eller cykle en rundtur, forbi den gamle klædefabrik og Vestbirk Vandkraftværk. Turen er på ca. 3,7 km. Ønsker man flere dage i den smukke natur er der mulighed for overnatning på Vestbirk Camping.

Historien om Den Genfundne Bro
Den Genfundne Bro er på kort tid blevet en af de største attraktioner i Horsens. Kender du historien om broen eller vil du gerne have den opfrisket, så læs om Den Genfundne Bro her

Guidede ture i 2019

03.07 kl. 10:00
06.07 kl. 13:00
12.07 kl. 16:00
18.07 kl. 20:00
07.08 kl. 19:00
17.08 kl. 16:00
30.08 kl. 20:00
14.10 kl. 10:00
Diverse | Andet

Åbent hus i sundhedsplejen

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek, kl. 10-11.30.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10-11.30.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Kom og få råd og vejledning af en sundhedsplejerske - og mød andre forældre. I lige uger har du mulighed for at få vejledning i kost og måltider. Arrangementet er målrettet familier i Område Øst Midtby. Du og dit barn er velkomne.

I samarbejde med Sundhedsplejen Aarhus
Børn | Andet

Hvor meget ved du om dyr? (0. 2. klasse)

Roskilde Bibliotek, kl. 10-11.30.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10-11.30.
Er du vildt klog, har den sygeste viden om dyr, eller elsker du bare at quizze? Kom forbi Roskilde Bibliotek og test din viden om dyr og vær med i konkurrencen om lækre præmier. Kom i tidsrummet og få en masse spørgsmål. Den med flest rigtige vinder. Vinderne kåres hhv. 11.30 og 13.30. Gratis. Ingen tilmelding
Diverse | Andet

Kirkegårdscafe ved kapellet på Vestergade

Kapellet, Vestre Kirkegård, kl. 10-12.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10-12.
Pris: (Fri entré)
Kirkegården er fylde med minder og historie, og er meget smuk på alle årstider. Det vil vi gerne dele med besøgende. Derfor byder Kirkegårdsbestyrelsen velkommen i den lille Cafe, der er åbnet i køkkenet ved Kapellet. Cafeen er åben hver mandag fra kl. 10 til 12.00. Alle der har lyst til at vide mere, eller bare gå en tur, eller blot få lidt varme og en kop kaffe er altid velkommen i cafeen. Hvis der kommer en gruppe vil vi gerne ringes op i forvejen.

Inge Kallestrup, formand for Kirkegårdsbestyrelsen er i cafe'en hver mandag, sammen med en frivillig.

Med venlig hilsen Inge Kallestrup tlf. 20421366
Diverse | Foredrag

Boblerne foredrag

Avedøre Kirke, kl. 10-12.

Mandag den 14. oktober 2019, kl. 10-12.
Seniorhøjskolen Marielyst Forstanderparret Lehmann fortæller om højskolen.