Kalender

Tag del i Anholts forskellige aktiviteter.

Indtast dit arrangement til aktivitetskalenderen

Viser 415 events mellem 28. sep. og 27. okt. 2020

28 Sep Andet

Legestue

Mandag den 28. september 2020, kl. 09.30-12.
Kirkens lokaler på Silkeborgvej 27 G, Silkeborgvej 27 G, Herning
Fredens Kirkes legestue holder i øjeblikket til på Silkeborgvej 27G 1. sal. For børn mellem 1-5 år i følge med en voksen. Vi synger, hører fortællinger, er kreative og lege sammen..

Fredens Kirke tilbyder i rugbrød med pålæg og dertil frugt og grønt hver gang. Kom og vær med - det er gratis
Vis kort
28 Sep Andet

Legestuen Duen

Mandag den 28. september 2020, kl. 09.30-12.
Holstebro Kirke, Kirkepladsen 2, Holstebro
Læs mere her: https://www.holstebrokirke.dk/boern/unge/legestuen-duen..
Vis kort
28 Sep Andet

Mandagsklubben i Aulum

Mandag den 28. september 2020, kl. 14.
Biblioteket i Aulum, Markedspladsen 2, Aulum
Mandagsmake..

Har du en gammel, kedelig t-shirt liggende som du aldrig får brugt fordi den bare er så hammer(um) kedelig?

Så tag den med i mandagsklubben, hvor Andreas står klar til at hjælpe dig med at lave dit eget seje tryk, så du kan gøre alle dine venner vildt misundelige!

Om Mandagsklubben
I mandagsklubben, kan du være med til sjove making- og krea-aktiviteter lige efter skole hver anden mandag på Biblioteket i Aulum.

Jeg vil med! Hvor og hvornår er Mandagsklubben?
Alle mandage i LIGE uger på biblioteket i Aulum kl. 14 -16
Det er GRATIS, og det kræver ingen tilmelding.

Hvem er vi?
Vi er Andreas og Signe, og hvis du kommer i mandagklubben, finder du hurtigt ud af, hvem der er hvem.
Andreas er mega sej til making, til at programmere robotter og lave t-shirts med tryk. Hvis du kommer til mandagsMAKE, bliver du måske lige så sej som ham.
Signe er god til at finde på, og hvis du kommer til mandagsKREA kan vi bygge et tårn af bøger, eller tegne på vinduerne med tape!
Signe er også lidt af en bogorm og er klar til at snakke om nye fede bøger til BOGklub sammen med jer
Vis kort
28 Sep Andet

Cafe Colour

Mandag den 28. september 2020, kl. 14.30-17.
Nørrelandskirken, Døesvej 1, Holstebro
Café colour cafe Colour er en tværkulturel cafe, hvor alle er velkommen. Har du brug for hjælp til at træne det danske sprog - både skriftligt og mundtligt , er du velkommen..

Vi forsøger så vidt muligt at give individuel hjælp, men ofte arbejder vi i små grupper. Er der behov for det, har vi også andre "værksteder", man kan deltage i i dette tidsrum, f.eks. kreative aktiviteter, spil, bage og cykelværksted. Er der nogen i menigheden, som har tid og lyst til at være med i dette fantastisk berigende arbejde, er I meget velkommen. I kan bare møde op og se, hvad det er. Cafeen er åben hver mandag, kl. 14.30-17.00 i kirkens konfirmandlokaler. Vil du vide mere, så kontakt: Tværkulturel sognemedhjælper Inge-Margrete Jacobsen tlf. 51 92 90 56 imj@noerrelandskirken.dk
Vis kort
28 Sep Andet

Chil'i'kirken

Mandag den 28. september 2020, kl. 15.30-17.
Mejdal Kirke, Prins Buris Vej 29, Holstebro
I disciplenes fodspor med afstikker til Rom..
Vis kort
28 Sep Andet

Udsolgt! Som man siger

Mandag den 28. september 2020, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Struer Bibliotek, Smedegade 1, Struer
Stolte stemmer, punkterede fordomme og shows om sprog..

I forbindelse med projekt 'Som man siger' vil sprogforsker og projektejer Michael Ejstrup besøge Struer Bibliotek.

For nogle unge er en 'jeiner' en person, som deres forældre måske ville beskrive som en kæmpe klaphat. Når en vestjyde siger: "Det er ikke så ringe endda" betyder det omtrent det samme som "Det er overdrevet mega nice" i København. For mange vil dansk med en fransk accent give indtryk af arrogance, mens andre vil vurdere fynboer til at være flinke, men knap så kvikke.

Ungdomssprog, dialekter og tykke accenter er eksempler på dansk talesprog, som dagligt bliver brugt rundt om i landet. På én gang definerer vores talesprog, hvem vi er, og hvem vi tror, alle de andre er. Projektet "Som man siger...' består af 50 sprogshows, 30 podcastudsendelser og et talesprogsbibliotek. Målet er at indsamle og formidle det mangfoldige tungemål, punktere sproglige fordomme og sprede stolthed over landets særegne sprogtoner.

"I Danmark er det blevet en folkesport at give et rap over nallerne med spanskrøret, hvis nogen skulle finde på at sige 'hans', hvor man på rigsdansk ville sige 'sin'. På nogle dialekter skelner man dog slet ikke mellem 'hans' og 'sin'. Vi vil gøre op med den tendens til at fokusere på, hvordan folk bør tale dansk, og i stedet undersøge og vise, hvordan dansk faktisk bliver talt i alle kringelkroge af riget. Vi er overbeviste om, at vi ved at give taletid til mangfoldigheden kan få flere til blive stolte af deres særlige måde at tale på, så de vil bruge deres stemmer aktivt. At føle, at man kan tale frit, er en forudsætning for et levende, demokratisk fællesskab og det gode liv," forklarer sprogforsker og projektejer Michael Ejstrup.

Samarbejde med biblioteker og højskoler

Støtte fra Nordea-fonden gør det for alvor muligt at nå helt ud i alle hjørner af landkortet, hvor talesproget ånder og lever. Nu kan vi skabe en stærk platform, hvorfra vi kan engagere en stor, spraglet brugerskare, og vi glæder os til at udbrede projektet til hele Danmark gennem vores samarbejdspartnere i Danmarks Biblioteksforening og Folkehøjskolernes Forening i Danmark," siger sprogforsker og projektejer Michael Ejstrup.

Projektet strækker sig over tre år. Talesprogsbiblioteket og de første podcasts er efter planen klar i begyndelsen af 2020, mens de første besøg på biblioteker og højskoler følger senere samme år.

"Selvom Danmark på mange måder er et forholdsvist lille og homogent land, så har vi mange lokale sproglige forskelle, som er med til at definere os. "Som man siger...' vil øge den kulturelle selvforståelse og stolthed og samtidigt bygge bro til andre hjørner af landet. Vi håber rigtig mange borgere vil bidrage til den nye mangfoldige, nationale fortælling om hvordan vi taler rundt om i landet, " siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv
Vis kort
29 Sep Andet

Babysalmesang

Tirsdag den 29. september 2020, kl. 10.
Mejdal Kirke, Prins Buris Vej 29, Holstebro
Vis kort
29 Sep Andet

Salmesang for børn

Tirsdag den 29. september 2020, kl. 10.
Nørre Snede Kirke, Skovbakken 2, Nørre Snede
1-3 år Programmet byder på salmesang og andre sange krydret med klokkespil, rasleæg, tærklæder, sæbebobler, dans, mimik og bevægelse Salmesangen ledes af organist Mette Junker Christiansen, tlf. 2174 37 34 Gerne tilmelding, men det er også i orden bare at..

Møde op
Vis kort
29 Sep Andet

Babysalmesang

Tirsdag den 29. september 2020, kl. 10.
Thyborøn Kirke, Vesterhavsgade 125 A, Thyborøn
Vis kort
29 Sep Andet

Babysalmesang - Nr. Felding kirke

Tirsdag den 29. september 2020, kl. 10-11.
Nørre Felding Kirke og menighedshus, Sørvadvej 9B, Holstebro
Vi synger salmer og børnesange med dans, fakter og andre effekter til at stimulere sanserne. Vi ved at musik har stor betydning for det spæde barn og dets udvikling, og derved bliver babysalmesang også en anderledes måde at tilgodese sit barns behov på..

Så grib fat i datteren og barnebarnet, mødregruppen eller bare dig selv og dit barn til en dejlig oplevelse i kirken. Kirke- og kulturmedarbjeder Dorte L. Jeppesen er underviser, og hun får musikalsk hjælp af kirkens organist. Forløbet går over 10 tirsdage og dig og din baby får jeres egen personlige sanghæfte. Tilmeldingsfrist 2.august 2020. Tilmelding via kirkens hjemmeside
Vis kort