Kalender

Tag del i Anholts forskellige aktiviteter.

Indtast dit arrangement til aktivitetskalenderen

Viser 22 events mellem 9. aug. og 7. sep. 2020

11 Aug Andet/Ukendt

Fyrtårnskoncert på Bovbjerg Fyr

Tirsdag den 11. august 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 75 kr)
Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Fyrtårnskoncert med Mirja Klippel og Alex Jønsson. De har sammen gæstet Bovbjerg Fyr før, så det er et glædeligt gensyn med de to kunstnere..

I august og september tager sangskriveren Mirja Klippel sin faste partner, guitaristen Alex Jønsson, med på en særlig turné for at spille koncerter ved otte forskellige fyrtårne, fordelt over hele Danmark.
Fyrtårnene har altid vist vej i mørket. Deres egentlige kernefunktion er måske nok blevet reduceret med årene, efterhånden som teknologien har udviklet sig, men mange steder rundt om i landet står de stadig som et pejlemærke, der kan ses langt vejs fra, og som spændende bygningsværker, der minder os om vores fortid og historie.
I disse dage har vi atter brug for noget til at lyse op og lede vejen ud af mørket. Duoen vil derfor bruge fyrtårnene som symbolske, kulturelle pejlemærker, der skal bringe musik helt ud til kanterne af det danske land og give lys i den dunkle tid, som vi pt. befinder os i.
Afhængigt af fyrtårnenes kapacitet og muligheder (og vejret), vil koncerterne finde sted i selve fyrtårnet, i de gamle fyrmesterboliger, eller udendørs ved fyrtårnet.
Turnéen støttet af Slots- og Kulturstyrelsens 'Pulje til kunstneriske sommeraktiviteter i Danmark'.
Om Mirja Klippel

Mirja Klippel er oprindeligt fra Finland, men nu bosat i København.
Hun gør sig indenfor minimalistiske og poetiske sange, der bæres frem af et dæmpet og nærværende udtryk. Et lydbillede, der omfavner lytteren med lige dele styrke og skrøbelighed, hvor fortællinger med afsæt i det nære og personlige trækker linjer, ikke bare til den omliggende verdens sociale uretfærdighed og snærende bånd, men også til håbet om en bedre fremtid. Den varme, jordnære lyd af Klippels stemme og spanske guitar mødes af en sprød kontrast i Alex Jønssons elektriske guitar og falset.
Klippel vandt i 2016 prisen som 'Årest Sangskriver' ved Danish Music Awards Folk på baggrund af debut EP'en 'Lift Your Lion'. I 2018 kom så fuldlængdealbummet 'River of Silver' og endnu et album ser dagens lys i 2021.
Duoen har de seneste år turnéret intensivt i ind- og udland, og optrådt i alt fra stuer i Polen, over kunstmuséer i Rusland og trækirker i Finland, til etablerede festivaler i bl.a. Grønland og Tyskland.
"Mirja Klippel kan ikke anbefales varmt nok! Det er sjældent hørt kvalitet, holdt på et kunstnerisk niveau og med en så personlig stemme, at man fængsles og forføres allerede ved den første tone..." - Diskant (DK)
"Jeg er begyndt at forvente mig intet mindre end det ypperste fra de to og endnu engang blev hverken jeg - eller publikum - skuffet" - Artists in the Spotlight (DK)
Mirja Klippel (FI): sang, akustisk guitar, waldzither
Alex Jønsson (DK): elektrisk guitar, kor
Entré: 75 kr.
Tilmelding sker på billettelefon 2711 7606 eller bovbjergfyr@ferringby.dk
Vis kort
12 Aug Andet/Ukendt

Solnedgangsmusik

Onsdag den 12. august 2020, kl. 19.
Thyborøn Kirke, Vesterhavsgade 125 A, Thyborøn
Vis kort
13 Aug Andet/Ukendt

"Meiner Band"

Torsdag den 13. august 2020, kl. 19.30-21.30.
Bording Kirke, Klochsvej 32, Bording
Vis kort
19 Aug Andet/Ukendt

Solnedgangsmusik

Onsdag den 19. august 2020, kl. 19.
Thyborøn Kirke, Vesterhavsgade 125 A, Thyborøn
Vis kort
25 Aug Andet/Ukendt

Koncert

Tirsdag den 25. august 2020, kl. 16-16.30.
Lemvig Kirke, Torvet 15, Lemvig
Orgelkoncert med organist Line Reinvang..
Vis kort
26 Aug Andet/Ukendt

3-i-1 koncert på Bovbjerg Fyr

Onsdag den 26. august 2020, kl. 13.
Pris: (Entré: 75 kr)
Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Tre-i-en koncert. Mette Kathrine Stærk Jensen, Mia Guldhammer og Kristine Heebøll. 3 af dansk folkemusiks vigtige kvinder har slået sig sammen om en koncert, hvor de hver især vil spille og fortælle solo..

Koncerten giver indblik i den danske musiks traditioner og fornyelser.
Mia Guldhammer, sang
Kristine Heebøll, violin
Mette Kathrine Stærk Jensen, harmonika
Pris: 75 kr. - begrænset antal billetter
Bestil på billettelefon: 2711 7606
Vis kort
27 Aug Andet/Ukendt

Moi Caprice

Torsdag den 27. august 2020, kl. 20.
Pris: (Entré: 200 kr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fermaten, Smallegade 4, Herning
Efter næsten 12 års pladepause er moi Caprice nu endelig klar med deres femte studie-album;..
Vis kort
28 Aug Andet/Ukendt

Annika Aakjær + Support Kajsa Vals - Udsolgt

Fredag den 28. august 2020, kl. 21.
Pris: (Entré: 275 kr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fermaten, Smallegade 4, Herning
"Når den værste vinter er forbi, fylder jeg turbussen, med instrumenter, benzin og gode mennesker, tager nye sange og historier under armen og besøger hele Danmark igen..
Vis kort
29 Aug Andet/Ukendt

Almost Irish

Lørdag den 29. august 2020, kl. 21.
Pris: (Entré: 150 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fermaten, Smallegade 4, Herning
MidtFolk og Fermaten erstatter Tønder Festival på bedste vis med MidtFolk Fest. Almost Irish er et ungt folkband fra Danmark med erfaring, spilleglæde og en helt særlig musikalsk opvækst. Den har bandets 4 medlemmer nemlig gennemlevet i fællesskab, da de..

- som følge af at have samme mor og far - er brødre.

Soundtracket til drengenes barndom lød ud fra deres fars pladespiller, hvor utallige irske, skotske og danske bands og folkesangere sang sange, som var svære at glemme igen.

Da brødrene nåede skolealderen, kom de - en efter en - i den lokale musikskole og fik prøvet kræfter med forskellige instrumenter. I 2002 mødte de den Derry-fødte folkemusiker, Denis McLaughlin, som for alvor introducerede brødrene til en verden af irsk folkemusik, lærte dem at spille de velkendte sange fra barndommen og såede således kernen til det, der i dag er Almost Irish. Siden da har drengene spillet landet tyndt med små afstikkere til Norge, Tyskland, Nordirland og Skotland. De har udgivet 5 cd'er, eller 6, hvis man tæller den første - og i øvrigt udsolgte - cd i et oplag på 15 eksemplarer med. De har spillet sig frem på landets scener og har efterhånden skabt sig et anerkendt og velkendt navn i folkemusikkens univers. Almost Irish har en dyb forståelse for den traditionelle irske og skotske folkemusik og har den fordel at kende hinanden både som musikere og som brødre. Til sammen har de en unik energi og spilleglæde på scenen, og deres brede repertoire af traditionelle sange og melodier udtrykker fortolkning, kreativitet, fornyelse og respekt for traditionen. Almost Irish er dygtige musikere - og ikke mindst fortællere - og er derfor blevet en respekteret repræsentant for folkemusikken
Vis kort
31 Aug Andet/Ukendt

Koncert med "Kor med Niveau" - AFLYST!

Mandag den 31. august 2020, kl. 16.
Gudum kirke, Lemvig, Fabjergvej 174, Gudum, Lemvig
Vis kort