Kalender

Viser 37 events mellem 25. feb. og 26. mar. 2018

27 Feb Andet/Ukendt

Er Gud Hjemme?

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 40 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Nørrelandskirken, Døesvej 1, Holstebro
Vis kort
1 Mar Andet/Ukendt

Pligten Kalder

Tor. d. 1. marts 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 180 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Fermaten, Smallegade 4, Herning
Johan Olsen, Torben Steno, Peter Jessen og Søren Mikkelsen præsenterer original og frygtsom dansk musik. De gør det endda med et elakstikdrevet orgel fra en meget brun fortid. Optiganet er del af Pligten Kalders unikke grundstemning..

Måske ligger det danske gemt i en dystert vibrerende balance mellem det storslåede og konkrete. Alvor for sjov og sjov med alvor. Pligten Kalder laver seriøse og sorte sange med underfundige understrømme, men man behøver ikke blive ked af det, og man må godt have det sjovt imens.

Torben Steno bestyrer orglets omdrejningshastighed (hvilket bestemmer tonearten) og øvrige tangenter med hård hånd. Johan Olsen er tristesse-troubadouren med velkendt magtfuld vokal og ekstra godt grus i ganen, mens Peter Jessen på hæsblæsende klarinet/mezzosopran-sax er det virtuost omfavnende imellem de to andre flaksende mandesjæle. Hans spil er i øvrigt det hele værd i sig selv. Bunden lægges solidt af geniet fra Glamsbjerg, kontrabassisten, pianisten m.m. Søren Mikkelsen.

Pligten Kalder ligner heldigvis ikke ret meget andet på den danske scene. De er kendt for at skabe magiske øjeblikke og komiske øjeblikke - ikke mindst mellem de triste sange. Her får Steno og Olsen sig som regel en anekdotisk snak om alt eller intet, mens Peter bevarer roen for alle.
Vis kort
1 Mar Andet/Ukendt

Halfdanskerne

Tor. d. 1. marts 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 180 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Strøget 47, Ikast
Dato: 01. marts 2018 kl. 20.00. Dørene åbnes kl. 19.30. Unummererede siddepladser ved nummererede borde..

Mads Westfall, Lars Grand og Rasmus Vennevold har siden 2008 samarbejdet om at arrangere og fortolke sange af danske digtere som Halfdan Rasmussen og Benny Andersen. Det blevet til adskillige albums og utallige udsolgte koncerter i hele landet. Trioen har et stort overblik over den poetiske danske sangskat og en usædvanlig evne til at formidle kulturarven på en morsom, nærværende og underholdende måde. Det hele serveres af tre flotte, velklædte fyre med smukke, akustiske instrumenter, som fyrer den af på scenen og akkompagnerer de personlige og vellydende vokale fortolkninger. Kom til en forrygende koncert i Bakkehuset med visefortolkning i topklasse, fuld gang i den på scenen og masser af humor. Billetsalgsstart for Bakkehusets Venner fra tirsdag den 5. december på Ikast Bibliotek, Remisen Brande og Herning Turistbureau. Ingen netsalg til medlemmer før det offentlige salg. Offentligt salg fra fredag den 8. december på samtlige billetsalgssteder og på nettet. Arrangør: Bakkehuset - "Se stjernerne i øjnene"
Vis kort
2 Mar Andet/Ukendt

Bob Dylan -fortællinger og fortolkninger

Fre. d. 2. marts 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 125 for medlemmer 150 for ikke medlemmer)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Plexus Idom Råsted, Idomlundvej 23 A, Holstebro
Seks dedikerede Bob Dylan fans der gennem fortællinger, billeder og fortolkninger af hans numre giver deres bud på, hvem Bob Dylan er..

Bandet består af Keld Holse, trommer, perc. og kor. Bjarne Hansen, bas. Thomas Ubbesen, fortæller og harpe. Michael Christoffersen, lead sang og guitar. John Sund, lead guitar og effekter. Stefan Borum, keyboard og kor.

Hippierne og de på andre måder frelste fik et chok, da Dylan for mange år siden gik over til Jesus. Men det burde ikke være kommet bag på nogen - hans univers har altid været præget af det uendeligt store, det mytologiske og selve mødet med universets herre. Koncerten tager udgangspunkt i Dylans religiøse periode og er arrangeret i samarbejde med Idom-Råsted kirkes menighedsråd.

Læs mere om bandet på: www.banddylan.dk

Dørene åbnes kl. 18.00, hvor der er spisning. Billetter og spisning bestilles på: www.plexus-ir.dk eller på tlf.: 96106090
Vis kort
2 Mar Andet/Ukendt

D/troit

Fre. d. 2. marts 2018, kl. 21.
Pris: (Entré: 165 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Fermaten, Smallegade 4, Herning
I 2013 besluttede Toke, Klaus, Stefan, Mads og Jackie at de, trods deres noget blege kulør, vel nok kunne lave et soulband - det blev starten på D/troit..

De fem drenge havde været venner i en del år - Ja, nogle endda siden de i teenageårene spillede punkrock og hang ud i Ungdomshuset på Jagtvej. Røverhistorierne var fortalt mere end én gang - så hvorfor ikke forfølge den store drengedrøm sammen, og lave det hæsblæsende soul band?

Efter et par års hårdt slid i øvelokalet og i studiet på Vesterbro, en tur til Austin, Texas, for at optage kor med et par utæmmelige sydstatstøser, var bandet D/troit endelig en realitet.
Inden debuten overhovedet udkom blev den spillet på national radio. Lyden af de blege, danske soul-drenge har efterfølgende også nået udlandet, hvor den har ramt både radioshows og blogs.
D/troit er en eksplosiv blanding af soul, funk og kærlighed, som i særdeleshed har manglet i Danmark.

Gaffa gav debut ep'en fire stjerner og bla. disse ord med på vejen:
"Frisk og funky står også åbningstracket The 45, hvor dj'en opfordres til at "drop the needle on a hot 45 cause this world is spinning outta control," mens vokalen følges til dørs af trompet og backingvokaler oven på et tæt grundspor af bas, trommer, guitar og keyboards. Formlen fungerer fremragende, og regnestykket er enkelt: "If you've got soul, you got power, baby / life is love, love is soul / and soul is power!
(Gaffa, 2015, 4/6)
Vis kort
3 Mar Andet/Ukendt

Night Train BigBand

Lør. d. 3. marts 2018, kl. 12.
Pris: (Entré: 80 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Fermaten, Smallegade 4, Herning
Bigbander er en flok entusiastiske jazz-elskere der øver en gang ugentlig på Herning Musikskole..

Repertoiret er blandet, og der spilles både god gammeldags bigbandmusik med Basie og Frank Sinatra, samt nyere numre med bl.a. Michael Bublé, weather report, Bob Mintzer samt forskelligt filmmusk som f.eks. "The James Bond Theme". Orkestret har både kvindelig og mandlig vokal
Vis kort
3 Mar Andet/Ukendt

Cindy Wilson (US)

Lør. d. 3. marts 2018, kl. 21.
Pris: (Entré: 180 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Fermaten, Smallegade 4, Herning
Cindy Wilson har gennem 40 år været kendt som sangerinde, sangskriver og en af stifterne af det amerikanske rockband The B-52s, som mange nok især kender for hittet "Love Shack"..

Nu er Cindy Wilson ude i eget navn og har for nyligt udgivet soloalbummet "Change". Som soloartist byder Wilson på en mere følelsesmæssig og subtil vokal, og albummet markerer en betydelig afvigelse fra B-52s råbende "rock voice".

"With ‘Change' Wilson was able to experiment with her own creativity and learn about music in an entirely different light. The result is something melodic, calm even, and at times fueled by disco-tinged rhythms" skrev Billboard om tilblivelsen af albummet.

For Wilson begyndte den nye æra, da hun for næsten et årti siden delvist vendte tilbage til hjembyen Athens i Georgia, USA. Her mødte hun den lokale multi-instrumentalist Ryan Monahan og trommeslageren Leumuel Hayes, som var hyret til at spille til Wilsons søns fødselsdagsfest med deres Beatles cover-band. Wilson, Monahan og Hayes begyndte at spille sammen og optrådte en tid med covernumre af klassisk garage- og psykedelisk rock, før de endelig gik i studiet sammen for at skabe ny musik. Siden blev musikeren og produceren Suny Lyons optaget i gruppen, og det samarbejde resulterede i første omgang i den roste EP "Sunrise and Supernatural" og siden i albummet "Change".

Som soloartist er Wilson lige så dristig og banebrydende som hun gennem fire årtier har været med The B-52s, og albummet "Change" er en musikalsk smeltedigel af blandt andet fremtids-pop, disco drama, amerikanske standarder og electronica i en særegen kreativ vision. Nye sange som "Mystic" og titelsangen "Change" er indviklede og opfindsomme, frodige og lysende, med strygere, synthesizers, harmonier og Wilsons helt særlig vokal-magi.

"Everyone has other bands, other jobs," fortæller Cindy Wilson. "I've got the B-52s' fortieth anniversary, there's a lot going on with that. At the same time, I'm very committed to this record and continuing to perform with these guys. We're trying to go into the studio at least once a month, to continue working creatively and keep the songs coming. We're still experimenting, still growing, but it retains a certain sound. I feel very comfortable in this band. I'm loving it."
Vis kort
4 Mar Andet/Ukendt

MGP Børnekoncert 2018

Søn. d. 4. marts 2018, kl. 11 & 14.
Pris: (Entré: 165) Køb/bestil billet
MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning
Igen i 2018 blænder DR op for MGP. Finalisterne har været i gennem en lang udvælgelsesproces og alle er enige om, at niveauet igen i år er tårnhøjt. Den 17. februar 2018 kåres vinderen af MGP 2018 ved et stort show i Gigantium i Aalborg..

Traditionen tro tager de dygtige og talentfulde deltagere ud og optræder sammen til en række fantastiske koncerter over hele landet.
Vi kan garantere, at det vil blive en koncert fuld af sang, musik, fest, dans og glade børn - både på og foran scenen.
Som altid, vil det være muligt at få en autograf og en high-5 af deltagerne.Traditionen tro tager de dygtige og talentfulde deltagere ud og optræder sammen til en række fantastiske koncerter over hele landet.
Vi kan garantere, at det vil blive en koncert fuld af sang, musik, fest, dans og glade børn - både på og foran scenen.
Som altid, vil det være muligt at få en autograf og en high-5 af deltagerne.

Traditionen tro tager de dygtige og talentfulde deltagere ud og optræder sammen til en række fantastiske koncerter over hele landet.Vi kan garantere, at det vil blive en koncert fuld af sang, musik, fest, dans og glade børn - både på og foran scenen. Som altid, vil det være muligt at få en autograf og en high-5 af deltagerne
Vis kort
4 Mar Andet/Ukendt

Søndags cafe´

Søn. d. 4. marts 2018, kl. 14.30.
Pris: (Fri entré)
Rosenlund Aktivitetshus, Sydgaden 8, Herning
Alex Pedersen - sang og harmonika..
Vis kort
4 Mar Andet/Ukendt

Nana Mouskouri

Søn. d. 4. marts 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 430) Køb/bestil billet
MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning
Forever Young Tour..
Vis kort