Kalender

Tag del i Anholts forskellige aktiviteter.

Indtast dit arrangement til aktivitetskalenderen

Viser 8 events mellem 5. jun. og 4. jul. 2020

5 Jun Foredrag

Grundlovsdagsfest på Bovbjerg Fyr

Fredag den 5. juni 2020, kl. 15.
Pris: (Entré: 60 kr)
Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Vi holder selvfølgelig traditionen i hævd og fejrer vores riges grundlov med "skovtur" i fyrhaven, talere, fællessange, Vestjyllands længste grundlovsdagskage..

Tema: Ansvar for hinanden
Første taler: Biskop Henrik Stubkjær
Anden taler: Politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi Jens Kaasgaard

I pausen serveres vestjyllands længste grundlovsdagskage, smukt pyntet med frugt og dertil kaffe/the

Cafeen er også åben

Vis kort
9 Jun Foredrag

Det man kører, er man selv - Underholdende aften med bil- og livsstilsekspert Christian Grau

Tirsdag den 9. juni 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 259 kr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning
Hvem kører hvad - og hvad kører du selv? Hvor meget kan man sige om en person alene ved at kigge på vedkommendes bil?.

Tag med på en forrygende tur rundt på det danske vejnet, når bil- og livsstilsekspert Christian Grau sætter ord på dig og dine medtrafikanter. Kun to ting er givet på forhånd; ingen kan vide sig sikre, men alle vil føle sig godt underholdt.

Glæd dig til en sjov aften i godt selskab! Du vil uden tvivl nikke genkendende til flere af Graus betragtninger om biler, og ikke mindst hvem der kører dem. Vi lover, det bliver en aften med store grin og godt humør - også for dig, der plejer at sidde på passagersædet!

Christian Grau

Christian Grau er bilentusiast med stort B. Derudover er han TV-vært og livsstilsekspert. Du kender ham bl.a. fra Go' morgen Danmark, DR1's Kender du typen? og TV2's bilprogram Vi elsker biler, hvor Grau og Anders Breinholt deler deres kærlighed for biler med resten af Danmarks befolkning.

I 2009 udgav Grau bogen Mænd og biler, som siden er udkommet i fire udgaver og solgt i over 15.000 eksemplarer.
Christian Grau har en fantastisk evne til at tale om biler, så kvinderne lytter, og om livsstil så mændene nikker genkendende.

Vi glæder os til at se dig til en festlig aften i godt selskab!
Vis kort
11 Jun Foredrag

Torsdagsklub

Torsdag den 11. juni 2020, kl. 14.30-16.
Sognehuset ved Holstebro Kirke, Kirkestræde 9A, Holstebro
Torsdagsklubben er et fællesskab, hvor voksne mødes om kaffe og ca en times foredrag, sang eller spil. Kaffen koster 25 kr. Alle er velkomne!.
Vis kort
15 Jun Foredrag

Byvandring om Herning på genforeningens tid

Mandag den 15. juni 2020, Kl. 18.30-20.00.
Pris: (Entré: 70 kr (50 kr for medlemmer af museets støtteforeninger og Slægtshistorisk Forening Herning))
Hjemmeside: Se hjemmeside
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Leif Sepstrup fra Slægtshistorisk Forening Herning og Kristine Holm-Jensen fra Museum Midtjylland inviterer på en gåtur i Hernings gader. Det sker mandag den 15. juni, som er 100-årsdagen for, at Nordslesvig blev juridisk genforenet med Danmark..

I Sønderjylland var der fest og farver og en konge, der red over grænsen på sin hvide hest. Men hvad foregik der egentlig i Herning på samme tid? Var Herningenserne også optaget af genforeningen, og er der stadig spor i byen efter de sindsoprivende uger og måneder i 1920?

De spørgsmål har Leif Sepstrup og Kristine Holm-Jensen stillet sig selv. Resultatet er en fælles byvandring. De vil fortælle historier om menneskene i Herning, og hvordan de oplevede genforeningen i 1920. Det rummer både et tilbageblik til krigen i 1864 og mødet med en nationalt vakt skolelærer.

Efter den 2. Slesvigske Krig i 1864 tabte Danmark de tre hertugdømmer Slesvig, Holsten og Lauenborg til Tyskland og Østrig. I vinteren 1920 stemte borgerne i Slesvig om, hvor de ville høre til. Fra den 15. juni 1920 var Nordslesvig under dansk suverænitet. Den 10. og 11. juli 1920 blev Genforeningen fejret gennem kong Christian 10.s indtog i Sønderjylland.

Tilmelding er nødvendig og kan ske på vores hjemmeside. Mødested foran Herning Bibliotek.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger og tager forbehold for et evt. forsamlingsforbud, der kan være på den dato, hvor arrangementet finder sted. Tilmelding vil være tilpasset de gældende regler, og så der er god plads til at holde afstand.

Oplever du at byvandringen er fuldt booket, så send en mail til booking@museummidtjylland.dk for at komme på venteliste. Pt. følger vi forsamlingsforbuddet på max 10 personer, men hvis dette åbner op, vil der blive flere ledige pladser.

Vi afholder endnu en byvandring om Herning på genforeningens tid igen d. 18. august. Klik her, hvis du vil tilmelde dig.
Vis kort
16 Jun Foredrag

Ø for eventyr

Tirsdag den 16. juni 2020, kl. 19.
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Et foredrag om familietid i lavere gear..

Drømmer du om familieferie i lavt gear uden entrébilletter, men med frisk luft og langsomme færger?
Så kom og bliv inspireret af Lea Mommer, der under navnet "Ø-hopperne", bruger weekender og ferier på at ø-hoppe sammen med sin familie.

"I sommerferien 2018 blev min søn, Emil på 10 år og jeg enige om, at nu ville vi begynde at ø-hoppe. Samme dag købte Emil og jeg vores ø-pas.
Det blev startskuddet til en passion, som vi i den grad elsker. Vi ø-hopper nu ligeså snart, det er muligt, og har en mission om at besøge alle 38 danske øer fra ø-passet inden år 2021"

Lea vil denne aften fortælle og vise billeder og film fra familiens mange ø-oplevelser, samt dele ud af tips og tricks til forskellige måder at rejse rundt på, overnatte og ikke mindst planlægge en ø-ferie.

Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål i løbet af foredraget.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.
Tilmeld dig her

Vores natur
2020 bliver naturens år, hvor vi vil gøre danskerne mere nysgerrige på den danske natur, som er lige på den anden side af hækken. Vi vil gøre danskerne klogere på den danske natur og opfordre til at udforske, opleve og tage aktivt del i naturen.
Som den oplagte rolle har bibliotekerne en masse litteratur om naturen, som de kan videreformidle. Men flere biblioteker er også begyndt at inddrage naturen i forbindelse med fx arrangementer, hvor Naturen og dens ressourcer er et højaktuelt emne, der har hele verdens bevågenhed, og det er oplagt, at bibliotekerne er medvirkende til at øge kendskabet til naturen og bringe danskerne i kontakt med deres indre Søren Ryge
Vis kort
16 Jun Foredrag

Meditation

Tirsdag den 16. juni 2020, kl. 19.30-21.
Bording Kirke, Klochsvej 32, Bording
Se mere under menuen "Det sker"..
Vis kort
17 Jun Foredrag

Foredrag Henning Dahl Larsen, Bøstrup

Onsdag den 17. juni 2020, kl. 19.30.
Sognehuset, Hejlskovvej 20, Ørslevkloster, Højslev
Vis kort
25 Jun Foredrag

Torsdagsklub

Torsdag den 25. juni 2020, kl. 14.30-16.
Sognehuset ved Holstebro Kirke, Kirkestræde 9A, Holstebro
Torsdagsklubben er et fællesskab, hvor voksne mødes om kaffe og ca en times foredrag, sang eller spil. Kaffen koster 25 kr. Alle er velkomne!.
Vis kort