Kalender

Tag del i Anholts forskellige aktiviteter.

Indtast dit arrangement til aktivitetskalenderen

Viser 162 events mellem 23. sep. og 22. okt. 2020

4 Okt Undervisning

Klangmeditation/massage

Søndag den 4. oktober 2020, kl. 14.30.
Pris: (Pris: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Bornholmsvej 10, Bornholmsvej 10, Herning
Underviser: Birthe Sturm Andersen. Klang kan ikke forklares - det skal opleves. Du får med klang en heltspeciel mulighed for at lære din krop og dit sind bedre at kende..

Tibetanske klang-, syngeskåle samt andre meditative instrumenter bringer med universelle lyde og vibrationer,ro og nærvær til en stresset og træt krop. Du bringes i en mediterende tilstand, hvor der kun findes dig og din krop, og hvor du føler dig fuldstændig tryg og sikker. Hvis din krop aldrig får tilstrækkelig hvile, kan symptomerne være søvnløshed og ondt i muskler og bindevæv, hvor krop og sind er i alarmberedskab 24/7. Mange oplever så stress, alvorlig stress med f.eks. glædeløshed, hovedpine, mavesmerter, hukommelsesbesvær og let til gråd. Har du ikke redskaberne til at ændre dit liv, er der stor risiko for, at din stress kan udvikle sig til depression, angst og kroniske lidelser. Med lyde og vibrationer hvor man bl.a. sætter klangskålene fysisk på kroppen, kan muskelkramper og spændinger over tid lindres eller måske helt forsvinde, og med vedvarende klangmeditation/massage får nervesystemet mulighed for at slippe sit tag i dig. Klangenes badende frekvenser pakker dig nænsomt ind i et tæppe af lydterapi, som afspænder muskler og led samt beroliger dit bindevæv og nervesystem. Klang er en fantastisk måde at forkæle krop og sjæl på - din krop vil elske dig for det. Hold 320378bu
Vis kort
3 Okt Undervisning

Mindfulness - begynder/let øvet

Lørdag den 3. og søndag den 4. oktober 2020, 2 kursusdage kl. 09-13.
Pris: (Pris: 400 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Skive, Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Lene Bisgaard. Workshop for begyndere og let øvede. Mindfulness øger din bevidsthed om det der sker lige nu..

I stedet for at lade automatpiloten styre fart og retning, bliver du bedre til at stoppe op, være opmærksom og tage de valg, der er bedst for dig.
Mindfulness kan hjælpe dig til at få en hverdag med mere ro og større overblik.
Kort sagt - trivsel trods travlhed.
På kurset får du videnom og værktøjer til, hvordan du kan bruge og træne mindfulness i din hverdag.
Workshoppen er en grundig introduktion til mindfulness, og er bygget op med en balance mellem teori, praktiske øvelser og refleksion.
Du vil lære de grundlæggende teknikker, forskellige meditationstyper, vejrtrækning, og som en stor del af det at meditere, lærer du også teknikker til at acceptere dine tanker og de lyde der er i rummet, så du kan føle roen og nærværet der skal til, for at være til stede i meditationen.
Meditation handler om at være fuldt nærværende i nuet, og således a være i kontakt med sjælen, og give sjælen mulighed for at folde sig ud.
Udbytte:
Med mindfulness træner du din evne til at være til stede i nuet
Det får positiv effekt i både dit arbejds- og privatliv
Bedre koncentration - mere fokus og effektivitet i dine opgaver og projekter.
Øget bevidsthed om dine tankers kraft - undgå den negative tankespiral.
Ro og overblik i en travl hverdag - mere nærvær, mindre stress
Øget evne til at prioritere og træffe de rigtige beslutninger.
Større glæde og tilfredshed i jobbet.
Bedre balance og styrket evne til at geare ned når du har fri.

Hold: 20304
Vis kort
3 Okt Undervisning

Jakker og cardigansi strækstof/jersey

Lørdag den 3. og søndag den 4. oktober 2020, 2 kursusdage kl. 10-15.
Pris: (Pris: 760 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
AOF Skive, Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Doris Vestergaard. som samtidig giver både det klassiske look og en skøn komfort..

Vil du gerne lære at lave habitjakker, korte jakker, lange jakker, jakker med masser af detaljer og cardigans i jerseystoffer, er dette weekendhold lige noget for dig.
Vi starter med en grundform som rettes til, og derefter lærer du at lave mønstre på den jakke eller cardigan du ønsker. Du lærer en masse om krave konstruktioner, lommer, slidser, foerudvikling og selvfølgelig om hvilke designs der klæder din figur
Syteknisk får du også en masse viden.
Der er individuel undervisning, så kurset henvender sig til alle uanset erfaring og niveau.

Du skal selv medbringe det stof den endelige model ønskes i, men prøvestofferne kan købes hos mig. Huskeliste findes på hjemmesiden.
Det vil være en fordel for dig at medbringe din egen symaskine, men der findes maskiner på skolen.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte underviseren på mobil 4060 0782.
Du har mulighed for at blive på AOF Centret fra lørdag til søndag - medbring blot sovepose, underlag og egen forplejning.
Huskeliste "Mig og min kjole i strækstof/jersey" SKAL downloades
Lørdag kl. 10.00 - 16.30
Søndag kl. 10.00 - 15.00

Hold: 20268
Vis kort
3 Okt Undervisning

Mad - Styrk Din Fordøjelse Med Ayurvedisk Mad

Lørdag den 3. og søndag den 4. oktober 2020, kl. 12-15.05.
Pris: (Pris: 340 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Kursuscenter, Torvet 12, Herning
V/ Mette Brogaard..

Ayurveda betyder " livets videnskab"

og er en veldokumenteret gammel sundhedsvidenskab. På dette kursus vil du lære om principperne for Ayurvedisk madlavning.

Der vil være stor fokus på fordøjelse og hvordan du bruger råvarer, herunder også krydderier, som er livsfremmende og er specielt udvalgt pga. deres gunstige virkning på kroppen.

Vi vil lave lækre økologiske og vegetariske retter, som du efterfølgende kan arbejde med derhjemme, for at fremme din fordøjelse og vitalitet.

På kurset vil du også blive tilbudt at lave en Dosha test, således du kan få indblik i hvordan dine Dosha energier er fordelt mellem Vatta, Pitta og Kapha.

Du vil herefter få gode råd til hvordan du gennem kosten, styrker din fordøjelse og fremmer vitalitet i krop og sind.

Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde
Vis kort
2 Okt Undervisning

Re-design - Nyt Liv I Gamle Klude - Weekendkursus

Fredag den 2. til søndag den 4. oktober 2020, kl. 16-19.
Pris: (Pris: 600 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Nordvestjylland, Brogårdsvej 2, Holstebro
V/ Linda Højgaard Olsen..

Ligger du inde med tøj, som du bare ikke får brugt? Måske sidder det dårligt, måske synes du modellen er gået af mode, men tøjet er alligevel for godt til at smide ud. Så kan du på dette weekendkursus få inspiration til at re-designe tøjet.

En del tøj ligger desværre og samler støv, selvom det ikke fejler noget, måske også hjemme ved dig? På dette kursus kan du give det nyt liv. Det simple projekt kan være at lave en kjole om til en nederdel, en bluse eller lign. Du kan også kaste dig over at lave f.eks. børnetøj fra bunden, og bruge de flotte prints, det gamle tøj har.

Om du kan lide tanken om genbrug og om at spare klimaet ved at re-designe, eller om du synes meget tøj simpelthen er for godt til at smide ud, er lige meget. Her er plads til alle som har lyst til at sy.

Kurset henvender sig til dig, der har erfaring med at sy, ikke nødvendigvis meget, men du kan de basale ting.

Du skal medbringe en velfungerende symaskine, en god saks, målebånd, lineal, knappenåle m.v. og selvfølgelig kludene, der skal have nyt liv.

Underviseren medbringer et lille udvalg af stof, som du kan supplere dit redesign med, resten skal du selv medbringe.

Eventuelle materialeudgifter afregnes med underviseren.

Vel mødt til en hyggelig og lærerig syweekend!
Vis kort
5 Okt Undervisning

Klangmeditation/massage

Mandag den 5. oktober 2020, kl. 14.45.
Pris: (Pris: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Bornholmsvej 10, Bornholmsvej 10, Herning
Underviser: Birthe Sturm Andersen. Klang kan ikke forklares - det skal opleves. Du får med klang en heltspeciel mulighed for at lære din krop og dit sind bedre at kende..

Tibetanske klang-, syngeskåle samt andre meditative instrumenter bringer med universelle lyde og vibrationer,ro og nærvær til en stresset og træt krop. Du bringes i en mediterende tilstand, hvor der kun findes dig og din krop, og hvor du føler dig fuldstændig tryg og sikker. Hvis din krop aldrig får tilstrækkelig hvile, kan symptomerne være søvnløshed og ondt i muskler og bindevæv, hvor krop og sind er i alarmberedskab 24/7. Mange oplever så stress, alvorlig stress med f.eks. glædeløshed, hovedpine, mavesmerter, hukommelsesbesvær og let til gråd. Har du ikke redskaberne til at ændre dit liv, er der stor risiko for, at din stress kan udvikle sig til depression, angst og kroniske lidelser. Med lyde og vibrationer hvor man bl.a. sætter klangskålene fysisk på kroppen, kan muskelkramper og spændinger over tid lindres eller måske helt forsvinde, og med vedvarende klangmeditation/massage får nervesystemet mulighed for at slippe sit tag i dig. Klangenes badende frekvenser pakker dig nænsomt ind i et tæppe af lydterapi, som afspænder muskler og led samt beroliger dit bindevæv og nervesystem. Klang er en fantastisk måde at forkæle krop og sjæl på - din krop vil elske dig for det. Hold 320378bt
Vis kort
28 Sep Undervisning

Strik For Begyndere Eller Let øvede

Mandag den 28. september til mandag den 5. oktober 2020, kl. 19-21.35.
Pris: (Pris: 310 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Kursuscenter, Torvet 12, Herning
V/ Lone Jensen..

Strik for begyndere og let øvede

Vil du lære at strikke, eller skal dine strikkefærdigheder opfriskes?, Så vil jeg gennemgå, hvordan du slår masker op, ret-og vrangmasker,

og hvordan vi lukker arbejdet af, monteringen af det strikkede. Vi strikker en prøve i en teknik, det kunne være perlestrik, hulmønster eller masker på skrå,

det kunne også være udtagninger eller indtagninger, derefter følger vi en opskrift til et færdigt produkt, det kan være et pandebånd, vanter eller en hue.

Der bliver tid til strikke hjemme og så montere vi det strikkede til sidst.

Er du i gang med noget derhjemme hvor du måske er kørt fast eller der er noget i opskriften du ikke forstår, så tag det med så kigger vi på det. Alle deltager på det niveau, man nu er på og får hjælp til at komme videre.

Medbring venligst følgende: garn og strikkepinde, to nøgler af Per Gynt fra Sanders garn er nok til et par vanter og pinde i str. 4 - 4 ½..

Underviseren har garn med man kan købe og strikke pinde man kan låne
Vis kort
6 Okt Undervisning

Indisk vegetarmad

Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 17.30-20.30.
Pris: (Pris: 230 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Skive
Skivehus Skole, Rosenbakken 8, Skive
Underviser: Hema Ramachandran. Kom med på en kulinarisk rejse ind i det indiske køkken. Lær at lave sunde og lækre indiske vegetarretter på en lettere måde..

Du vil blive introduceret til den indiske madkultur, og de mange krydderier og linser, der benyttes i det indiske køkken.
Vi indleder aftenen med en kop chai te.
I bliver inddelt i hold af to og to, hvert hold laver deres egen 3-retters menu
Vi afslutter aftenen med fællesspisning i autentiske omgiveler med indisk musik.
Under fællesspisningen smager Hema på de forskellige retter og giver feed back.

Hold: 20627
Vis kort
6 Okt Undervisning

Mad - Lavere Blodtryk Og Højere Livsenergi

Tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 18-21.05.
Pris: (Pris: 235 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Kursuscenter, Torvet 12, Herning
V/ Dorte Fløjgaard..

Lavere blodtryk og højere livsenergi

det perfekte måltid til din krop
Hvad du spiser enten hjælper din krop eller skader din krop - det er egentlig meget enkelt, men vigtigheden af din diæt er essentiel for dit helbred resten af dit liv.

Kurset indeholder
Intro til din ernæringsmotorvej - ca. ½ time
Plantebaseret aftensmad til folk med høje blodtryksudfordringer
Udgifter til råvarer er ca. 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde
Vis kort
29 Sep Undervisning

Hæklekursus For Begyndere

Tirsdag den 29. september til tirsdag den 6. oktober 2020, kl. 18.30-21.05.
Pris: (Pris: 310 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Herningsholmskolen, Sjællandsgade 86 - 88, Herning
V/ Elisabeth Jensen..

Hækling er moderne.

Vi begynder helt fra begyndelsen med luftmasker, fastmasker og stangmasker.

Med disse tre masker kan du hækle næsten alt. Små dyr, huer og tæpper. Vi lærer også noget om at læse opskrifter.

Medbring stofgarn, tubegarn eller båndgarn, så kan du lave en kurv eller 8/8 bomuld, der er godt til karklude eller andet kraftigt garn som er bedst for begyndere.

Husk hæklenåle der passer til
Vis kort