Kalender

Tag del i Anholts forskellige aktiviteter.

Indtast dit arrangement til aktivitetskalenderen

Viser 160 events mellem 18. sep. og 17. okt. 2020

18 Sep Undervisning

Vejen videre efter skilsmisse

Tirsdag den 15. til tirsdag den 29. september 2020, kl. 17.
Pris: (Gratis)
Sct. Johannes Kirke, Fredhøj Allé 2, Herning
Det er en stor omvæltning at blive skilt, og ofte er det en stor udfordring at skulle samarbejde omkring børnene. Derfor udbyder vi et forløb for skilte forældre, som en hjælp til at kommunikere og samarbejde bedre med fokus på det vigtigste -jeres børn..

For nærmere info er du velkommen til at kontakte konsulent Joan Spørring Højgaard tlf: 40 46 38 42

Forløbet er både for dig, der netop er blevet skilt, samt for dig, der har været skilt i flere år og som ønsker at blive klogere på dine egne reaktioner og følelser samt få fokus på det gode samarbejde.

En skilsmisse fører ofte til store livsomvæltninger for både børn og voksne, og det kan stille store krav til dig som forælder.

Når man har barn eller børn sammen, er skilsmissen samtidig ikke afslutningen på en relation. Man er stadig fælles forældre. Det er vigtigt at få et samarbejde omkring børnene, men det opleves svært for rigtig mange.

Vejen videre efter skilsmisse kan give dig inspiration, viden, og redskaber til at tage godt vare på børnene efter et brud, til at arbejde med forældresamarbejdet omkring børnene og til at tage vare på dig selv i skilsmissen. Forløbet er evidensbaseret og bygger på en stor viden om og erfaring med fraskilte og deres børn under og efter skilsmisse.

Sådan foregår det
Kursusforløbet veksler mellem undervisning, tid til egne refleksioner og samtaleøvelser.

Der deles ikke personlige forhold mellem deltagerne på kurset, og undervisere og vejledere er underlagt tavshedspligt.

Forløbet veksler mellem fælles undervisning i konkrete redskaber og øvelser alene eller med dine børns anden forælder.

Du er velkommen både med og uden din ekspartner.

Datoer:
Modul 1: 15, 22 og 29 september kl. 17.00-21.00
Modul 2: 27. oktober kl. 18.00-21.00
Modul 3: 1. december kl. 18.00.21.00

Læs mere her:
https://folkekirkensfamiliestotte.dk/vejen-videre-efter-skilsmisse-herning/

Forløbet er forbeholdt forældre, som bor i et af de områder, vi dækker. Du kan se, hvor vi er her
Vis kort
30 Sep Undervisning

Flødeboller

Onsdag den 30. september 2020, kl. 17.30.
Pris: (Pris: 145 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: LOF Skive
Brårup Skole, Brårupvej 94, Skive
Underviser: Pernille Vestergaard Jensen. Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller? Heldigvis er det faktisk ikke så svært at lave flødeboller selv - det kræver blot tid og tålmodighed..

På dette flødebollekursus lærer du at lave dine helt egne hjemmelavede flødeboller fra bunden. Der arbejdes sammen to og to. Materialeudgiften er200,00 kr., som betalestil underviserenmed kontantanter eller MobilePay. Hold 20216
Vis kort
30 Sep Undervisning

Indisk vegetarmad

Onsdag den 30. september 2020, kl. 17.30-20.30.
Pris: (Pris: 230 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Skive
Skivehus Skole, Rosenbakken 8, Skive
Underviser: Hema Ramachandran. Kom med på en kulinarisk rejse ind i det indiske køkken. Lær at lave sunde og lækre indiske vegetarretter på en lettere måde..

Du vil blive introduceret til den indiske madkultur, og de mange krydderier og linser, der benyttes i det indiske køkken.
Vi indleder aftenen med en kop chai te.
I bliver inddelt i hold af to og to, hvert hold laver deres egen 3-retters menu
Vi afslutter aftenen med fællesspisning i autentiske omgiveler med indisk musik.
Under fællesspisningen smager Hema på de forskellige retter og giver feed back.

Hold: 20626
Vis kort
23 Sep Undervisning

Mad - Det Græske Køkken

Onsdag den 23. til onsdag den 30. september 2020, kl. 10-13.05.
Pris: (Pris: 340 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Kursuscenter, Torvet 12, Herning
V/ Bjarne Ahrens..

Det græske køkken er fyldt med lækre retter.

Det græske køkken er fyldt med lækre retter, det kender du måske fra dine rejser til Grækenland? Tænk blot på meze, tzatziki, souvlaki, tomatsalat og meget andet.

Maden er typisk enkel og forholdsvis nem at tilberede, du behøver ikke at være en gastronomisk ekspert - alle kan deltage. Disse 2 dage er tænkt, som en inspiration til at få lyst til at lave græsk inspireret mad i din hverdag.

Sammen fremstiller vi meze, hovedret og dessert. Vi afslutter aftenerne med et fælles måltid, hvor vi smager på maden - både det man selv har lavet, og det de andre har fremstillet.

Underviseren mailer de græske opskrifter til dig inden i mødes til madlavningen, som du så selv skal printe ud og tage med.

Du får græske opskrifter, som du kan bruge, som inspiration til selv at arbejde videre med, så du kan fremstille din egen menu til familie og gæster.

Udgifter til råvarer er ca. 80,-/ 100,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde
Vis kort
1 Okt Undervisning

Fælles om slægtsforskning

Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 15.
Give Bibliotek, Rådhusbakken 9, Give
Har du lyst til at dykke ned i din slægts fortid, men er usikker på, hvordan du skal begynde? Er du godt i gang med slægtsforskning, men mangler et lille skub til at komme videre?.

Kom og få gode råd, tips og tricks til slægtsforskning, når den erfarne slægtsforsker Susanne Sloth stiller sin viden til rådighed, og mød og del dine erfaringer med andre med samme interesse.

Slægtsforskningscaféens vejleder Susanne Sloth har gennem mange år dyrket slægtsforskning, og hun deler på frivillig basis rundhåndet ud af sine egne erfaringer.

Ingen tilmelding - bare kig forbi
Vis kort
1 Okt Undervisning

Sogneaften

Torsdag den 1. oktober 2020, kl. 19.
Pris: (Pris: 75 kr) Klik her for at tilmelde dig
Gimsing Menighedshus, Hjermvej 49, Struer
Torsdag den 1. oktober kl. 19.00: Sogneaften i samarbejde med Gimsing Menighedsråd Den livsnødvendige samtale Hospicechef Herdis Hansen, Anker Fjord Hospice, Hvide Sande Forlængelsen af forløbet forud for døden er på ingen måder uproblematisk..

En vigtig problemstilling er, hvordan de behandlingstiltag, som muliggør livsforlængelse, påvirker patientens livskvalitet. Man kan diskutere, om det i nogle tilfælde er bedre for patienten ikke at blive behandlet og måske i stedet leve i kortere tid, eventuelt med forøget nærvær eller mindre ubehag. Generelt formuleret er der altid tale om at afveje og prioritere forskellige værdier og målsætninger i forhold til hinanden, når beslutningerne om behandling i den sidste fase af livet skal træffes. I vores individualistiske tidsalder er der givetvis stor enighed om, at disse prioriteringer et langt stykke af vejen bør være udtryk for patientens egne værdier, målsætninger og ønsker, dvs. for patientens egen opfattelse af, hvad der giver mening og indhold i den sidste tid inden livets afslutning. Derfor skal vi følge Luthers opfordring om at "Døden skal man tale om, når den er langt væk. Når den er tæt på skal man have fokus på livet" Kan Den nødvendige samtale hjælpe os med igen at turde tale om døden? Hvordan forbereder vi os på døden, så det bliver egne ønsker og værdier der danner grundlag for beslutninger - og ikke de pårørendes eller de sundhedsprofessionelles. Pris: 75 kr. inkl. kaffe Tilmelding senest 24. septembervia hjemmesiden eller én af nedenstående: Frode Peitersen, :post@gimsingsognehojskole.dk - tlf.2147 6099 Edith Laustsen, :e.laustsen@mail.tele.dk - tlf. 2086 0268 Max. 70 deltagere. Hold 23230
Vis kort
3 Okt Undervisning

Mad - Sushi For Børn Og Voksne

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 10-14.
Pris: (Pris: 333 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Lundgårdskolen, Tjelevej 25, Tjørring, Herning
V/ Jon Baggesen..

Er I vilde med sushi i jeres familie

og kunne I tænke jer selv at kunne lave det i fællesskab? Du kan sammen med dit barn eller barnebarn deltage i denne workshop, hvor I vil få et indblik i hvordan I selv kan lave sushi som I kan lide. På kurset vil vi fokusere på, de grundlæggende teknikker samt hvilke typer af sushi der findes. Til sidst vil vi sætte os sammen og spise den dejlige sushi.

Der vil oftest være rester man kan tage med hjem.....

Kursusprisen er for en voksen og et barn. Det anbefales at medbringe sit eget forklæde.

Udgifter til råvarer: Ca. 80,- kr. pr. voksen og ca. 80,- kr. pr. barn - som afregnes direkte med underviseren ved start
Vis kort
2 Okt Undervisning

Håndstrik for begyndere

Fredag den 2. og lørdag den 3. oktober 2020, 2 kursusdage kl. 15.30-15.
Pris: (Pris: 425 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Skive, Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Charlotte Kjær. Håndstrik for begynder - strik dine egne klude - weekendkursus. Start dato: fredag den 2. oktober kl. 15.30 - 21.30. Slut kl.: lørdag den 3. oktober kl. 10.00 -15.00. Beskrivelse:..

Kunne du tænke dig at lære håndstrik og samtidig passe på miljøet! På dette kursus lærer du at strikke dine egne klude, som ikke indeholder mikroplast.
Vi starter med de grundlæggende strikke færdigheder.
Du lærer at slå masker op, strikke ret- og vrangmasker, slå om pind, tag en maske løs af og lukke af. Du lærer at læse en opskrift og tyde forkortelserne. Herefter arbejder vi med simple mønstre, f.eks. rib eller perlestrik.
Sideløbende hjælpes du godt i gang og vejledes med dine helt egne klude
Medbring:
100 % bomuldsgarn f.eks. Mayflower Cotton 8 og strikkekepinde størrelse nr. 3. Har du andet bomuldsgarn og andre pinde nr. liggende kan dette også bruges. Til én klud skal du bruge et bundt garn á 50 gram.

Underviser:
Jeg hedder Charlotte og er uddannet dekoratør og voksenunderviser. Jeg lærte at strikke som 6-årige af min bedstemor, og har altid haft stor fornøjelse af strikning, det vil jeg gerne give videre til dig ??. Jeg har ligeledes læst linjefaget "Håndarbejde" på Skive Seminarium"
Kontaktoplysninger: Mail: chakja11@gmail.com
Tlf. nr.: 31213072

Hold: 20229
Vis kort
3 Okt Undervisning

Mindfulness - begynder/let øvet

Lørdag den 3. og søndag den 4. oktober 2020, 2 kursusdage kl. 09-13.
Pris: (Pris: 400 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Skive, Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Lene Bisgaard. Workshop for begyndere og let øvede. Mindfulness øger din bevidsthed om det der sker lige nu..

I stedet for at lade automatpiloten styre fart og retning, bliver du bedre til at stoppe op, være opmærksom og tage de valg, der er bedst for dig.
Mindfulness kan hjælpe dig til at få en hverdag med mere ro og større overblik.
Kort sagt - trivsel trods travlhed.
På kurset får du videnom og værktøjer til, hvordan du kan bruge og træne mindfulness i din hverdag.
Workshoppen er en grundig introduktion til mindfulness, og er bygget op med en balance mellem teori, praktiske øvelser og refleksion.
Du vil lære de grundlæggende teknikker, forskellige meditationstyper, vejrtrækning, og som en stor del af det at meditere, lærer du også teknikker til at acceptere dine tanker og de lyde der er i rummet, så du kan føle roen og nærværet der skal til, for at være til stede i meditationen.
Meditation handler om at være fuldt nærværende i nuet, og således a være i kontakt med sjælen, og give sjælen mulighed for at folde sig ud.
Udbytte:
Med mindfulness træner du din evne til at være til stede i nuet
Det får positiv effekt i både dit arbejds- og privatliv
Bedre koncentration - mere fokus og effektivitet i dine opgaver og projekter.
Øget bevidsthed om dine tankers kraft - undgå den negative tankespiral.
Ro og overblik i en travl hverdag - mere nærvær, mindre stress
Øget evne til at prioritere og træffe de rigtige beslutninger.
Større glæde og tilfredshed i jobbet.
Bedre balance og styrket evne til at geare ned når du har fri.

Hold: 20304
Vis kort
3 Okt Undervisning

Jakker og cardigansi strækstof/jersey

Lørdag den 3. og søndag den 4. oktober 2020, 2 kursusdage kl. 10-15.
Pris: (Pris: 760 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
AOF Skive, Hjalmar Kjems Allé 4, Skive
Underviser: Doris Vestergaard. som samtidig giver både det klassiske look og en skøn komfort..

Vil du gerne lære at lave habitjakker, korte jakker, lange jakker, jakker med masser af detaljer og cardigans i jerseystoffer, er dette weekendhold lige noget for dig.
Vi starter med en grundform som rettes til, og derefter lærer du at lave mønstre på den jakke eller cardigan du ønsker. Du lærer en masse om krave konstruktioner, lommer, slidser, foerudvikling og selvfølgelig om hvilke designs der klæder din figur
Syteknisk får du også en masse viden.
Der er individuel undervisning, så kurset henvender sig til alle uanset erfaring og niveau.

Du skal selv medbringe det stof den endelige model ønskes i, men prøvestofferne kan købes hos mig. Huskeliste findes på hjemmesiden.
Det vil være en fordel for dig at medbringe din egen symaskine, men der findes maskiner på skolen.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte underviseren på mobil 4060 0782.
Du har mulighed for at blive på AOF Centret fra lørdag til søndag - medbring blot sovepose, underlag og egen forplejning.
Huskeliste "Mig og min kjole i strækstof/jersey" SKAL downloades
Lørdag kl. 10.00 - 16.30
Søndag kl. 10.00 - 15.00

Hold: 20268
Vis kort