Ramadan-middag på Maltfabrikken
Maltfabrikken,
Maltvej 4-12, Ebeltoft
Det er ramadan. Og du er inviteret til iftar-middag. Er du nysgerrig efter at opleve hvad Ramadan er for noget, eller er du praktiserende muslim? Så kom med til denne middag på Maltfabrikken..
Vi vil fejre, at ramadanens faste brydes ved solnedgang og spise et festmåltid sammen.
Ramadan er den muslimske fastemåned, hvor mad og drikke kun indtages, når solen er væk. Efter solnedgang samles mange for at bryde fasten med et måltid - kaldet iftar - og du er inviteret med til sådan en middag.
Mahmoud Halimah vil tage os gennem aftenen og - sammen med Food Collective fra Operation 8 - stå for maden.
Alle er velkomne - også børn. Du kan vælge at faste fra solopgang til solnedgang, men det er også helt okay, ikke at komme på tom mave.
Eventet er en del af vores fokus på verdensmad, som leder op til en festival for verdensmad lørdag den 14. september her på Maltfabrikken (save the date!).
TIDSPLAN
18.30: Dørene åbner, og vi hygger og hjælpes ad med at bære maden til bordet
19.30: Halimah fortæller om ramadan og ritualerne der hører til
20.00 Solen går ned. Kald til bøn, og middagen kan starte.
21.00: Musikalsk indslag
MENU
Dadler
Linsesuppe
Kofta af oksekød m. kartofler, grøntsager, og ris
Arabisk salat
Kawaj (syrisk vegetarret) m. auberginer, kartofler, og tomatsauce
Brød
PRAKTISK
PRIS: 65 kr. pr. billet inkl. mad og drikke
(mulighed for billigere billet, hvis du er økonomisk udfordret).
Køb billet gennem link i begivenheden her
HVOR: maden bliver lavet i Spiren (drivhuset overfor restauranten i Maltgården), og vi spiser i Støbesalen (det store rum bag velkomsten i hovedbygningen).
_________________________________________________________
Eventet er en del af projektet 'Spiren', som er støttet af Nordea-fonden. Følg med på instagram: spiren.maltfabrikken
Læs mere om Operation8 her: https://www.operation8.dk/
Vis kort
Suppeprojektet - april
Spiren, Maltfabrikken,
Maltvej 8, Ebeltoft
Lad os forandre verden med skål og ske! Suppeprojektet handler om at være modig: at invitere nogen, du ikke før har delt et måltid med, til suppe i dit hjem. Har du en nabofamilie, du aldrig rigtigt har fået talt med?.
En kollega du gerne vil lære bedre at kende? Eller måske en person du er uenig med, og gerne vil blive klogere på? Lad os starte en bevægelse. Lad os mødes og udvide fællesskaberne omkring os en smule - og samtidig støtte de lokale producenter.
Sammen med madmennesket Morten Nottelmann har vi gjort det nemt:
1) Det hele starter med en simpel gestus: at invitere et menneske/mennesker som du ikke før har delt et måltid med. Vi har allerede lavet en invitation klar til dig som forklarer konceptet og med start- og sluttidspunkt for middagen.
2) Når du ved hvor mange du får til suppe, bestiller du et tilsvarende antal kuverter.
3) På suppedagen svinger du forbi Spiren (Madværkstedet på Maltfabrikken) og henter en pose med alt du skal bruge: friske sæsonråvarer fra lokale producenter og en opskrift udviklet af Morten.
4) Derhjemme tryller du råvarerne om til en lækker, hjemmelavet suppe fuld af kærlighed, ved at bruge opskriften.
5) Når det er tid til at nyde måltidet, kommer gæsterne med egen skål og ske, så du slipper for opvasken.
6) Hvis du er på Instagram, er du meget velkommen til at lave et opslag og fortælle hvem du valgte at dele din suppe med #suppeprojektet. Lad os sammen se hvad vi kan gøre for fællesskabet.
Du behøver ikke noget særligt udstyr og opskrifterne kan laves på under en time.
DET PRAKTISKE
Hent og print en invitation på Facebookbegivenheden eller hent et postkort med invitation i velkomsten på Maltfabrikken.
Afhentningstidspunkt for poser er mellem kl. 15-17 på suppedagen.
Pris: 25 kr. pr. voksen kuvert og 15 kr. pr. børnekuvert.
Mulighed for at tilkøbe brød og toppings.
NB. Billetsalg lukker torsdag d. 11. april kl. 13, så vi kan nå at hente råvarer
Vis kort
Strik og Hyg på Toppen
Vandrerhjemmet "Toppen af Ebeltoft",
Egedalsvej 5, Ebeltoft
Vi gør det igen! Super fedt at I ville være en del af Strik og Hyg på Toppen sidst..
Denne aften kan vi byde velkommen til Gitte som har http://www.strikkebussen.dk om du skulle stå og mangle enten, strikkepinde, garn eller inspiration, så kan Gitte være behjælpelig med det.
Denne gang er der mulighed for, for de første 50 personer, at starte aftenen med at nyde en lækker Tapastallerken og et glas vin/øl/vand .
Derfor er der oprettet 2 slags billetter, en med Tapastallerken og en uden - billetterne bliver solgt efter princippet først til mølle.
Tapastallerkenen bliver serveret fra kl.18.00 i Restauranten på Toppen.
Vi glæder os til at se dig til endnu en skøn aften i pejsestuen, med Strik og Hyg , hvor der vil være mulighed for varme og kolde drikke, snacks og kage.
Ta'din ven, veninde, dem du har lyst til at dele et par timer med eller måske møde en ny ven.
Os På Toppen Af Ebeltoft byder alle hjertlig velkommen
Vis kort
Madspildspensionatet
Brewpub - bryggeri & bar. Maltfabrikken,
Maltvej 12, kld., Ebeltoft
Laver et lækkert måltid af madvarer som ellers skulle være smidt ud, selvom de intet fejler. Vi spiser kl. 18, og bagefter hjælper vi hinanden med at rydde af og vaske op..
Du er meget velkommen til at komme kl. 16 i Spiren på Maltfabrikken og hjælpe med at lave mad. Fortæl os at du kommer ved at vælge 'frivilligbillet' i stedet for spisebillet (frivilligbilletten gælder både for madlavning og spisning).
Måltidet er gratis, men alle som spiser med lægger 5 kr. pr. gang i krydderikassen. Det er muligt at købe øl og sodavand til maden
Vis kort
Masterclass: mad med bælgfrugter
Spiren, Maltfabrikken,
Maltvej 8, Ebeltoft
'Jeg kan ikke finde ud af at få bælgfrugter til at smage godt, men jeg ønsker at spise mere klimavenligt og få det til at smage fantastisk..
Det skal smage så godt, jeg har lyst til at spise det jævnligt' fortalte Joanna Persson fra Ebeltoft, og så gik hun i gang med at stable dette event på benene.
Ifølge klima-kostrådene, lanceret af Fødevarestyrelsen, anbefales det, at vi skal spise minimum 100 gram bælgfrugter om dagen. Men realiteten er, at vi danskere kun spiser omkring 3 gram i gennemsnit om dagen. Mange af os mangler viden og inspiration fra et større kartotek af opskrifter at gribe i, når der skal bælgfrugter på middagsbordet.
Det vil madmennesket Morten Nottelmann hjælpe os med, og I denne masterclass giver han tips og tricks til, hvordan bælgfrugter kan komme til at smage skønt i en hverdagssammenhæng. Morten vil fortælle, demonstrere og byde på smagsprøver undervejs, og du vil vende hjem med et hav af teknikker og ideer, som du kan afprøve i dit eget køkken.
Tid: Kl. 16:00-19:00
Sted: Spiren (drivhuset i Maltgården)
Pris: 200 kr. pr person
Vis kort