Det sker på Samsø

 
Vis arrangementer for perioden
Fra
Til
Vis gudstjenester og biograffilm
 
Viser 43 events i Samsø Kommune mellem 7. og 20. maj 2021

Hjertets Natur 13. 16. maj 2021, Vandring og Yoga på Samsø

4 bløde dage til DIG Dage med masser af nydelsesfuld yoga, smuk natur, vandreture og tid til DIG. Formålet med at tage på dette naturretreat er, at styrke din forbindelse til naturens kraft og samtidig styrke din indsigt i dig selv.


Torsdag den 13. til søndag den 16. maj 2021, kl. 15.
Pris: Entré: 5400 kr

Samsø Retreat Ørnslund 2, Samsø
Hjemmeside: Se hjemmeside
Igennem flere dage, vil du bevidst arbejde med, at mærke den dybere kontakt til dit eget hjerterum og til naturens hjerterum.
Finde det sted for alting dvæler og bare ER.

Der er yoga morgen og aften hver dag. Hver morgen starter stille og blødt med en varm ingefærdrik med citron, så du kommer godt fra start. Du bliver forkælet med lækker vegetarisk mad i løbet af dagene og madpakker på gåturene i form af salat på glas med hjemmebagt brød.

Retreatet foregår i fredfyldte omgivelser hos Samsø Retreat, der ligger midt i den smukke Brattinsgborg skov. Tæt ved smuk og fredfyldt sandstrand med mulighed for at være stille, bade eller gå dine egne ture.

I løbet af dagene er der små pauser med stilhed, hvor du får lov til at synke ind i dig selv, mærke og bare være til stede i et kærligt og støttende rum. På den måde får du mulighed for at vende hjem med et større overskud, en lethed i kroppen og en fornemmelse af at være i god kontakt med dit eget hjerte

Magtfulde mikrober der gavner dig (via livestream fra Aarhus Universitet)

Bliv klogere på den nyeste forskning om de bakterier, svampe og virus som lever i og på hver enkelt af os livet igennem.


Tirsdag den 18. maj 2021, kl. 19-21.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet

Biografen Samsø Sygehusvej 4, Samsø
Hjemmeside: Se hjemmeside
De styrker vores modstandskraft mod farlige mikrober, beskytter os mod kroniske sygdomme og påvirker vores hjerne og stofskifte positivt. professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet

Under den internationale samfundskrig mod covid-19-pandemien er det virkeligt gået op for os hvor magtfuld en mikroskopisk viruspartikel kan være. Den kan forvolde frygt, sygdom og i værste fald død. Den kan sætte et verdenssamfund på standby. Sådanne epidemier med sygdomsfremkaldende virus, bakterier eller svampe har i hele menneskets udviklingshistorie været et vilkår der med vekslende interval gentager sig.

Men er det hele fortællingen om de magtfulde mikrober? Nej, langt fra:

De sidste ti års intensiv forskning i de billioner af personlige bakterier, svampe og virus, som lever i og på hver enkelt af os livet igennem, viser at størstedelen af mikroberne enten er totalt ligeglade med os eller er særdeles gavnlige. Det sidste betyder at de i deres ufatteligt store kemifabrik døgnet rundt producerer et væld af stoffer som styrker vores modstandskraft mod de relativt få farlige mikrober og påvirker vores hjerne og stofskifte positivt.

Mange forskere har den antagelse at så længe vores astronomisk mange mikrober er i en økologisk balance med os, beskytter de os mod en række kroniske sygdomme som vi genetisk set er disponerede for.

Modsat, hvis der er manglende symbiose mellem de personlige mikrober og os, synes der at være en større risiko for at udvikle en række sygdomme som fx astma, diabetes, fedme, åreforkalkning, depression, skizofreni, tarmbetændelse, kronisk træthed, nogle former for kræft, sklerose og parkinsonisme.

Derfor er mikrober ikke kun farlige og nogle som vi for alt i verden skal forsøge at undgå. Ufatteligt mange forskellige mikrober er aktive og hjælpsomme medrejsende livet igennem.

Hør om hvordan du får det bedste ud af dine mikroskopiske, men uundgåelige og magtfulde livsledsagere.

Om forelæseren:
Oluf Borbye Pedersen er dr.med. og professor i genomforskning ved Københavns Universitet. Han har siden 2010 været forskningsleder ved Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter på Københavns Universitet. Han er at finde i det internationale førerfelt blandt videnskabsmænd der udforsker genetiske og miljømæssige årsager til livsstilssygdomme og han er blandt pionererne der belyser tarmbakteriernes rolle for sundhed og sygdomsrisiko.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har hædret ham med Forskningskommunikationsprisen for hans særlige evner til at kommunikere sin forskning til offentligheden - se video . Fx gør Oluf Borbye Pedersen kompleks forskning levende og let at forstå med sine beretninger om vores mikrober der hver dag udkæmper drabelige krige på os og inden i os. Han får os til at tænke over hvilke af mikroberne vi aktivt tager parti for. Og i mere eksistentiel forstand: hvem vi egentlig er som mennesker - med vores billioner af unikke mikrober som aktive livsledsagere.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Guidede rundvisninger med smagsprøver hos Samsø Bær

Kom på besøg hos Samsø Bær og oplev markerne, showroom og ikke mindst produktionen af snapse og koldpresset rapsolie. Tilmelding ikke nødvendig - bare mød op. Mødested: Vi mødes ved vejboden ved Samsø Bær, Sildeballe 35.


Onsdag den 19. maj 2021, kl. 13.
Pris: Entré: Entré inkl. smagsprøver: 50 kr for voksne, børn gratis adgang

Samsø Bær Sildeballe 35, Samsø
Hjemmeside: Se hjemmeside
I løbet af de ca. to timer, den guidede rundvisning varer, vil du blive taget på en tur rundt på gården Holmgård, hvor Samsø Bær har til huse.

Du ser bl.a. marker med jordbær, stikkelsbær og ribs. Du hører historien om, hvordan den lille virksomhed startede med et par marmelader og hvordan, vi har udviklet os med tiden til i dag at producere snapse, marmelader, saft og koldpresset olie.

Turen går også forbi det store figentræ i gården. Hvis fignerne er modne, plukker vi og smager. I haven ser vi det store bøgetræ, hvor fra vi plukker skud til vores eksklusive bøgesnaps.

I produktionslokalet får du fortalt, hvordan vi laver vores snapse og vores koldpressede rapsolie.

Endelig får du mulighed for at smage alle vores produkter, og i den lille butik kan du købe med hjem

Kort- og brætspil med Hanne Stensvig på Stensbjerggård

Kort- og brætspil med Hanne Stensvig på Stensbjerggårdi Kolby Vi mødes i haven på Stensbjerggård, hvor vi skal dyste mod hinanden på deres udendørs store brætspil, der vil også være mulighed for at spille kort.


Onsdag den 19. maj 2021, kl. 14.

Samsø Aftenskole Toftebjergvej 3, Samsø
Arrangementet er helt gratis, da det er støttet af Kulturministeriet. Tilmelding er nødvendigt, så vi har styr på deltagerantal. Max 25 personer. Vi gir 'kaffe og kage undervejs. Hjerteligt velkommen til en hyggelig eftermiddag med fokus på hygge og samvær. Hold 2099

Kunstø 2021 - 26. Juni - 4. Juli 2021 arbejder kunstnere på Samsø fra 3.6 - 3.9 er der udstilling

I 2021 forvandles Samsø igen til en farverig, oplevelsesfuld og inspirerende uge for kunstnere, kunsthåndværkere og for alle andre, der interesserer sig for kunst og gode oplevelser.


Mandag den 9. november 2020 til søndag den 5. september 2021, kl. 08.
Pris: Entré: 25 kr Køb/bestil billet

Kunstø Brundby Hovedgade 98, Samsø
Hjemmeside: Se hjemmeside
KunstØ sætter rammerne, men de store linjer i indholdet bliver anderledes, da vi i 2021 kun præsenterer aktiviteter ude i naturen. Programmet offentliggøres løbende her på vores hjemmeside.

Vi lover, at KUNSTØ også i 2021 bliver en uge fyldt med interessante kunstoplevelser og sanseindtryk - men også med plads til fred og ro og afslappede hyggestunder i den smukke natur, hyggelige sammenkomster, god mad og interessante diskussioner i sommernatten

Se Arrangementer på samsø

Det sker på Samsø