Det sker på Samsø

 
Vis arrangementer for perioden
Fra
Til
Vis gudstjenester og biograffilm
 
Viser 48 events i Samsø Kommune mellem 21. sep. og 4. okt. 2019

Mini-efterårsretreat på Samsø

En efterårsweekend med yoga, massage og nærvær på smukke Samsø.


Fredag den 20. til søndag den 22. september 2019, kl. 16.
Pris: (Entré: 2500 kr)

Shri Kali Danmark Gammelløkkevej 4, Samsø
Hjemmeside: Se hjemmeside
I denne weekend inviteres du helt indenfor til et lille personligt retreat på det gamle husmandssted på Samsø. Vi vil sammen nyde den meditative traditionelle tantra yoga og du vil desuden lære at give og modtage Ayurvedic Walking Massage. Og så vil der være tid til at du på egen hånd kan tage ud på øen for at nyde Samsøs smukke natur og den særlige stemning på den grønne ø.

Program:

Fredag d. 20. september

kl. 16-18 Indkvartering

kl. 18 Velkomst og aftensmad

kl. 20 Intro til traditionel tantra og ayurvedic walking massage (AWM)

kl. 22.30 Ro i huset

Lørdag d. 21. september

kl. 7 The, kaffe, snacks

kl. 8 Udveksle AWM efterfulgt af morgenyoga

kl. 10.30 Morgenmad/brunch

kl. 11.30-16 Fri tid - læs en god bog i haven, gå en tur et smukt sted på Samsø, tag et dyp i havet eller besøg et af øens mange gallerier, butikker, restauranter eller cafeer.

kl. 16-18 Yoga - tid til ro og fordybelse

kl. 19 Aftensmad

kl. 20.30 Oplæg om traditionel tantra

kl. 22.30 Ro i huset

Søndag d. 22. september

kl. 7 The, kaffe, snacks

kl. 8 Udveksle AWM efterfulgt af morgenyoga

kl. 10.30 Morgenmad/brunch

Kl. 11.30 Forlad huset som da du kom - tid til oprydning og let rengøring

kl. 12.30-14 Farvel og tak for denne gang

Der kan være mindre ændringer i programmet undervejs. Vi er også åbne for at tilpasse i forhold til deltagernes ønsker. Det er frivilligt, om du vil deltage i al undervisningen, så du har altid mulighed for at tage tid til dig selv, hvis du har brug for det.

Underviseren:

Mette Maj er traditionel tantra yogalærer. Hun er initieret i kaula-tantra af den tantriske mester Bhagavan Shanmukha Ananda Natha i Shri Kali Ashram, og hun har indgående kendskab til tantra filosofi, videnskab og kultur. Mette Maj fordeler sin tid mellem at undervise aspirerende yogalærere i Shri Kali Ashram i Thailand, hvortil hun også arrangerer retreats, og at undervise samt afholde workshops og retreats i Danmark.

Hvordan kommer du til Samsø:

Fra Sjælland, Kalundborg Havn, sejler der færge til Ballen på Samsø.

Fra færgen, Ballen Havn, er der ca. 1 1/2 km at gå til det gamle husmandssted.

Tjek aktuel sejlplan på - https://www.samsoelinjen.dk

Fra Jylland, Hov Havn, sejler der færge til Sælvig på Samsø. Fra Sælvig Havn, er der ca. 8 km til det gamle husmandssted.

Tjek aktuel sejlplan på - http://www.tilsamsoe.dk/

Transport fra færgen:

Medbringer du ikke cykel eller bil kan du bestille taxa hos Samsø Taxa på tlf. 40 60 19 00.

Overnatning:

Du kommer helt tæt på. Der vil være indkvartering i husets gæsteværelse, de to børneværelser samt vores trofaste campingvogn Thyra. Du er også velkommen til at slå dit eget telt op i den store have. Du må regne med at dele værelse med en af de andre deltagere.

Hvis du hellere selv vil finde indkvartering på øen, er du også velkommen til det.

Forplejning:

Sund, økologisk og vegetarisk mad er en naturlig del af det at bo på det gamle husmandssted. Vi bruger frugt og grønt fra vores egen grund og fra køkkenhaven og benytter os også flittigt af Samsøs store udbud af lokalproducerede lækkerier.

Pris:

2500 kr. inkl. forplejning

Ønsker du at finde egen indkvartering er prisen 2100 kr.

Vil du sove i eget telt i haven er prisen 2300 kr.

Tilmelding:

Der er et meget begrænset antal pladser på dette retreat, så meld dig til med det samme for at sikre din plads!

Tilmeld dig på mettemajkrag@shrikali.dk senest fredag d. 13. september 2019.

Tilmelding er endelig, når du har betalt.

Betaling kan ske via bankoverførsel:

Jyske Bank reg. 6260 kontonr. 0001263254

Ved bankoverførsel angiv venligst navn og e-mailadresse.

MobilePay:

tlf. 26 790 788

Aflysning:

Vi forbeholder os ret til at aflyse ved for få tilmeldte. Skulle det bliver aktuelt, får du naturligvis pengene tilbage.

Vi giver ikke penge retur ved framelding, men du er velkommen til at give din plads videre til en anden som trænger til en weekend med ro og selvforkælelse

Yin Yoga

Forkæl dig selv med 1,5 times fordybelse i krop og sjæl. Materialer haves, det eneste du skal medbringe er noget langt på arme og ben, og gerne et par varme sokker. Alle uanset tidligere erfaring med Yoga er velkommne.


Tirsdag den 24. september 2019, kl. 10.30-12.
Pris: (Pris: 115 kr)

Charlotte Schultz Design Ringvejen 1, Samsø
Yin Yoga er en nærværende, dyb, langsom og meditativ praksis.

De forskellige asanas er liggende og siddende stillinger. Hver stilling holdes ca. 3 min. Dybe lange stræk, med plads til fordybelse. Praksis afrundes med en afspænding der indeholder syngeskåle

Tilmelding sker via SMS til 5363 5835.

Du kan betale kontant eller med MobilePay.

Jeg glæder mig til at byde dig indenfor.

Kærligst Maja Lykke

Lær dit bibliotek at kende på Samsø Bibliotek

Få en indføring i hvordan du kan du søge, bestille og låne materialer på biblioteket. Kom og få et overblik og bliv evt. guidet til at finde det, som du leder efter. Tilmelding på biblioteket, tlf. 87922355 eller på e-mail: bibliotek@samsoe.dk.


Tirsdag den 24. september 2019, kl. 19.
Pris: (Fri entré)

Sambiosen Pillemarksvej 1, Samsø
Arrangør: Samsø Bibliotek

Der vil blive præsenteret nye til arrangementet

Håndarbejdsgruppe i Sognegården

HÅNDARBEJDSGRUPPEN Vi er en gruppe håndarbejdsglade kvinder (mænd er dog absolut også velkomne!), der mødes i Sognegården i Tranebjerg onsdag eftermiddag fra kl. 14 til 16 året rundt.


Onsdag den 25. september 2019, kl. 14.
Besser Kirke Besser Kirkevej 1, Samsø
Formålet er at producere håndlavede ting, som vi kan sælge på vores årlige bazar, som finder sted onsdag og torsdag i efterårsferien (altid i uge 42). Pengene for salget går ubeskåret til 'Læger uden grænser'. Du kan strikke, hækle, filte, løbbinde, lave decoupage, klippe, flette, lave patchwork eller, hvad du ellers brænder for, blot det er håndlavet. Vores gennemsnitsalder er pt. ret høj, men det er humøret også, for vi nyder nemlig godt af den sidegevinst, der følger med - samvær, gode snakke og selvfølgelig kaffe med lidt kage til. Vi vil rigtigt gerne have flere med i gruppen, og er du yngre end os, er det bare et plus.Vi modtager garn fra folk på øen, og du kan frit finde garn i vore poser til at strikke eller hækle af. Er du fantasifuld og god til at udnytte rester, kan du rigtigt boltre dig, for dem har vi mange af. Eneste krav er, at det, du laver, skal sælges på bazaren. Har du lyst til at være med, er du meget velkommen. Du møder bare op en onsdag, og der er ingen binding i det - man kommer, når man kan. Vil du gerne tale med én først, kan du ringe til Bente Olsen tlf. 86591109 eller 29217813. Velkommen! Fotos: Jens Øster-Mortensen

Rundvisning og smagsprøver hos Samsø Bær

Kom på besøg hos Samsø Bær og oplev markerne, showroom og ikke mindst produktionen af snapse og koldpresset rapsolie. Du får også rig lejlighed til at smage alle de lækre produkter. Tilmelding ikke nødvendig - bare mød op.


Onsdag den 25. september 2019, kl. 16-18.
Pris: (Entré: 50 kr for voksne, børn gratis adgang)

Samsø Bær Sildeballe 35, Samsø
I løbet af de to timer, den guidede rundvisning varer, vil du blive taget på en tur rundt på gården Holmgård, hvor Samsø Bær har til hus.

Du ser bl.a. marker med jordbær, stikkelsbær og ribs. Du hører historien om, hvordan den lille virksomhed startede med et par marmelader og hvordan, vi har udviklet os med tiden til i dag at producere snapse, marmelader, saft og koldpresset olie.

Turen går også forbi det store figentræ i gården. Hvis fignerne er modne, plukker vi og smager. I haven ser vi det store bøgetræ, hvor fra vi plukker skud til vores eksklusive bøgesnaps.

I produktionslokalet får du fortalt, hvordan vi laver vores snapse og vores koldpressede rapsolie.

Endelig får du mulighed for at smage alle vores produkter, og i den lille butik kan du købe med hjem

Kristendomskursus: Markusevangeliet, JG

Kristendomskursus: Markusevangeliet Vi ser videoer om Markusevangeliet, læser sammen nogle uddrag af evangeliet og taler sammen ud fra nogle spørgsmål.


Onsdag den 25. september 2019, kl. 18.30.
Besser Kirke Besser Kirkevej 1, Samsø
Forløbet strækker sig over 10 gange i Tranebjerg Sognegård på onsdag aftener.Første gang: Onsdag den 25. september kl. 19.00-21.00.Tilmelding senest 23. september til sognepræst Johannes Glenthøj, tlf. 2965 1151 eller jbg@km.dk. Kurset er gratis, men materialer koster 85 kr. Materialerne er: - Markusevangeliet i selvstændig udgave i lommeformat- Morten Hørning Jensens ledsagende hæfte: Møder med Jesus - ud fra Markusevangeliet Materialet kan afhentes efter tilmelding. Ellers udleveres materialet første aften. Du kan se den nævnte udgave af Markusevangeliet ved at KLIKKE HER. Venlig hilsen,Johannes Glenthøj

Yin Yoga

Forkæl dig selv med 1,5 times fordybelse i krop og sjæl. Materialer haves, det eneste du skal medbringe er noget langt på arme og ben, og gerne et par varme sokker. Alle uanset tidligere erfaring med Yoga er velkommne.


Torsdag den 26. september 2019, kl. 10.30-12.
Pris: (Pris: 115 kr)

Maja Lykke Landevejen 46A, Samsø
Yin Yoga er en nærværende, dyb, langsom og meditativ praksis.

De forskellige asanas er liggende og siddende stillinger. Hver stilling holdes ca. 3 min. Dybe lange stræk, med plads til fordybelse. Praksis afrundes med en afspænding der indeholder syngeskåle

Tilmelding sker via SMS til 5363 5835.

Du kan betale kontant eller med MobilePay.

Jeg glæder mig til at byde dig indenfor.

Kærligst Maja Lykke

Åben Vingård

Vingården Landlyst byder velkommen til en unik oplevelse, hvor i kan komme med på en tur ned i vinmarken, Og smage på nogle af vores specialiteter.


Torsdag den 26. september 2019, kl. 11.
Pris: (Entré: 150 kr)

Vingården Landlyst Ørby Hovedgade 35A, Samsø
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vingården Landlyst er blandt de største vingårde på Samsø. Her dyrkes såvel røde som grønne druer, hvoraf der fremstilles rødvin, rosévin, hvidvin samt mousserende vin.

vi har blandt andet specialiseret os, i mousserende vine lavet efter Champagne metoden. Og køre forsøg med klassiske franske druer på franske vinstokke.

Der arrangeres markvandring og foredrag om vinavl i Danmark og især på Samsø. Derudover fremvises produktionslokaler. Der vil efterfølgende være smagning af min. 5 af vingårdens vine.

Der kan aftales andre tidspunkter for mindre grupper (min. 6 personer)

Vingården har de seneste år lagt en ny strategi, for hvordan jorden skulle dyrkes og druerne behandles og gæres. Dette har rykket radikalt, ved den vinoplevelse man kan få ved at dyrke og producere vin i Danmark

Yin Yoga

Forkæl dig selv med 1,5 times fordybelse i krop og sjæl. Materialer haves, det eneste du skal medbringe er noget langt på arme og ben, og gerne et par varme sokker. Alle uanset tidligere erfaring med Yoga er velkommne.


Torsdag den 26. september 2019, kl. 19.30-21.
Pris: (Pris: 115 kr)

Maja Lykke Landevejen 46A, Samsø
Yin Yoga er en nærværende, dyb, langsom og meditativ praksis.

De forskellige asanas er liggende og siddende stillinger. Hver stilling holdes ca. 3 min. Dybe lange stræk, med plads til fordybelse. Praksis afrundes med en afspænding der indeholder syngeskåle

Tilmelding sker via SMS til 5363 5835.

Du kan betale kontant eller med MobilePay.

Jeg glæder mig til at byde dig indenfor.

Kærligst Maja Lykke

Vi bruger cookies

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter