Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

I SAMARBEJDE MED KULTUNAUT.DK

kultunaut
Hver dag året rundt er der spændende aktiviteter overalt i Guldborgsund Kommune.
Vælg kategori og dato i kalenderen nedenfor.
VÆLG KATEGORIER
- eller søg efter aktiviteter


Gedesby Mølle - Efterårsloppemarked.

Efterårsloppemarked i efterårsferien uge 42. Her finder du alt mellem himmel og jord. Oplev den hyggelige atmosfære og gør en god handel. Der er adgang til møllen og såvel café som vores velassorterede genbrugsbutik er åbne.

Lør. d. 15 til lør. d.22 oktober 2016, kl. 10-16 . (Fri entré)
Gedesby Mølle, Kobbelsøvej 1, Gedesby, Gedser

Gedesby mølle er Danmarks sydligste hollandske vindmølle
- taget i brug den 16. december 1911 af Kristian Hansen.

Det naturlige center for Sydfalster. En oplevelse for alle. Vi besøges af mange turister. Vor lokale beboere og de mange personer i vort sommerhusområde gør ofte brug af de smukke omgivelser, og de og deres børn er tit på området for at lege.

Vore nye facilitetsbygninger og vort smukke anlæg har medført en stor stigning i vore daglige besøgstal. Det har gjort, at Møllelauget har omlagt sin strategi, fra at være et rent fagligt projekt omkring Gedesby Mølle og det tilhørende historiske grundlag, til at være et socialt centrum, hvor de besøgende kan få en oplevelse i hinandens selskab, i smukke grønne omgivelser. Vi har fritstående bænke og borde, hvor man kan spise sin medbragte mad. Tag ikke kaffen med. Den kan du få hos os. Betalingen for kaffen bestemmer du selv - og beløbet går under alle omstændigheder til vort møllearbejde. Man er altid velkommen til at nyde sin medbragte frokost - inde som ude. Der er legeplads og stort grønt område, hvor man kan spille bold. Vi har gode parkeringsforhold.

Møllens mål er at fremme interessen for vor mølle til alle gæster. Teknisk og socialt. Vi fremviser den tekniske og historiske side af møllen. Det er laugets højeste mål, at bevare og styrke Gedesby Mølle. Gedesby er allerede nævnt i 1231 i Valdemars jordebog og Gedesby Mølle er over 100 år gammel. Gedesby Mølle er så godt restaureret og vedligeholdt, at den i dag maler mel. Møllen er et studium i trækonstruktion af højeste standard. Maskinen, med dens mange tandhjul, den store aksel med vingerne, kværnsten og sigte. Fra rundgangen er der en fantastisk udsigt over land og vand.

Vi har smukke strande i Gedesby, Gedser og Birkemose. Med et rigt varieret kystområde, hvor der varieres mellem badestrand i verdensklasse, over godt fiskevand til kyststrækninger med klinter. Vi kan, som noget særligt, tilbyde rolige omgivelser og rigelig plads. (Afstande 1,6 til 2 km.) Nær Danmarks sydspids. Nær Gedser og bådehavnen. Tæt på vestvendt strand, hvor der er ler klinter, sten i vandet og en smuk udsigt til Rødsand, Lolland og skønne solnedgange. I luften over det hele kan ses spektakulære store fugleflokke. Gæs, traner, ørnefugle, edderfugle og mange flere arter.

Et aktivt Møllelaug se aktivitetskalender
Igennem 26 år Møllelauget er der brugt over 9 millioner kr. på møllen, hvoraf ca. 6 millioner er anvendt til restaureringer, resten til løbende vedligeholdelser. I dag deltager møllelauget i flere velgørende arbejder.

For at dække sine udgifter afholder Gedesby Mølle hvert år sine kendte markeder. Mange mennesker har besøgt os og gjort en god handel. Andre mennesker skænker os ting, som vi kan sælge videre. Alt i alt en symbiose, som giver den nødvendige indtægt til fortsat drift og vedligeholdelse af Gedesby Mølle.

SE GEDSER.NET - KALENDER HER:

Dato: Lør. d. 13. til lør. d. 20. oktober 2018
Tidspunkt: kl. 10-16
Periode: Lør. d. 13. til lør. d. 20. oktober 2018
Sted: Gedesby Mølle , Kobbelsøvej 1, Gedesby , Gedser