Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

I SAMARBEJDE MED KULTUNAUT.DK

kultunaut
Hver dag året rundt er der spændende aktiviteter overalt i Guldborgsund Kommune.
Vælg kategori og dato i kalenderen nedenfor.
VÆLG KATEGORIER
- eller søg efter aktiviteter


De små folk - om feer, elver, nisser og andre væsner. Aften rundvisning i Museum Obscurum.

Vi kender det nok alle. Man synes, der var et eller andet, der bevægede sig i udkanten af ens synsfelt. Men når man så drejer hovedet for at se, hvad det var, ja så er der ikke noget. Men var der nu måske noget alligevel?

"Denne aften skal vi se nærmere på alle de små væsner, der har præget myter og sagn gennem århundreder", fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster og fortsætter: "Feer, lygtemænd, nisser og elver har været vigtige medspillere, når uforklarlige ting er sket gennem historien. For ét er sikkert, man har altid haft et ønske om at kunne forklare det uforklarlige."

Man siger, at moden skifter, og man kan næsten sige det samme om mystiske væsner. Nogle steder og perioder har helliget sig nissen eller gårdboen, som man kaldte den på landet, og til andre tider har det være det mere eventyrlige med feer og elverfolk, der har været i fokus. "Netop det er et af de emner, jeg vil fortælle lidt mere om ved aftenens rundvisning

For hvordan er disse trends opstået?

Et godt eksempel på en sådan trend er, at der i 1920'erne var rigtig mange, der troede på feer. Ja, faktisk var en af disse Arthur Conan Doyle, forfatteren til Sherlock Homes," fortæller Leif Plith Lauritsen afsluttende

Hvornår: Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.

Billetter: Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf. 5485 1303 (i Turistinformationens normale åbningstid), ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F eller på place2book. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

Seneste mulighed for tilmelding er d. 29. januar kl. 12.

Pris: Voksne 75 kr., børn u/18 år 25 kr

Køb/bestil billet
Dato: Torsdag den 30. januar 2020
Tidspunkt: kl. 19.45-21.10
Sted: Museum Obscurum , Færgestræde 1A , Nykøbing F
Hjemmeside: Se hjemmeside

Forrige
Næste