Kalenderoversigt

Se hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens
I samarbejde med www.kultunaut.dk
    Alle genrer
    Nulstil
Udstillinger

100% Fremmed? i Horsens

Sundparken ved Aktivitetshuset, kl. 13.

20. Mar kl. 13
Dato: Fre. d. 15. marts til tir. d. 2. april 2019, kl. 13. Pris: Fri entré Hjemmeside: Link Sted: Sundparken ved Aktivitetshuset

Fotoportrætter og interviews af 110 mennesker med flygtningebaggrund, hvoraf 10 bor i Horsens. Kunst-dokumentarisk udstilling, der giver indblik i omdiskuterede, men almindelige menneskers personlige fortællinger om tilhørsforhold, længsler og drømme.

Den kunst-dokumentariske udstilling 100% FREMMED? føjer 10 portrætter af horsensianske tidligere flygtninge til sin udstilling. Alle 110 portrætter udstilles i Sundparken i samarbejde med Bo Trivsel og med støtte fra Kulturudvalget i Horsens Kommune.

Hver deltager er repræsenteret ved et fotoportræt og et interview, hvor han eller hun fortæller sin personlige historie fra et unikt perspektiv. Portrætterne repræsenterer statistisk den gruppe af mennesker, der er kommet til Horsens som flygtninge.

Vi har spurgt dem, hvordan de forholder sig til begreber som fremmedhed og tilhørsforhold, hvor fremmede de egentlig føler sig. Er det 100 % dansk, 100 % fremmed - eller kan man overhovedet angive det i procent?

Det er ikke kun nationalitet, som kan få et menneske til at føle sig fremmed.

100% FREMMED? er et storstilet dokumentarisk kunstprojekt, der på sin rejse gennem Danmark laver 10 nye portrætter i hver by, som udstillingen besøger.

Kunstprojektet lægger vejen forbi 20 danske byer i 2018-2019 og kan til sidst præsentere 250 portrætter af mennesker fra hele landet, der er kommet hertil som flygtninge