VESTERBROBASEN

Velkommen til Vesterbrobasen - Vesterbros nye bydelsportal. 

Brug siden til at finde ud af hvad der sker på Vesterbro - opret arrangementer og debatter og find oplysninger om lokale foreninger og bestyrelser. Alle foreninger, institutioner, netværk og bestyrelser i bydelen kan oprette sig i bjælken øverst.

Søg efter forening, institution eller projekt på Vesterbro


Find arrangementer på Vesterbro

Gå tilbage
I samarbejde med www.kultunaut.dk

Events


Spot på planeterne - Mars.

I dette foredrag sætter vi fokus på Mars - hvad der kendetegner denne rødorange verden i dag og historien bag. Når vi ser på Mars på nattehimlen fremstår den som en rød og fjern prik.

Selvom den kun udskiller sig med sin farve og klarhed, er Mars foruden Jorden og Månen et af de mest undersøgte steder i rummet.
Mars rustrøde overflade stammer fra det fine støv, som dækker hele planeten. I støvet er der rigelige mængder af jern, som netop er rustet og giver denne farve. Udover støv er et andet kendetegn ved Mars overflade de mange kratere og sten- og klippeformationer. Den sydlige del af Mars er et højland, som består af klippegrund, der har eksisteret siden Mars dannelse. Den nordlige del er flad og lav, og det bevidner om en kataklysmisk begivenhed tidligere i Mars historie. Derudover har man i årenes løb fundet flere beviser på, at der en gang har løbet flydende vand på Mars.
Flydende vand er særlig interessant i astronomisk sammenhæng. Vand findes der masser af ude i rummet: kolde områder findes der masser af frossent vand mens vanddamp er til at spore i næsten samtlige planetatmosfærer. Flydende vand er derimod sjældent, for det kræve den rette kombination ag temperatur og tryk for at eksistere. Alt liv, som vi kender på Jorden, er afhængig af flydende vand - uden det, intet liv. Dét, at der har været flydende vand på Mars, er derfor særlig interessant i jagten på liv i rummet.

Pris: 65 kr
Studerende og medlemmer 50 kr
Køb/bestil billet
FAKTA Dato: 18/07/2017
Tidspunkt: kl. 19.15
Sted: Tycho Brahe Planetarium
Adresse: Gammel Kongevej 10