VESTERBROBASEN

Velkommen til Vesterbrobasen - Vesterbros nye bydelsportal. 

Brug siden til at finde ud af hvad der sker på Vesterbro - opret arrangementer og debatter og find oplysninger om lokale foreninger og bestyrelser. Alle foreninger, institutioner, netværk og bestyrelser i bydelen kan oprette sig i bjælken øverst.

Søg efter forening, institution eller projekt på Vesterbro


Find arrangementer på Vesterbro

Gå tilbage
I samarbejde med www.kultunaut.dk

Events


Sci/fi-aften - Stjernekrig.

Hvem ejer rummet, og gælder de samme regler for alle? I menneskets historie har der været ført utallige krige over hvem, der ejer hvad, og hvilke regler folk skal følge.

Det er dog krige, som har drejet sig om områder på landjorden, men med menneskets erobring af verdensrummet åbner en ny front sig.

Til denne sci/fi-aften undersøger vi, hvem der bestemmer over rummet, og hvordan situationen ser ud i dag.

Samtidig med, at rummet er blevet vigtigere og vigtigere for os i hverdagen, har rummet også udviklet sig til at være en ny front, hvor magtkampe udspilles. Spionsatellitter og måske endda rumvåben er noget, som samtlige store nationer har adgang til i dag, og denne udvikling fortsætter.

Det rejser også spørgsmålet om, hvordan lovgivningen på området skal fastsættes. Skal det være et centralt styret og retfærdigt intergalaktisk imperium, som styrer og fastsætter lov og orden i rummet, eller er menneskeheden bedre tjent med at faktioner rundt omkring har mulighed for at fastsætte deres egen dagsorden?

Efter foredraget vender vi tilbage til en saga og afslutter aftenen med en klassisk science-fiction film, hvor stjernekrig indgår som et centralt emne.

Science fiction er inspireret af videnskaben, men der har også flydt inspiration den anden vej. Til Sci/fi-aften dykker vi ned i et konkret emne som fx kunstig intelligens, bemandede missioner til Mars og Universets kræfter. Efter et kort foredrag vil vi se en science fiction-film, der passer til emnet, eller måske endda ligefrem har inspireret til foredraget

Pris: 195 kr
Studerende og medlemmer 165 kr
Køb/bestil billet
FAKTA Dato: 15/08/2017
Tidspunkt: kl. 19.15
Sted: Tycho Brahe Planetarium
Adresse: Gammel Kongevej 10