I samarbejde med www.kultunaut.dk
Det sker i dag - Søg i kalenderen - Indtast arrangement - Din huskeliste  
Koncerter - Udstillinger - Teater - Foredrag - Børn - Film - Motion - Andet  
 
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Besøg Zelle II. Besøg cellen og oplev et mørk kapitel af Danmarkshistorien.

Flere datoer og tidspunkter - find dem på https://museumkolding.dk/koeb-billet/

Under 2. Verdenskrig indrettede tyskernes hemmelige politi Gestapo fem celler på Staldgården i Kolding. Cellerne benyttedes som ventelokaler for danske modstandsfolk, mens de ventede på at skulle ind til ofte særdeles brutale forhør.

En af cellerne - altså Zelle II - er som den eneste i Danmark bevaret som et dystert minde. I cellen kan du se et vidnesbyrd på modstandsfolkene, der brugte ventetiden på at indridse deres navne på væggen. Nogen overlevede krigen, andre mistede livet på henrettelsespladsen Ryvangen eller i en af de tyske koncentrationslejre.

Når man besøger Zelle II, vil man kunne opleve tre forskellige filmatiserede fortællinger, som på hver deres måde ved hjælp af lys, lyd og moderne teknologi giver dig en stærk og intens oplevelse af Staldgårdens og Koldings historie under besættelsen.

De tre fortællinger, som kan opleves i Zelle II er:

1.Aktionen der gik galt
I denne fortælling sættes du som gæst i en anholdt frihedskæmpers sted. Fortællingen giver en fortættet oplevelse af den frygt og usikkerhed, der var forbundet med besøget hos Gestapo på Staldgården og den uvisse skæbne som frihedskæmperne gik i møde.

2.Tråde til Staldgården
Med Gestapos indtog på Staldgården i oktober 1943 efter samarbejdspolitikkens sammenbrud som udgangspunkt sætter fortællingen fokus på udvalgte nedslag i Kolding og koldingensernes møde med nazismen og den tyske besættelsesmagt.

3.De gik igennem Helvedes forgård
I denne fortælling får du som gæst mulighed for, at komme tæt på nogle af de mennesker, hvis skæbne var forbundet med Gestapos tilstedeværelse på Staldgården. Det er en fortælling både om de danske håndlangere, som arbejdede for Gestapo, og med vold og magt bekæmpede modstandsbevægelsen i besættelsesmagtens navn. Det er også en fortælling om de danske frihedskæmpere, som var forbi Staldgården.

Praktisk:
Max 10 deltagere.
Varighed ca. 20 min. pr. forestilling
OBS ingen siddepladser

Vær opmærksom på at det er en voldsom fortælling om et mørkt kapitel i danmarkshistorien, der kan virke skræmmende på mindre børn.
Lørdag den 12. februar til fredag den 23. december 2022, kl. 11-15. Entré: 50 kr pr. forestilling
Staldgården | Museum Kolding, Staldgården 1, Kolding

1

 
Kolding Kalenderen - En del af Kunstgruppen | Storgaden 70, 6052 Viuf - Danmark | Tlf.: 23425637 | hku@kunstdesign.dk