Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Højvande - akvareller.

Gruppen HØJVANDE udstiller akvareller i Kunsthuset Palæfløjen.


Vand og rene farvepigmenter - er hovedelementerne i akvarelmaling, som mange forældre også kender som vandfarver. Kunsthuset Palæfløjen har før præsenteret akvarelannualer, hvor Roskilde Kunstforening sammensatte udstillinger med anerkendte akvarellister, og det har været spændende og smukke begivenheder. Nu tager vi tråden op igen, denne gang med en gruppe, der kalder sig HØJVANDE, som netop består af kendte akvarellister: Poul Anker, Karin Lykke Groth, Helle Jessen, Julia Kiy, Marie Duedal Nielsen, Gunilla Rosendal, Alice Thomsen og Steen Vraasø. Gruppen ønsker at åbne andres øjne for akvarelmalingen som selvstændig kunstform og at tydeliggøre akvarellens kvaliteter, det lette- og i udførelsen: det uforudsigelige, som opstår i vandets og farvernes spil.

Sammenlignet med oliemalingen opstod akvarellen relativt sent i kunsthistorien. Den tilskrives den tyske maler og tegner Albrecht Dürer i starten af 1500-tallet. Dog har mennesket helt tidligt forstået at blande farvestof med vand, hvilket ses i de tidligste hulemalerier. Den karakteristiske transparens opnåedes dog først i 1500-tallet, og man har senere dyrket denne og formået at udvikle akvarellens udtryk på enså markant anderledes måde end oliemaleriet, at de to udtryksformer i dag kan betegnes som diametralt modsatte.

Denne luftige udstilling ferniseres lørdag d. 28. februar og løber til og med søndag d. 28. marts. Der vil i øvrigt blive arrangeret to aktiviteter i denne forbindelse: en aften, hvor alle interesserede er velkomne til at møde kunstnerne til en snak om deres kunst, samt en aften med akvarelworkshop.

Lør. d. 28. februar til lør. d. 28. marts 2015, kl. 12-16. (Fri entré)
Kunsthuset Palæfløjen, Roskilde Palæ, Stændertorvet 3 C, Roskilde

Akvarel
<< Forrige side Næste side  >>

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen