Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Løb i vikingernes spor.

Vikingesporet. Vælg mellem 10 Km og ½ Marathon. Løbets start og mål afvikles på plænen foran Vikingeskibsmuseet med de mange fantastiske fund af mere end 1000 år gamle vikingeskibe i den smukke historiske by Roskilde.


Begge ruter følger samme spor frem og tilbage til den idylliske Boserup skov.

Først tager ruten løberne gennem Roskilde havn og efter få hundrede meter rammer ruterne Fjordstien, der meget betagende følger Roskilde fjord. Stien bugter sig flot og flere steder løbes der helt nede i vandkanten.

Efter 2 km kommer løberne til det første skovbælte. Det første stykke i skoven består af mindre skovstier med enkelte passager af singletracks (små smalle stier). Efter yderligere et par kilometer deler de to ruter sig. Den lange fortsætter til højre langs fjorden og den korte til venstre ind på mtb-sporet.

Den korte følger det snoede mtb-spor gennem skoven de næste godt 4 km. Herefter drejer ruten ud på en skovvej og snart rammer løberne atter Fjordstien, som følges med en enkelt variation tilbage til målområdet.

Den lange fortsætter langs fjorden med skoven på venstre side og en fantastisk udsigt ud til Kattinge Vig og Bognæs. Boserup skrænt passeres og ruten går atter ind i skoven. Ruten skifter mellem større og mindre skovstier op og ned af mindre bakker, og snart kommer løberne til udkanten af Kattinge Værk. Efter samlet ca. 7 km løbes der for første gang ind på mtb-sporet. Det følges ca. 1 km indtil parkeringspladsen ved Midgårdsormen.
Herfra følger 1,5 km på skiftende stier og singletracks, inden ruten igen fører løberne ind på det egentlige mtb-spor. Det følges herefter rundt i skoven de næste 7,5 km og det snoede og lidt tekniske spor skal nok kunne udfordre de fleste.

Ved ca. 17 km drejer den lange rute ud på en skovvej og efter 1 km rammer løberne atter Fjordstien, som følges med en enkelt variation tilbage til målområdet ved Vikingemuseet.

I tilfælde af længerevarende regnvejr i dagene op til løbet vil det være en god idé at anvende løbesko med lidt grovere mønster på sålen. Det er dog ikke en nødvendighed for at kunne gennemføre hverken den korte eller lange udgave af Vikingesporet.

Søn. d. 27. april 2014, kl. 10. (Pris: Halvmarathon 299 kr. 10 Km 199 kr. Tilmelding på vikingesporet.dk)
Roskilde Havn, Havnevej, Roskilde

<< Forrige side Næste side  >>

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen