Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Politigården København.

Underviser: Intern Guide. Ved tilmelding af flere personer, skal der, af sikkerhedsmæssige årsager, oplyses navn og adresse på alle deltagere.


Alle deltagere vil blive pålagt at fremvise gyldig fotolegitimation ved indgangen og alle deltagere skal bære en synligt klistermærke, som vil blive uddelt ved indgangen.

Politigården i København er et enestående arkitektonisk bygningsværk, som blev opført i årene 1919-1924. Dens indre er inspireret af den sydeuropæiske renæssance, mens det ydre skulle fremstå hårdt og afvisende overfor omgivelserne. Blandt dens særlige kendetegn er "Den runde gård", som måler 44 meter i diamenter, og er omkranset af en søjlegang bestående af 44 søjler. Du får bl.a. historien om "Den runde gård", som ikke skulle have været rund, Mindegården og den gamle dommervagt. Politigården er en arbejdsplads, og derfor er det ikke tilladt at opsøge andre lokaler, end de der er en del af rundvisningen. Der kan forekomme ændringer i ruten på rundvisningsdagen. Turen er ikke for gangbesværede pga. trapper

Politigården i København er et enestående arkitektonisk bygningsværk, som blev opført i årene 1919-1924. Dens indre er inspireret af den sydeuropæiske renæssance, mens det ydre skulle fremstå hårdt og afvisende overfor omgivelserne. Blandt dens særlige kendetegn er "Den runde gård", som måler 44 meter i diamenter, og er omkranset af en søjlegang bestående af 44 søjler.

En rundvisning på Politigården i København tager ca. 2 timer, og her vil man bl.a. få historien om "Den runde gård", som ikke skulle have været rund, Mindegården og den gamle dommervagt

Alle rundvisninger varetages af nuværende eller pensionerede betjente, som alle har haft deres gang på Politigården

Politigården er en arbejdsplads, og derfor er det ikke tilladt at opsøge andre lokaler end de der er en del af rundvisningen

OBS: Københavns Politigård gennemgår i disse år en omfattende renovering, hvorfor der kan forekomme ændringer i rundvisningen, såfremt der er rum der er lukkede etc.

Politigården er ikke kørestolsvenligt, da stedet har flere trapper, høje dørtrin og ingen elevator, lift eller rampe. Bygningen er fredet, og de har ikke tilladelse til at foretage ændringer, som vil gøre stedet mere tilgængeligt for kørestolsbrugere. Under rundvisningen er der ikke mulighed for at sidde ned og store dele af rundvisningen foregår på udendørsområder. Politigården er arbejdsplads, så der kan forekomme ændringer i ruten på rundvisningsdagen, såfremt der er rum der er lukkede etc.

Turen er ikke for gangbesværede. Der er en del trapper og man går meget
Hold: 16-5115 Mødested: Politigården, København V.

Klik her for at tilmelde dig
Lør. d. 3. september 2016, kl. 13-15. (Pris: 105 kr)
AOF Roskilde, Algade 31, Roskilde

<< Forrige side Næste side  >>

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen