Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

FOTOUDSTILLING: Werner Karrasch- fotografier 1991 - 2016.

Gennem 25 år har Werner Karrasch, som fotograf på Vikingeskibsmuseet, dokumenteret skibsbyggerier i mindste detalje, farefulde sejladser i høj sø, tjærebrænding i ekstreme temperaturer og fund fra undersøiske udgravninger.

Fotografisk er Werner Karrasch ikke en fri fugl. Opgaverne er styret af faglige interesser og behov, og billederne er en fotodokumentarisk oplevelse, præget af hans indgående kendskab til sine motiver.
Werner Karrasch har udviklet et særligt billedsprog, der tegner museets profil og er et visuelt bidrag til kulturarven. Han fanger øjeblikket i et univers fyldt af indtryk, stemninger og aktivitet - og foreviger lys, lyde, dufte og leben i et stillbillede. Fotografierne afslører ikke altid komplette historier. De tilbyder beskueren en række stikord, der lader drømmene flyde og indbyder til at danne egne fortællinger. Det dokumentariske bliver undertiden magisk og får en poetisk dimension.

Udstillingen giver et tilbageblik på museets historie og Werner Karraschs virke som fotograf, gennem en række udvalgte temaer:
Du kan bl.a. se dramatiske skud af Frederikssundsjollen Marcus Noer med bølgerne skummende om forstævn og besætning, håndværkere med en imponerende kunnen og ikke før viste billeder fra det rekonstruerede langskib Havhingsten fra Glendaloughs rejse til Dublin tur/retur - museets største eksperimentalarkæologiske projekt nogensinde. Og der zoomes ind på materialer og detaljer, der giver mulighed for at opdage det smukke i træet, lindebasten, vanddråberne på tjærede årer og spillet mellem lys og skygger i sejlet.

#HistorierOmDanmark.

Fre. d. 4. november 2016 til tor. d. 30. marts 2017, kl. 10-16. (Entré: Voksne: 120-85. Børn under 18 år: gratis)
Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, Roskilde

<< Forrige side Næste side  >>

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen