Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Julemarked på Stændertorvet i Roskilde.

Hver weekend i december skruer vi helt op for julehyggen i Roskilde, når Jul På Stændertorvet slår dørene op til 20 julehytter fyld til bristepunktet med julepynt, unikavarer, trækunst, dekorationer, keramik og alt godt til ganen.

Roskildes middelalderkulisse

Stændertorvet i Roskilde har siden middelalderen været et knudepunkt i byen, og torvet er også den dag i dag et aktivt og levende torv ikke mindst når der hver onsdag og lørdag afholdes Torvedag. Den smukke middelalderkulisse med Roskilde Domkirke og det gamle rådhus er også den perfekte ramme for et stemningsfuldt julemarked. Derfor er Roskilde Handel, Roskilde Kommune og VisitRoskilde igen i år gået sammen om at arrangere Jul på Stændertorvet.

Julehytter emmer af jul

Julemarkedet emmer af jul og du kan gå på julegave-jagt i 20 boder, som er fyldt til bristepunktet med keramik, strik, kunst, smykker, unika-varer, håndstrik, smukt kunsthåndværk, lammeskind, træhåndværk, dekorationer og ikke mindst julepynt.

Når juletravlheden er højst, kan du nyde lokale delikatesser, både kolde og varme, til at spise og til at drikke. Man kan altså varme sig på gløgg, nyde æbleskiver og varm økologisk chokolade, smage på både gourmet juleand i hotdog, julegris i sandwich og købe lækre delikatesser.

Juletoget kører rundt i byen og ægte rensdyr besøger også julemarkedet.

Børnenes tid i Udestuen

Hver weekend inviteres børnene indenfor til kreative aktiviteter i "Udestuen". Udestuen er skabt i tæt samarbejde med nogle af Roskildes lokale aktører. Gensalg.dk står for den sjove og unikke indretning, alt sammen genbrugsmaterialer! Det er gratis at deltage i aktiviteterne, og BylivsLab v. Byens Hus, Made By Kids, Bevar og affaldsimperiet bygger, tester og gør skidt til kunst
Roskilde Bibliotekerne laver jule-badges, julekort og klip i billedbøger. Og Roskilde Garden besøger også Udestuen og fortæller om dét at være en del af garden. Ugen op til jul kan man opleve spændende dukketeater på en lidt skæv, musikalsk facon med poesi og tomme øldåser!

Kom og oplev Stændertorvet i Juleindpakning hver weekend i december og ugen op til jul.

Lør. d. 3. og søn. d. 4. december 2016, Lør-søn kl. 10-15.
Stændertorvet, Algade 1, Roskilde

<< Forrige side Næste side  >>

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Julearrangementer
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen