Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Ribe Korfestival - Kirkekoncert.

Som led i Ribe Korfestival 2017 afholdes en kirkekoncert med deltagelse af det blandede kor Chorisma, der kommer fra Norge, kvartetten DunkelDirks fra København og Svendborg Kammerkor.

Som led i Ribe Korfestival 2017 afholdes en kirkekoncert med deltagelse af det blandede kor Chorisma, der kommer fra Norge, kvartetten DunkelDirks fra København og Svendborg Kammerkor.

Chorisma er et blandet kirkekor fra Drammen. Foruden kirkesangen optrædes med verdslige sange af bl. a. Bellman, Abba og Benny Andersen. Victor Riakhin, oprindelig fra Arkhangelsk i det nordlige Rusland, har været dirigent og inspirator i 14 år.

En stamme på ca. 20 glade korister har holdt sammen i mange år. Det sociale er vigtigt, under prøverne og på udflugter i ind- og udland. Koret har sunget på Bornholm, i Skagen og i Riga og ved sangerstævner overalt i Norge. Smil og latter sidder løst, og ved fester synges ofte ud på de små timer.

Svendborg Kammerkor er et blandet kor fra Sydfyn. Vi er ca. 20 mennesker, der samles om glæden ved at synge god kormusik. Til hverdag mødes vi i Kirkeby nord for Svendborg. Svendborg Kammerkor har bestået siden 2003, og har haft tre forskellige dirigenter, den nuværende siden 2010.

Repertoiret består af klassisk kormusik, spændende fra renæssance til nutid. Vi tager også en gang imellem et rytmisk værk op, men tyngden ligger på det klassiske. I 2017 fylder Niels. W. Gades 200 års jubilæum i repertoiret - både Gades egen musik og musik af hans samtidige som Mendelssohn og Grieg. Vi har også eksempler på næste generations musik, ved Carl Nielsen og Rued Langgaard. Endelig plukker vi lidt i vores betående repertoire, hvor vi bl.a. har fundet tre af Maurice Durufles latinske motetter.

DunkelDirks er en ung dansk herrekvartet, der udmærker sig ved et særdeles mangfoldigt repertoire. De fire sangere går uhøjtideligt til værks og en koncert kan rumme såvel blide Mozart-satser og klassiske drikkeviser som kendte hits og selvskrevne værker, alt sammen leveret på et højt niveau. Kvartetten fra Nørrebro har eksisteret siden 2013 og har optrådt i ind- og udland, blandt andet for det danske kongehus ad flere omgange. Smagsprøver kan findes på Youtube, Facebook og dunkeldirks.dk.

Læs mere om Ribe Korfestival 2017 på www.ribemandskor.dk.
Arrangeret af Ribe Mandskor af 1860.
Fre. d. 2. juni 2017, kl. 16. (Entré: Entré til en enkelt koncert er 50 kr. Partout-armbånd til alle korfestivalens koncerter kan købes ved indgangen for 100 kr.)
Sct. Catharinæ Kirke og Kloster, Sct. Catharinæ Plads 1, Ribe

Kirkekoncert

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Sct. Hans aften
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen