Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Ribe Korfestival - Korkoncert.

Korkoncert med deltagelse af 5 danske og udenlandske kor: Jysk Akademisk Kor fra Aarhus Mandskoret Brecon fra Wales Svendborg Kammerkor Mannskor "Ørnen" fra Norge og "Humlekoret" fra Norge.

Som led i Ribe Korfestival 2017afholdes en korkoncert med deltagelse af følgende kor:
  • Jysk Akademisk Kor fra Aarhus
  • Mandskoret Brecon fra Wales
  • Svendborg Kammerkor
  • Mannskor "Ørnen" fra Norge
  • "Humlekoret" fra Norge


Jysk Akademisk Kor er et af landets ældste blandede kor (1949) med base i Aarhus og en lang tradition som et af byens bedste. 30 dygtige og erfarne korsangere arbejder seriøst og ambitiøst med klassisk a cappella korsang.

Repertoiret spænder bredt og omfatter værker fra renæssancen frem til moderne kormusik, og med romantikken som et af tyngdepunkterne. CD-udgivelser vidner om en særlig indsats for ny dansk kormusik, der ofte er blevet uropført af JAK

Dirigent er Niels Bo Emgren, uddannet klassisk sanger og sangpædagog, debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i 2001

"Brecon Male Choir" fra Wales, der ved sin deltagelse i Ribe Korfestival besøger Danmark for anden gang, har gode venskaber i Bramming. De hjemlige koncerter afholdes dels på små lokaliteter og i forskellige kirker og koncertsale. Adskillige gange har koret sunget i The Royal Albert Hall i London, hvor man senest i 2014 og 2016 har deltaget i konkurrencer. Repertoiret spænder vidt, fra traditionelle walisiske sange til ny og nyere musik for mandskor.

Svendborg Kammerkor er et blandet kor fra Sydfyn. Vi er ca. 20 mennesker, der samles om glæden ved at synge god kormusik. Til hverdag mødes vi i Kirkeby nord for Svendborg. Svendborg Kammerkor har bestået siden 2003, og har haft tre forskellige dirigenter, den nuværende siden 2010.

Repertoiret består af klassisk kormusik, spændende fra renæssance til nutid. Vi tager også en gang imellem et rytmisk værk op, men tyngden ligger på det klassiske. I 2017 fylder Niels. W. Gades 200 års jubilæum i repertoiret - både Gades egen musik og musik af hans samtidige som Mendelssohn og Grieg. Vi har også eksempler på næste generations musik, ved Carl Nielsen og Rued Langgaard. Endelig plukker vi lidt i vores betående repertoire, hvor vi bl.a. har fundet tre af Maurice Durufles latinske motetter.

Mannskoret Ørnen fra Norge leverer et forrygende indslag i Ribe Korfestival 2017. Ørnene har siden 2002 med succes gæstet Ribe adskillige gange. Disse ustyrlige sangere fandt straks behag ved dansk mad, akvavit og mandskor-tradition. De medbringer ikke dirigent, men en kontrabas! Et besøg på deres hjemmeside «www.eagles.no» kan skræmme selv den mest frygtløse. Men glæd dig til sangens kvalitet!

Humlekoret er Drammens Ølets Venners kulturelle stolthet! Den gode vise og den muntre sang har en bred plass i godt selskap med det gode øl fra Aass. Hva var derfor mer naturlig enn at de ypperste sangtalentene i Drammens Ølets Venner slo seg sammen og dannet kor. Det ble gjort i 1992, og Drammens Ølets Venner hadde fått sitt blandede Humlekor. I år har Humlekoret sitt 25 års jubileum. Vibeke Feness Berger er korets dirigent.

Læs mere om Ribe Korfestival 2017 på www.ribemandskor.dk.
Arrangeret af Ribe Mandskor af 1860.
Søn. d. 4. juni 2017, kl. 10. (Entré: Entré til en enkelt koncert er 50 kr. Partout-armbånd til alle korfestivalens koncerter kan købes ved indgangen for 100 kr.)
SeminarieHuset, Simon Hansens Vej 1-3, Ribe

Korkoncert acapella

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Sct. Hans aften
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen