Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Made in Aarhus.

Pressemeddelelse, 30. november 2016. De største hits fra Aarhus bliver til ny teaterkoncert. MADE IN AARHUS er en teaterkoncert, der hylder 5 årtiers kendt musik fra Aarhus.

En perlerække af Danmarks allerstørste hits vil kunne opleves i helt nye versioner. På scenen finder man Anette Heick, Trine Pallesen, Xenia Lach-Nielsen, Tomas Ambt Kofod Kris Herman foran en forrygende 10 mands orkester.

Taterkoncerten har Danmarkspremiere tirsdag d. 24. oktober 2017 på Docken i København vil turnere rundt i hele landet

"De første kærester på månen", "Hammer hammer fedt", "Kun for mig", "Vimmersvej" "Smuk dejlig". Disse sange vækker formentlig genklang hos mange er blot få ud af mange sange, som musikere fra Smilets By gennem tiden har produceret. I den nye teaterkoncert MADE IN AARHUS hyldes Aarhus-musikere i en hitparade af sange. Der vil være sange af Gnags, Jacob Haugaard, Thomas Helmig, Shit & Chanel, Medina, L.O.C, Bamses Venner, Tina Dickow mange, mange flere.

Teaterkoncerten MADE IN AARHUS fortæller kærlighedshistorier fra mere end 50 ikoniske i spidsen står kapelmester Mikkel Rønnow den Reumert-vindende instruktør Anders Lundorph. Sange i helt nye versioner levendegjort af de fem skuespillere sangere Anette Heick, Trine Pallesen, Xenia Lach-Nielsen, Tomas Ambt Kofod Kris Herman.

Den 3-dobbelte Reumert-vindende instruktør Anders Lundorph glæder sig meget til arbejdet med Aarhus' store sangskat.

"Når man dykker ned i bunken af sange, opdager man, at lykken kærligheden ikke kun findes i den store, stormomsuste forelskelse, hvor man rejser ud mod solopgangen. Den findes i lige så høj grad i den helt almindelige tilsyneladende trivielle hverdag. Man skal bare lære at se den. Man skal lære at se ham, der sidder ved busstoppestedet eller hende, der sidder i hjørnet på caféen. Jeg har tænkt mig at lave en fortælling, hvor vi følger en række menneskers møder i livet. Vi møder alle sammen tusindvis af mennesker i vores liv, men lægger vi nogensinde mærke til, om de står med vores lykke i hånden? Som Gnags siger i én af sangene: 'For at lære at se, må man kigge'. Med Made in Aarhus kigger vi på sangene for at lære at se kærligheden," siger Anders Lundorph.

Danske udenlandske arrangører har været med til at puste nyt liv i de sange som ikke bare Aarhus men hele Danmark kender elsker. Med kapelmester Mikkel Rønnows 10-mands orkester lægger MADE IN AARHUS op til en stor musikalsk oplevelse.

"At røre ved Danmarkshistoriens allerstørste hits er noget man går til med lige dele ydmyghed nysgerrighed. En stor del af det musikalske udtryk bliver de nye orkesterarrangementer som vi håber kan skabe en kombination af genkendelsens glæde nyskabende overraskelser. På den måde kan musikken forhåbentligt give plads til, at teksterne kan opleves på ny," siger Mikkel Rønnow

MADE IN AARHUS er for de smukke dejlige, de vilde kaniner, de første kærester på månen dem, der står derude banker på.

Holdet bag teaterkoncerten
MADE IN AARHUS er instrueret af én af landets bedste, yngre instruktører. Anders Lundorph har skabt et væld af anmelderroste forestillinger på bl.a. Teater GROB, Mungo Park Eventministeriet på Det Kongelige Teater skal så til foråret stå bag musicalen Saturday Night Fever.

Mikkel Rønnow er kapelmester har stået for musikken til mere end 25 musicals heriblandt "Chess", "West Side Story", "Cabaret" "Les Misérables" samt "Grease" "Chess" som begge blev Reumert-nomineret for "bedste musikteater." Har dirigeret ti musical-cd'er, bl.a. Louise Fribo med Odense Symfoniorkester, 2 albums med Stig Rossen en highlight-cd med Prague Philharmonic Orchestra.

Scenografien lyddesignet står Benjamin la Cour for, som ligesom de to mænd har stået i spidsen for store, danske musicalopsætninger som "Chess", "Les Misérables", "Jeppe på Bjerget" senest "Klokkeren fra Notre Dame" på Fredericia Teater.

Karina Dichov Lund er koreograf på teaterkoncerten har stået bag et utal af forestillinger som "Frankenstein Genskabt", "Radium" "Oplysning i lavt selvværd" på Teater S/H.

Læs mere på www.madeinaarhus.eu

Bille
Cast: Anette Heick
Trine Pallesen
Xenia Lach-Nielsen
Tomas Ambt Kofod
Kris Herman

Kreativt hold: Iscenesættelse: Anders Lundorph
Kapelmester: Mikkel Rønnow
Scenografi & lysdesign: Benjamin la Cour
Koreografi: Karina Dichov Lund

Profiltekster: Anette Heick: Anette Heick er kendt som barn af hele Danmarks Kjeld Hilda Heick, men har skabt sig en karriere som journalist, sangerinde tegnefilmsdubber. Anette Heick indledte sin karriere som journalist i 1987 på B.T. fortsatte derefter på Se Hør, hvor hun var frem til 1996. I dag er hun tilbage på B.T, hvor hun har været tilknyttet gennem 25 år.

Heick debuterede for alvor som sanger i 1988 med hittet "Du skælder mig hele tiden ud" sammen med Tommy Seebach. I oktober 2005 udsendte hun sit debutalbum, "Right Time" på sit eget pladeselskab. Desuden har hun deltaget i Dansk Melodi Grand Prix flere gange.

Annette Heick har arbejdet som tegnefilmsdubber har lagt stemme til at lang række figurer blandt andet som Yvonne i "Olsen Banden på de bonede gulve".
På teaterscenen fik Annette Heick sin debut i "Wicked" på Det Ny Teater, hvor hun spillede rollen som Glinda. Siden har hun medvirket i "Elsk mig i Nat" i Aarhus Teaters opsætning af "My Fair Lady", hvor hun spillede rollen som Eliza Doolittle.

Trine Pallesen: Trine Pallesen er dansk skuespillerinde, uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1995. Hun fik sit gennembrud i DR's tv-serie "Rejseholdet"(2000-2003) har siden medvirket i både spillefilm, tv-serier teaterforestillinger.

Læs mere på www.ringstedkongrescenter.dk

Køb/bestil billet
Tor. d. 23. november 2017, kl. 20. (Entré: 420,00 dkk - 645,00 dkk)
Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55, Ringsted


 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen