Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Villa til Ragna og Franka.

Hvor går grænserne mellem kunst og hverdagsgenstande? Hvordan skelner man mellem kunstværk og kunsthåndværk? Det er blot nogle af de spørgsmål, som udstillingsprojektet 'Villa til Ragna og Franka' rejser.

Som pionerer i 1950'erne, 60'erne og 70'erne undersøgte Franka Rasmussen (1907-1994) og Ragna Braase (1929-2015) mulighederne i utraditionelle skulpturmaterialer. De skabte værker af både tekstiler, måtter, børster, garnnøgler, skrald og meget andet.

Med 'Villa til Ragna og Franka' kastes der et fornyet blik på disse to foregangskvinder og deres fokus på materialernes status i kunsten. Deres arbejder væves i udstillingen sammen med samtidskunstneriske værker i en form for totalinstallation, der også omfatter en sammenvævning af betydninger og tanker. På den måde er det projektets ambition at aktualisere Ragnas og Frankas værker og vise, hvordan deres eksperimenter stadig er relevante for publikum i dag.

Udstillingen er kurateret af kunstnerne Charlotte Thrane og Torgny Wilcke. Der er tale om et samlet værk og en kunstnerisk overtagelse af museets rum. Projektet føjer sig således til rækken af udstillinger, hvor Esbjerg Kunstmuseum fungerer som eksperimentarium for nye kunstneriske undersøgelser.

På udstillingen kan man opleve værker af: Thomas Bang, Ragna Braase, Poul Gernes, Hannah Heilmann, Ellen Hyllemose, Karen Havskov Jensen, Marianne Jørgensen, Johanne Skovbo Lasgaard, Steffen Levring, Pernille With Madsen, Ninna Bohn Pedersen, Franka Rasmussen, Charlotte Thrane, Torgny Wilcke og Mette Winckelmann.

Udstillingsprojektet er støttet af Statens Kunstfond og Montana.

Lør. d. 7. oktober 2017 til søn. d. 14. januar 2018, Tirsdag-søn kl. 10-16. (Entré: 60/40/0 kr.)
Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, Esbjerg


 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Julearrangementer
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen