Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

FN's verdensmål - kender du dem?

En fotoudstilling der skal gøre os klogere på FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmålene blev vedtaget for to år siden. De er blevet kaldt den mest ambitiøse plan for klodens fremtid nogensinde.

Den 4. oktober åbner borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær, en ny fotoudstilling på Biblioteket Kulturværftet, der skal gøre os klogere på FN's verdensmål. Bag udstillingen "FN's verdensmål - kender du dem?" står netværket Globale Seniorer.

"Verdensmålene er blevet kaldt den mest ambitiøse plan for klodens fremtid nogensinde - tilsammen kan de bidrage til en renere, mindre ulige og mere fredelig verden. Desværre er det blot hver ottende dansker, der kender dem. Vores håb med udstillingen er at øge kendskabet til verdensmålene, så flere kan bakke op om dem - både i ord og handling," fortæller Povl Anker Andersen fra Globale Seniorer.

Verdensmålene blev vedtaget af samtlige FN's 193 medlemslande på Generalforsamlingen for to år siden. De skal sikre klodens overlevelse, bekæmpe fattigdom og social nød, og reducere ulighed, konflikter og klimaændringer. Den ambitiøse plan består af 17 hovedmål og 169 delmål, som skal nås i alle lande - rige som fattige. Målene skal være opfyldte i 2030.

"Det haster med en indsats. Endnu har intet land opfyldt de mål, der er sat," siger Povl Anker Andersen og fortsætter:

"Alle skal være med. Vi skal ændre adfærd derhjemme. Vi skal engagere os i vores lokale samfund. Og vi skal skaffe aktiv støtte fra producenter, vores regeringer og alle de internationale organisationer. Udstillingen vil vise, at det er er muligt at komme i mål."

Globale Seniorer er et netværk af seniorer, der er interesserede i internationale spørgsmål, og som arbejder for en mere lige, solidarisk og samarbejdende verden. Se www.globaleseniorer.com.
Arrangeret af Globale Seniorer.
Ons. d. 4. oktober til søn. d. 12. november 2017, kl. 10-21. (Fri entré)
Biblioteket Kulturværftet, Kulturværftet, Allegade 2, Helsingør

FN's Verdensmål

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen