Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

H.C. Andersens Nattergalen. Fortælling og musik:også for børn.

H.C. Andersens smukke, rørende, komiske og tankevækkende historie om Nattergalen opføres som levende fortælling, afvekslende med stemningsskabende musik af bl.a. Debussy og Tournier. Medvirkende: Marianne Lund, fortælling-sang Lovisa Wennesz, harpe.

Tag efterårsferiens børn eller børnebørn gratis med til fortællekoncert på Kulturstedet Lindegaaarden i den gamle, stemningsfulde, firelængede gård i Bondebyen.

Kulturstedet Lindegaarden fortsætter rækken af Søndags-matinéer.

På denne matiné kan man opleve sopranen Marianne Lund og harpenisten Lovisa Wennesz.

Marianne Lunds levende fortællemåde appellerer stærkt til publikum, så både H.C. Andersens pudsige sprog og eventyrets stadigt aktuelle tema bestemt også vil kunne nydes af børn. Marianne Lund vil også understrege eventyrets skiftende stemninger med 2 sange af Claude Debussy, ligesom vi får lejlighed til at se og høre det stemningsfulde og meget smukke instrument, harpen, når Lovisa Wennesz både akkompagnerer sangene og spiller iørefaldende små solostykker af bl.a. Claude Debussy og af den franske harpekomponist over dem alle, Marcel Lucien Tournier.

En stemningsfuld forestilling, der rækker ud mod både børn og voksne, og som i Søndags-matinéernes ånd vil byde på muligheden for et uhøjtideligt møde med kunstnerne efter koncerten over en forfriskning og et stykke Lindegaardskage.

Marianne Lund har været ansat som sanger i DR- Kammerkoret i en lang årrække. Her var hun ofte en skattet solist, når der stilledes særlige krav i lyse og udfordrende partier; ofte også i ny kompositionsmusik. Hun har været ansat ved operaen i Göteborg og har gæsteoptrådt med bl. a. Århus Sinfonietta og Athelas Sinfonietta Copenhagen. Marianne Lund har indsunget flere cd`er, hvor også nyere dansk kompositionsmusik er stærkt repræsenteret, og nu er idéen med 'fortællekoncerter' blevet udviklet til en central del af hendes repertoire, hvor hun også får lejlighed til at gøre brug af sin humoristiske sans og evne til at formidle...også for børn.

Lovisa Wennesz er født i Stockholm i 1978, hvor hun som 11årig fik sin første undervisning. Senere kom hun til Danmark for at studere ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun har diplomeksamen. Hun har nu sit virke som harpenist og pædagog og bliver tit brugt af Det Kgl. Kapel på Operaen, hvor hun bl.a. sidste forår medvirkede til samtlige opførsler af Richard Wagners "Niebelungens Ring".
Lovisa er også solist og kammermusiker, som her i 'Nattergalen', og er bl.a. tildelt Dronning Ingrids Mindemedalje for sin medvirken i forbindelse med Dronning Ingrids begravelse.

Søn. d. 15. oktober 2017, kl. 15-16.15. (Entré: Børn gratis, voksne kr. 100)
Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds Vej 8, Kongens Lyngby

Fortællekoncert for børn og vo

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen