Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Zenobia.

Koncert i Hylke Kirke med Zenobia. Trioen Zenobia har indtaget den danske musikscene med forførende og stemningsfyldte fortolkninger af den danske sangskat.

Trods et traditionelt musikalsk udgangspunkt med danske viser og salmer, gør kvinderne musikken til deres egen ved tilsætning af argentinsk tango og dansk folkemusik.

Gruppen har udgivet fire albums: Den Danish Music Award-nominerede CD Midnat (2008), I vintermørkets hal (2010), Fra Fynske Kyster Zenobia spiller Carl Nielsen (2013) og jubilæumsalbummet Blot en ild (2017), der er en præsentation af Zenobias egne melodier til både velkendte og nye tekster, samt Mette Kathrines instrumentale folkemusikkompositioner. I 2013 var Zenobia nomineret til Årets traditionspris ved Danish Music Awards Folk.

10-års jubilæet gav også anledning til udgivelsen af Zenobia Sangbogen, der indeholder 20 nye sange med melodier af Zenobia. Teksterne er dels klassiske tekster, der har fået nye melodier. Men der er også nyskrevne vers af Benny Holst, og af Zenobias tekstforfatter på tidligere udgivelser, Martin Rauff-Nielsen, at finde på pladen. Erik Sommer har arrangeret musikken for kor. Sangbogen indeholder således noder med melodi, becifringer og tekst, og en hel række nye 3- eller 4-stemmige arrangementer for kor.

Siden 2007 har Zenobia turneret i Danmark, på Færøerne, Grønland og i Tyskland, og har dermed opnået en international profil, der har styrket bandet i vigtigheden i bevarelsen af den danske sangskat. Zenobia har spillet et væld af koncerter og fyldt både kirker, kulturhuse og højskoler, forsamlingshuse samt spillesteder og festivaler. Også skolekoncerter, sangaftener og Carl Nielsen-koncerter er en del af trioens musikpalet.

De tre musikere er født i området omkring Egtved i Jylland. De har kendt hinanden fra barnsben, og er vokset op med den danske visetradition. Louise og Charlotte er søstre og har spillet sammen så længe, de kan huske. De har altid sunget i skolen, til spejder og til familiesammenkomster, mens Mette Kathrine lærte folkeviser og højskolesange af sin mor, mens de ventede på skolebussen. Deres opvækst, rejser og uddannelser har givet dem et professionelt musikalsk fundament, der er drevet af en udforskende lyst til at forny, skabe og fortolke den danske sangskat.

Ons. d. 15. november 2017, kl. 19-20.
Hylke Kirke, Fårbjergvej 10, Skanderborg


 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen