Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

5000 intense tegnetimer i H.C. Andersens eventyrunivers - en eftermiddag i tegner Kasper Købkes.

Selskab. Kom og hør den prisbelønnede tegner Kasper Købke fortælle om sin intense arbejdsproces i forbindelse med udgivelsen af H.C. Andersen-bog.

Odsherred Bibliotek og Kulturhuse indbyder i samarbejde med Odsherred Teater til arrangementet "5000 timer i streg - mere end blot H.C. Andersen tegninger". Her vil tegner Kasper Købke fortælle om sine illustrationer til 14 af H.C. Andersens eventyr der er samlet i en eventyrbog der nu er oversat til 8 sprog. Bogen blev i 2016 tildelt "Klods Hans-prisen".

Købke - der stammer fra Fårevejle, og er efterkommer af guldaldermaleren Christen Købke - har brugt 13 måneder og 5000 intense tegnetimer på at vække ordene fra eventyrerne til live i tegningerne. Tegneprocessen har været intens og disciplineret, og har ikke efterladt tid til meget andet. Købke tegner med en utrolig detaljerigdom og integrerer mange hentydninger, krydsinformationer og finurligheder omkring H.C. Andersen og hans liv i sine tegninger.

Helt unikt har Kasper Købke filmet alle 5000 tegnetimer - lige fra han hver eneste morgen gjorde sig klar med gummihandsker, albuebeskyttere og forstørrelsesglas, til han for en kort bemærkning tillod sig et par timers søvn inden det gik løs igen. Publikum vil blive præsenteret for korte videoklip fra tegneprocessen i løbet af arrangementet, og på scenen vil Kasper Købke læse op af eventyrbogen, og samtidig føre publikum ind i de dertilhørende tegningers mange lag og skjulte fortællinger.

På scenen er også Simon Vagn Jensen fra Odsherred Teater, og publikum får glæde af hans egenskaber som fortæller, når han læser op af "Den standhaftige tinsoldat". Derudover vil han være moderator, og sørge for, at vi kommer helt ind under huden på Købkes arbejdsproces, samt på hvad det har kostet og givet at arbejde så intenst med et projekt.

Arrangementet er en del af Odsherred litteratur - og læsefestival.

Der vil være mulighed for at købe vand, øl, kaffe og kage.

OBS! Lærere ansat i kommunen eller på en af kommunens friskoler kommer gratis ind til arrangementet. Tilmelding sker til metma@odsherred.dk
Arrangeret af Odsherred Bibliotek og Kulturhuse.
Køb/bestil billet
Lør. d. 18. november 2017, kl. 14. (Entré: standard 50 kr)
Asnæs Bibliotek, Centervejen 91, Asnæs


 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen