Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Share this

Fra hestevogn til motorbølle.

Historiefortælleren Marianne Christensen underholder med historier om sin barndom og ungdom langt ude på landet på Lolland.

Marianne Christensen, nu bosiddende i Vordingborg, er født i 1954 og vokset op på Lolland, langt ude på landet, og længe før udkanten var andet end mange hårdt slidende slægters hjemstavn. Der hvor traktoren var et luksusredskab, og de to gode heste klarede arbejdet i marken.

De gamle fortalte om sjove personligheder, rørende historier om folk og fæ, og Marianne lyttede.

Igennem 60'erne ændrede kulturen sig fra de hyggelige hjemlige sysler, til et ungdomsliv med popbal i Rewentlowparken og diskotek på Horslunde Kro. Ungdommen holdt sammen under de præmisser, der var.

Marianne fortæller med glimt i øjet om sine oplevelser igennem livet på landet og igennem den hurtige udvikling, som vi dengang syntes, det var.

Hun 'tog realen med' og rejste et år til USA, hvorfra hun udover at få gode minder med hjem, også skabte en livsvarig kontakt, der senere fik hendes brødre til at skabe sig et liv derovre som mekanikere og den ene bror som racerkører.
Marianne Christensen forstår at gribe sit publikum med sine vedkommende og fængende fortællinger, så de somme tider glemmer at trække vejret.
Det er vigtigt at fortælle erindringshistorier. Mennesker har nemlig brug for at spejle sig i andres oplevelser for at erindre og bevidne deres eget liv.

Beboerhuset i Vigsnæs ligger på Vigsnæs Byvej 18, 4862 Guldborg.

Beboerforeningen blev dannet, da menighedsrådet solgte Ejendommen med jordtilliggende for år tilbage.

Der er en bestyrelse som står for arrangementer i årets løb. Der er mange aktiviteter, blandt andet en læseklub, der mødes månedligt, undtagen i juni- juli-august!

Desuden arrangerer de naturvandringer og foredragsaftener med emner, der kan foreslås af alle med interesse for foreningen. En del har været med et lokalhistorisk tilsnit.

Foreningen er et levende eksempel på, hvordan sammenholdet har givet beboerne en positiv interesse og omsorg for hinanden. Det nyder man i det lille vandkantssamfund.

Søn. d. 19. november 2017, kl. 14. (Entré: 50)
Vigsnæs beboerhus, Vigsnæs Byvej 18, Guldborg

Historiefortælling

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen